AtiX Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, παπι είπε Βγαίνουν σιγα σιγα τα κοράκια πανω στα παράθυρα. Και πολύ άργησαν... Πόσο θα ήθελα όλοι μας να γυρίσουμε την πλάτη σε όλους τους... Μια βδομάδα 0 τηλεθέαση, να δεις μετά πως συμμορφώνονται... 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 17 minutes ago, hexenlord said: Είσαι σιγουρος οτι το εύχεσαι αυτο? Έχεις δει βροχή μετα απο πυρκαγιά? Μαύρο ποτάμι πίσσα,δηλητηριασμενο απο αποκαιδια, τοξίνες, επιβραδυντικους αφρούς, καμμενη ύλη και καθε λογης αιωρουμενο σωματίδιο. Μη σου τύχει. φυσικά καταλαβαινω πως το λες, ομως δεν ξερω αν είναι προτιμότερο να μην βρέξει τωρα απο το να βρέξει. Γιατί και να το εύχεται/θέλει παίζει ρόλο, αλλάζει κάτι? Αν είναι να βρέξει θα βρέξει, προσευχές/χοροί/κτλπ δεν κάνουν κάτι... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 26 λεπτά πριν, hexenlord είπε Είσαι σιγουρος οτι το εύχεσαι αυτο? Έχεις δει βροχή μετα απο πυρκαγιά? Μαύρο ποτάμι πίσσα,δηλητηριασμενο απο αποκαιδια, τοξίνες, επιβραδυντικους αφρούς, καμμενη ύλη και καθε λογης αιωρουμενο σωματίδιο. Μη σου τύχει. φυσικά καταλαβαινω πως το λες, ομως δεν ξερω αν είναι προτιμότερο να μην βρέξει τωρα απο το να βρέξει. ναι αλλά τουλάχιστον σβήνει και τις τελευταίες εστίες φωτιάς.
hexenlord Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 16 λεπτά πριν, ThReSh είπε Γιατί και να το εύχεται/θέλει παίζει ρόλο, αλλάζει κάτι? Αν είναι να βρέξει θα βρέξει, προσευχές/χοροί/κτλπ δεν κάνουν κάτι... Προφανως και ειναι ετσι Θρες. Σχημα λογου και εκφραση που "κολλουσε" ηταν (απο την μερια μου τουλαχιστον). 7 λεπτά πριν, GenesisX είπε ναι αλλά τουλάχιστον σβήνει και τις τελευταίες εστίες φωτιάς. Θα τις σβησουν οι πυροσβεστες η θα σβησουν μονες τους. Η βροχη θα ηταν απιστευτα ευεργετικη (θα μας εσωζε βασικα) ειτε κατα την εκδηλωση της πυρκαγιας ειτε κατα την εξελιξη της μεχρι χτες βραδυ. Τωρα - με αυτα που ειχα δει στην Πεντελη- εικαζω πως πιο πολυ κακο θα κανει παρα καλο, γιατι: 1. Αυτο που περιεγραψα πιο πανω (χαρακτηριστικα ο δημαρχος τοτε μας ειχε πει να μην πατησει κανενας με σαγιοναρες γυμνο ποδι, και να κρατησουμε κατοκοιδια μεσα στο σπιτι μην πιουν/φερουν σε επαφη με τις μουσουδες τους αυτα τα υγρα. 2. Σε αυτους που εχουν μεινει αστεγοι,σε αυτους που ακομη ψαχνουν, σε αυτους που πανε να βοηθησουν.
stelios18120 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 @Lezantas26 εχεις ομαδα που πηγαίνεις και βοηθας εκει? για πες γιατι δεν τα εχω διαβασει όλα λογω δουλειας σου εχω ετοιμα 2 ατομα αν θελεις μαζι να ερθουν για βοηθεια. από αυριο το πρωι μπορουν. (εχουν και εξοπλισμο,ασυρματους,φακους κεφαλης και καταλληλο ρουχισμο και εργαλεία πολλα και διαφορα) και σιγουρα θα βοηθησουν 100%
toniloco3 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Μπορει καποιος να δωσει εικονα για τα νοσοκομεια? δεχονται κοσμο τα τρια απογευματινα ( Θριασιο , Ελπις , Σησμανογλειο).
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 28 λεπτά πριν, pontez2 είπε Do your job και μην σε απασχολεί. Εγω όχι σημερα δε θα πάω. Θα παω αύριο πάλι. Δεν έχω τη δυνατότητα να κάθομαι πολλές ώρες λόγω δουλειάς. Εσεις ειστε πιο οργανωμένη ομάδα απο εμάς πάντως. Φακους κεφαλής? Εμεις ειχαμε απλά φακουδάκια, μπότες και γάντια και φορουσαμε κάτι πορτοκαλί αμάνικα για καταλαβαίνουν οι άλλες ομάδες οτι ειμαστε εθελοντικη ομάδα σε υπηρεσία Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Καλή συνέχεια και καλή δυναμη σε όλους όσους θα βρισκονται εκει αυτές τις μέρες. τα προσωπικα ειναι πιο πολυ τι εχει φερει ο καθενας. δεν ειχαν ολοι φακο κεφαλης ή δεν φοραγαν ολοι μποτες πχ διαθεση να υπαρχει και να εισαι σε ομαδα που επενδυει στα μελη της και οχι το αναποδο. τα υπολοιπα ερχονται, αν και το θεμα της οργανωσης ουτε μεις το χουμε βρει ακομη οτι καλυτερο να σας βρει
orck Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, toniloco3 είπε Μπορει καποιος να δωσει εικονα για τα νοσοκομεια? δεχονται κοσμο τα τρια απογευματινα ( Θριασιο , Ελπις , Σησμανογλειο). Εχω μια επικοινωνια εγω και διαβασα απο αλλον το ιδιο πραγμα, οτι πηγε πολυ κοσμος. Ισως να ειναι καλυτερα να πας και εσυ και εγω την επομενη εβδομαδα που θα εχει κοψει η μεγαλη ροη αιμοδοτων γιατι σιγουρα θα συνεχισουν να εχουν αναγκη.
DrLo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Zerg13 είπε Δεν είναι σίγουρο ότι ήταν αυτά. Εκτός αν τα απαγαγαν. Δεν πιστεύω να βρεθούν μάλλον είναι νεκρά. 1 ώρα πριν, stelios18120 είπε Οπότε η πέθαναν, η απαγωγή. Μάλιστα.... (Μακάρι να βρεθούν βέβαια αλλά μετά τοσες ώρες και ενώ δεν υπάρχουν πουθενά,μάλλον απίθανο) 58 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Επειδή είναι παιδάκια και κοριτσακια,εγώ σκέφτομαι και το ενδεχόμενο αυτό....δεν ξέρεις πότε πού και πότε θα βρεθεί ο άρρωστος/ανώμαλος να κάνει τέτοια. Μικρά παιδάκια είναι, μπορεί να σώθηκαν στην ακτή να βγήκαν και πχ να είπε ένας ελάτε να σας πάω στους γονείς σας και τα πήρε. Αργήσαμε μόλις 2 μέρες για να φτάσουμε σε pizzagate σενάρια . Αμερικανάκια γατάκια. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2018 από DrLo
margaritagr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, toniloco3 είπε Μπορει καποιος να δωσει εικονα για τα νοσοκομεια? δεχονται κοσμο τα τρια απογευματινα ( Θριασιο , Ελπις , Σησμανογλειο). Μην πας σήμερα, επικοινώνησε με το νοσοκομείο που θες και ρωτά τους γι αυριο , υπήρχε πολυ μεγάλη προσέλευση κόσμου και χτες και σήμερα
Getta Robo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) On 24/07/2018 at 19:38, billdanos said: Μα δεν έχεις δει απόψεις και συμβουλές τοσες ωρες? Να κόψουμε τα πεύκα, να μην υπαρχουν δέντρα κοντα σε σπίτια κλπ κλπ Μια παρατηρηση εδω. Ασχολουμαι με την δενδροκομια, οπως και για ζητηματα οικολογιας, αναδασωσης και αειφοριας. Αυτο το πραγμα που συμβαινει εδω και πολλες δεκαετιες με τα διαφορα πευκα, ειναι εγκληματικο. Υπαρχουν σε απιστευτους αριθμους, πρωτιστως η και σχεδον αποκλειστικα, να αυτοφυονται σε τεραστιο μερος της χωρας. Κατα την αρχαιοτητα, η Ελλαδα δεν ηταν καλυμμένη απο πευκα, Υπηρχε τεραστια βιοποικιλοτητα στη πανιδα μας, και τα αγρια δαση ηταν κυριως με δρυς. Ωστοσο, στο περασμα των αιωνων, με τοσους πολεμους, φωτιες, αλλες καταστροφες κτλ, τα πευκα επικρατησαν. Βλεπεις, εχουν εκπληκτικους μηχανισμους τοσο να επικρατουν εναντι της υπολοιπης χλωριδας, οσο και να επανακαμπουν επειτα ακομα και απο τεραστιες φωτιες. Αυτο το πραγμα που συμβαινει σημερα με τοσα πευκα, ειναι απο ολα αυτα που συνεβησαν στο παρελθον. Στο σημερα του τωρα, υπαρχει μια ανεξηγητη μανια υπερ τους. Αν κοιταξεις σε διαφορα σημεια που εχουν αναδασωθει, κυριως χρησιμοποιουν αυτα.. η επικρατουν εστω και τα λιγοτερα που υπηρχαν, εναντι των περισσοτερων αλλων. Υπαρχουν εκατονταδες, αν οχι χιλιαδες αλλες επιλογες για ξηροθερμικα δεντρα και μεγαλους θαμνους, με απειρως λιγοτερες πιθανοτητες φωτιας και αναφλεξης οπως τα πευκα. Οταν εχεις ομως τους κρατικους μηχανισμους να σου απαγορευουν να αναδασωσεις με τα περισσοτερα απο αυτα, η και να παρεμβουν οι ιδιοι σε περιπτωση προβληματος.. καταλαβαινεις τι γινεται. Δεν ειμαι υπερ του να ξηλωσουμε ολα τα πευκα. Ειναι πανεμορφοι οργανισμοι, με το σκοπο τους και τις ιδιοτητες τους για ολο το περιβαλλον. Αλλα οπως και ολα τα πραγματα στο πλανητη, χρειαζεται ισσοροπια, και τα πευκα πραγματικα ξεφευγουν σε πολλα πραγματα. Υπηρξαν εδω και χρονια ανθρωποι με ερευνες και προτασεις, μεχρι και για φυσικες αντιπυρικες ζωνες, σχεδον ανεξοδες. Μαντεψε που τους εγραψαν. Φιλος μενει στο Ματι, και το σπιτι του ειναι απο τα ελαχιστα που δεν καηκαν. Οι γειτονες του ειναι νεκροι. Κουραγιο σε ολους. Ελπιζω να βαλουν εστω τωρα καποιοι μυαλο, και να προχωρησουμε επιτελους. Δεν παει αλλο. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2018 από Getta Robo 23 4
παπι Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 19 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Μια παρατηρηση εδω. Ασχολουμαι με την δενδροκομια, οπως και για ζητηματα οικολογιας, αναδασωσης και αειφοριας. Αυτο το πραγμα που συμβαινει εδω και πολλες δεκαετιες με τα διαφορα πευκα, ειναι εγκληματικο. Υπαρχουν σε απιστευτους αριθμους, πρωτιστως η και σχεδον αποκλειστικα, να αυτοφυονται σε τεραστιο μερος της χωρας. Κατα την αρχαιοτητα, η Ελλαδα δεν ηταν καλυμμένη απο πευκα, Υπηρχε τεραστια βιοποικιλοτητα στη πανιδα μας, και τα αγρια δαση ηταν κυριως με δρυς. Ωστοσο, στο περασμα των αιωνων, με τοσους πολεμους, φωτιες, αλλες καταστροφες κτλ, τα πευκα επικρατησαν. Βλεπεις, εχουν εκπληκτικους μηχανισμους τοσο να επικρατουν εναντι της υπολοιπης χλωριδας, οσο και να επανακαμπουν επειτα ακομα και απο τεραστιες φωτιες. Αυτο το πραγμα που συμβαινει σημερα με τοσα πευκα, ειναι απο ολα αυτα που συνεβησαν στο παρελθον. Στο σημερα του τωρα, υπαρχει μια ανεξηγητη μανια υπερ τους. Αν κοιταξεις σε διαφορα σημεια που εχουν αναδασωθει, κυριως χρησιμοποιουν αυτα.. η επικρατουν εστω και τα λιγοτερα που υπηρχαν, εναντι των περισσοτερων αλλων. Υπαρχουν εκατονταδες, αν οχι χιλιαδες αλλες επιλογες για θηροθερμικα δεντρα και μεγαλους θαμνους, με απειρως λιγοτερες πιθανοτητες φωτιας και αναφλεξης οπως τα πευκα. Οταν εχεις ομως τους κρατικους μηχανισμους να σου απαγορευουν να αναδασωσεις με τα περισσοτερα απο αυτα, η και να παρεμβουν οι ιδιοι σε περιπτωση προβληματος.. καταλαβαινεις τι γινεται. Δεν ειμαι υπερ του να ξηλωσουμε ολα τα πευκα. Ειναι πανεμορφοι οργανισμοι, με το σκοπο τους και τις ιδιοτητες τους για ολο το περιβαλλον. Αλλα οπως και ολα τα πραγματα στο πλανητη, χρειαζεται ισσοροπια, και τα πευκα πραγματικα ξεφευγουν σε πολλα πραγματα. Υπηρξαν εδω και χρονια ανθρωποι με ερευνες και προτασεις, μεχρι και για φυσικες αντιπυρικες ζωνες, σχεδον ανεξοδες. Μαντεψε που τους εγραψαν. Φιλος μενει στο Ματι, και ειναι απο τα ελαχιστα σπιτια που δεν καηκαν. Οι γειτονες του ειναι νεκροι. Κουραγιο σε ολους. Ελπιζω να βαλουν εστω τωρα καποιοι μυαλο, και να προχωρησουμε επιτελους. Δεν παει αλλο. Απο περιέργεια, τι παει να πει αντιπυρικες ζωνες; Στο μυαλο μου τις εχω ως μονοματια, αλλα μπορει ένα μονοπάτι να κρατήσει μια φωτια που περασε πανω απο την ολυμπια οδο;
CleanthisD Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Υπάρχει ακόμη κάποιο μέτωπο φωτιάς που καίει;
Getta Robo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 2 minutes ago, παπι said: Απο περιέργεια, τι παει να πει αντιπυρικες ζωνες; Στο μυαλο μου τις εχω ως μονοματια, αλλα μπορει ένα μονοπάτι να κρατήσει μια φωτια που περασε πανω απο την ολυμπια οδο; Τεχνητες αντιπυρικες ζωνες εχουμε με το να ανοιγουμε μονοπατια αναμεσα στα δαση, φυσικες μπορουν να υπαρξουν με διαφορα φυτα και δεντρα. Διαφορα κυπαρισσια μπορουν και φυτευονται εναντια στην εξαπλωση πυρκαγιων, μια ομως εκπληκτικη επιλογη μπορει να ειναι και οι φραγκοσυκιες. Εχουν απειροελαχιστες απαιτησεις τοσο απο νερο, οσο και ιδιοτητες του εδαφους, και μιας ως κακτοι ειναι γεματοι νερο, μπορουν να αποτρεψουν την εξαπλωση μιας πυρκαγιας. Μεταξυ πολλων αλλων φυσικα. Στην Ελλαδα φυτρωνουν σε παρα πολλα σημεια ως αγριες. Μπορουσαμε εδω και ποσα χρονια να τις χρησιμοποιησουμε και γιαυτο το σκοπο. Καποιοι που μπορουσαν να κανουν κατι, απλα δεν εκαναν τιποτα. Ζουμε το τιποτα τωρα.. 11 1
pontez2 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, παπι είπε Απο περιέργεια, τι παει να πει αντιπυρικες ζωνες; Στο μυαλο μου τις εχω ως μονοματια, αλλα μπορει ένα μονοπάτι να κρατήσει μια φωτια που περασε πανω απο την ολυμπια οδο; Αυτο που κάνουμε εμεις, ειναι να καθαριζουμε απο πευκοβελόνες, ξεροχορτα και οποιαδήποτε καυστική ύλη σε μια ζωνη 15-20 μέτρων. Εαν υπάρχει δέντρο, κάνεις καλό κλάδεμα. Συνηθως μπαινουν μπουλντόζες και καθαρίζουν τα πάντα γύρω απο τις κατοικημένες περιοχές ωστε να μην υπάρχει κάτι να κάψει η φωτιά. Η Μαραθωνος, ειναι μια αντιπυρική ζωνη που εδω και πολλά χρόνια ήταν το τοιχος της περιοχής. Για τοσα χρονια, ποτέ δεν ειχε περάσει φωτιά. Με τέτοιον αερα δυστηχως πέρασε. Για αυτο και ο κόσμος βρέθηκε προ εκπληξεως. Ειχαν την ασφάλεια. Δε το περίμεναν αυτο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις