TheGrisGrisMan Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Εγώ πάλι δεν ενδιαφέρομαι καθόλου για φιγούρες, προτιμώ τα artbooks. Παντως κάποιες (όχι ιδιαίτερα σπάνιες) συλλεκτικές με artbooks πωλούνται πολύ φτηνά...
TopicStrarter Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Προτιμώ να δώσω λεφτά σε συλλεκτική έκδοση παρά σε ingame transactions που τα θεωρώ απλά άρμεγμα. Οι συλλεκτικές εκδόσεις δεν ειναι άρμεγμα όπως λένε πολλοί* Και δεν πειράζει αν κυκλοφορούν πολλές συλλεκτικές εκδόσεις δεν συλλέγεις κάτι μόνο εξαιτίας της σπανιότητας του. *Όταν φυσικά η τιμή ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο δηλαδή αν ειναι να δώσεις πχ 300 ευρώ και να πάρεις κινέζικα λαστιχένια κακοβαμμενα φιγουρίνια εννοείται πως ειναι απάτη και άρμεγμα αλλά όταν παίρνεις καλοφτιαγμένα πράγματα σε σωστή τιμή (κάτω του 100% κέρδους δηλαδή) τότε δεν ειναι άρμεγμα γιατί πολύ απλά α) ενδέχεται να αυξηθεί η αξία τους β) σου μένει κάτι χειροπιαστό ή και χρήσημο καμια φορά ανάλογα την περίπτωση ενώ στα ingame lootμουτ crates πάσης φύσεως κυριολεκτικά παίρνουν τα λεφτά σου για αέρα κοπανιστό. Είναι ένας ωραίος τρόπος να στηρίζεις τους developers ενός παιχνιδιού που σου αρέσει χωρίς να πιάνεσαι κορόιδο (αγοράζοντας πχ ingame κόκκινη γραβάτα με 3 ευρώ.... ) Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2018 από TopicStrarter 1
SPANK Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Αυτό που με εξοργίζει σε ορισμένες συλλεκτικές ειναι που πλέον δεν βάζουν το παιχνίδι μέσα και έχοντας δώσει τόσα χρήματα σε αναγκάζουν να δώσεις λίγα ακόμα για το παιχνίδι οπότε ανεβαίνει επιπλέον το κόστος. Από εκεί και πέρα οι συλλεκτικές δεν είναι για όλους και ούτε είναι αναγκαστικό να τις αγοράσεις οπότε αν θέλεις δίνεις αυτά τα χρήματα , δεν είναι κακό δηλαδή που υπάρχουν , τώρα οκ η τιμολόγηση σε ορισμένες είναι υπερβολικές αλλά υπάρχει κόσμος που τις αγοράζει ακόμα και τις πανάκριβες οπότε και εκεί στοχεύουν σε αυτό το κοινό
dieksodo Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 ονομαζεται και "μετοχη" αγοραζεις πουλας μετα απο 10 χρονια και κερδιζεις τα 2πλα και βαλε δες wow kai starcraft ας πουμε
SilverMachine Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, BorrowedTime είπε Ποτέ δεν αγόρασα και ποτέ δεν θα αγοράσω collector's edition. Το να δώσω 150 Ευρω για να αγοράσω ενα μικροσκοπικό αγαλματάκι που θα το εχω σε ενα ραφι να σκονιζεται το θεωρώ εντελώς ηλίθιο. Και απο ενα σημειο και μετά, αν αγοράσεις πολλές συλλεκτικές θα εχεις 2 επιλογές. Η θα γεμίσεις τον χώρο σου με αγαλματάκια λες και εισαι 15 χρονών ή θα τα εχεις σε κουτες στο υπογειο, κάτι που κανει την αγορά τους ακομα πιο ηλίθια Δεν σκεφτεσαι ως συλλεκτης φιλε μου. Προσωπικα κ ως συλλεκτης (αλλων ειδων αλλα το mentality ειναι ιδιο) θα- α) κραταγα την συλλογη αυστηρα στο κουτι της, αν ειναι δυνατον κ με την εξωτερικη ζελατινα, κ με ολα τα "περιφερειακα" μεσα κ στην θεση τους β) αν ειχα την τιτανια δυναμη ΔΕΝ θα την ανοιγα καν, γιατι αυτο δεκαπλασιαζει την τιμη στο μελλον (να ειναι ανεγγιχτη εντελως), αλλοιως μπορει να επαιρνα 2 -μια να ανοιξω κ μια να κρατησω αθικτη γ) θα την εβαζα σε μερος μακρυα απο φως, υγρασια, αλλαγες θερμοκρασιας δ) θα την εβαζα σε προστατευτικο κουτι + ζελατινα + αφρο (κ γραμμενο απ εξω τι εχει μεσα) ε) μαζι θα εβαζα κ την αποδειξη αγορας, τυχον εκπτωτικα κουπονια, διαφημιστικα εποχης κλπ που θα ειχα σε σχεση με αυτην στ) δεν θα την εδειχνα σε κανεναν κ για κανενα λογο, παρα μονο σε αυτον που θα καταληξει να την εχει μετα απο μενα ζ) δεν θα την πουλαγα ποτε- μαλλον θα εμενε στα παιδια μου, με σκοπο να ξεπερασει τον ΑΙΩΝΑ, που ειναι το πραγματικο οριο που κανει κατι "κλασσικο" ανευ πασης αμφιβολιας η) αν δεν ειχε παιχνιδι μεσα θα εβαζα dvd/ blueray με κατεβασμενο αντιγραφο του παιχνιδιου, μπορει κ ssd με ολοκληρο λειτουργικο+game client αν το παιχνιδι ειναι απο αυτα που μπορεις να κανεις replay match κλπ. Ενα τετοιο πακετο με collectible game edition + replays + perfect/brand new condition + receipt + vintage memorabilia + working client για παιχνιδι που εχει ΠΑΨΕΙ να υπαρχει κ καποτε ηταν παγκοσμιο χιτ.... φιλε μιλας για πολλα χιλιαρικα σε σημερινα λεφτα ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ !!! (στο μελλον μιλας για κατοσταρικα χιλιαδες, η εκατομμυρια, αναλογα τον πλυθωρισμο/ νομισμα κλπ) Οπως ειπε κ ενα παιδι πιο πριν, αυτα ειναι για λιγους. Εδω υπαρχουν ατομα που μαζευουν (κ ΠΟΥΛΑΝΕ!!!) περιτυλιγματα δωρων/ εμπορευματων! Λες να μην υπαρχουν τρελλοι να αγορασουν σημερινα μεγαλα παιχνιδια που τοτε θα θεωρουνται η "απαρχη του gaming"??? To personal computing εχει χοντρικα 30 χρονια ιστορια ακομα. Για περιμενε να φτασει τα 100..... Για φαντασου ποσο θα πουλιεται σε δημοπρασιες ενας ryzen τοτε!!!! Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2018 από SilverMachine 1
yokki Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 9 ώρες πριν, Malthador είπε Σταμάτησα να διαβάζω το άρθρο μόλις διάβασα ότι το Darksiders III δεν είναι τίτλος πρώτης γραμμής. Εντάξει, προφανώς οι τίτλοι πρώτης γραμμής θεωρούνται το κωλοντουτι και το φιφα για τα οποια δεν βγαίνουν συλλεκτικές, οπότε το να σχολιάσουμε είναι ανούσιο. και εγώ είχα ελπίδες για το παιχνίδι αλλά φαίνεται βαρετό και κακοφτιαγμένο σκουπίδι από τα gameplay videos μέχρι τώρα. μακάρι η τελική έκδοση να το σώσει αλλά το κόβω χλωμό τόσο κοντά στο release.
Socratis_g Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Και εγώ είμαι κατά της συλλεκτικής γιατί απο ένα σημείο και μετά δεν έχεις χώρο. Συν ότι θα σου φέυγουν ένας σκασμός λεφτά, για τα μάτια σου μόνο. Αλλά, αυτή είναι η πρώτη φορά που δεν θα πω όχι. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2018 από Socratis_g 1
fuz10n Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, SilverMachine είπε φιλε μιλας για πολλα χιλιαρικα σε σημερινα λεφτα ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ !!! (στο μελλον μιλας για κατοσταρικα χιλιαδες, η εκατομμυρια, αναλογα τον πλυθωρισμο/ νομισμα κλπ) γουατ?
