Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Billator είπε

Με ποιον τρόπο έχεις φορτώσει USD στην Revolut χωρίς χρέωση fees;
Προσθήκη USD με κάρτα (προς Revolut) χρεώνει "Card surcharge fee" 1.35% σε όλες τις διεθνείς κάρτες. 

Με ενδιαφέρει πολύ αν μπορείς να δώσεις πληροφορίες γιατί χάνω αρκετά λεφτά.

Ναι για αυτό έχεις Local UK account, και εγώ έχω και βολεύει αρκετά :) 
Οι "νέοι" πελάτες μετά Brexit δεν έχουν Local route number δυστυχώς. 

Δοκίμασε μέσω curve να στείλεις τα USD. Αφού προσθέσεις την διεθνή κάρτα στην curve.

• Απαντ. 11,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, OmeletaMAN είπε

Δοκίμασε μέσω curve να στείλεις τα USD. Αφού προσθέσεις την διεθνή κάρτα στην curve.

Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω όταν είναι να γίνει η μεταφορά στο τέλος του μήνα .

Δεν έχω curve αλλά με μια πρώτη ματιά χρεώνει 2.9% , παρόλα αυτά δεν έχω τίποτα να χάσω μακάρι να μην χρεώνει :) 
https://help.curve.com/what-is-an-international-payment-card-BypwUmbLo

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Billator είπε

Δεν έχω curve αλλά με μια πρώτη ματιά χρεώνει 2.9% , παρόλα αυτά δεν έχω τίποτα να χάσω μακάρι να μην χρεώνει :) 

Αμα είναι να χρεωθείς κοίτα και την wise.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αμα είναι να χρεωθείς κοίτα και την wise.

Βγαίνει λιιιγο πιο ακριβά από την Revolut και πάλι (τουλάχιστον έτσι ήταν πριν 2-3 μήνες).

Δυστυχώς δεν έχω βρει κάποιον τρόπο χωρίς fees (ή έστω με λιγότερα fees) για μεταφορά από USD κάρτες / λογαριασμούς.  Μεταφορά μέσω τράπεζας πάλι δεν αξίζει (στην περίπτωση μου) γιατί για μεταφορές σε Ευρωπαϊκές οντότητες χρεώνουν αυθαίρετα ένα 3%. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Billator είπε

Μέχρι 250€/ μήνα συνάλλαγμα είναι δωρεάν. Μετά έχει όντως χρέωση. Προσθέτεις την κάρτα και ορίζεις το νόμισμα της κάρτας usd 

Δες και την paysend, βέβαια έχω καιρό να την χρησιμοποιήσω.

Μήπως η κάρτα που έχεις είναι business? Εάν ναι τότε στην revolut πάντα θα χρεώνει παραπάνω. Λόγο μεγαλύτερης προμήθειας που έχουν οι business κάρτες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 12/05/2025 at 13:20, ProponitisTouKanape said:

Ο λογαριασμός μου σε στερλίνες έχει και στοιχεία βρετανικού λογαριασμού για εμβάσματα εσωτερικού. Όταν για παράδειγμα δικαιούμουν μια αποζημίωση για μια ακυρωση τρένου, τους έδωσα αυτά τα στοιχεία και όχι το ΙΒΑΝ που είναι για τις διεθνείς. 

Ωστόσο έχω λογαριασμό Revolut πριν από το Brexit, δε ξερω μηπως για αυτο εχουμε και στοιχεία βρετανικού λογαριασμού. 

Κι εγώ πριν το brexit είμαι, υποθέτω εννοείς το sort code και account number ως στοιχεία βρετανικού λογαριασμου. Σε κάθε περίπτωση εγώ στέλνω από Ελλάδα οπότε υποθέτω χρησημοποιώ το ΙΒΑΝ (το οποίο είναι ίδιο ανεξαρτήτως νομισματος). Για τη διαφορά BIC - Corresponded BIC γνωρίζουμε κάτι?

Επεξ/σία από spH3RiCal
Δημοσ.

καλημερα αμπαλος εδω,εχω καρτα σε διαφορες τραπεζες και πειπαλ,δεν πολυταξιδευω και δεν ασχοληθηλα να κανω μεχρι τωρα ρεβολουτ αλλα ηρθε η στιγμη,να ρωτησω σαν εγγραφη για νεα μελη εχει καποιο προμο?μπηκα στο σαιτ και λεει αυτο 

Revolut x Grace Beverley

Εγγραφείτε δωρεάν και εμείς θα σας δώσουμε 20 £ επιβράβευση μετά την πρώτη σας αγορά

ισχυει κατι τετοιο?

Δημοσ.
26 minutes ago, rudigarcia222 said:

καλημερα αμπαλος εδω,εχω καρτα σε διαφορες τραπεζες και πειπαλ,δεν πολυταξιδευω και δεν ασχοληθηλα να κανω μεχρι τωρα ρεβολουτ αλλα ηρθε η στιγμη,να ρωτησω σαν εγγραφη για νεα μελη εχει καποιο προμο?μπηκα στο σαιτ και λεει αυτο 

Revolut x Grace Beverley

Εγγραφείτε δωρεάν και εμείς θα σας δώσουμε 20 £ επιβράβευση μετά την πρώτη σας αγορά

ισχυει κατι τετοιο?

Αν έχεις κάποιον φίλο που να χρησιμοποιεί revolut, πες του να σε κάνει refer εκείνος και να μοιραστείτε το ποσό αντί να πάει σε κάποια άγνωστη. Είναι κάπου στα 60 ευρώ αν τηρήσεις τους όρους της εγγραφής.

Δημοσ.
Στις 16/5/2025 στις 10:12 ΠΜ, alxandros_gr είπε

Αν έχεις κάποιον φίλο που να χρησιμοποιεί revolut, πες του να σε κάνει refer εκείνος και να μοιραστείτε το ποσό αντί να πάει σε κάποια άγνωστη. Είναι κάπου στα 60 ευρώ αν τηρήσεις τους όρους της εγγραφής.

Το ποσό "ανταμοιβής" δεν είναι σταθερό, από 30€ έως 60€ έχω δει. 

Δημοσ.
19 minutes ago, andreasomagiras said:

Το ποσό "ανταμοιβής" δεν είναι σταθερό, από 30€ έως 60€ έχω δει. 

Τώρα που το κοίταξα μου δείχνει 60 ευρώ μέχρι τέλος του μήνα. Δεν έχω κάνει refer ποτέ κανέναν οπότε δεν έχει τύχει να δω διαφορετικά ποσά

Δημοσ.

Τι 60 ρε παιδιά εμένα λέει 40 έως 27 μαϊου. Ίσως επειδή εχω το απλό πρόγραμμα; Πληρώνετε premium?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, someone- είπε

Τι 60 ρε παιδιά εμένα λέει 40 έως 27 μαϊου. Ίσως επειδή εχω το απλό πρόγραμμα; Πληρώνετε premium?

αλλάζει συνεχώς το πόσο. μέχρι 27 μπορει να σου δίνει 40 ευρώ και την επομενη φορα θα σου δώσει 50

Δημοσ.
17 minutes ago, someone- said:

Είμαι στο metal πρόγραμμα.

• Like 1
Δημοσ.

Στο απλο προγραμμα το max ειναι 50€ αλλα σε εμενα τις περισσοτερες φορες μου λενε 40€. Δεν εχω στειλει ποτε.

Δημοσ.

Καλημέρα, να κάνω με την σειρά μου κάποιες ερωτήσεις ως προς τους πιο έμπειρους, που ελπίζω ότι δεν έχουν απαντηθεί στο thread.  Αναφορικά με τα flexible funds της revolut, από δική σας εμπειρία, αξίζει ή δεν αξίζει; Βλέπω ότι προσφέρουν ασφάλεια χρημάτων έως 22.000 ευρώ. Στο standard πλάνο που έχω το APY το δείχνει 1,74% όμως τα δεδομένα είναι απο τον Γενάρη και τώρα είναι στα 1,47%.

1) Υπάρχει περίπτωση να πέσει τόσο που να γίνει αρνητικό και να χάσεις λεφτά;

2) Έστω ότι θέλω να βάλω και flexible funds σε δολλάρια, η κάλυψη τα 22.000 ευρώ είναι αθροιστικά και για τους 2 λογαριασμούς που θα έχω σε funds ή αφορά τον καθένα; Κοιτάω για δολλάρια γιατί έχει πολύ καλύτερο ΑPY και θεωρητικά δεν θα πέσει πολύ το δολλάριο.

3) Με βάση το https://revolutplans.com/dashboard που παίζεις για να δεις ετήσια κέρδη αναλόγως με το πλάνο και το ποσό που θα βάλεις, σκέφτομαι αν συμφέρει να κάνω premium πλάνο με καλύτερο ΑPY. Για να βγάλεις όμως τα "σπασμένα" θέλεις μέσα 20.000 για να πάρεις 350 ευρώ περίπου το χρόνο είτε έχεις το standard είτε το premium μαζί με τις άλλες συνδρομές μέσα. Εκτός ότι δεν έχω 20κ στην άκρη, η ίδια η Ρεβολουτ λέει να κρατάς τα λεφτά μέσα περίπου ενα 6μηνο (δεν κατάλαβα γιατί), οπότε το να μιλάμε για ετήσιο κέρδος μήπως είναι λίγο ουτοπικό;

4) Προσπαθώ να δω όλα τα θετικά του premium και αν αξίζει στην φάση που είμαι να κάνω. Αν κάνεις καλύτερο πλάνο πχ premium, αλλάζουν και τα insured 22k και γίνονται πιθανώς παραπάνω; (αμφιβάλλω βέβαια)

5) Αν παράλληλα έχεις και κάποια ETF σε brokerage account, κάπου είχε πάρει το μάτι μου στην αρχή ότι το brokerage account σου ήταν insured για 100κ, αλλά τώρα δεν το βλέπω και ψάχνω να βρω συγκεκριμένο ποσό και δεν βρίσκω. Το ChatGPT κάνει λόγω για 20κ, ξεχωριστά από τα 22κ που είναι στα flexible funds. Η ερώτηση μου είναι εδώ αν γνωρίζετε τι ισχύει και αν πάλι υπάρχει συμψηφισμός των ποσών πχ πρέπει να έχω 5κ flexible funds euros , 10k flexible funds usd και 7κ ETF ή είναι κάτι ξεχωριστό και αυτό;

6) Θα προτείνατε γενικά τα flexible funds της ρεβολουτ σε κάποιον νέο σε όλο αυτό; Φαντάζομαι υπάρχουν και άλλες πλατφόρμες, χωρίς να το έχω ψάξει, με καλύτερο APY. Δεν ξέρω αν το UI τους είναι εύχρηστο και αν είναι αξιόπιστες όμως.

Με μια ματιά αυτές οι απορίες μου δημιουργήθηκαν. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ με το σεντόνι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...