Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, παπι said:

Σα αστυνομικός που εισαι γιατι δεν του λες απλα, πως η ελας πλεον δεν ασχολείται με αυτου του είδους εγκληματικότητας;

Δε νομίζω πως είναι έγκλημα αυτό έτσι; Πταίσμα ίσως. Σίγουρα είναι πολύ δυσάρεστο αλλά είναι προφανές ότι δε μπορεί να ασχολείται καμίας χώρας η αστυνομία με την κάθε περίπτωση π.χ. μικροκλοπής, που είναι πιο σοβαρό νομίζω αδίκημα, πόσο μάλλον με κάτι τέτοιο.

Όλο το δίκιο στο φίλο που έπεσε στην περίπτωση, αλλά μου δε φαίνεται ρεαλιστικό το να ρίχνουμε ευθύνες στην αστυνομία που απλά κάνει ότι και οποιαδήποτε άλλη αστυνομία.

• Thanks 1
Δημοσ.

Και εγώ είχα κάποτε πρόβλημα με έναν 60ρη γιατί κατουρούσε το σκυλί μου σε κάτι ξερόχορτα 10μετρα από την πολυκατοικία του ( το μέρος δεν είναι ιδιοκτησία του λογικά κανενός δεν είναι κάτι ξερόχορτα στην άκρη του δρόμου που βλέπουν στο πίσω μπαλκόνι του γεμάτο σκουπίδια ). Μου την είπε μια δυο τρεις δεν άντεξα και του απάντησα ευγενικά ότι κάπου πρέπει να κατουρήσει και αυτό το ζωντανό. Την επόμενη μέρα με ξαναβλέπει και βγαίνει στο μπαλκόνι με ένα μαχαίρι και φωνάζει θα στο σφάξω και θα στο βάλω να το φας. Τότε εντελώς αυθόρμητα του απάντησα και εγώ μετά θα χεσω στον τάφο σου (δεν είμαι υπερήφανος για την απάντηση αλλά δεν με ξανά ενόχλησε )

• Like 1
Δημοσ.

Pepper spray για τους τρελους

Εμενα βεβαια αν με πλησιασει καποιος στην μουρη δεν θα ψεκαστει απλως γιατι δεν εχω καμια διαθεση να μαντευω αν προκειται να χειροδικησει ή οχι

• Like 2
Δημοσ.
11 hours ago, JohnnyBftw said:

Γενικά να αναφέρω ότι το κάθε άτομο γύρω του έχει αυτό που λέμε προσωπικός χώρος. Όταν κάποιος τον παραβιάζει με απειλή για το άτομο σου έχεις κάθε δικαίωμα νόμιμης άμυνας.

Ανάλυσέ το να τ καταλάβουμε καλύτερα....

Δημοσ.
8 ώρες πριν, defacer είπε

Δε νομίζω πως είναι έγκλημα αυτό έτσι; Πταίσμα ίσως. Σίγουρα είναι πολύ δυσάρεστο αλλά είναι προφανές ότι δε μπορεί να ασχολείται καμίας χώρας η αστυνομία με την κάθε περίπτωση π.χ. μικροκλοπής, που είναι πιο σοβαρό νομίζω αδίκημα, πόσο μάλλον με κάτι τέτοιο.

Όλο το δίκιο στο φίλο που έπεσε στην περίπτωση, αλλά μου δε φαίνεται ρεαλιστικό το να ρίχνουμε ευθύνες στην αστυνομία που απλά κάνει ότι και οποιαδήποτε άλλη αστυνομία.

Έγκλημα είναι και στην προκειμένη περίπτωση απειλή ( άρθρο 333 ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ) και εξύβριση ( 361 ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ) και είναι φυσικά πλημμέλημα.  

Αυτά στη θεωρία βέβαια γιατί στην πράξη έχουμε άγνωστο δράστη ο οποίος δεν έχει προηγούμενα με τον φίλο που άνοιξε το θέμα οπότε δύσκολο να βρεθεί ποιος είναι. Και ακόμα και αν έχεις τα στοιχεία του δράστη, αν του κάνεις μήνυση και κινηθεί πιο όλη δίωξη μέχρις ότου να γίνει ρα δικαστήριο κ να βγει απόφαση ούτε θα θυμάσαι τι έγινε εκείνη τη μέρα. Και φυσικά ο κατηγορούμενος θα αθωωθεί λόγω αμφιβολιών  γιατί δεν υπάρχουν μάρτυρες ( οπότε είναι ο λόγος σου έναντι στον δικό του) ούτε είναι έγκλημα το οποίο αποδεικνύεται με εργαστηριακές εξετάσεις όπως ένας ξυλοδαρμός. Τα χρήματατα οποία θα ξοδέψεις για την όλη διαδικασία είναι επίσης πολλά.

