zio10 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 14 ώρες πριν, Dynamics είπε βασιλη δεν λεμε κατι αντιθετο...αλλα μερικοι θα πρεπει να καταλαβουν οτι τα ενοικια θα πρεπει να πανε βαση μισθου...πως δεν εχει σημασια?οταν ο βασικος μισθος ειναι 500 ευρω πως γινετε να ζητας 300 ευρω?εκτος αν ειναι φουλ ανακαινισμενο και απο τον 90' και μετα η πολυκατοικια τωρα αν εσυ θες να δωσεις 250 η καποιος ζηταει 250 για 1χ1 γκαρσονιερα οταν τρωει κανονι να μην μιλαει καθολου..οταν μιλαμε για γκαρσονιερα οπως ο νομοθετης τι ατομα και οικογενεια μ λες?γκαρσονιερα ειναι για 1 ατομο μαξ 2...για να ζητας 300 στην καλλιθεα κιολας θα πρεπει ο αλλος να κανει 2 δουλειες εκτος μπαμ μπαμ...σαν περιοχη η καλλιθεα ξερουμε πως ειναι...με αυτη την λογικη τα διαμερισματα στο Μαρουσι κτλ θα επρεπε να εχουν 700 ευρω η γκαρσονιερα 30τμ.. Δε νομίζω ότι πάει έτσι. Είναι ανάλογα τη ζήτηση όπως γράφτηκε. Αν το σπίτι νοικιάζεται 300 ποιος θα το βάλει 200€; Ο καθένας κοιτάζει να βρει σπίτι ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα, όπως όλα τα πράγματα. 5 ώρες πριν, overpower είπε Μην λες μαλ***ες. Βαση νομου δεν σου απαγορευει καποιος να εχεις ζωα, και αν υπαρχει καταστατικο πολυκατοικιας, μεχρι 2 μαξ. @MariaPr Οταν πας να βρεις σπιτι, μην αναφερεις οτι εχεις κατοικιδιο. Δεν σε υποχρεωνει κανενας. Το βρίσκω λάθος. Πρέπει και να σεβόμαστε την περιουσία του άλλου αλλά και να ξεκινάμε με καλές προϋποθέσεις κα ειλικρίνεια τη σχέση ιδιοκτήτη- ενοικιαστή.
G.bar Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, zio10 είπε Δε νομίζω ότι πάει έτσι. Είναι ανάλογα τη ζήτηση όπως γράφτηκε. Αν το σπίτι νοικιάζεται 300 ποιος θα το βάλει 200€; Ο καθένας κοιτάζει να βρει σπίτι ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα, όπως όλα τα πράγματα. Συμφωνώ και εγώ. Η αγορά κινείται βάσει προσφοράς και ζήτησης και όχι βάσει μισθων. Αν βέβαια πέσει η ζήτηση λόγω μείωσης μισθών εκεί θα προσαρμοστεί και η αγορά. Ειδικά ομως για κέντρο αθήνας η ζήτηση έχει ανέβει και λογικό είναι να μένουν και οι τιμές ψηλα. Ο καθένας κοιτάει πως να εξοικονομησει το μεγαλύτερο κέρδος με το λιγοτερο δυνατό κόπο (homo economicus), απο τις βασικές αρχές του καπιταλισμού, και εφόσον ζούμε σε καπιταλιστικη κοινωνία πρέπει να προσαρμοζόμαστε ανάλογα. 3
paylidis Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, G.bar είπε Αν έχεις ριξει ενα σκασμό λεφτα θα πρέπει να προσέχεις τι κόσμο βάζεις μέσα στο σπίτι σου και όχι αν έχει η δεν έχει κατοικίδια. Φυσικά δικό σου είναι και ο,τι θέλεις το κάνεις, απλά μου είχε κάνει εντυπωση το συγκεκριμένο και το αναφέρω. *Επίσης η "ιδιοκατοίκηση" δεν είναι λόγος πλέον που μπορείς να σπάσεις συμβόλαιο, οπότε σε περίπτωση που θες να "διώξεις" κάποιον, οπότε μη το χρησιμοποιήσεις. Φυσικά και αποτελεί λόγο έξωσης η ιδιοκατοίκηση με την αναλογη προειδοποίηση. Επισησ Φυσικά και βλέπω ποιον βάζω και το έχω ξαναγράψει και σε άλλο θέμα, προσωπικά βάζω δημόσιους υπαλλήλους, σοβαρούς και ελέγχω προϊστορία από πρώην ιδιοκτήτες. Οσο για το ότι τα ζώα τα τετράποδα δε φταίνε με βρίσκεις 100% σύμφωνο. Και εγώ έχω μέσα στο πατρικό μου ζωο και δε μου έχει κάνει ουδεμία ουσιαστική ζημιά τα τελευταία 15 χρόνια. Συνήθως τα δίποδα είναι πιο επικίνδυνα ωστόσο δίποδο «ζώο» κάτοχος τετράποδου ζώου είναι καταστροφικός συνδυασμός όποτε διαμόρφωσα την άποψη μου και είμαι ξεκάθαρος ότι δεν επιθυμώ στην περιουσία μου, που με τόσο κοπο έκανα και ανακαίνισα (δε τη βρήκα έτοιμη από το μπαμπακα) κανενοσ τύπου ζώα.- Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2018 από paylidis 1
Joshua21 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 14 ώρες πριν, Dynamics είπε βασιλη δεν λεμε κατι αντιθετο...αλλα μερικοι θα πρεπει να καταλαβουν οτι τα ενοικια θα πρεπει να πανε βαση μισθου...πως δεν εχει σημασια?οταν ο βασικος μισθος ειναι 500 ευρω πως γινετε να ζητας 300 ευρω?εκτος αν ειναι φουλ ανακαινισμενο και απο τον 90' και μετα η πολυκατοικια τωρα αν εσυ θες να δωσεις 250 η καποιος ζηταει 250 για 1χ1 γκαρσονιερα οταν τρωει κανονι να μην μιλαει καθολου..οταν μιλαμε για γκαρσονιερα οπως ο νομοθετης τι ατομα και οικογενεια μ λες?γκαρσονιερα ειναι για 1 ατομο μαξ 2...για να ζητας 300 στην καλλιθεα κιολας θα πρεπει ο αλλος να κανει 2 δουλειες εκτος μπαμ μπαμ...σαν περιοχη η καλλιθεα ξερουμε πως ειναι...με αυτη την λογικη τα διαμερισματα στο Μαρουσι κτλ θα επρεπε να εχουν 700 ευρω η γκαρσονιερα 30τμ.. Το βλέπεις λάθος... τα ενοίκια πάντα πήγαιναν και πάντα θα πηγαίνουν βάση του νόμου της ζήτησης και της προσφοράς.
zio10 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 7 λεπτά πριν, G.bar είπε Συμφωνώ και εγώ. Η αγορά κινείται βάσει προσφοράς και ζήτησης και όχι βάσει μισθων. Αν βέβαια πέσει η ζήτηση λόγω μείωσης μισθών εκεί θα προσαρμοστεί και η αγορά. Ειδικά ομως για κέντρο αθήνας η ζήτηση έχει ανέβει και λογικό είναι να μένουν και οι τιμές ψηλα. Ο καθένας κοιτάει πως να εξοικονομησει το μεγαλύτερο κέρδος με το λιγοτερο δυνατό κόπο (homo economicus), απο τις βασικές αρχές του καπιταλισμού, και εφόσον ζούμε σε καπιταλιστικη κοινωνία πρέπει να προσαρμοζόμαστε ανάλογα. Έτσι είναι. Έχει σπίτια για όλους.
G.bar Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, paylidis είπε Φυσικά και αποτελεί λόγο έξωσης η ιδιοκατοίκηση με την αναλογη προειδοποίηση. Φυσικά και βλέπω ποιον βάζω και το έχω ξαναγράψει και σε άλλο θέμα, προσωπικά βάζω δημόσιους υπαλλήλους, σοβαρούς και ελέγχω προϊστορία από πρώην ιδιοκτήτες. Οσο για το ότι τα ζώα τα τετράποδα δε φταίνε με βρίσκεις 100% σύμφωνο. Και εγώ έχω μέσα στο πατρικό μου σκύλο και δε μου έχει κάνει ουδεμία ζημιά τα τελευταία 12 χρόνο. Συνήθως τα δίποδα είναι πιο επικίνδυνα ωστόσο δίποδο «ζώο» κάτοχος τετράποδου ζώου είναι καταστροφικός συνδυασμός όποτε διαμόρφωσα την άποψη μου και είμαι ξεκάθαρος ότι δεν επιθυμώ στην περιουσία μου, που με τόσο κοπο έκανα και ανακαίνισα (δε τη βρήκα έτοιμη από το μπαμπακα) κανενοσ τύπου ζώα.- Συμφωνώ απολύτως σε όσα λες, εκτός απο την έξωση λόγω ιδιοκατοίκησης. Ρίξε μιά ματιά σε αυτό που βρήκα με ενα πρόχειρο ψάξιμο. Φυσικά ενημερώτικα το αναφέρω καθώς έχω ασχοληθεί παλαιότερα με τη συγκεκριμένη νομοθεσία και τυχαίνει να το γνωρίζω. Απο εκεί και πέρα μπορείς να ισχυριστείς ο,τι θέλεις, απλά σε περίπτωση δικαστικής διαμάχης, δύσκολο να βγεις κερδισμένος. https://www.nomikosodigos.info/guide/simple-legal/695-misthosi-katoikias-i-exosi-gia-idiokatoikisi-idiohrisi Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2018 από G.bar
Joshua21 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, paylidis είπε Φυσικά και αποτελεί λόγο έξωσης η ιδιοκατοίκηση με την αναλογη προειδοποίηση. Έχεις μείνει 20 χρόνια πίσω, η έξωση λόγω ιδιοκατοίκησης δεν είναι νόμιμη από το 1997. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις εδώ: https://www.nomikosodigos.info/guide/simple-legal/695-misthosi-katoikias-i-exosi-gia-idiokatoikisi-idiohrisi edit Με πρόλαβε ο φίλος στο προηγούμενο post Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2018 από Joshua21
zio10 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Άρα πως γίνεται να βγάλει κάποιον; Ή δεν γίνεται μέχρι αν λήξει το συμβόλαιο; Επίσης, αν η ελάχιστη διάρκεια συμβολαίου είναι 3 χρόνια, γιατί στο taxis αφήνει να βάλεις όσο θέλεις;!
paylidis Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Οκ ισως αν φτάσεις σε επίπεδο δικαστικό όντως να ισχύει ότι παραθέσατε. Δεν έχει χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω αλλά ξέρω κόσμο που το έχει κάνει. Απο την άλλη εφόσον μπαίνει ως όρος στο συμβόλαιο (το οποίο βέβαια επέχει θέση ιδιωτικού συμφωνητικού) και δεν τηρηθεί ο όρος νομίζω ότι εν τελει θα βρεις το δίκιο σου. Γενικά για την ts όσο πιο ξεκάθαρη είσαι τόσο πιο ήρεμα θα είναι τα πράγματα 1
G.bar Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, zio10 είπε Άρα πως γίνεται να βγάλει κάποιον; Ή δεν γίνεται μέχρι αν λήξει το συμβόλαιο; Επίσης, αν η ελάχιστη διάρκεια συμβολαίου είναι 3 χρόνια, γιατί στο taxis αφήνει να βάλεις όσο θέλεις;! Είναι να μην μπλέξεις με κακό ενοικιαστή η με κακό ιδιοκτήτη. Όπως είναι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις κάποιον έξω ακόμα και αν έχει σταματήσει να σε πληρώνει η ακόμα και αν εχει προκαλέσει ζημιές (έχει συζητηθει σε πολλά παρόμοια θέματα). Όπως επίσης είναι και πολυέξοδο και αρκετα ψυχοφθόρο να νομίζεις οτι έχεις βρει το ιδανικό σπιτι και τελικα μόλις χειμωνιάσει να αρχίσει να μπαζει νερα απο παντου, να ακους τους γειτονες μέχρι και που αναπνέουν, και γενικότερα άλλα να σου εχουν πει και αλλιώς να είναι τα πράγματα, και να πρέπει να ψάχνεις για άλλο. Για αυτο το λόγο θέλει πολύ προσοχή, και σε ποιον νοικιάζεις και απο ποιόν και τι νοικιάζεις. Απο εκεί και πέρα ξαναλέω είναι να μην μπλέξεις.... 1
Joshua21 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 10 λεπτά πριν, zio10 είπε Άρα πως γίνεται να βγάλει κάποιον; Ή δεν γίνεται μέχρι αν λήξει το συμβόλαιο; Επίσης, αν η ελάχιστη διάρκεια συμβολαίου είναι 3 χρόνια, γιατί στο taxis αφήνει να βάλεις όσο θέλεις;! Είπαμε, για ιδιοκατοίκηση ΔΕΝ γίνεται να βγάλεις κάποιον, έχει δεν έχει λήξει το μισθωτήριο. Αυτό που κάνεις στο taxis είναι απλώς πληροφοριακού χαρακτήρα. 11 λεπτά πριν, paylidis είπε Οκ ισως αν φτάσεις σε επίπεδο δικαστικό όντως να ισχύει ότι παραθέσατε. Δεν έχει χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω αλλά ξέρω κόσμο που το έχει κάνει. Απο την άλλη εφόσον μπαίνει ως όρος στο συμβόλαιο (το οποίο βέβαια επέχει θέση ιδιωτικού συμφωνητικού) και δεν τηρηθεί ο όρος νομίζω ότι εν τελει θα βρεις το δίκιο σου. Γενικά για την ts όσο πιο ξεκάθαρη είσαι τόσο πιο ήρεμα θα είναι τα πράγματα Δεν χωράει "ίσως" σε τέτοια πράγματα, έτσι ακριβώς είναι. Και φυσικά μιλάμε για νόμιμο τρόπο έξωσης, εσύ για τι ακριβώς μιλούσες? Για αυτοδικία? Όσο για το μισθωτήριο, κάθε όρος που έρχεται σε αντίθεση με την νομοθεσία είναι άκυρος. Πάντως για να κάνεις έξωση με οποιαδήποτε αιτιολογία χρειάζεται πρώτα να γίνει δικαστήριο και να το κερδίσεις ώστε να πάρεις στα χέρια σου απόφαση, πράγμα που μπορεί να σου πάρει έως και χρόνια. Εκτός βέβαια αν ο ενοικιαστής δεν πληρώνει το ενοίκιο, μόνο σε αυτή τη περίπτωση βγάζεις απόφαση μέσα σε 40-50 ημέρες. 1
MariaPr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Πιστευω καθε ιδιοκτιτης εχει το δικαιομα να θελει η οχι κατοικιδια στο σπιτι που θα νοικιασει εννοειτε οτι δεν προκυτε να το κρυψω οτι εχω τον prince και να ηθελα κρυβετε τετια ομορφια 2
parlapipas25 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Εγω ξερω οτι λογω airbnb,ειναι πολυ δυσκολο πλεον να βρεις νορμαλ σπιτι να μεινεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα