Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στον ιδιωτικο τομεα.

Το αοριστου σημαινει ντε και καλα μονιμος υπαλληλος;

Στον αοριστου μπορει ο εργοδοτης να σε απολυσει οποτε θελει ακομα και αν δεν κλεισει ενας μηνας πχ; 

Γιατι μια ιδιωτικη επιχείρηση να επιλεξει συμβαση για τον εργαζομενο αοριστου χρονου, και οχι ορισμενου ωστε να τον δοκιμάσει πχ στην αρχη αν, της κανει; 

Δημοσ.

Μια μονο διαφορά, ορισμενου χρονου π.χ 3 μηνες μετα το τελος της συμβασης φεύγει ο υπαλληλος χωρις αποζημίωση ενω στην αορίστου θα έπαιρνε αποζημίωσή για 3 μηνες

• Thanks 1
Δημοσ.

Όποτε γουστάρει μπορεί να σε διώξει,μονιμότητα υπάρχει μόνο στο δημόσιο.
Εργασιακές συνθήκες Ουγκάντας επικρατούν άστο...

• Like 1
Δημοσ.

Όπως γράφτηκε, αορίστου δε σημαίνει μόνιμος. Ορισμένου δε σου κάνουν εύκολα γιατί σε περίπτωση διαφωνίας πχ μπορεί ο εργαζόμενος να διεκδικήσει χρήματα για όλη τη διάρκεια τηε σύμβασης.

Δημοσ.

Η αοριστου εχει ένα μειονέκτημα σοβαρο .

Αν παραιτηθείς δεν δικαιουσαι ταμειο ανεργιας ενώ στην ορισμενου χρονου αν δεν ανανεωθει και εχεις τις προϋποθέσεις δικαιούσαι.

Ο μονος τροπος στην αοριστου για ταμειο εναι να τους αναγκασεις να σε απολυσουν.

Όπως προαναφεθηκε αορισου σημαινει ...αοριστου και μπορει ανα πασα στιγμη να σε διωξει..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, blackdeagle είπε

Όποτε γουστάρει μπορεί να σε διώξει,μονιμότητα υπάρχει μόνο στο δημόσιο.
Εργασιακές συνθήκες Ουγκάντας επικρατούν άστο...

δεν το καταλαβα ακριβως,θελεις να πεις οτι το να μπορει καποιος εργοδοτης να απολυσει εναν υπαλληλο ειναι εργασιακες συνθηκες ουγκαντας?

9 ώρες πριν, zio10 είπε

Όπως γράφτηκε, αορίστου δε σημαίνει μόνιμος. Ορισμένου δε σου κάνουν εύκολα γιατί σε περίπτωση διαφωνίας πχ μπορεί ο εργαζόμενος να διεκδικήσει χρήματα για όλη τη διάρκεια τηε σύμβασης.

ορισμενου κανουν παρα πολλοι απλα μην περιμενεις ορισμενου χρονου 1,2,3 χρονια αλλα καποιους μηνες ,αν ειναι για πρωτη φορα και θελει να δοκιμασει τον υπαλληλο συνηθος γινεται 1 μηνα (και αυτο γιατι αν κανει προσληψη αοριστου χρονο με υπαλληλικη σχεση και οχι εργατικη και τον απολυσεις σε εναν μηνα δικαιουτε αποζημιωση αλλον εναν μηνα )+1 μια δευτερη ανανεωση για 3 μηνες (2 ανανεωσεις εχεις δικαιωμα μετα αν τον κρατησεις γινεται αοριστου χρονου) ,επισης ορισμενου χρονου γινεται και για εποχιακες δουλειες για να αποφευχθει παλι η αποζημιωση

1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Η αοριστου εχει ένα μειονέκτημα σοβαρο .

Αν παραιτηθείς δεν δικαιουσαι ταμειο ανεργιας ενώ στην ορισμενου χρονου αν δεν ανανεωθει και εχεις τις προϋποθέσεις δικαιούσαι.