Να προσθέσω επίσης ότι τα αδικήματα στην περίπτωση μας διώκονται μόνο ύστερα από μήνυση του παθόντα και οι αρχές δεν ενεργούν πριν γίνει αυτή

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, papoys1 είπε

Καλού κακού όταν τον βγάζεις το σκύλο έξω κράτα και ένα πάκο σακκουλάκια ,από αυτά που τα μαζεύουν για ξεκάρφωμα.

Και άλλους έχω δει κοιτάζουν δεξιά αριστερά όταν ο σκύλος τους τα κάνει και από τη στιγμή που δεν τους βλέπει κανείς την κάνουν αφήνοντάς τα στη φύση για λίπασμα.Αν τους βλέπει περιμένουν λίγο σφυρίζοντας να περάσει και μετά το ίδιο.:P

13 ώρες πριν, lek88 είπε

Κ εσύ όμως είσαι απαράδεκτος εδώ που τα λέμε.... Μα να μην έχεις μάθει στον σκύλο σου να τα μαζεύει μόνος του;;; Έστω μάθε τον να πηγαίνει τουαλέτα!! Πάρε του μια χειμικη στην τελική!! 😂

Πέρα από την πλάκα, απλά πας να δηλώσεις αύριο το περιστατικό σε πρώτη φάση. 

Δηλαδή ρε παλικάρια όσοι μαζεύουν τις ακαθαρσίες του σκύλου τους, είναι μ@λ@κες??

Ωραίοι είστε !!

Να φανταστώ. ότι και σε διάφορες συζητήσεις είστε cool και γαμάτοι και φιλόζωοι και μες την μόδα και και και....

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και τίποτα άλλο !!

13 ώρες πριν, lek88 είπε

Αυτοί που φωνάζουν για τις ακαθαρσίες που αφήνει ο σκύλος, είναι οι ίδιοι που πετάνε κάτω το σκουπίδι που κρατάνε στο χέρι! 

Φιλαράκο δεν είναι καθόλου έτσι, αλλά αν αυτό σε βοηθάει να δικαιολογείς τα χάλια των ομοίων σου ΟΚ πίστευε ότι θες.

Άλλωστε ο καθένας κρίνεται από τις δικές του πράξεις και μόνο......

Καλημέρα !!

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, vagos789 είπε

Pepper spray για τους τρελους

Εμενα βεβαια αν με πλησιασει καποιος στην μουρη δεν θα ψεκαστει απλως γιατι δεν εχω καμια διαθεση να μαντευω αν προκειται να χειροδικησει ή οχι

Δυστυχώς φίλε μου ακόμα και αυτό είναι παράνομο εδω πέρα ! είναι απο τις καλύτερες λύσεις αλλά πάμε σε αυτό που έγραψα πιο πάνω στήν Ελλάδα,το θέατρο του παραλόγου,ενώ πουλάνε μαχαίρια σφεντόνες τόξα κλπ που δεν χρειάζονται και άδειες (δεν λέμε για καραμπίνες) το sprey που έχουν σε τόσες χώρες ως άμυνα μαζί τους γυναίκες κλπ θεωρείται παράνομο για Taser δεν συζητάμε καν (αν και εκεί υπάρχει κάποιος κίνδυνος αν ο άλλος είναι καρδιακός)πήγαινε και ζήτα απο κάποιο μαγαζί να δεις τι θα σου πούνε.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ζηταω απο κανενα μαγαζι,εχω δικο μου,σε ολη την Ευρωπη πωλουνται ελευθερα.

Και ας με καταδικασει δικαστηριο εφοσον πρωτα αποδειξει οτι το ειχα και εκανα χρηση και οτι αυτο ειχε συνεπειες.

Δημοσ.

το σπίτι μου είναι κοντά σε πλατεία...οπότε καταλαβαίνετε πως ο κάθε άκυρος έφερνε τον σκύλο του και να κάνει τις ακαθαρσίες του αλλά δε τα μάζευαν, οπότε σε αυτή τη περίπτωση είναι πολύ λογικό να τους μιλήσεις πρώτα και αν δε καταλαβαίνει με το καλό τότε τον βρίζεις...εδώ περνούσε μια και λέει "να μετακομοίσεις, η πλατεία είναι για τα σκυλιά" (?!), έχει τρελαθεί ο κόσμος... τώρα βέβαια τα μαζεύουν μετά από μίλημα οι περισσότεροι...δηλαδή τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ πρέπει να τα παλέψουμε για τον κάθε ενα τι να πω... και ας πούμε πως η πλατεία είναι για τα σκυλιά (...) άρα αφήνεις τα σκ@τ@ εκεί;

• Like 3
Δημοσ.

