mindreader Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Δεν το 'εχω' με το θεμα, αλλα θελω να εχω καβατζα ενα διχτυ για ψαρεμα σε ποταμι, αν ποτε το χρειαστω. Βασικα, μια δυο φορες στη ζωη μου ειχαμε ρίξει διχτυα με τον πατερα μου σε χωριο μες τα βουνα, και ειχαμε πιασει πεστροφες και...καβουρια, αλλα πανε πολλα χρονια, ουτε θυμαμαι καλα, και ουτε διχτυα υπαρχουν πια. Θυμαμαι λιγο, οτι σε ενα στενεμα του ποταμιου, ειχαμε πιασει τα διχτυα δεξια κι αριστερα στις οχθες, μαλλον με πετρες τα ειχαμε πλακωσει-στερεωσει, και παρομοιως και κατω στον πυθμενα καπως ταειχαμε στερεσωσει(καμια διαφυγη για τα ψαρια!) και αφου τα αφησαμε ολη μερα/νυχτα, επιστρεψαμε την επομενη μερα να μαζεψουμε οτι ειχε πιαστει στα διχτυα. Δεν θα ασχοληθω λοιπον ιδιαιτερα, αλλα ...just in case, θα ηθελα να εχω ενα τετοιο διχτυ, και οτι συναφες συνεργο χρειαζεται, αν χρειαζεται, για τοποθετηση σε ποταμι. Επειδη ειμαι ασχετος, πειτε τι προτεινετε. Θα δω και σε ebay, κανω σχεδον ολες τις αγορες μου απο εκει σε τρομερες τιμες και με ασφαλεια, αλλα με μια προχειρη ματια δεν βρηκα κατι με fishing net, αλλα ισως κατι δεν εκανα καλα.
DrLo Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) https://carp-matchfishing.gr/arthra/gia-glyka-nera/114-articles/nomothesia-gia-to-psarema/107-nomothesia-gia-tin-erasitexniki-alieia-sta-glyka-nera.html -Η ερασιτεχνική αλιεία στα εσωτερικά νερά (λίμνες, ποτάμια, λιμνοθάλασσες και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς γλυκών και υφάλμυρων νερών), επιτρέπεται, χωρίς πλωτό μέσο, από την ξηρά, με αγκιστρωτά εργαλεία, όπως καλαμίδι, πεταλούδα, καθετή κ.λπ. εκτός από παραγάδια. -Απαγορεύεται η χρήση πεζόβολου, διχτυών, συρόμενων εργαλείων και καμακιού σαν εργαλεία ερασιτεχνικής αλιείας. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2018 από DrLo
mindreader Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Να σαι καλα DrLo, ευχαριστω για την επισημανση. Δεν ηξερα καν, οτι ειναι κατι που δεν επιτρεπεται. Βεβαια το ειπα οτι δεν ειμαι σχετικος, και η μονη σχετικη εμπειρια μου ηταν πριν δεκαετιες, προφανως και υπο αλλες συνθηκες. Και επισης μιλαω για φαση 'just in case', καθως οταν παω στα βουνα, παω για να ξεκουραστω, κι οχι για να παιδευομαι με διχτυα. Βεβαια, αν τεθει θεμα 'επιβιωσης' (πχ μια καταστροφη σε περιοχη, κινδυνος λιμοκτονιας), το τελευταιο πραγμα που θα σκεφτει κανεις ειναι αν το να ριξεις ενα διχτυ στο ποταμι ο νομος το χαρακτηριζει ως 'παρανομο'... Αλλα ναι, υπο φυσιολογικες συνθηκες η τηρηση των νομων ειναι το αυτονοητο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα