Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, koftis650 είπε

Σοβαρά τώρα; πόσο χρονών είσαι απο περιέργεια δλδ ....

36 και του επαγγέλματος. Διαβάστε λιγο τι γράφω και αφηστε τις ειρωνείες. Πιάσαμε τωρα τον κάθε πικραμένο που αντι να πάει να βοηθήσει, αρχιζει τις κατηγορίες χωρις να ξέρει τι του γινεται. Κατηγορήστε και τους νεκρους επειδη ο νομος τους εδινε τη δυνατοτητα να χτισουν ΝΟΜΙΜΑ στο Μάτι. Οταν θα πνιγεστε στο Συνταγμα που θα ξεχείλιζε ο χεζοπόταμος στη Βουκουρεστιου να σας δω.

Λες και έχει τσεκάρει ποτέ κανεις, που ειναι χτισμένη η πολυκατοικία του. Λες και ξέρει τι υπηρχε 40 χρονια πριν εκει.

• Like 2
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gas7777 είπε

Τι σχέση εχει το σβησιμο προστιμο με την νομιμοποιηση ενος κτισιματος η ενος ολοκληρου οικισμου? Αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά? Το ένα ειναι μια παρανομια που κάνουν τα στραβά μάτια και το άλλο ειναι νομιμο. 

Νομιμοποιούμε δλδ το λάδωμα (και) λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και δεν τρέχει μία. Μάλλον δεν καταλαβαίνεις το αυτονόητο στο  δικό σου  παράδειγμα (ένα και το αυτό είναι).

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GenesisX είπε

Οταν τα έχτισαν ήταν παράνομα. Μερικά ακόμη και τώρα είναι παράνομα.

Τα παραδείγματα σου είναι τελείως άκυρα. Αλλο πράγμα είναι η ανοικοδόμηση μιας πόλης και άλλο το βόλεμα των ημέτερων εκ των υστέρων.

Δεν υπηρχε ποτέ ανοικοδόμηση. Επέκταση υπήρχε. Εκτος και αν εισαι απο αυτους που πιστευουν τον μυθο πως η Αθηνα ηταν χωριο κοκ. Επεκτάθηκαν και μπάζωσαν σιγά σιγά τα πάντα. Και μετά το 60 έγινε το μεγάλο πάρτυ.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 24/7/2018 στις 4:28 ΜΜ, fidolos είπε

Ο ανεμος δυστηχως ηταν ο καλυτερος συμμαχος της φωτιας

Ναι το ξέρω, βρήκανε την μέρα πότε θα φυσάει και την βάλανε, αλλα και πάλι, κατοικημένη περιοχή, τσιμέντο, κτήρια, πως; :(

Τώρα και να βρούνε αυτούς που ευθύνονται γι'αυτό οτι και να τους κάνουν θα ναι λίγο. Εάν ήταν στο χέρι μου θανατική ποινή με έναν απο τους χειρότερους τρόπους και αυτό αφου πρωτα τους περάσεις απο κανένα μπουντρούμι και βιώσουν λίγο «μίσος» από άλλους εγκληματίες, οι οποίοι όμως είναι πιο πολύ στα καλά τους, όπως ακριβώς γίνεται με τους παιδεραστές και γι'αυτούς που τις έβαλαν και γι'αυτούς που τους έδωσαν την εντολή δε πα να 'ναι και επιχειρηματίες, εκατομμυριούχοι και αυτό επειδή δεν είσαι απλός εμπρηστής αλλά ο χειρότερος δολοφόνος.

Τώρα 100 ζωές χάθηκαν, δεν μπορείς να τις φέρεις πίσω. 1000+ σπίτια έγιναν στάχτη, όνειρα και κόποι ζωής καταστράφηκαν οτι και να γίνει... Το σημαντικό ήταν να υπάρχουν τα μέσα για να καταπολεμηθεί μία τέτοια πυρκαγιά ή να την αποτρέψεις απο την αρχή. Δηλαδή δρόμοι έκτακτης ανάγκης, δρόμοι μέσα στο δάσος για εύκολη πρόσβαση της πυροσβεστικής και γενικά να υπήρχε η παιδεία και ο «φόβος» του «τι θα γινει εαν με πιάσουν;»

Δημοσ.
Μόλις τώρα, koftis650 είπε

Νομιμοποιούμε δλδ το λάδωμα (και) λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και δεν τρέχει μία. Μάλλον δεν καταλαβαίνεις το αυτονόητο στο  δικό σου  παράδειγμα (ένα και το αυτό είναι).

Εχεις αποδείξεις οτι λαδώθηκε κάποιος για να νομιμοποιηθεί ο οικισμός? Κατανοείς οτι κατηγορείς νεκρούς ανθρωπους? Κατανοειτε τι γράφετε τετοιες ωρες? Αν μη τι άλλο, αφηστε τις ευθύνες. Εχουμε καιρο για ευθύνες. Πως θα σας φανει αν αυριο, χτυπα ξυλο, γινει σεισμος και κάποιοι στο εκάστοτε φορουμ σας γράφουν πως "νομιμοποιήσατε πριν 60 χρονια σε περιοχή που στο βάθος υπογεια νερά και γκρεμιστηκαν τα πάντα". Δεν έχετε ιδέα. Μην αρχιζουμε τα κατηγορω. Αυτο ζητάω.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, papoys1 είπε

Ποιοι υπεύθυνοι,ποιο σχέδιο ,ποια πολιτική προστασία.Τι είναι αυτά;;;;; Τα είδες ποτέ;;; Αυτά είναι στα χαρτιά να δικαιολογούν κάποιες έμμισθες θέσεις δικών τους. Τέτοιες εποχές διακοπές κάνουν όλοι τους και δίνουν εντολές τηλεφωνικά από τη Μύκονο τη Σαντορίνη και τα άλλα γκουρμάτα νησιά.

Αυτό που λέω φίλε μου.

Εκεί πιστεύω ότι είναι η μεγάλη ευθύνη των αρμοδίων  και κανείς δεν το λέει.Έπρεπε από ώρα να είχαν  κόψει την κυκλοφορία προς Ραφήνα - Νέα Μάκρη και να την είχαν  εκτρέψει προς Σπάτα Εκπτωτικό  - Αττική οδό και πριν τη διασταύρωση Ραφήνας να τα γυρνάνε τα αυτοκίνητα πίσω προς Αθήνα δηλαδή αυτό που έκανα εγώ και τώρα κάνω το σταυρό μου που το έκανα . Ενδεχομένως έτσι να ήταν και ευκολότερη η εκκένωση στο Μάτι αλλά πως να εκκενωθεί όταν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην έξοδα έχουν μπλοκαριστεί από αυτοκίνητα που κάποιοι "αρμόδιοι" οδηγούν προς τα κει;;;;

Αν είχα συνεχίσει θα με είχαν οδηγήσει υποχρεωτικά δεξιά (προς Νέα Μάκρη η Μαραθώνος ήταν κλειστή γιατί  για 4-5 χιλιόμετρα η φωτιά ήταν  πάνω στο δρόμο και έκαιγε τα πάντα) αν είχα στρίψει για Ραφήνα έχει καλώς αν συνέχιζα προς Νέα Μάκρη θα με είχαν οδηγήσει και μένα προς Μάτι - Άγιο Ανδρέα και ένας Θεός ξέρει τι θα γινόταν.Είχα και μικρό παιδί μαζί μου με άλλες δύο γυναίκες.

Από παλιά λέγανε πως δεν υπάρχει Αρχηγείο ανεξάρτητο να παίρνει μόνο του κρίσιμες  αποφάσεις αλλά πάντα οι υπεύθυνοι για τις φωτιές Αστυνομικοί-Πυροσβέστες έπαιρναν αποφάσεις σύμφωνα με την σύμφωνη γνώμη των πολιτικών τους προισταμένων για να μην τους δυσαρεστήσουν και χάσουν την καρέκλα,οι οποίοι καταρχήν δεν έχουν τη γνώση (που να ήξερε ο Τόσκας και ο κάθε Τόσκας τι γινόταν εκείνη τη στιγμή ) της κατάστασης στο επίμαχο σημείο και κατά δεύτερο δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τους πολίτες με το να τους κόψουν το δρόμο γιατί τους θεωρούν εν δυνάμει ψηφοφόρους.

Κανένας δεν διδάχθηκε από την τραγωδία στην Ηλεία ώστε μετά από κάποια χρόνια να έχουμε μία πολύ χειρότερη κατάσταση στη οποία χάθηκαν πολλοί αθώοι συμπολίτες μας ,τους οποίους στη συγκεκριμένη στιγμή κανείς αρμόδιος δεν προστάτευσε.

Κλείσε την τηλεόραση μην ακούς όλα  αυτά τα λαμόγια που το μόνο τους καθήκαν είναι να βοηθήσουν το αφεντικό τους και όχι να ενημερώσουν το κόσμο, πάρε το αυτοκίνητό σου και κάνε μία βόλτα προς Νέα Μάκρη και θα καταλάβεις μόνος βλέποντας αυτά που λέω.Δεν θέλει και πολύ μυαλό.Εγώ το έκανα χτες το απόγευμα πηγαίνοντας τελικά προς Νέα μάκρη και δάκρυσα με αυτό που είδα.

Μακάρι να βρεθεί ο φίλος σου που τον ψάχνεται  και να μην έχει πάθει τίποτε.

Ο μηχανισμός είναι σε πλήρη ανάπτυξη.. υπάρχει σχεδιασμός... δούλευαν όλο το χειμώνα για να είμαστε έτοιμοι λέει...!!!

Πόσο παραμύθι μας πουλάνε τελικά;;;;

Τέσσερις μέρες πριν την τραγωδία, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, έδινε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Στις 19 Ιουλίου, ο κ. Καπάκης διαβεβαίωνε ότι υπάρχει σχέδιο και ότι ο μηχανισμός δασοπυρόσβεσης είναι σε πλήρη ετοιμότητα! Όλα αυτά λίγα 24ωρα πριν οι φλόγες καταπιούν περιοχές ολόκληρες στην Ανατολική Αττική. Λίγα 24ωρα πριν η ζωή σταματήσει για πάντα στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά. Λίγα 24ωρα πριν αποδειχθεί η γύμνια και η ανοργανωσιά του κρατικού μηχανισμού.

Δημοσ.

Άσχετο μπαίνεις να διαβάσεις κάτι για το συμβάν και το ίντερνετ έχει γίνει μεγάλο σκουπιδαριο. Προτείνω του 2008 το ίντερνετ. Μπορούμε να γυρίσουμε πίσω με χρονομηχανή.

Περιμένω την ιντερνετικη ουδετερότητα να δω άμα πληρώνει ο κάθε καήμενος να να ανεβαζει αυτά....

Screenshot_20180725-201752.png

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτό αναφέρει στη συνέντευξη αγαπητέ, πιέσεις και λαδώματα σε κρατικούς μηχανισμούς για να ενταχθούν (διάφορες περιοχές) σε σχέδιο, (τα οποία ούτε το ΣτΕ δεν θα έδινε έγκριση) απλά πράγματα.

Για εμένα το κατηγορώ αν θες (μιας και σε βλέπω έχεις φαγούρα για αυτό) έιναι σε όλους αυτούς που έχουν κόψει την ελευθερη πρόσβαση στην παραλλία το οποίο αποδειχτηκε εγλκηματικό.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή θεωρείτε λογική την παρακάτω διαδικασία:

1) Χτίζω παράνομα όπου θέλω ένα ακίνητο. Προφανώς γιατί μου βγαίνει πιο φθηνά ή γιατί τυχαίνει να έχω ένα οικόπεδο.

2) Πιέζω να με τακτοποιήσουν-βολέψουν. Μετά το ακίνητο μου από αξία π.χ 10.000 έχει πλέον 100.000. Σίγουρη επένδυση.

Προφανώς αν είστε του επαγγέλματος σας βολεύει αυτό.

Εγώ γνωρίζω άτομα που έχουν χτίσει ακόμη και σε περιοχές natura... τι να λέμε τώρα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Δημοσ.

Δευτέρα απόγευμα στραβοπάτησα σε σκάλες, ανοιχτό κάταγμα κνημης και χειρουργείο το ίδιο βράδυ Ευαγγελισμό. 

Ταυτόχρονα αρχισαν να φέρνουνε τους έγκαυματιες. Έχω 3 στο θάλαμο, τραγικές ιστορίες... Όλοι έχουν χάσει σπίτια και αυτοκίνητα αλλά δεν τους ενδιαφέρει γιατί ζουν. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, koftis650 είπε

Αυτό αναφέρει στη συνέντευξη αγαπητέ, πιέσεις και λαδώματα σε κρατικούς μηχανισμούς για να ενταχθούν (διάφορες περιοχές) σε σχέδιο, (τα οποία ούτε το ΣτΕ δεν θα έδινε έγκριση) απλά πράγματα.

Για εμένα το κατηγορώ αν θες (μιας και σε βλέπω έχεις φαγούρα για αυτό) έιναι σε όλους αυτούς που έχουν κόψει την ελευθερη πρόσβαση στην παραλλία το οποίο αποδειχτηκε εγλκηματικό.

Ας κάνει επίσημη καταγγελία τότε. Τι τα λεει απλά? Ας πάει σε έναν εισαγγελέα να γινει ενορκη διοικητική εξέταση, αν υπηρχαν λαδώματα. Τι? Δε θα γινει τιποτε τέτοιο? Ωραια. Δεν ακουω κουβέντα λοιπόν. Ας αναλάβουν τις ευθυνες τους αφου εχουν τη γνωση και απλά κατηγορουν αγνωστους. Πέστε με ονοματα. Ποιος, πότε, τι, που.

Αλλά που να τολμησουν. Που αν αρχισει να ξετιλιγει το κουβάρι θα φθάσουμε στην εποχη του Οθωνα? Σκοπος ειναι να διορθωθει η κατάσταση τωρα. Αν θέλετε να ριξετε ευθυνες υπάρχει η προσφατη κωλυσιεργία 4 κυβερνήσεων που μετά τα τραγικά του 2007 δεν έκαναν τιποτε για να θωρακισουν τις περιοχές.

Δημοσ.

δορυφορική φωτογραφία της περιοχής από τον hexagon (ΚΗ9-7) στις 20/7/1973, δεν είναι ακριβώς δάσος όπως δίπλα ο άγιος ανδρέας

KH9.jpg.aa5106c3ed39aceb4969b56644bbe326.jpg

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nvel είπε

δορυφορική φωτογραφία της περιοχής από τον hexagon (ΚΗ9-7) στις 20/7/1973, δεν είναι ακριβώς δάσος όπως δίπλα ο άγιος ανδρέας

Απόκρυψη περιεχομένων

είπαμε τα φύτεψαν από εποχές Ψάλτη, Γαρδέλη και Μιχαλακοπούλου αρχές 80's.

Και το 2004 για ομορφιά. Εκεί ήμουν 18 χρονων τότε 

Παρακάτω.

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, GenesisX said:

Δηλαδή θεωρείτε λογική την παρακάτω διαδικασία:

1) Χτίζω παράνομα όπου θέλω ένα ακίνητο. Προφανώς γιατί μου βγαίνει πιο φθηνά ή γιατί τυχαίνει να έχω ένα οικόπεδο.

2) Πιέζω να με τακτοποιήσουν-βολέψουν. Μετά το ακίνητο μου από αξία π.χ 10.000 έχει πλέον 100.000. Σίγουρη επένδυση.

Προφανώς αν είστε του επαγγέλματος σας βολεύει αυτό.

Εγώ γνωρίζω άτομα που έχουν χτίσει ακόμη και σε περιοχές natura... τι να λέμε τώρα.

Όχι δεν είναι, αλλά αν πχ έρθω και παρω οικόπεδο σε περιοχή που πριν μερικές 10ετίες είχε γίνει αυτό και πλέον είναι νόμιμη, τι γίνεται? Θα έπρεπε να το ξέρω και  να μην επιλέξω αυτή την περιοχή?

Ακόμα χειρότερα να έχω κληρονομήσει οικόπεδο τέτοιας περίπτωσης, χωρίς όμως οι γονείς/παππούδες να έχουν χτίσει (επειδή τότε ήταν εκτός σχεδίου) και πλέον που έχει γίνει νόμιμο/εντός σχεδίου (χωρίς να έχω βάλει βύσμα)  με αποτέλεσμα να πληρώνω ΕΝΦΙΑ, για "ηθικούς λόγους" να μην πρέπει να χτίσω ή γενικότερα να το εκμεταλευτώ...

Προφανώς φανταστικές περιπτώσεις/παραδείγματα.

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
Just now, nvel said:

Hide contents

Ανέβηκε το μεσημέρι μια ανάρτηση σχετικά με το ιστορικό της περιοχής, είναι λίγες σελίδες πίσω. Άρχισε να οικοδομείται το '60, έγινε «δάσος» μετά το '83. 

Βέβαια αυτό σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τα ελλιπή μέτρα, την ολιγωρία των αρμοδίων, τα εγκληματικά λάθη (μάντρες, χτίσιμο) κ.λπ. Πριν λίγο είδα άλλη ανάρτηση πως το 2004 φύτεψαν κατά μήκος της Μαραθώνος για τους ολυμπιακούς ακυρώνοντας πρακτικά τον αντιπυρικό χαρακτήρα της λεωφόρου. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...