seithan Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μπορεί να απέχουν προσαραγγας από την ελληνική πραγματικά, αλλά επίσης πιστεύω ότι και για τις κοινωνικά και οικονομικά εύρωστες κοινωνίες είναι και πάλι πάρα πολλά τα λεφτά για φύκια. Βέβαια κάπου πρέπει να ξοδέψουν χρήματα και αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν και δεν έχουν ιδέα πως βγαίνουν. 2
kwstasplevras Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Αν παρατηρήσει κανείς η βιομηχανία της οικιακής ψυχαγωγίας έχει πέσει με τα μούτρα εδώ και αρκετούς μήνες στην παραγωγή ειδικών εκδόσεων, συλλεκτικών.Δεν αναφέρομαι φυσικά μόνο στα video games αλλά και στη μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία.Δυστυχώς,ομολογώ ότι μπήκα και 'γω στο τριπάκι χωρίς να είμαι συλλέκτης,θεωρόντας ότι μια συλλεκτική έκδοση προσφέρει πιο πολύ πρεστίζ.Ευτυχώς για μένα και την τσέπη μου πρόλαβα πολύ νωρίς και βγήκα από την αρρώστια αυτή.Και για να εξηγούμαι, όχι απλά το θεωρώ αρρώστια, αλλά μανία.Ο κυριότερος λόγος που κάποιος θα θέλει να αγοράσει συλλεκτικές εκδόσεις,ας μη γελιόμαστε, είναι η τάση να ξεχωρίσει απ'τους υπόλοιπους.'Επειτα, μιλάμε για παράλογες εκδόσεις που δεν προσφέρουν τίποτα στην καθεαυτή διασκέδαση που προσφέρει το κυρίως προΙόν (στην περίπτωσή μας το gaming).Δηλαδή μία φιγούρα,που μπορεί να είναι αισθητικά καλή,τί μπορεί να συμβάλλει πέρα από το να τη χαζεύει κάποιος; ("χαζεύει" και στην κυριολεξία).Αλλά και το κόστος αυτών των εκδόσεων δε μπορεί παρά να θεωρείτε αδικαιολόγητο.150+ € για 3 κομμάτια πλαστικό είναι υπερβολή το λιγότερο.Επίσης, διαπιστώνει ο καταναλωτής ότι, κατά μία έννοια, πολλές συλλεκτικές είναι κατώτερες από τις απλές εκδόσεις.Αναφέρομαι στα εξώφυλλα των video games κτλ.Ειδικά κάτι συλλεκτικές εκδόσεις φιλμ δεκαετιών ξανακυκλοφορούν σε steelbook με κακόγουστα εξώφυλλα, τα οποία λένε ότι σχεδιάζουν, και καλά, ειδικοί οίκοι.Φυσικά και δεν μπορεί να συγκριθεί το αρχικό εξώφυλλο που φτάνει στον καταναλωτή με τη βασική έκδοση, για τη σχεδίαση του οποίου έχει κινητοποιηθεί μια ολόκληρη πολυεθνική εταιρεία προκειμένου να πείσει με νύχια και με δόντια τον καταναλωτή να το αγοράσει.Τέλος η βασικότερη ένστασή μου είναι ότι εμείς ως νέοι Έλληνες αν θέλουμε να περηφανευόμαστε για το ότι είμαστε άξιοι απόγονοι των αρχαίων προγόνων μας θα πρέπει να επιδείξουμε την ίδια περιφρόνηση για τις υλικές αξίες , δηλαδή να απολαύσουμε το video game καθεαυτό αλλά να απορρίψουμε τις φιγούρες,καρτούλες και άλλα μπιχλιμπίδια που προσφέρουν συλλεκτικές εκδόσεις. 1
shadowlike Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) κλασικό Ελληνικό μιζερο-άρθρο. Στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο λεφτά υπάρχουν, πάρτε το χαμπάρι. Και εγώ προσωπικά τις περισσότερες κολεκτορς τις θεωρώ σκουπίδαριό αλλά αν έχουν μια καλή φιγούρα και οπωσδίποτε κάποιου είδους artbook (και το παιχνίδι μέσα, γιατί έχουμε και αυτη την ένοια πλέον) τότε πιθανότατα να αξίζουν της προσοχής μου. Ποτέ μου δεν έχω αγοράσει κολέκτορς και είναι η πρώτη φορά που θα το κάνω με το Spartan Edition του AC Odyssey. Aν και εδώ που τα λέμε, παίζοντας το Origins βίωσα ξανά αυτό το χαρακτηριστικό repeatability της Ubisoft και σκέφτομαι να την ακυρώσω την παραγγελία. Αν το cyberpunk μου βάλει σωστή φιγούρα (όχι σαν το ψ...χυμα στο witcher3 collector's) και ένα καλό artbook την έχω αγοράσει χθες κιόλας. Η αλήθεια βρίσκεται στη μέση, σίγουρα δεν είμαι απο αυτούς που θα φάνε όλα τα λεφτά τους για να αγοράζουν ότι κολεκτορα βγαίνει. Θα πάρω συγκεκριμένες κολεκτορς απο παιχνίδια που θεωρώ ότι το αξίζουν πραγματικά.(βλ. Cyberpunk) Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2018 από shadowlike