Αν έχεις μεγαλόσωμο σκύλο (ντόπερμαν, ροτβάιλερ,πιτμπουλ και τέτοια σκυλια) κάνεις ότι αφήνεις το λουρί,και βλέπεις μετά αυτόν που έβριζε να αλλάζει σωβρακο και να κλαίει... 😛

τετοια τους χρειάζεται,να τον πας κοντά να νιώσει λίγο την ζέστη ανάσα του.. :)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stokos21 είπε

Δηλαδή ρε παλικάρια όσοι μαζεύουν τις ακαθαρσίες του σκύλου τους, είναι μ@λ@κες??

Ωραίοι είστε !!

Να φανταστώ. ότι και σε διάφορες συζητήσεις είστε cool και γαμάτοι και φιλόζωοι και μες την μόδα και και και....

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και τίποτα άλλο !!

Αν δεν καταλαβαίνεις πότε ένα μήνυμα έχει χιούμορ και πότε σοβαρότητα μη σχολιάζεις.:)

Προσωπικά λέω μπράβο σε αυτούς που έχουν το σακουλάκι και μαζεύουν τις ακαθαρσίες από τα ζωάκια τους.

Τι να πω όμως σε εκείνους που πάνε στην παιδική βάζουν το σκύλο τους να τα αμολήσει οπουδήποτε,μάλιστα αφήνουν και το λουρί μακρύ να μην τους ενοχλεί η μυρωδιά και μόλις τελειώσει το ζωάκι πρώτα το τραβάνε μετά μαζεύουν το λουρί μη τυχόν έρθουν πολύ κοντά στις ακαθαρσίες του ζώου τους  γυρνάνε και φεύγουν.

• Like 2
Δημοσ.

Άρα λέμε το ίδιο πράγμα και χαίρομαι που συμφωνούμε 😁

Αν το σχόλιό σου ήταν για πλάκα όντως δεν το κατάλαβα και ζητώ πραγματικά ΣΥΓΝΩΜΗ !!

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, uesugi1989 είπε

Προβλέπεται να ασκήσεις την νόμιμη άμυνα εάν απειλείται η ζωή σου η η περουσια σου η και Τρίτη από άδικη και παρούσα επίθεση. Ως νόμιμη άμυνα όμως τι εννοείται ? Εννοείται η αναγκαία ενέργεια που θα κάνεις για να αποτρεψεις τον κίνδυνο.

Παράδειγμα μπαίνεις κλέφτης σπίτι σου, τον παίρνεις είδηση και αυτόςτο βάζει στα πόδια πηδώντας από το μπαλκόνι. Επ ουδενί δεν έχεις δικαίωμα να τον πυροβολήσεις ( ειδικά αν η βαλλιστική βγάλει ότι το βλήμα μπήκε στο σώμα του από την πλάτη βραστά ). Υπάρχει σαφέστατη υπέρβαση της νόμιμης άμυνας καθόσον δεν υπήρχε αμεσως κίνδυνος για τη ζωή σου διότι ο δράστης απομακρύνοταν. Αν βέβαια ο κλέφτης αντί να το βάλει στα πόδια βγάζει μαχαίρι κ κινηθεί κατά το μέρος σου, φυσικά έχεις δικαίωμα να αμυνθείς έστω κ αν η άμυνα σου έχει αποτέλεσμα το θάνατο του ( να τον πυροβολησεις δλδ ).

Βέβαια και στην πρώτη κ στη δεύτερη περίπτωση το θέμα είναι πως θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Το τρέξιμο στα δικαστήρια δε το γλιτώνεις ακόμα και στην πιο κραυγαλέα περίπτωση άσκησης νόμιμης άμυνας

Η ερμηνεία του νόμου από δικής μου πλευράς είναι πως η αντίδραση του θύματος πρέπει να είναι ανάλογη της απειλής που δέχεται.

Σε απειλεί με μαχαίρι ο ληστής; Μπορείς κι εσύ να βγάλεις μαχαίρι. Σου βγάζει όπλο; Βγάζεις κι εσύ.

Βέβαια όταν ο ληστής είναι 100 κιλά μύες και το θύμα 60 κιλά γυναίκα δεν μας εξηγεί ο σοφός νόμος πως είναι δίκαιο αυτό για το θύμα... αν βγάλει όπλο θα πάει φυλακή, αν δεν βγάλει θα υποστεί βιασμό.

Στο θέμα μας, ακριβώς επειδή η αστυνομία ΔΕΝ θα κάνει κάτι μέχρι να σε στείλει ο τρελός στο νοσοκομείο ή στο νεκροτομείο, αν σου ξαναέρθει ο τρελός προτείνω να τον αγνοήσεις τελείως και να φύγεις χωρίς να του μιλήσεις. Κερδισμένος δεν θα βγεις αν δεν υπάρχει μάρτυρας που θα σε υπερασπιστεί.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...