Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Χθες το βράδυ, βρέθηκα με εθελοντική ομάδα στη πληγήσα περιοχή. Σαφώς και δεν είμαστε μπροστάρηδες, αλλά ουσιαστικά οι 4 ώρες που ημουν εγω εκει ήταν περισσότερο για τη φυλαξη των κατοικιών απο κακοποιά στοιχεία και τις όποιες πρώτες βοήθειες σε συγγενείς και φίλους που ψάχνουν τους ανθρώπους τους. Πολλοί έμπαιναν σε σπίτια παρά την απαγόρευση των αρχων, για να βρουν τους δικούς τους και λυποθημούσαν απο αναθυμιάσεις ή από το σοκ.

Μερικές "εικόνες":

1. Η άσφαλτος έκαιγε ακομα. Δηλαδη αν κάποιος περπατουσε ξυπόλητος χθες το βράδυ, θα γέμιζε πληγές. Φανταστείτε τι θερμοκρασίες υπήρχαν εκεινη τη στιγμη.
  2. Πολλά παππούτσια λιωμένα γυρω γυρω
  3. Τα αμάξια...δεν υπάρχει αυτή η εικόνα. 
  4. Οι συγγενείς, τα ουρλιαχτά..οι κίτρινες σακούλες.
  5. Σπίτια καμένα ακομα και εκει που δεν υπήρχαν δέντρα. Άλλα να την έχουν γλιτώσει, επειδη απλά ο αέρας γύρναγε απ την άλλη
  6. Υπήρχαν σπιτια με έντονη μυρωδιά. Δεν μας άφηναν να μπουμε μέσα. Ξέρουμε τι υπάρχει. Θα μπουν οι πιο αρμόδιοι και θα κάνουν την καταμέτρηση.
  7. Κοινό μυστικό και παραδοχή απ ΟΛΟΥΣ οτι προκειται για εμπρησμό. 
  8. Κοινό μυστικό επισης που θα βγει σε μερικές ημέρες πως οι νεκροί ισως ξεπεράσουν τους 150. 
  • Οσοι μένουν στο Μάτι, βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Κανεις ποτέ δε περίμενε οτι η φωτιά θα περάσει τη Μαραθωνος, η οποία λειτουργουσε εδω και χρονια ως αντιπυρική ζώνη.
  • Κανεις δεν ειπε στον κόσμο να προχωρήσει σε εκέννωση. Δεν το περίμεναν αυτο το πράγμα. Κανεις δε το περίμενε.
  • Οσοι ήταν εκεινη την ωρα στη παραλία και κράτησαν τη ψυχραιμία τους, γλιτωσαν τα χειρότερα.
  • Γίνεται πολυ καλή δουλειά στη διαλογή ρούχων και τροφίμων.
  • Υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΊ εθελοντές (μπράβο σε όλους), σε φάση που γινεται πιο δυσκολο το έργο των οργανωμένων ομάδων. 
  • Τα 4 νοσοκομεία της Αττικης που λειτουργουσαν ως το βράδυ για αιμοδοσία ειχαν ουρές άνω των 200 ατομων 

Θεώρησα γελοίο να τρβάω φωτογραφίες και βίντεο. Δεν έχει καμία ουσία. Ουτως η αλλιώς υπάρχουν εκατοντάδες δημοσιογράφοι και έρχονται συνεχώς απ΄όλο το κόσμο.

Προσωπικό σχόλιο:

O μέσος κάτοικος της Ελλάδας, στη δυσκολη στιγμη ειναι ενωμένος. Αυτό απέδειξαν απο προχθές οι χιλιάδες εθελοντές και οι χιλιάδες αιμοδότες, αλλά και οι δωρεές του κόσμου. Όσοι βιάζεστε να κατηγορήσετε, απλά σταματήστε. Δεν έχετε ιδέα τι έχει συμβεί και από τον καναπέ ειναι όλα ευκολα. Τα έγραψα και εχθές που γκάριζαν κάποιοι για τη ΛΕΑ και κατηγορουσατε. Δεν έχετε ιδέα πως θα αντιδράσετε σε συνθήκες πανικου. Και μια φωτογραφία δε μπορει να σας δειξει τι ακριβως ειχε συμβει. 