pcos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 να δεις μωρε πως το λεγαν οι γιαγιαδες μας.... φυκια για μεταξωτες κορδελες 😛 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 4 ώρες πριν, TopicStrarter είπε Προτιμώ να δώσω λεφτά σε συλλεκτική έκδοση παρά σε ingame transactions που τα θεωρώ απλά άρμεγμα. Οι συλλεκτικές εκδόσεις δεν ειναι άρμεγμα όπως λένε πολλοί* Και δεν πειράζει αν κυκλοφορούν πολλές συλλεκτικές εκδόσεις δεν συλλέγεις κάτι μόνο εξαιτίας της σπανιότητας του. *Όταν φυσικά η τιμή ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο δηλαδή αν ειναι να δώσεις πχ 300 ευρώ και να πάρεις κινέζικα λαστιχένια κακοβαμμενα φιγουρίνια εννοείται πως ειναι απάτη και άρμεγμα αλλά όταν παίρνεις καλοφτιαγμένα πράγματα σε σωστή τιμή (κάτω του 100% κέρδους δηλαδή) τότε δεν ειναι άρμεγμα γιατί πολύ απλά α) ενδέχεται να αυξηθεί η αξία τους β) σου μένει κάτι χειροπιαστό ή και χρήσημο καμια φορά ανάλογα την περίπτωση ενώ στα ingame lootμουτ crates πάσης φύσεως κυριολεκτικά παίρνουν τα λεφτά σου για αέρα κοπανιστό. Είναι ένας ωραίος τρόπος να στυρίζεις τους developers ενός παιχνιδιού που σου αρέσει χωρίς να πιάνεσαι κορόιδο (αγοράζοντας πχ ingame κόκκινη γραβάτα με 3 ευρώ.... ) Το "αρμεγμα¨ειναι υποκειμενικο. Αλλοι θεωρούν άρμεγμα να πληρώσουν 99 σεντς για να παρουν ενα skin. Αλλοι θεωρούν άρμεγμα να πληρώσουν 150 ευρω για να παρουν το ιδιο game συν ενα πλαστικο άγαλμα. Γούστα ειναι αυτα
AtiX Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Καλό θα είναι όταν μιλάμε για συλλεκτικές εκδόσεις και κατ' επέκταση για συλλέκτες να βάζουμε και στην ζυγαριά τι σημαίνει κάνω συλλογή μπας και καταλάβουμε τους λόγους που είναι ακριβά... Ναι συλλεκτική έκδοση σε συλλεκτική έκδοση υπάρχουν διαφορές... Προσωπικά δεν παίζω παιχνίδια άρα είναι κάτι που δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να έχω άποψη αν είναι κάτι ακριβό ή φτηνό, αλλά ως συλλέκτης comics, μπορώ να ξεχωρίσω αν κάτι αξίζει ή όχι τα λεφτά του... Γενικά αφορισμοί, χαρακτηρισμοί και τσουβάλιασμα είναι το λιγότερο άκυροι... Ο κάθε ένας μπορεί άνετα τα ξοδέψει τα λεφτά του όπου γουστάρει και όπως τον ευχαριστεί... ΥΓ: όσοι αναφέρονται υποτιμητικά για τις φιγούρες θα πρέπει να ξέρουν ότι τις περισσότερες φορές είναι χειροποίητες και αρκετά σπάνιες... Ένας συλλέκτης αυτό υπολογίζει και για αυτό δίνει τα χρήματα του... Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2018 από AtiX 1 1 1
Jiakometi Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 58 λεπτά πριν, vbeka9733 είπε Το συλλεκτικο σαν εννοια απευθυνεται σε ματαιοδοξους βλακες εκτος παντα απο αυτους που παιζουν για να εκμεταλευτουν αυτους ματαιοδοξους βλακες. ενα αυτοκολητο που να γραφει lamborgini ,ferrari ή ενα μηλο σε ενα ενα βιομηχανικο προιον που φτιαχνεται σε μια γραμμη παραγωγης απο εργατες του 1 δολαριου την ημερα κατα χιλιαδες ,δε αξιζει ουτε ενα cent παραπανω απο το ιδιο προιον που δεν το εχει. Απλα η βλακεια πρεπει καπως να τιμωρειται κ λεγεται συλεκτικη εκδοση lol.... Έχεις θέμα.... Να το κοιτάξεις......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα