Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, geocool είπε

Αρχικά σε όσους λένε να τα πληρώσω, θα το έκανα αν μπορούσα. Είμαι σε κατάσταση που το μόνο εισόδημα μου είναι το ΚΕΑ(200Ε). Ισα ίσα τα βγάζω πέρα αυτή τη στιγμή και προσπαθώ να ισιώσω οικονομικά. Δεν χρωστάω πουθενά εκτός από αυτή την κατάσταση και ούτε θέλω.

Ο λόγος που έγινε αυτό το χρέος είναι γιατί όταν πήγα τον Σεπτέμβρη μου υπόσχονταν λαγούς και πετραχήλια. Τους είχα πει για την οικονομική μου κατάσταση και τους είχα ρωτήσει αν μπορούμε να σπάσουμε τα δίδακτρα σε πολύ μικρές δώσεις και να μου βρουν άμεσα δουλειά για να καταφέρω να τους πληρώσω. Φυσικά και θα μου έβρισκαν δουλειά αφού "έχουμε διασυνδέσεις" και άξιζε να πάω να κάνω εγγραφή και με τα λεγόμενα τους "θα κατάφερνα να πληρώσω τα δίδακτρα και να μην ανησυχώ". Ο Φεβρουάριος έφτασε ήδη χρωστούσα και ξαφνικά δεν είχαν κανένα κονέ για να μου βρουν δουλειά. Από τα 2 τμήματα της ειδικότητας μου βγήκα πρώτος σε βαθμολογία αλλά προφανώς αυτό δεν έφτανε γιατί δεν υπήρχαν κονέ και δουλειές.

Αφού ξεκαθάρισα την θέση μου, αν και θεωρώ ότι δεν υπήρχε λόγος να το κάνω, η ερώτηση μου ήταν απλή και ξεκάθαρη και δεν ήθελα να ανοίξω τα προσωπικά μου. Όποιος πραγματικά ξέρει και μπορεί να βοηθήσει τον ευχαριστώ εκ τον προτέρων. 

Μίλα μαζί τους, συνήθως έχουν άτομο που κάνει τη συγκεκριμένη δουλεια και πες οτι μπορεις να δινεις τόσα (κι ας ειναι πολύ λίγα αναλογικά) ανα τόσο διάστημα. Όσο κάτι κινείται, δεν θα κάνουν τιποτα και ακομα κι αν πάει δικαστικά ειναι πολύ πιθανό να τα χάσουν γιατί ο δικαστής αν βλέπει οτι κάτι κάνεις και οτι εισαι σε οικονομική ασφυξία, μπορει να τους ριξει και ολικό ακυρο. 

Τα ιδιωτικά ιεκ προκειμένου να σε πεισουν να γραφτεις σου λενε οτι θες να ακουσεις, αλλά μετά ερχεται η πραγματικότητα. Οι ατάκες αυτές μου θυμίζουν Ακμή, καλα μαντεύω;

• Like 4
  • Thanks 2
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα ιεκ Ξυνη(αλφα) μου θυμίζει.. απο μια μικρη εμπειρια με το mediterranean college

TS, σε δημόσιο ιεκ δεν μπόρεσες να μπεις ;

Επεξ/σία από Thulogur
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, geocool είπε

Αρχικά σε όσους λένε να τα πληρώσω, θα το έκανα αν μπορούσα. Είμαι σε κατάσταση που το μόνο εισόδημα μου είναι το ΚΕΑ(200Ε). Ισα ίσα τα βγάζω πέρα αυτή τη στιγμή και προσπαθώ να ισιώσω οικονομικά. Δεν χρωστάω πουθενά εκτός από αυτή την κατάσταση και ούτε θέλω.

Ο λόγος που έγινε αυτό το χρέος είναι γιατί όταν πήγα τον Σεπτέμβρη μου υπόσχονταν λαγούς και πετραχήλια. Τους είχα πει για την οικονομική μου κατάσταση και τους είχα ρωτήσει αν μπορούμε να σπάσουμε τα δίδακτρα σε πολύ μικρές δώσεις και να μου βρουν άμεσα δουλειά για να καταφέρω να τους πληρώσω. Φυσικά και θα μου έβρισκαν δουλειά αφού "έχουμε διασυνδέσεις" και άξιζε να πάω να κάνω εγγραφή και με τα λεγόμενα τους "θα κατάφερνα να πληρώσω τα δίδακτρα και να μην ανησυχώ". Ο Φεβρουάριος έφτασε ήδη χρωστούσα και ξαφνικά δεν είχαν κανένα κονέ για να μου βρουν δουλειά. Από τα 2 τμήματα της ειδικότητας μου βγήκα πρώτος σε βαθμολογία αλλά προφανώς αυτό δεν έφτανε γιατί δεν υπήρχαν κονέ και δουλειές.

Αφού ξεκαθάρισα την θέση μου, αν και θεωρώ ότι δεν υπήρχε λόγος να το κάνω, η ερώτηση μου ήταν απλή και ξεκάθαρη και δεν ήθελα να ανοίξω τα προσωπικά μου. Όποιος πραγματικά ξέρει και μπορεί να βοηθήσει τον ευχαριστώ εκ τον προτέρων. 

Σέβομαι την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι αλλά πραγματικά ουδεμία σχέση έχει το τι σου υποσχέθηκαν με το γεγονός ότι χρωστάς. Το λέω γιατί το στρέφεις λίγο σα να φταίνε αυτοί επειδή δεν σου βρήκαν δουλειά για να τους πληρώσεις!!! Κακώς υποσχέθηκαν, αν το έκαναν, κάτι τέτοιο αλλά χρειάζεται και λίγη κοινή λογική. Ο πωλητής θα πει (κακώς) τα πάντα για να πουλήσει. Τα χαρτιά όμως είναι αυτά που μένουν.

Στο πρακτικό κομμάτι τώρα. Έρχεσαι σε συνεννόηση μαζί τους να βρείτε λύση. Αν δεν τα καταφέρεις (πχ ζητάνε όλο το ποσό) τότε απλά κάνεις μικρές καταθέσεις όταν μπορείς (προφανώς όχι κάθε 6μηνο) έτσι ώστε σε πιθανή δικαστική διεκδίκηση να δείξεις ότι προσπαθείς όσο σου επιτρέπει η κατάστασή σου.

Πάντως γενικά δεν σε συμφέρει να φτάσει η φάση στο δικαστήριο (για την ακρίβεια ούτε καν στον δικηγόρο) καθώς θα κοιτάξουν να σου χρεώσουν (αναμενόμενο) και αυτά τα έξοδα

Επεξ/σία από haris_216
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι δεν είναι το Ακμή αλλά επειδή είχα πέρασα και από εκεί για ένα tour ήταν και εκεί πολύ κοροϊδία . 

Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή οικονομικά ασφυκτιώ, αν μπορούσα να κάνω διακανονισμό θα τον έκανα. Αν κατάλαβα καλά το επόμενο βήμα είναι να πάει δικαστικά και να ανέβει το ποσό. Ακίνητα δεν νομίζω να μπορούν να αγγίξουν για 1000 ευρό. Απλά ελπίζω να κερδίσω ένα χρονικό διάστημα 2-3 μήνες κενό για να μπορέσω να ορθοποδήσω και να τους ξεπληρώσω σιγά σιγά μετά. 

1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Σέβομαι την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι αλλά πραγματικά ουδεμία σχέση έχει το τι σου υποσχέθηκαν με το γεγονός ότι χρωστάς. Το λέω γιατί το στρέφεις λίγο σα να φταίνε αυτοί επειδή δεν σου βρήκαν δουλειά για να τους πληρώσεις!!!

Αρχικά δεν ήθελα να ανοίξω καμία συζήτηση γιατί χρωστάω κτλ. Αλλά ειλικρινά θεωρείς ότι αυτό που κάνουν δεν είναι είδος εκμετάλλευσης ; Παίρνεις κάποιον που ξέρεις ότι δεν έχει εισόδημα ξεκάθαρα. Του λες έλα κάνε εγγραφή και θα σε βοηθήσουμε να βρεις λεφτά να μας πληρώσεις γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος που ήδη δεν έχει χρήματα να καταλήξει να χρωστάει κιόλας. Εκτός ότι εκμεταλλεύεσαι την ελπίδα αυτού του ανθρώπου για καλύτερες μέρες (μιλάμε για μια απλή δουλειά, δεν περιμένεις χιλιάρικα) τον βάζεις να υπογράψει χειρότερες μέρες. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. 

Επεξ/σία από geocool
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, geocool είπε

Αρχικά δεν ήθελα να ανοίξω καμία συζήτηση γιατί χρωστάω κτλ. Αλλά ειλικρινά θεωρείς ότι αυτό που κάνουν δεν είναι είδος εκμετάλλευσης ; Παίρνεις κάποιον που ξέρεις ότι δεν έχει εισόδημα ξεκάθαρα. Του λες έλα κάνε εγγραφή και θα σε βοηθήσουμε να βρεις λεφτά να μας πληρώσεις γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος που ήδη δεν έχει χρήματα να καταλήξει να χρωστάει κιόλας. Εκτός ότι εκμεταλλεύεσαι την ελπίδα αυτού του ανθρώπου για καλύτερες μέρες (μιλάμε για μια απλή δουλειά, δεν περιμένεις χιλιάρικα) τον βάζεις να υπογράψει χειρότερες μέρες. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. 