Ο μονος τροπος στην αοριστου για ταμειο εναι να τους αναγκασεις να σε απολυσουν.

Όπως προαναφεθηκε αορισου σημαινει ...αοριστου και μπορει ανα πασα στιγμη να σε διωξει..

επισης δεν ισχυει ,εχεις καποιον αοριστου χρονο τον αποζημιωνεις σε περιπτωση απολυσης  ,εχεις καποιον ορισμενου χρονου και τελικα δεν σου κανει και θελεις να τον απολυσεις πιο νωρις απο την συμβαση απλα παλι τον αποζημιωνεις ,καμια διαφορα ,αν εισαι εργαζομενος προτιμας αοριστου χρονου οπου μαζευεις διακωματα αποζημιωσεις ως προς τα αλλα ετσι και αλλιως ειναι ολα ιδια,δωρο πασχα,επιδομα αδειας ,χριστουγενων κτλ

Επεξ/σία από slk200gr
  • Like 2
Δημοσ.

Στην αορίστου για να αποκτήσεις δικαίωμα αποζημίωσης πρέπει να έχεις συμπληρώσει 1 έτος συνεχόμενο στον ίδιο εργοδότη αλλιώς δε παίρνεις αποζημίωση. Επίσης το ποσό της αποζημίωσης εξαρτάται και από το χρονικό διάστημα προειδοποίησης και πηγαίνει προς τα κάτω.

Στην ορισμένου πχ 3μηνη αν απολυθείς μετά από 1 μήνα θεωρητικά μπορείς να διεκδικήσεις να πληρωθείς τους άλλους 2 αλλά υπάρχει όρος που αν έχει μπει ( και λογικά θα μπει) στην σύμβαση δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να μετατρέψει την ορισμένου σε αορίστου και πάλι να φύγεις χωρίς αποζημίωση. 

Γενικά απ όπου κι αν το δεις οι εργαζόμενοι είναι ριγμένοι. ( 6 χρόνια να είσαι στην ίδια δουλειά με μερικούς μήνες προειδοποίηση η αποζημίωση είναι 1,5 μισθός !!! )

Αυτό που δε ξέρω αν είναι παράνομο ή νόμιμο (αλλά παραθυράκι πχ) είναι αυτό με τις συνεχόμενες συμβάσεις ορισμένου όπου γίνεται αλλαγή στα χαρτιά του εργοδότη για να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το όριο των συμβάσεων ορισμένου για να σε έχουν διαρκώς με ορισμένου. Δε μου φαίνεται να είναι νόμιμο αλλά από την άλλη το κάνουν πολύ μεγάλες εταιρείες που σε όλα τα άλλα είναι πολύ τυπικές και μου κάνει εντύπωση.

Δημοσ.

Στην αορίστου για να αποκτήσεις δικαίωμα αποζημίωσης πρέπει να έχεις συμπληρώσει 1 έτος συνεχόμενο στον ίδιο εργοδότη αλλιώς δε παίρνεις αποζημίωση.              αν εχεις υπαλληλικη ιδιοτητα διακιουσε στον εναν μηνα συμπληρωμενο αν εχεις εργατικη στον εναν χρονο

Επίσης το ποσό της αποζημίωσης εξαρτάται και από το χρονικό διάστημα προειδοποίησης και πηγαίνει προς τα κάτω. Ισχυει

Στην ορισμένου πχ 3μηνη αν απολυθείς μετά από 1 μήνα θεωρητικά μπορείς να διεκδικήσεις να πληρωθείς τους άλλους 2  Παιρνει αποζημιωση απολυσης για 3 μηνες και οχι μισθο

αλλά υπάρχει όρος που αν έχει μπει ( και λογικά θα μπει) στην σύμβαση δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να μετατρέψει την ορισμένου σε αορίστου και πάλι να φύγεις χωρίς αποζημίωση.  Πρωτη φορα το ακουω αλλα πιθανον γιατι εχουν αλαξει πολλα τα τελευταια χρονια