Καταλαβαίνω οτι ψάχνετε να ριξετε κάπου ευθύνες αλλά δεν ειναι αυτή η κατάλληλη στιγμη. Ημαρτον, ακομα μπαινουν σε σπιτια και βγάζουν πτωματα. Παιδιά μικρά κρυμένα κάτω απο κρεβάτια. Μέσα σε ντουζιέρες...έτσι πιστευαν οι παππουδες-γιαγιάδες οτι θα τα σωσουν. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ. Αν ειναι να βγάζετε χολή, μη μιλάτε. 

Ναι, αν ειχαμε αγοράσει 10 αεροπλάνα ακομα και ειχαμε προσλάβει 500 μονιμους πυροσβέστες, θα ειχαν σωθεί πολύ περισσότεροι. Ισως μάλιστα η φωτιά να μη πέρναγε τη Μαραθώνος. Αυτο για όσους επιμένουν στις απολυσεις. Ειναι μέχρι να σας χτυπησει τη πορτα η καταστροφή.

Θα μπορουσα να γράψω πολλά αλλά ειναι ηδη σεντόνι. Οσοι ειναι εκει, όσοι πληγησαν, ξέρουν.

Αν κάτι μπορουμε να κάνουμε ως πολίτες για να προστευτουμε, ειναι η ενημέρωση. Πως μπορεις να προστατευτεις απο φυσικές καταστροφές, σεισμους, πυρκαγιές κτλ. Και πρωτες βοήθειες. Βοηθάνε απιστευτα οι πρωτες βοήθειες. Το βράδυ της Δευτέρα, σωθηκαν δεκάδες άνθρωποι επειδη βρέθηκαν διπλα τους λουόμενοι που ηξεραν να προσφέρουν πρωτες βοήθειες. Υπήρχε περίπτωση γυναίκας 60 ετων που επαθε ανακοπή από το σοκ προφανως, και 4 άτομα της έκαναν εναλάξ μαλάξεις μέχρι να έρθουν εξειδικευμένοι. Σωθηκε.

σε ποιον οικισμο αν επιτρεπεται? βρεθηκα και γω με εθελοντικη ομαδα στο νεο βουτζα για αναζητηση στα σπιτια και ευτυχως εκει δεν βρηκαμε παρα μονο 5 σκυλια. βεβαια πηγαμε απογευμα οποτε ισως και να ειχαν γινει ηδη απομακρυνση σωρων..

επισης μη μπλεκεις αυτο με τη λεα. ακομα και να εγινε απο πανικο (που δεν εγινε στο υπογραφω) και παλι ηταν μεγα λαθος και πρεπει να διορθωθει οχι να δικαιολογηθει

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Οσοι μιλατε για εμπρησμο,ναι μεν δεν αποκλειεται,αλλα δειτε την εικονα με τις πυρκαγιες στην Ευρωπη αυτη τη στιγμη

Ολοι αυτοι εμπρηστες ειναι;

DPnrxNXX4AA6boe.jpg

Δεν λέω ότι ήταν εμπρησμός ή ότι δεν ήταν αλλά τι νόημα έχει η φωτογραφία;

Πες ότι οι κόκκινες κουκκίδες είναι νεκροί, θα έχει νόημα να ρωτήσει κάποιος "όλοι λέτε πως ήταν δολοφονία, όλους αυτούς τους δολοφόνησαν;"

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

σε ποιον οικισμο αν επιτρεπεται? βρεθηκα και γω με εθελοντικη ομαδα στο νεο βουτζα για αναζητηση στα σπιτια και ευτυχως εκει δεν βρηκαμε παρα μονο 5 σκυλια. βεβαια πηγαμε απογευμα οποτε ισως και να ειχαν γινει ηδη απομακρυνση σωρων..

επισης μη μπλεκεις αυτο με τη λεα. ακομα και να εγινε απο πανικο (που δεν εγινε στο υπογραφω) και παλι ηταν μεγα λαθος και πρεπει να διορθωθει οχι να δικαιολογηθει

Μάτι λέγεται ο οικισμος που κινηθηκα. Νικηταρά κτλ περάσαμε. Τωρα να σου πω οδους κτλ, δε θυμάμαι. Ειχαμε πιάσει εκει μια μικρή ζωνη και κάναμε κυκλους. 

Κι εμεις απογευμα πηγαμε περισσότερο για να βοηθησουμε συγγενεις. Υπηρχαν κιτρινες σακουλες διοτι βρισκουν και μαζευουν συνέχεια. 

Το θέμα της ΛΕΑ το αναφέρω επειδη έγινε πολυς λογος για κάτι που δε γνωριζουμε πως συνέβει και τι ακριβως συνέβει. Δε το δικαιολογω. Τον πανικο δικαιολογω.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Η ζωή πάνω απ'όλα, άλλα και τα υπόλοιπα δεν είναι ασήμαντα

Δεν μπορω να τα βαλω καν στην ιδια προταση όλα τα υπολοιπα...Λυπάμαι...Αυτος είναι ο τροπος που το σκέφτομαι εγω...Πρωτα η ζωη όπως λες και εσυ και όλα τα αλλα είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΗΜΑΝΤΑ...Αν δεν είχαμε θυματα θα συζητάγαμε αυτά που λες...Η αν είχαμε 1-2 ηλικιωμένους από αναπνευστικα προβλήματα...Χωρις να υποννοω ότι γεροι είναι ας πεθανουν...(Απλα ακομα και σε εγκαιρη εγκαταλειψη των κατοικιων είναι λογικο καποιοι να μην τα καταφερουν και συνηθως αυτοι είναι της 3ης ηλικιας η μωρα παιδια και συνηθως από θεματα αναπνευστικου λογω του καπνου)

Τωρα όμως με αυτόν τον πανικο ξαναλεω δεν μπορω να σκεφτω για την περιουσια του καθενα,ουτε καν για το πρασινο που χαθηκε που είναι απειρως πιο σημαντικο από τα σπιτια αλλα κανενας σας δεν αναφερθηκε...

• Like 1
Δημοσ.

Είχα διαβάσει χθες 27 σελίδες στο thread από βίτσιο. Η συζήτηση όταν την άφησα αφορούσε την ΛΕΑ.

Κοιτάω σήμερα, έχει φτάσει 51 σελίδες. Πατάω last page, γιατί καλή η βαρεμάρα αλλά έχω κι εγώ τα όριά μου.

Η συζήτηση αφορά την ΛΕΑ.

Ρε μαλάκες. 😂

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pontez2 είπε

Μάτι λέγεται ο οικισμος που κινηθηκα. Νικηταρά κτλ περάσαμε. Τωρα να σου πω οδους κτλ, δε θυμάμαι. Ειχαμε πιάσει εκει μια μικρή ζωνη και κάναμε κυκλους. 

Κι εμεις απογευμα πηγαμε περισσότερο για να βοηθησουμε συγγενεις. Υπηρχαν κιτρινες σακουλες διοτι βρισκουν και μαζευουν συνέχεια. 

Το θέμα της ΛΕΑ το αναφέρω επειδη έγινε πολυς λογος για κάτι που δε γνωριζουμε πως συνέβει και τι ακριβως συνέβει. Δε το δικαιολογω. Τον πανικο δικαιολογω.

εννοειται ο πανικος δικαιολογειται, αλλα δεν εχουμε σα κοινωνια σωστη αντιληψη για τη λεα. φαινεται και στη καθημερινοτητα μας, αλλα πιστευω αμα βελτιωθουμε θα δουμε διαφορα και στις καταστασεις πανικου

πανω απ το ματι ειναι ο νεος βουτζας, προς το βουνο. και μεις οδους πουθενα δε βρισκαμε, λιωμενες οι ταμπελες ή αποχρωματισμενες. μονο στο χαρτη που μας εδωσε η πυροσβεστικη, θετιδος και ιφιγενιας θυμαμαι.

4 λεπτά πριν, liopyr είπε

Είχα διαβάσει χθες 27 σελίδες στο thread από βίτσιο. Η συζήτηση όταν την άφησα αφορούσε την ΛΕΑ.

Κοιτάω σήμερα, έχει φτάσει 51 σελίδες. Πατάω last page, γιατί καλή η βαρεμάρα αλλά έχω κι εγώ τα όριά μου.

Η συζήτηση αφορά την ΛΕΑ.

Ρε μαλάκες. 😂

εγω και ο ποτεζ φταιμε για τα μισα απ αυτα τα ποστ 🤣

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Lezantas26 είπε

εννοειται ο πανικος δικαιολογειται, αλλα δεν εχουμε σα κοινωνια σωστη αντιληψη για τη λεα. φαινεται και στη καθημερινοτητα μας, αλλα πιστευω αμα βελτιωθουμε θα δουμε διαφορα και στις καταστασεις πανικου

πανω απ το ματι ειναι ο νεος βουτζας, προς το βουνο. και μεις οδους πουθενα δε βρισκαμε, λιωμενες οι ταμπελες ή αποχρωματισμενες. μονο στο χαρτη που μας εδωσε η πυροσβεστικη, θετιδος και ιφιγενιας θυμαμαι.

Εντοπίσατε περιπτώσεις πλιάτσικου? Στη περιοχή που ημουν μόνο ακουσαμε, δεν έχω κάτι δεδομένο. 

Πως ηταν στο χωρο που κινήθηκες τα πράγματα? Υπήρχαν άλλοι εθελοντές ή κινηθήκατε μόνοι σας? Ειχατε κάποιο συγκεκριμένο ρόλο ως ομάδα? Ρωτάω περισσότερο για να δω πως οργανωθηκαν και οι άλλες ερασιτεχνικές εθελοντικές ομάδες.

7 λεπτά πριν, liopyr είπε

Η συζήτηση αφορά την ΛΕΑ

Ε κι εσυ βρε χριστιανέ, ολοκληρο σεντονι έγραψα...στη λέα εμεινες? :P :P 

Δημοσ.

Κατά πάσα πιθανότητα έχει γραφτεί στις τόσες σελίδες, απλά το αφήνω αυτό εδώ σε περίπτωση που δεν έχει.

Δημοσ.

Επανερχομαι με ποστ απο τον Ερυθρο Σταυρο!!!!

Ζητουνται:

Βαζελινούχες γάζες fucidin • Αποστειρωμένες γάζες μεσαίο μέγεθος • Αποστειρωμένες γάζες μεγάλο μέγεθος • Φιάλες ορού ringers • Φιάλες ορού dextrose • Παλμικά οξύμετρα • Ηλεκτρονικά πιεσόμετρα • Τζελ εγκάυματος τύπου flagyl/ flogocalm • Pulvo spray • Γάντια νιτριλίου • Αλουμινοκουβέρτες • Μάσκες μιας χρήσης v2 • Αυτοκόλλητα ράμματα • Ήπιο αντισηπτικό τύπου hibitane • Μπαταρίες ΑΑ και ΑΑΑ • Παυσίπονα • Λαβίδες • Ποδιές μίας χρήσεως

Δημοσ.
1 ώρα πριν, *nenya* είπε

Το έσωσε, ναι. Οι στέγες αρπάζουν εύκολα φωτιά οπότε έμεινε πολλές ώρες σκαρφαλωμένος. Και απ'όσο ξέρω ήταν απ'αυτούς που είχαν φροντίσει να έχουν καθαρή την περίμετρο του σπιτιού.

Αλεξανδρος A.92: δεν λέμε ότι η περιουσία είναι πιο σημαντική απ'την ανθρώπινη ζωή, αν είναι δυνατόν! Λέμε απλά ότι δεν μπορούμε να πούμε σ'έναν άνθρωπο που κάηκαν όσα είχε και δεν είχε την ατάκα 'Δεν πείράζει, είσαι ζωντανός, θα τα ξαναφτιάξεις.' κλπ. Να δείχνουμε κατανόηση δηλαδή, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο κάποιος να ξανασταθεί στα πόδια του στην τραγική Ελλάδα του 2018. Η ζωή πάνω απ'όλα, άλλα και τα υπόλοιπα δεν είναι ασήμαντα.

Κοίτα nenya ενώ γενικά συμφωνώ μαζί σου σε πολλά θέματα, σε αυτό θα διαφωνήσω. Είναι δικαίωμά του να προστατέψει τη περιουσία του, όμως το ίδιο πήγαν να κάνουν κάτι γερόντια και για πολλούς λόγους (δεν είχαν ξεχορτιαριάσει τη γύρω περιοχή, κακά υλικά στο σπίτι κτλ) δεν τα κατάφεραν και προστέθηκαν στα θύματα αυτή της τραγωδίας. Έχει διαφορά το πιστεύω ότι μπορώ να σώσω το σπίτι μου απο τη πραγματικότητα. Όταν σου δίνεται μια εντολή εκκένωσης πρέπει να την ακολουθήσεις, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τις πραγματικές συνθήκες και άμα μπορείς να τις αντιμετωπίσεις. Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο να πεις σε κάποιον να εγκαταλείψει τους κόπους μια ζωής, αλλά ένας από τους λόγους που υπήρξαν τόσα θύματα σίγουρα είναι η μη  υπάρξη σοβαρού σχεδίου εκκένωσης και της ατομικής ευθύνης (όσο και να είναι δύσκολο να το αποδεχθούμε) λόγω της ανυπακοής στις υποδείξεις των πυροσβεστών ή μη έγκαιρης ενημέρωσης από τη πλευρά των αρχών.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Τωρα θα με κανεις να εκφραστω που δεν εχω ποτε μου εκφραστεί σε αυτό το φορουμ...η καλυτερα ας συγκρατηθώ γιατι μαλλον δεν καταλαβαίνεις οποτε τσαμπα νευρα θα εχω.

Θεωρεις εσυ ότι με ΤΟΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ...ακομα και  εγω η καποιος άλλος βρισκοταν σε αυτόν τον χαμο, θα ειχαν σημασια τα ντουβάρια?Εισαι σοβαρος? Εχουν ξεκλειρηστει οικογενειες...μικρα παιδια,πεθαναν αγκαλιασμένοι,πεσαν από γκρεμους για να σωθουν,βουτηξαν στην θαλασσα και πνιγηκαν η πεθαναν από υποθερμια και τους ψαχνουν και αν τους βρουν...αλλοι θα εχουν εγκαύματα ολη τους την ζωη, αλλοι δεν ξερεις αν θα το ριξουν στα ψυχοφάρμακα...εχω γνωστους που χασανε την γιαγια τους που πεθανε από καρδια γιατι νομιζε ότι τα παιδια της είναι στο εξοχικο τους στο ματι και αυτοι που οντως ηταν εκει,ειχαν σηκωθεί και ειχαν φυγει νωρις νωρις....και μετα από όλα αυτά μου μιλας για ντουβάρια και τουβλα?Συγγνωμη και παλι αλλα μαλλον εισαι ένα με αυτά...

Ας μην ξαναγινουν ποτε τα σπιτια...ποιος νοαιζεται...ας μεινουν στο ενοικιο.Θα εχουν ο ενας τον αλλον...Σκεψου τωρα από μια οικογενεια 3-4 μελης να εχει σωθει ενας...πως θα συνεχισει την ζωη του...τι θα σκέφτεται...Τα ντουβάρια και το ενοικιο?Η την οικογενεια του...

Νιώθω χαζος μονο και μονο που καθομαι και απανταω....Με φουντωσες πρωι πρωι...

ΥΓ: Δεν είναι πολιτικο ας μην σβηστει και ας φαω προειδοποιηση!

Δεν χρειάζεται να νευριάζεις Αλεξ. Προφανώς ο phanispal αυτο που είπε δεν είναι ψέμμα, δηλαδή πως θα έπρεπε να αντιδράσει ένας στην πυρκαγιά της περιουσίας του, και πως εντέλει ενεργεί.

Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Έχω υπάρξει 2 φορές σε μέτωπο πυρόσβεσης, και το έχω δει με τα μάτια μου. Και ούτε καν για σπίτι, για μαντριά.

Εννοείται δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά ζωές με υλικές περιουσίες. Αλίμονο.

• Like 2
Δημοσ.
3 minutes ago, thomasG4 said:

Κοίτα nenya ενώ γενικά συμφωνώ μαζί σου σε πολλά θέματα, σε αυτό θα διαφωνήσω. Είναι δικαίωμά του να προστατέψει τη περιουσία του, όμως το ίδιο πήγαν να κάνουν κάτι γερόντια και για πολλούς λόγους (δεν είχαν ξεχορτιαριάσει τη γύρω περιοχή, κακά υλικά στο σπίτι κτλ) δεν τα κατάφεραν και προστέθηκαν στα θύματα αυτή της τραγωδίας. Έχει διαφορά το πιστεύω ότι μπορώ να σώσω το σπίτι μου απο τη πραγματικότητα. Όταν σου δίνεται μια εντολή εκκένωσης πρέπει να την ακολουθήσεις, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τις πραγματικές συνθήκες και άμα μπορείς να τις αντιμετωπίσεις. Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο να πεις σε κάποιον να εγκαταλείψει τους κόπους μια ζωής, αλλά ένας από τους λόγους που υπήρξαν τόσα θύματα σίγουρα είναι η μη  υπάρξη σοβαρού σχεδίου εκκένωσης και της ατομικής ευθύνης (όσο και να είναι δύσκολο να το αποδεχθούμε) λόγω της ανυπακοής στις υποδείξεις των πυροσβεστών ή μη έγκαιρης ενημέρωσης από τη πλευρά των αρχών.

Μα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρίσκο το να μείνεις πίσω για να προστατεύσεις την περιουσία σου, δεν λέω το αντίθετο. Και ναι, τώρα που πληκτρολογούμε ψύχραιμα απ'την ασφάλεια του σπιτιού μας μπορεί να μας φαίνεται τρελό που πολλοί άνθρωποι αποφάσισαν να παλεύουν μόνοι τους με τις φλόγες. Απλά προσπαθώ να μπω στην θέση κάποιου που βλέπει ότι σε λίγα λεπτά μπορεί να χαθούν οι κόποι ετών και εκείνη την στιγμή είναι δύσκολο να αντιδράσει με 100% λογική ακόμα και να του φωνάζουν με μεγάφωνα στ'αυτιά του εντολές εκκένωσης.

Τι να πεις...κρίμα, πολύ κρίμα, χάθηκαν τόσοι άνθρωποι [+ θα τολμήσω να αναφέρω ΚΑΙ τα ζώα  που χάθηκαν κι αυτά άδικα].

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Δικαίωμα του καθενα να θελει και να το πραττει όμως ουτε σωστο θεωρω ότι είναι ουτε θα του πω μπραβο που εκατσες και καηκες ζωντανος και τωρα η γυναικα και τα παιδια σου θα σε κοιτανε στο μνημα και θα μενουν και στο ενοικιο και εσυ δεν θα εισαι εκει για να τους βοηθήσεις γιατι ηθελες να σωσεις το σπιτι και τελικα ουτε αυτό δεν κατάφερες...Εδώ στελνουμε δεκάδες πυροσβέστες και πυροσβεστικα...ενας ανεκπαίδευτος ανθρωπος χωρις μεσα και νερο τι θα κανει?

Σωστό. Δεν μπορούμε να έχουμε και τι ένα και το άλλο. Είναι σαν να χαιρέτησε την γυναίκα και τα παιδιά του και πήγε και αυτοκτόνησε δλδ...

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Ανάμεσα σε αυτούς είναι τέσσερις Έλληνες που πιάστηκαν κυριολεκτικά στα πράσα να κάνουν πλιάτσικο σε σπίτι στο Νέο Βουτζά, μια από τις περιοχές που καταστράφηκαν από τη φονική φωτιά στην Αττική.

• Confused 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...