Δεν λέω ότι η προσέγγισή τους είναι ηθική, σε ανθρώπινο ή επαγγελματικό επίπεδο, αλλά πραγματικά περίμενες κάτι διαφορετικό; Από τον οποιοδήποτε; Ειλικρινά;

Ακόμα και το κράτος (προσοχή μιλάω για κράτος και όχι για συγκεκριμένη κυβέρνηση), που θεωρητικά είναι ταγμένο στην υπηρεσία του πολίτη (εδώ γελάνε...πικρά) :P, και σε κοροϊδεύει/ψεύδεται κι εσύ περιμένεις/ελπίζεις/πιστεύεις ότι θα σε δει διαφορετικά η ιδιωτική επιχείρηση;.

Ξέρω ότι θα σου φανεί σκληρό αλλά επί του παρόντος δέξου το σαν μάθημα ζωής.

ΥΓ Αυτό που λες "Παίρνεις κάποιον που ξέρεις ότι δεν έχει εισόδημα ξεκάθαρα" το εκμεταλεύτηκαν κατά κόρον, πολύ πριν το ΙΕΚ σου, οι τράπεζες και φέσωσαν έτσι πάρα πολύ κόσμο

Δημοσ.

Καπιταλισμος λεγεται αυτο. Welcome to the real world...

(ελπιζω να μην σε δουμε σε κανα αλλο νημα να ψαχνεις για καινουριο κινητο :P )

• Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, haris_216 είπε

Ακόμα και το κράτος (προσοχή μιλάω για κράτος και όχι για συγκεκριμένη κυβέρνηση), που θεωρητικά είναι ταγμένο στην υπηρεσία του πολίτη (εδώ γελάνε...πικρά) :P, και σε κοροϊδεύει/ψεύδεται κι εσύ περιμένεις/ελπίζεις/πιστεύεις ότι θα σε δει διαφορετικά η ιδιωτική επιχείρηση;.

Όσο χειρότερη είναι η κατάσταση που βρίσκεται ο άνθρωπος τόσο πιο ευάλωτος γίνεται στο να περιμένει/ελπίζει/πιστεύει. Το πόσο καθαρά βλέπεις τα πράγματα εξαρτάται και από αυτό. Οπότε όταν κρίνεις κάποιον για το πως μπόρεσε να "πιστέψει" κάτι πρέπει να βάζεις και αυτή τη μεταβλητή. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, geocool είπε

Όσο χειρότερη είναι η κατάσταση που βρίσκεται ο άνθρωπος τόσο πιο ευάλωτος γίνεται στο να περιμένει/ελπίζει/πιστεύει. Το πόσο καθαρά βλέπεις τα πράγματα εξαρτάται και από αυτό. Οπότε όταν κρίνεις κάποιον για το πως μπόρεσε να "πιστέψει" κάτι πρέπει να βάζεις και αυτή τη μεταβλητή. 

Ίσως να σου φαίνεται ότι μιλάω εκ του ασφαλούς, επειδή δεν σου "χαϊδεύω τα αυτιά" μιλώντας για ανάλγητες και κακές εταιρίες.

Δυστυχώς όμως σου μιλάω εκ πείρας. Όχι βέβαια με ΙΕΚ αλλά με τράπεζες. Έχω κάνει κι εγώ τις μ....κίες μου τις οποίες πληρώνω ακόμα και τώρα. Απλά ποτέ μέχρι τώρα (μπορείς να ψάξεις post μου) δεν μίλησα για κακή επιχείρηση που κανονικά έπρεπε να με προστατέψει. Αν και πολλά μπορούν να ειπωθούν για το πως έπρεπε να λειτουργήσει η χ ή η ψ εταιρία στην πράξη μένει σε μας να αυτοπροστατευθούμε και να μην μένουμε στα ωραία λόγια και τις υποσχέσεις των άλλων. Αφού στην τελική αυτό που μπαίνει στο χαρτί είναι η δική μας υπογραφή (και δέσμευση)

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έψαξα λίγο τι είναι η Διαταγή Πληρωμής που είπε παραπάνω ένας φίλος. Μου φαίνεται απίστευτο ότι δεν διαβάζω πουθενά όρια χρέους για πλειστηριασμούς κινητής/ακίνητης περιουσίας. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει προστασία μέχρι ένα σημείο; Επίσης κάποιος που δεν έχει χρήματα ούτε για δικηγόρο για ανακοπή κτλ τι κάνει, κρατική νομική βοήθεια για άπορους τπτ; 

Προσπαθώ να έρθω σε επαφή με τον Δικηγόρο τους να δω τι θα μου πουν.

Επεξ/σία από geocool
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως και δεν έχεις βρει καμιά δουλειά του ποδαριού τόσους μήνες; 

Μήπως δεν σου βρήκαν κάποια θέση λόγω του δικού σου χαρακτήρα; Οι βαθμοί ξέρεις δεν είναι το παν.

Επίσης σε σχολή πήγες, όχι σε γραφείο ευρέσεως εργασίας. Όπου έχει και δίδακτρα καθώς είναι ιδιωτική. 

Επεξ/σία από Camal
  • Like 3
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, geocool είπε

Έψαξα λίγο τι είναι η Διαταγή Πληρωμής που είπε παραπάνω ένας φίλος. Μου φαίνεται απίστευτο ότι δεν διαβάζω πουθενά όρια χρέους για πλειστηριασμούς κινητής/ακίνητης περιουσίας. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει προστασία μέχρι ένα σημείο; Επίσης κάποιος που δεν έχει χρήματα ούτε για δικηγόρο για ανακοπή κτλ τι κάνει, κρατική νομική βοήθεια για άπορους τπτ; 

Προσπαθώ να έρθω σε επαφή με τον Δικηγόρο τους να δω τι θα μου πουν.

Διαταγη πληρωμης μπορει να βγει για οποιοδηποτε ποσο. Αρκει φυσικα να συμφερει η ολη φαση με τα εξοδα αφου θα προηγηθει και δικαστηριο πριν κτλ. Σε γενικες γραμμες παντως εφοσον εχεις περιουσια στο ονομα σου (( ακινητα, οχηματα ) ασφαλης δεν εισαι για κανενα ποσο.

Στα υπολοιπα, ξεκινα απο το παρακατω:

https://www.synigoros-solidarity.gr/445/paroxi-dorean-nomikis-voithias

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Camal είπε

Πως και δεν έχεις βρει καμιά δουλειά του ποδαριού τόσους μήνες; 

Μήπως δεν σου βρήκαν κάποια θέση λόγω του δικού σου χαρακτήρα; Οι βαθμοί ξέρεις δεν είναι το παν.

Επίσης σε σχολή πήγες, όχι σε γραφείο ευρέσεως εργασίας. Όπου έχει και δίδακτρα καθώς είναι ιδιωτική. 

Ρε παιδιά το θέμα του topic είναι χρέη σε ιδιωτικές εταιρίες, όχι η προσωπική μου ιστορία. Είπα πριν τι έχει συμβεί λόγο του ότι δεν είχα σοβαρά ποστ πάνω στο θέμα και υπήρχαν ποστ του τύπου "πλήρωσε τα". Δεν θα κάτσω να αναλύσω τα προσωπικά μου δεύτερη φορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 minutes ago, tritonas00 said:

Ωρε και μπει ο YTL, εγκεφαλικο θα παθει και με το δικιο του

Το αφηνω να ρολλαρει λιγο,  να παρω οσες πληροφοριες χρειαζομαι πριν ποσταρω...

Κατα τ'αλλα λες και εχουν βγει ολοι απο το ιδιο εργοστασιο ειναι: "Να μη σας νοιαζει γιατι χρωσταω, αυτο ειναι δικο μου θεμα, εγω ζηταω συμβουλες." (για το πως να την σκαπουλαρω τωρα που δεν μου βγηκε η φαση οπως την φανταζομουν).

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, geocool είπε

Ρε παιδιά το θέμα του topic είναι χρέη σε ιδιωτικές εταιρίες, όχι η προσωπική μου ιστορία. Είπα πριν τι έχει συμβεί λόγο του ότι δεν είχα σοβαρά ποστ πάνω στο θέμα και υπήρχαν ποστ του τύπου "πλήρωσε τα". Δεν θα κάτσω να αναλύσω τα προσωπικά μου δεύτερη φορά.

Έχεις προσωπική ευθύνη για τη θέση που βρίσκεσαι. Η κρίση όλων είναι να τα πληρώσεις. Προφανώς έτσι το αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι και γι αυτό και στο λένε.

Έκανες ένα λάθος που είναι ανθρώπινο. Αν το αποδεχθείς, θα έχεις ωφεληθεί από την εμπειρία. Αν κλοτσάς σαν το γαίδαρο και ψάχνεις για παραθυράκια το πιθανότερο είναι να μπλέξεις.

• Like 4
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...