Γενικά απ όπου κι αν το δεις οι εργαζόμενοι είναι ριγμένοι. ( 6 χρόνια να είσαι στην ίδια δουλειά με μερικούς μήνες προειδοποίηση η αποζημίωση είναι 1,5 μισθός !!! )   αποτελεσμα μνημονιων

Αυτό που δε ξέρω αν είναι παράνομο ή νόμιμο (αλλά παραθυράκι πχ) είναι αυτό με τις συνεχόμενες συμβάσεις ορισμένου όπου γίνεται αλλαγή στα χαρτιά του εργοδότη για να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το όριο των συμβάσεων ορισμένου για να σε έχουν διαρκώς με ορισμένου. Δε μου φαίνεται να είναι νόμιμο αλλά από την άλλη το κάνουν πολύ μεγάλες εταιρείες που σε όλα τα άλλα είναι πολύ τυπικές και μου κάνει εντύπωση. Πραγματι γινονται αν και ο νομος ειναι ξεκαθαρος 2 ανανεωσεις μεσα στον χρονο και μετα αοριστου εκτος απο εποχιακες δουλειες οπου μπορεισ να κανει καθε χρονο μια ανανεωση το ιδιο ατομο αλλα μετα φευγει απο την εταιρεια και μπορει να ξαναγινει τον επομενο χρονο

Δημοσ.

Αυτός είναι ο όρος, τον είχα στις τελευταίες συμβάσεις μου. Οπότε με αυτόν το όρο ουσιαστικά δεν υπάρχει η έννοια αποζημίωση στην ορισμένου χρόνου.

http://www.arcadiaportal.gr/news/metatropi-symvasis-ergasias-orismenoy-hronoy-se-aoristoy-hronoy

Επίσης νομίζω και το πρώτο που λες με υπαλληλική δεν ισχύει πλέον.  http://kepea.gr/aarticle.php?id=108   Θες ένα χρόνο για να έχεις δικαίωμα αποζημίωσης.

• Like 2
Δημοσ.

Για τις ορισμένου χρόνου ισχύει το εξής, μετά από 3 συμβάσεις ή τρία χρόνια στον ίδιο εργοδότη ο τελευταίος υποχρεούται να μετατρέψει την ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η ορισμένου μπορεί να είναι maximum ετήσια γι'αυτό και τα 3 χρόνια που αναφέρω παραπάνω.

.

.

Ναι σιγά :p

Υπάρχουν παραθυράκια:

- Σε απολύει και σε ξαναπροσλαμβάνει μετά το πέρας 45 ημερολογιακών ημερών. Φυσικά το συγκεκριμένο 45ήμερο δύναται να δουλεύεις μαύρος :p

- Αν η εταιρία δουλεύει με εργολάβους σε κάνει τράμπα μεταξύ των εργολάβων για το υποχρεωτικό 45ήμερο οπότε συνεχίζεις κανονικά την δουλειά σου χωρίς απόλυση και φυσικά χωρίς κανένα δικαίωμα.

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, chill said:

Για τις ορισμένου χρόνου ισχύει το εξής, μετά από 3 συμβάσεις ή τρία χρόνια στον ίδιο εργοδότη ο τελευταίος υποχρεούται να μετατρέψει την ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η ορισμένου μπορεί να είναι maximum ετήσια γι'αυτό και τα 3 χρόνια που αναφέρω παραπάνω.

.

.

Ναι σιγά 😛

Υπάρχουν παραθυράκια:

- Σε απολύει και σε ξαναπροσλαμβάνει μετά το πέρας 45 ημερολογιακών ημερών. Φυσικά το συγκεκριμένο 45ήμερο δύναται να δουλεύεις μαύρος 😛

- Αν η εταιρία δουλεύει με εργολάβους σε κάνει τράμπα μεταξύ των εργολάβων για το υποχρεωτικό 45ήμερο οπότε συνεχίζεις κανονικά την δουλειά σου χωρίς απόλυση και φυσικά χωρίς κανένα δικαίωμα.

Αυτό το τελευταίο με τις τράμπες προσπαθώ να δω αν είναι νόμιμο κλπ Δηλαδή να συνεχίζεις να κάνεις την ίδια ακριβώς δουλειά στον ίδιο χώρο με τα ίδια άτομα κλπ αλλά στα χαρτιά να έχεις άλλον εργοδότη και μετά τούμπαλιν το ίδιο σε άλλο εργοδότη κοκ εις το διηνεκές.  Έχω την εντύπωση πως (πέρα από ανήθικο) δεν είναι και 100% νόμιμο. Θα ήταν ίσως νόμιμο αν άλλαζε το αντικείμενο ή η τοποθεσία της εργασίας , κάτι δλδ που να δικαιολογεί την αλλαγή εργοδότη , διαφορετικά αν όλα μένουν ίδια πλην μισθοδοσίας κάνει μπαμ ο λόγος για τον οποίο γίνεται, αλλά δε το ξέρω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MikeJ είπε

Αυτό το τελευταίο με τις τράμπες προσπαθώ να δω αν είναι νόμιμο κλπ Δηλαδή να συνεχίζεις να κάνεις την ίδια ακριβώς δουλειά στον ίδιο χώρο με τα ίδια άτομα κλπ αλλά στα χαρτιά να έχεις άλλον εργοδότη και μετά τούμπαλιν το ίδιο σε άλλο εργοδότη κοκ εις το διηνεκές.  Έχω την εντύπωση πως (πέρα από ανήθικο) δεν είναι και 100% νόμιμο. Θα ήταν ίσως νόμιμο αν άλλαζε το αντικείμενο ή η τοποθεσία της εργασίας , κάτι δλδ που να δικαιολογεί την αλλαγή εργοδότη , διαφορετικά αν όλα μένουν ίδια πλην μισθοδοσίας κάνει μπαμ ο λόγος για τον οποίο γίνεται, αλλά δε το ξέρω.

Νόμιμο είναι και ευτυχώς γιατί είναι υπέρ των εργαζομένων. Το υπέρ σε εισαγωγικά φυσικά.

Παίρνω π.χ. 900,00 €. Αν απολυθώ από τον εργολάβο Α θα πάω 45 μέρες στο ταμείο. Που σημαίνει πως λεφτά θα πάρω μετά από τουλάχιστον 40 ημέρες και αυτά θα είναι το 1/3 του μισθού μου.

Ενώ αν πάω στον εργολάβο Β ουσιαστικά αμείβομαι όπως πριν. Δικαίωμα δεν θα κατοχύρωνα για κάτι έτσι κι αλλιώς.

Δημοσ.

Δε κατάλαβα πως αυτό που αναφέρεις είναι θετικό. (εκτός αν το εννοείς ειρωνικά όπως λες για τα εισαγωγικά) 

Εγώ αναφέρομαι κυρίως όταν η μετάβαση από Α σε Β είναι χωρίς μεταβατική περίοδος 45 ημερών (εκεί δε χρειάζεται καν Β , ξαναγυρνάς στον Α) αλλά γίνεται άμεσα και μόνο στα χαρτιά αφού όλα τα άλλα μένουν ίδια.

Είναι τραγικό σε κάθε περίπτωση πάντως και όλο αυτό για να μην δώσουν 1 μισθό αποζημίωση αν απολύσουν κάποιον και για να μη μπορεί να πάρει κάποιος άδεια σαν άνθρωπος το καλοκαίρι 2 βδομάδες αλλά να τη παίρνει σπαστά σε 3ημερα πριν τη λήξη της σύμβασης.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, slk200gr είπε

Μια μονο διαφορά, ορισμενου χρονου π.χ 3 μηνες μετα το τελος της συμβασης φεύγει ο υπαλληλος χωρις αποζημίωση ενω στην αορίστου θα έπαιρνε αποζημίωσή για 3 μηνες

δεν υπάρχει αποζημίωση για 3 μήνες 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...