free@last Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Σύμφωνα με την Αστυνομική Διάταξη υπ΄ αριθμόν 3, άρ.1, παρ. 3 του 1996: «Οι κάτοικοι κατοικίδιων ζώων ή πτηνών υποχρεούνται όπως λαμβάνουν κάθε πρόσφορο μέτρο, ώστε αυτά να μην διαταράσσουν με οποιοδήποτε τρόπο την ησυχία των περιοίκων». Η παραβίαση της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης διώκεται σε βαθμό πταίσματος και οι παραβάτες τιμωρούνται (κατά το άρ. 12, παρ. 6 του Ν.1481/1984 σε συνδ. με αρ. 417 Π.Κ.) με κράτηση ή πρόστιμο, αλλά πλέον συμβαίνει μόνο το 2ο, στο πλαίσιο του άρ. 8 παρ. 1 & 2 και άρ. 21 του Ν. 4039/12 με διοικητικό πρόστιμο 500€. 1
n4sleep Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Επίσης μήπως το σκυλί δεν λαμβάνει σωστή φροντίδα ή μήπως είναι δεμένο και γι αυτού καταγγελία"??? https://www.zoosos.gr/kataggeilte-osous-ehoun-zoa-na-zoun-monimos-se-balkonia-kai-taratses/#axzz5MuiownCW
Esther Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 8 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Λοιπόν το θέμα είναι 100% σαφές. Τις ώρες που ισχύει η κοινή ησυχία σύμφωνα με τον νόμο, ο σκύλος πρέπει να βρίσκεται μέσα στο σπίτι κλεισμένος, εκεί μπορεί να γαβγίζει όσο θέλει ακόμα κι αν ενοχλούνται ένοικοι διαμερισμάτων ή άλλων σπιτιών δεν μπορούν να κάνουν τίποτε. Τις ώρες που δεν ισχύει η κοινή ησυχία ο σκύλος μπορεί να βρίσκεται στην αυλή ή το μπαλκόνι. Αν ο φίλος σου είχε το σκυλί έξω σε ώρες κοινής ησυχίας τότε θα έχει πρόβλημα. Δεν ξέρω τι είπε ο αστυνομικός και τι είδε όταν έφτασε στο σημείο για να ελέγξει το περιστατικό, αν το σκυλί ήταν στην αυλή σε ώρα κοινής ησυχίας έπρεπε να του πει να το βάλει μέσα και οχι "πάρε το σκυλί απ' το σπίτι". Ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να κρατάει το σκυλί μέσα στο σπίτι δεν μπορεί να το πάρει κανένας από εκεί πέραν του ιδιοκτήτη και ούτε νομικά μπορείς να κάνεις κάτι. Αν έκαναν μήνυση γείτονες πρέπει να αποδείξουν οτι ο σκύλος ήταν εκτός τις ώρες κοινής ησυχίας, βέβαια θα μου πεις αν είναι κακοί γείτονες μπορεί να έβαλαν ψευδομαρτυρες για να δημιουργήσουν πρόβλημα στον άνθρωπο. Πάντως το πιο πιθανό απ' οτι κατάλαβα είναι οτι ο σκύλος βρισκόταν συνεχώς στην αυλή. Αν ισχυει αυτο, δεν ειναι περιεργο πως οι αρμοδιοι στις συστασεις τους δεν ειπαν ποτε να μπει το σκυλι στο σπιτι ωρες κοινης ησυχιας? Και του γειτονα εξω ειναι, δεν ειμαι υπερ ουτε κατα, αλλα δεν ειδα κανεναν να βρισκει το μπελα του λογω αυτου και ξερω αρκετες ιστοριες, μονο απο 'τρελο γειτονα΄ που αντι να κοιταει την καμπουρα του κοιταει του αλλου. 8 ώρες πριν, kage είπε Θεωρω οτι ειναι χαζος ο αστνομικος που πηγε να κανει πλατες στον γειτονα..θα εκανα μήνυση προς αυτον αν δεν ισχυουν αυτα που ειπε.εκει θα λυνοταν το προβλημα και δεν θα ξαναερχοταν η αστυνομια.. Τωρα ενα σκυλι που γαυγίζει αρκετα ειτε σε κοινης ησυχιας ειτε οχι ειναι προβλημα.- Το προστιμο αν υπαρχει θα ειναι για κακοποίηση σκυλου.. Εσυ αφου δεν μενεις εκει μην ανακατεύεσαι γιατι μπορει οντως να ενοχλει Εγω ρωταω γιατι δεν εχω σκυλι και δεν ξερω για να εχω μια εικονα. Αλλα το προστιμο περι κακοποιησης, αν υπαρχει οπως λες και εσυ, δεν το καταλαβαινω ουτε στην περιπτωση υπαρκτου γαβγισματος.
YourTrueLegend Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, vins said: Λοιπόν, τη στιγμή που το διάβαζα, περνούσε από έξω ο καρπουζάς, και άρχισε να γαβγίζει και ο σκύλος της γειτονιάς, και μετά από 5" πέρασε ο γνωστός κάγκουρας παίζοντας τρανσιές.. Ούτε προγραμματισμένο να ήταν.. Kαλως ορισες στην Ελλαδα του 21ου αιωνα. Σε οτι αφορα τον TS, δεν νομιζω οτι οι γειτονες -ειδικα οταν εχουν και οι ιδιοι σκυλια- ειναι τοσο ιδιοτροποι οσο θες να τους προσαψεις (εσυ ή "ο φιλος σου") προκειμενου να εξηγησεις τη συμπεριφορα τους. Μηπως ο σκυλος "του φιλου" σου ενοχλει οντως τη γειτονια , ειδικα σε λαθος ωρες; Για αυτα που ειπε ο αστυνομικος "στον φιλο σου", δεν μπορω να εκφερω γνωμη, αλλα εκει που σιγουρα μπορω να εκφερω αποψη ειναι οτι η καταγγελια και η μυνηση μια χαρα στεκουν αν οι μαρτυριες κριθουν βασιμες και οχι οτι τα βαλε ολη η γειτονια με το σκυλο "του φιλου σου". Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2018 από YourTrueLegend
Esther Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 29 λεπτά πριν, n4sleep είπε Επίσης μήπως το σκυλί δεν λαμβάνει σωστή φροντίδα ή μήπως είναι δεμένο και γι αυτού καταγγελία"??? https://www.zoosos.gr/kataggeilte-osous-ehoun-zoa-na-zoun-monimos-se-balkonia-kai-taratses/#axzz5MuiownCW Το σκυλι εχει ελεγχθει οσο αφορα τα παντα, ειναι ολα οκ. 3 ώρες πριν, cabdik είπε Εμενα παντως το ολο θεμα "ζωα σε διαμερισματα και σπιτια" (ειδικα... χωρις μεγαλο εξωτερικο χωρο), με ανησυχει...! οσο και να αγαπαμε ενα ζωο, θεωρω οτι πρωτα απο ολα πρεπει να σεβομαστε την ιδια την φυση του. δεν μπορει να ειναι κλεισμενο σε 4 τοιχους. μην το βλεπετε απο την ανθρωπινη πλευρα, δεν ειναι μωρο..!! ειναι μερος της φυσης και πρεπει να ειναι οσο γινεται ελευθερο. αρα τι κουβεντιαζουμε τωρα, που εχουμε καταντησει να μιλαμε για σκυλους και γατες "σαλονιων"...?? και να περιμενουμε απο το σκυλο να τρωει με μαχαιρι και πηρουνι, να πηγαινει τουαλετα, να μην γαυγιζει τις ωρες κοινης ησυχιας.....κλπ..!! τι πραγματα ειναι αυτα? αν δεν υπαρχει ο καταλληλος ελευθερος χωρος, μην ταλαιπωρειτε τα κακομοιρα τα ζωακια..!! εχουν ελευθερη ψυχη..!! Συμφωνω απολυτα αν και δεν εχω σκυλο, για μενα ειναι ανεπιτρεπτο να ειναι κλεισμενα σε ενα σπιτι συνεχεια.
duende Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 5 λεπτά πριν, Esther είπε Το σκυλι εχει ελεγχθει οσο αφορα τα παντα, ειναι ολα οκ. των γειτονων μηπως γαυγιζει οσο βλεπει το δικο τους, οποτε ειναι σε φαση "μαζεψε το δικο σου για να μη γαυγιζει το δικο μου" ξερω γω? αλλιως, αν δεν ενοχλει το ενα, δεν ενοχλει το αλλο και ειναι και τα 2 προβλεπομενα, δεν εχει καμια σχεση ο σκυλος, απλα ειναι αφορμη για να τρωγονται
YourTrueLegend Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, Esther said: Το σκυλι εχει ελεγχθει οσο αφορα τα παντα, ειναι ολα οκ. Συμφωνω απολυτα αν και δεν εχω σκυλο, για μενα ειναι ανεπιτρεπτο να ειναι κλεισμενα σε ενα σπιτι συνεχεια. Oσο ανεπιτρεπο ειναι να βρισκονται 24 ωρες την ημερα εκτος σπιτιου. Τοσο για το σκυλι που ειναι εκτεθιμενο σε καιρικες συνθηκες, οσο και για τη γειτονια που ειναι εκτεθιμενη στα κεφια του σκυλου. Σε τετοιες περιπτωσεις λοιπον, που ο ιδιοκτητης δεν αντιλαμβανεται οτι ειναι ανευθυνος, πρεπει να επεμβαινουν οι αρμοδιοι, ειτε αυτεπαγγελτα, ειτε κατοπιν καταγγελιας γειτονων που ειναι επιβεβλημενο να γινει για το καλο ολων, πρωτα του ζωντανου κι επειτα της ψυχικης υγειας του οικοδομικου τετραγωνου. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2018 από YourTrueLegend 2
Esther Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, YourTrueLegend είπε Oσο ανεπιτρεπο ειναι να βρισκονται 24 ωρες την ημερα εκτος σπιτιου. Τοσο για το σκυλι που ειναι εκτεθιμενο σε καιρικες συνθηκες, οσο και για τη γειτονια που ειναι εκτεθιμενη στα κεφια του σκυλου. Εσυ μιλας για συγκεκριμενη περιπτωση καιρικων συνθηκων, εγω ημουν ξεκαθαρη, ειπα 'να ειναι κλεισμενα συνεχεια΄ , επομενως δε διαφωνω. 4 λεπτά πριν, duende είπε των γειτονων μηπως γαυγιζει οσο βλεπει το δικο τους, οποτε ειναι σε φαση "μαζεψε το δικο σου για να μη γαυγιζει το δικο μου" ξερω γω? αλλιως, αν δεν ενοχλει το ενα, δεν ενοχλει το αλλο και ειναι και τα 2 προβλεπομενα, δεν εχει καμια σχεση ο σκυλος, απλα ειναι αφορμη για να τρωγονται Δεν το αποκλειω σε φυσιολογικο βαθμο μηδαμινου γαβγισματος για νυχτα, αλλα οι αλλοι γειτονες λενε πως δεν ενοχλει, το ειπαν και στην αστυνομια αλλωστε.
YourTrueLegend Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, Esther said: Εσυ μιλας για συγκεκριμενη περιπτωση καιρικων συνθηκων, εγω ημουν ξεκαθαρη, ειπα 'να ειναι κλεισμενα συνεχεια΄ , επομενως δε διαφωνω. Οχι, δεν μιλαω για συγκεκριμενη περιπτωση καιρικων συνθηκων, κανεις λαθος. Παραδειγμα ηταν αυτο για να δειξω οτι εκτος απο την γειτονια, την ανευθυνοτητα του ιδιοκτητη μπορει να την υποφερει και το ιδιο το σκυλι. Διοτι ολο και καποιος θα ερχοταν να πεταξει το μοναδικο επιχειρημα οτι για το σκυλι ειναι καλυτερα να κυκλοφορει ελευθερο στην αυλη 24/24. Δεν ισχυει ουτε αυτο λοιπον. Ξαναλεω, ο σκυλος δεν πρεπει ουτε μια μερα του χρονου να μενει εκτος σπιτιου ολο το 24ωρο και συγκεκριμενα τουλαχιστον τις ωρες κοινης ησυχιας ειναι υποχρεωση του ιδιοκτητη να το βαζει μεσα στο σπιτι. Ανεξαρτητως καιρικων συνθηκων. Και απ'οτι καταλαβαινω απο τα ποστ σου, μια που ακομα δε το εχεις ξεκαθαρισει, "ο φιλος σου" συνηθιζει να αφηνει το σκυλο στην αυλη ολο το 24ωρο, σωστα ; Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2018 από YourTrueLegend
phanispal Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Βέβαια δεν είναι και όλοι ίδιοι. Είναι και κάποιοι ντεμέκ φιλόζωοι που όσο και να ουρλιάζει ένα σκυλί/γατί το θεωρούν μουσική στ' αυτιά τους.
Esther Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Μόλις τώρα, YourTrueLegend είπε Οχι, δεν μιλαω για συγκεκριμενη περιπτωση καιρικων συνθηκων, κανεις λαθος. Παραδειγμα ηταν αυτο για να δειξω οτι εκτος απο την γειτονια, την ανευθυνοτητα του ιδιοκτητη μπορει να την υποφερει και το ιδιο το σκυλι. Διοτι ολο και καποιος θα ερχοταν να πεταξει το μοναδικο επιχειρημα οτι για το σκυλι ειναι καλυτερα να κυκλοφορει ελευθερο στην αυλη 24/24. Δεν ισχυει ουτε αυτο λοιπον. Ξαναλεω, ο σκυλος δεν πρεπει ουτε μια μερα του χρονου να μενει εκτος σπιτιου ολο το 24ωρο και συγκεκριμενα τουλαχιστον τις ωρες κοινης ησυχιας ειναι υποχρεωση του ιδιοκτητη να το βαζει μεσα στο σπιτι. Ανεξαρτητως καιρικων συνθηκων. Οπως το ειπες, τουλαχιστον τις ωρες κοινης ησυχιας, και παλι δε διαφωνω, θα το καταλαβεις αν κοιταξεις καλυτερα τα λεγομενα μου. Μόλις τώρα, phanispal είπε Βέβαια δεν είναι και όλοι ίδιοι. Είναι και κάποιοι ντεμέκ φιλόζωοι που όσο και να ουρλιάζει ένα σκυλί/γατί το θεωρούν μουσική στ' αυτιά τους. Ισχυει. Και εγω μπορει να θεωρω ως μουσικη στα αυτια την ηλεκτρικη σκουπα, φαντασου να' μασταν ολοι ετσι
YourTrueLegend Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, Esther said: Οπως το ειπες, τουλαχιστον τις ωρες κοινης ησυχιας, και παλι δε διαφωνω, θα το καταλαβεις αν κοιταξεις καλυτερα τα λεγομενα μου. Ισχυει. Και εγω μπορει να θεωρω ως μουσικη στα αυτια την ηλεκτρικη σκουπα, φαντασου να' μασταν ολοι ετσι Απο τα ποστ σου δεν εχεις πει ξεκαθαρα καπου αν υπαρχουν μερες που αφηνει το σκυλι ολο το 24ωρο εξω "ο φιλος σου". Αν λαβω και καποια ποστ σου ως εμμεσες απαντησεις σε αυτο το ερωτημα, θα συμπεραινα πολυ ευκολα οτι οντως τον αφηνει εξω. Αλλα για να μην βγαζω αυθαιρετα συμπερασματα, για ακομα μια φορα ρωταω αν μπορεις να μας απαντησεις σε αυτο με ενα ναι ή ενα οχι; Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2018 από YourTrueLegend
Esther Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, YourTrueLegend είπε Απο τα ποστ σου δεν εχεις πει ξεκαθαρα καπου αν υπαρχουν μερες που αφηνει το σκυλι ολο το 24ωρο εξω "ο φιλος σου". Αν λαβω και καποια ποστ σου ως εμμεσες απαντησεις σε αυτο το ερωτημα, θα συμπεραινα πολυ ευκολα οτι οντως τον αφηνει εξω. Αλλα για να μην βγαζω αυθαιρετα συμπερασματα, για πολλοστη φορα, μπορεις να μας απαντησεις σε αυτο με ενα ναι ή ενα οχι; Οχι.
YourTrueLegend Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Just now, Esther said: Οχι. Ωραια, οποτε για πες μας, η μυνηση/καταγγελια κλπ των γειτονων πανω σε τι βασιζεται; Στο οτι ενας σκυλος απλα γαυγιζει τα απογευματα πχ;
Esther Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε Ωραια, οποτε για πες μας, η μυνηση/καταγγελια κλπ των γειτονων πανω σε τι βασιζεται; Στο οτι ενας σκυλος απλα γαυγιζει τα απογευματα πχ; Οι γειτονες μιλανε για τη νυχτα που και το δικο τους ειναι εξω αρκετες φορες. Βασιζονται μονο στο γαβγισμα που οι υπολοιποι γειτονες λενε πως δεν υφισταται! Οσο αφορα την παραμονη του σκυλου εξω τη νυχτα, δεν ειπε κανεις τους πως απαγορευεται ουτε να μπει το σκυλι μεσα, γιατι αυτο δε συμφερει ουτε τους γειτονες. Και μεσα να ηταν δλδ ολα τα βραδια και αχνα να μην εβγαζε, παλι θα ενοχλουνταν. Οπως και εχει γινει. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2018 από Esther
Προτεινόμενες αναρτήσεις