Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/1/2025 στις 3:11 ΜΜ, teot είπε

Οι αλλαγές στα εμβάσματα ( 0,50  για  μεχρι 5000)  αφορούν συναλλαγές μόνο τραπεζών εντός Ελλάδας.

Καλησπέρα,

• έστειλα 900 ευρώ από Revolut σε Eurobank και κράτησε 0.50 λεπτά
  • από Εθνική σε Revolut το ίδιο ποσό επίσης κράτησε (η Εθνική) 0.50 λεπτά

Εως και προσφατα κράταγανε και οι 2 ελληνικές τράπεζες περισότερα αρα ίσως τελικά ισχύει και για εμβάσματα από/προς Revolut η νέα οδηγία.

Επεξ/σία από lyap13
  • Like 2
  • Απαντ. 11,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχει ασχοληθεί κανείς με τα ομόλογά της?

Από οτι διαβάζω παίρνει προμήθεια 0.25% (min 1e) ανά συναλλαγή ανεξαρτήτως προγράμματος. Υπάρχουν άλλες χρεώσεις, τύπου έξοδα θεματοφυλακής κτλ?

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, είμαι revolut standard και είδα ότι μπορώ να βγάλω μια κάρτα για το παιδί που είναι κάτω των 18 ετών. Πώς γίνεται;; Αξίζει;;

Τώρα του έχω βάλει μια virtual στο wallet του , και όταν χρειάζεται του φορτώνω χρήματα, και αν χρειαστεί να αγοράσω κάτι από ίντερνετ βάζω χρήματα και αγοράζω με κάρτα μιας χρήσης 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lambros είπε

Καλησπέρα σας, είμαι revolut standard και είδα ότι μπορώ να βγάλω μια κάρτα για το παιδί που είναι κάτω των 18 ετών. Πώς γίνεται;; Αξίζει;;

Τώρα του έχω βάλει μια virtual στο wallet του , και όταν χρειάζεται του φορτώνω χρήματα, και αν χρειαστεί να αγοράσω κάτι από ίντερνετ βάζω χρήματα και αγοράζω με κάρτα μιας χρήσης 

η virtual που του εχεις βαλει ειναι δικια σου; αν ναι, παιρνει απο το δικο σου wallet και εισαι οκ. αν θελεις να νοιωθει πιο αυτονομος, να εχει την δικη του φυσικη καρτα, βγαλε την παιδικη ειναι δωρεαν και περναει επισης σε google wallet. να ξερεις οτι η παιδικη εχει και εξτρα control να μην περναει σε στοιχηματικες κτλ ( κανονικα και σε καπνικα και αλκοολ αν και δεν νομιζω να εφαρμοζεται στη χωρα μας ακομα)

Δημοσ.

την παιδικη την βγαζω μεσα απο το δικο μου account ?? 

εχει καποια επιλογη που δεν την βρισκω?

Η το κατεβαζει και μετα το κανω συσχετηση?

Η διαδικασια του ειναι οπως στους ενηλικους με ταυτοποιηση?

Δημοσ.

εχω πολλα χρονια που εβγαλα την junior οπως λεγοταν τοτε, τωρα λεγεται <18, δοκιμασε απο το add account της δικης σου εφαρμογης revolut. μετα στο κινητο του παιδιου θα κατεβασεις την εφαρμογη <18.

ταυτοποιηση για το παιδι τοτε δεν μου ζητηθηκε, δηλωσα απλως τα στοιχεια, ισως να εχει αλλαξει

Δημοσ.
Στις 1/3/2025 στις 9:02 ΜΜ, lyap13 είπε

Καλησπέρα,

• έστειλα 900 ευρώ από Revolut σε Eurobank και κράτησε 0.50 λεπτά
  • από Εθνική σε Revolut το ίδιο ποσό επίσης κράτησε (η Εθνική) 0.50 λεπτά

Εως και προσφατα κράταγανε και οι 2 ελληνικές τράπεζες περισότερα αρα ίσως τελικά ισχύει και για εμβάσματα από/προς Revolut η νέα οδηγία.

Θα το τεσταρω συντομα,πολυ ενδιαφερον αμα ισχυει οντως και μακαρι,θα με βολεψει πολυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και έχουμε τις φορολογικές δηλώσεις να ανοίγουν σύντομα, έχει κάποιος εμπειρία στη δήλωση των Flexible Cash Funds;

Μια πρώτη ματιά στο πως ειναι δομημένο το tax statement της Rev έχω εξάγει τα εξής συμπεράσματα:

Αρχικό συμπέρασμα. Η δομή του savings account ειναι πονοκέφαλος για το Ελληνικό φορολογικό σύστημα το οποίο δε σχεδιάστηκε με γνώμονα μοντέρνα επενδυτικά προιόντα όπως αυτό.

Ζητάς το Tax Report annual 2024.

1. Total Value Purchased: Είναι το [αρχικό ποσό που επένδυσες] + το ποσό που εκανε η Rev reinvest [Total Reinvested Interest].

Συνεπώς αν ειναι η πρώτη φορά που κάνεις τη φορ. δήλωση αυτό το δηλώνεις ως 743 με IBAN κατάθεσης της Rev.

Τα επόμενα έτη, δηλώνεις σαν επένδυση 743 μονο το Reinvested Interest όπως και στο 659 (κέρδη υπεραξίας - ουσιαστικα η Rev κανει για σενα την πώληση- επαναγορά με τα κέρδη). Προσοχή να μην ειναι το total και δηλώσετε και τα προηγούμενα έτη!

Αμα κάποια στιγμή τα αποσσείρεις όλα, τότε 781: Το [αρχικό ποσό που επένδυσες+reinvests] και 659: το [Total earned interest].

---

Στο σενάριο που είχες επενδύσει 1000ε , και κάπου στη μέση έβγαλες 300ε και μετά έβαλες ξανα 300ε τότε υπάρχουν δύο προσεγγίσεις απ'οσα έχω διαβάσει:

α) Δηλώνεις στο 743:  1300ε και στο 781: 300ε

ή

β) συμψηφίζεις το 743 και το 781 και δηλώνεις 1000ε.

Κατ'εμε το β ειναι το ασφαλέστερο για να μην εχετε false alarm απο την εφορια λόγω υπέρογκων ποσών.

Αν κάποιος έχει ασχοληθεί, θα ήθελα τη γνώμη του.

Επεξ/σία από lucidsteve
  • Like 1
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα.

Ποια λύση υπάρχει μέσω revolut ώστε να βάζουμε πάγια εντολή πχ για πληρωμή ρεύματος αλλά ή να μας ρωτάει πριν την πληρωμή (που μάλλον δεν γίνεται) 

ή να ακυρώνεται η συναλλαγή..

Έχει ban list είδα αλλά δεν θέλω να κάνω ban, απλά να έλεγχο εγώ το πότε εκτελείτε η πάγια εντολή.

Το κακό είναι ότι πάντα έχω κάποια λεφτά στην revolut, οπότε χρειάζομαι μια λύση, αν υπάρχει, ώστε και να μην χρειάζεται να μηδενίζω τον λογαριασμό στην revolut για να ελέγχω τις πάγιες εντολές.

Γίνεται να έχω κάρτα ψηφιακή revolut που δεν είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό revolut που έχω χρήματα;

Μια λύση είναι να ξανά ενεργοποιήσω την payzy αλλά θα προτιμούσα να έχω λιγότερα app και κωδικούς.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, prefuse είπε

Ποια λύση υπάρχει μέσω revolut ώστε να βάζουμε πάγια εντολή πχ για πληρωμή ρεύματος αλλά ή να μας ρωτάει πριν την πληρωμή (που μάλλον δεν γίνεται) 

Έχει ban list είδα αλλά δεν θέλω να κάνω ban, απλά να έλεγχο εγώ το πότε εκτελείτε η πάγια εντολή.

Το κακό είναι ότι πάντα έχω κάποια λεφτά στην revolut, οπότε χρειάζομαι μια λύση, αν υπάρχει, ώστε και να μην χρειάζεται να μηδενίζω τον λογαριασμό στην revolut για να ελέγχω τις πάγιες εντολές.

Γίνεται να έχω κάρτα ψηφιακή revolut που δεν είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό revolut που έχω χρήματα;

Μια λύση είναι να ξανά ενεργοποιήσω την payzy αλλά θα προτιμούσα να έχω λιγότερα app και κωδικούς.

Δεν έχω βρει κάτι καλύτερο από την επιστροφή του payzy, εκτός αν θες να μπλέξεις με κάρτες τύπου nexo που το cashback είναι σε κρυπτονομισμα. Επίσης οι αγορές από payzy περνάνε κατευθείαν στο αφορολογητο

Δημοσ.
1 hour ago, prefuse said:

Να μην είναι συνδεδεμένη σε λογαριασμό δεν γίνεται αλλά μπορείς να την κάνεις 'freeze' οπότε απενεργοποιείται μέχρι να την ενεργοποιήσεις ξανά χειροκίνητα. Δεν ξέρω αν σε εξυπηρετεί κάτι τέτοιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, prefuse είπε

Δημιουργείς ένα πόκετ και βάζεις εκεί τα χρήματα.

Επεξ/σία από OmeletaMAN
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Να επιβεβαιώσω το παρακάτω (καθώς ενας φίλος σήμερα μου τα είπε αλλιώς και με έμπλεξε)...

Θα δώσω την Revolut σε συγγενικό μου πρόσωπο, που θα πάει ταξίδι στην Σερβία.

Πέραν του λογαριασμού σε ευρώ (ελληνικό), έχω δημιουργήσει και λογαριασμο σε σερβικό δηνάριο.

Έχω τροφοδοτήσει με χρήματα των λογαριασμό με τα ευρώ.

Για να χρησιμοποιήσει λοιπόν ο συγγενης μου την κάρτα στη Σερβία και να πληρώσει στο τοπικό νόμισμα, δίχως φυσικά να πληρώσει χρήματα για μετατροπή συναλλάγματος, θα πρέπει να βάλω χρήματα στο λογαριασμό που είναι σε σερβικο δηνάριο ή ειμαι κομπλέ με τα χρήματα πού βρίσκονται στον ελληνικό λογαριασμό των ευρώ;

Επεξ/σία από nk9
Δημοσ.

Μπορεί να πληρώνει και να τα τραβάει κατευθείαν από το λογαριασμό Ευρώ. Προμήθειες σε αυτή την περίπτωση θα κρατήσει μόνο για ΣΚ, 1% (για την ακρίβεια απόγευμα Παρασκευής έως απόγευμα Κυριακής).

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, l3ft3r1s είπε

Μπορεί να πληρώνει και να τα τραβάει κατευθείαν από το λογαριασμό Ευρώ. Προμήθειες σε αυτή την περίπτωση θα κρατήσει μόνο για ΣΚ, 1% (για την ακρίβεια απόγευμα Παρασκευής έως απόγευμα Κυριακής).

Αυτό ήξερα και εγώ.

Αλλά με μπέρδεψε ο φίλος, ο οποίος επέμενε πως πρέπει να μεταφέρω χρήματα στον σέρβικο λογαριασμό. 

Σε ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...