Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα σε όλοι την Ευρωπαϊκή ένωση δεν ισχύει το 2 χρόνια εγγύηση ;

Όπως υποχρεούται ένα Ελληνικό κατάστημα  να δίνει  2 χρόνια εγγύηση , έτσι δεν υποχρεούνται και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά καταστήματα  ;

Έχει αλλάξει κάτι ή εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι ; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, newmail115 είπε

Συνεργάζεται με κάποιο "αδερφικό" παραπλήσιο κατάστημα που ασχολείται με service συσκευών :)

Kαι μιας και ενδιαφέρεται "σχετικά άμεσα" όπως αναφέρει ο φίλος

εκτός απο το drele.com (2 χρόνια εγγύηση καταστήματος αλλά δεν έχει άμεση διαθεσιμότητα τουλάχιστον το 4/64GB)

και το 8cores (που το έχει άμεσα διαθέσιμο αλλά δίνει μόνο 1 χρόνο εγγύηση) που αναφέρουν οι συμφορουμίτες παραπάνω

υπάρχει και αυτό https://mxstore.gr/ που το βρήκα άμεσα διαθέσιμο (γιατί κι εγώ "καιγόμουν")

και δίνει 2 χρόνια εγγύηση (1 χρόνο απο Infoquest  και 1 χρόνο καταστήματος).

Η Info Quest αναλαμβάνει μόνο απο τα ελληνικά καταστήματα που συνεργάζεται.

37 λεπτά πριν, siracos είπε

Μα σε όλοι την Ευρωπαϊκή ένωση δεν ισχύει το 2 χρόνια εγγύηση ;

Όπως υποχρεούται ένα Ελληνικό κατάστημα  να δίνει  2 χρόνια εγγύηση , έτσι δεν υποχρεούνται και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά καταστήματα  ;

Έχει αλλάξει κάτι ή εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι ; 

Στα Xiaomi δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως κάνω λάθος στα παρακάτω, αλλά η εντυπωση που έχω είναι η εξής:

Η νομοθεσία λέει ότι ο πωλητής ηλεκτρονικών ειδών είναι υποχρεωμένος να παρέχει 2 χρόνια εγγύηση. Αυτό ισχύει τόσο για τον χοντρέμπορα (πχ xiaomi) όσο και για τον λιανέμπορο (πχ σκρουτζομάγαζο). Οι χοντρέμποροι λοιπόν δίνουν επίσημη εγγύηση μόνο σε όσα καταστήματα αγοράζουν από το επίσημο δίκτυό τους.. Αν κάποιο κατάστημα κάνει gray import από Ασία (το τσεκάρουν μέσω S/N) τότε αρνούνται την εγγύηση (δεν είναι υποχρεωμένοι να τη δώσουν καθώς δεν είναι οι ίδιοι οι πωλητές του προϊόντος αλλά κάποιος μεσάζοντας στο Hong Kong).

O λιανέμπορος τώρα, απλά οφείλει να παρέχει 2ετή εγγύηση. Αν το κάνει με δικό του service, το στέλνει στην επίσημη αντιπροσωπεία ή στην Κίνα είναι αδιάφορο από νομικής πλευράς.

Τα καταστήματα που δίνουν 1ετή εγγύηση παρανομούν και αν τους τρεξεις με συνηγόρους καταναλωτή κτλ, λογικά δικαιώνεσαι.

Επεξ/σία από pmav99
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις παρήγγειλα το redmi note 5, 4/64 και εγώ από μαγσζί με 2ιετή εγγύηση στα 197€. Από αυτά που διάβασα και έψαξα, στα 200 που ήθελα να διαθέσω ήταν από τις πρώτες επιλογές μου.

Επεξ/σία από kogba
  • Like 1
Δημοσ.

Και η apple ενα χρονο εδινε γιατι επαιζε μετ το τι ισχυει στην Αμερικη κλπ αλλα μερικοι ευρωπαιοι το κυνηγησαν το αλλαξε και το εκανε δυο αν θυμαμαι καλα γιατι πολλοι καταναλωτες τους ξινιζε ο ενας χρονος εγγυηση. Αν το κυνηγήσεις σιγουρα θα βρεις το δικιο σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...