Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προφανώς οι απαντήσεις των φίλων που σου λένε να έρθεις σε κάποια συνεννόηση με το ΙΕΚ και να τους πείς

''μάγκες 10€ το μήνα μπορώ να σας δίνω και αυτά κόβοντας απο αλλού,δώστε μου έναν λογαριασμό σας να τα βάζω'' (εγώ αυτό θα έκανα πάντως)

δεν σε καλύπτουν άκου λοιπόν τι θα κάνεις.

Θα πάς και θα βρείς τα καλόπαιδα του Ρουβίκωνα θα τους εξηγήσεις το πρόβλημα σου και θα δηλώσεις πρόθυμος για ''εθελοντικές δράσεις'' στο μέλλον.

Αν βρείς κλειστές πόρτες εκεί (κάτι που το θεωρώ απίθανο) υπάρχει πάντα η λύση του Αρτέμη Σώρρα ...

• Sad 1
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, geocool είπε

Ρε παιδιά το θέμα του topic είναι χρέη σε ιδιωτικές εταιρίες, όχι η προσωπική μου ιστορία.

εισαι οπως λες αφραγκος, εχεις δοκιμασει ολες τις επιλογες για ενα μικρο εισοδημα;

πχ να βγεις στην γειτονια σου και να ρωτας τους γειτονες να πλυνεις το αμαξι τους, ή να πας στο φαναρι να πουλας χαρτομαντηλα;  Να πουλησεις χρυσαφικα ή τιποτα αλλο που εχει αξια;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, NemeSis1990 είπε

εισαι οπως λες αφραγκος, εχεις δοκιμασει ολες τις επιλογες για ενα μικρο εισοδημα;

πχ να βγεις στην γειτονια σου και να ρωτας τους γειτονες να πλυνεις το αμαξι τους, ή να πας στο φαναρι να πουλας χαρτομαντηλα;  Να πουλησεις χρυσαφικα ή τιποτα αλλο που εχει αξια;

σιγα μη γινει και ζιγκολο

• Like 2
Δημοσ.

Το ενδεχόμενο ότι δε βρίσκει δουλειά τόσο καιρό, πιστεύω ότι είναι διαφορετικός λόγος απο την τεμπελιά..

Αλλιώς δουλειές υπάρχουν πολλές ξεκινώντας απο διανομή φυλλαδίων πχ :)

Δημοσ.

Σου προτεινω να μιλησεις μαζι τους και να δουλεψεις στη ιδια τη σχολη κανοντας οτιδηποτε για καποιους μηνες και να σου κρατανε πχ 200 ευρω απο μισθο. Αν εισαι γατος ισως και να σε κρατησουν...αλλα σε κοβω οτι εχεις μαυρη δουλεια και κλαιγεσαι για να εισαι εποδοματιας και να μην πληρωνεις...το προβλημα σου δεν ειναι οικονομικο στην πραξη, απλα θελεις να πατησεις καπου να μην πληρωσεις. Εχουμε δει πολες τετοιες περιπτωσεις που στο τελος τα πληρωσαν εντοκα συν δικαστικα εξοδα συν δικηγορους τους που εγινε χ3 στην καλυτερη. Καλη τυχη...

Δημοσ.
6 ώρες πριν, geocool είπε

Ρε παιδιά το θέμα του topic είναι χρέη σε ιδιωτικές εταιρίες, όχι η προσωπική μου ιστορία. Είπα πριν τι έχει συμβεί λόγο του ότι δεν είχα σοβαρά ποστ πάνω στο θέμα και υπήρχαν ποστ του τύπου "πλήρωσε τα". Δεν θα κάτσω να αναλύσω τα προσωπικά μου δεύτερη φορά.

Έχει απαντηθεί το ερώτημά σου και ως προς το τι μπορούν να κάνουν και ως προς το τι μπορείς να κάνεις.

Τα ποστ το τύπου "πλήρωσέ τα" για ποιόν λόγο ακριβώς δεν είναι σοβαρά btw; Μάλλον δεν αντιλαμβάνομαι κάτι καλά. Περιμένεις λύσεις τύπου μνημονιακών υπουργών οικονομνικών; Έχω 10€, δεν πληρώνω κανέναν, αλλά παρόλ' αυτά λέω ότι μοιράζω 12 και είναι όλοι ευτυχείς;

• Like 2
Δημοσ.

μ αρέσει που βγάζετε αμέσως το συμπέρασμα ότι ο άλλος είναι τεμπέλης και δε γουστάρει να δουλέψει. δε παιζόμαστε εδώ μέσα.

από την άλλη έχω βαρεθεί να διαβάζω θέματα του τύπου... χρωστάω τόσα τι μπορούν να μου κάνουν.

και μια ερώτηση: αν με τη σειρά της τότε η επιχείρηση δε πληρώσει του υπαλλήλους αφού δε πληρώνεται και βγει κάποιος εδώ και παραπονεθεί επειδή δουλεύει χωρίς να πληρώνεται, θα κατηγορήσουμε την επιχείρηση;

ακούω απόψεις 

πιστεύω για 1000€ δε θα το αφήσουν. εγώ δε θα το άφηνα πάντως. φρόντισε τα τα βρεις μαζί τους.

Δημοσ.

Επειδή το τεμπέλης το ανέφερα εγώ, θα σε παρακαλούσα να διάβαζες καλύτερα τι έγραψα ώστε μη βγάζεις και εσύ λάθος συμπεράσματα.

Όπως τα λες, δε παιζομαστε εδώ μέσα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GoMaR είπε

Επειδή το τεμπέλης το ανέφερα εγώ, θα σε παρακαλούσα να διάβαζες καλύτερα τι έγραψα ώστε μη βγάζεις και εσύ λάθος συμπεράσματα.

Όπως τα λες, δε παιζομαστε εδώ μέσα.

το σχόλιο μου ήταν με αφορμή του από κάτω σου. όχι το δικό σου.

αν ήταν να σχολιάσω το δικό σου, θα έλεγα πως δουλειές υπάρχουν πολλές, δουλειές που να πληρώνουν δεν υπάρχουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, geocool said:

ειλικρινά θεωρείς ότι αυτό που κάνουν δεν είναι είδος εκμετάλλευσης ; Παίρνεις κάποιον που ξέρεις ότι δεν έχει εισόδημα ξεκάθαρα. Του λες έλα κάνε εγγραφή και θα σε βοηθήσουμε να βρεις λεφτά να μας πληρώσεις γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος που ήδη δεν έχει χρήματα να καταλήξει να χρωστάει κιόλας.

Λυπάμαι που βρέθηκες σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, και το λέω ξεκάθαρα γιατί αλλιώς θα ακουστεί ειρωνικό και δεν έχω τέτοια πρόθεση, απλά θέλω να κάνω λίγο πικρό χιούμορ.

Λοιπόν που λες, εσείς πρέπει να είστε καινούριος στον καπιταλισμό.

Επεξ/σία από defacer
  • Like 3
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

το σχόλιο μου ήταν με αφορμή του από κάτω σου. όχι το δικό σου.

αν ήταν να σχολιάσω το δικό σου, θα έλεγα πως δουλειές υπάρχουν πολλές, δουλειές που να πληρώνουν δεν υπάρχουν

Ναι μπορεί να μην υπάρχουν δουλειές που να πληρώνουν καλά, αλλά από το να μπλέξει με δικαστήρια, είναι προτιμότερο να βρει μια με λίγα λεφτά να αρχίσει να ξεχρεωνει..για να ηρεμήσει κιόλας..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Γιαούρτι said:

μ αρέσει που βγάζετε αμέσως το συμπέρασμα ότι ο άλλος είναι τεμπέλης και δε γουστάρει να δουλέψει. δε παιζόμαστε εδώ μέσα.

από την άλλη έχω βαρεθεί να διαβάζω θέματα του τύπου... χρωστάω τόσα τι μπορούν να μου κάνουν.

και μια ερώτηση: αν με τη σειρά της τότε η επιχείρηση δε πληρώσει του υπαλλήλους αφού δε πληρώνεται και βγει κάποιος εδώ και παραπονεθεί επειδή δουλεύει χωρίς να πληρώνεται, θα κατηγορήσουμε την επιχείρηση;

ακούω απόψεις 

πιστεύω για 1000€ δε θα το αφήσουν. εγώ δε θα το άφηνα πάντως. φρόντισε τα τα βρεις μαζί τους.

Αντικειμενικα αν το δεις ο ts και ο καθε ts που ανοιγει τοπικ τυπου "χρωσταω και με κυνηγανε , για πειτε κανα κολπακι τωρα που ειμαστε μεταξυ μας", σκιαγραφει μονος του το προφιλ του. That being said ο συνειρμος οτι γενικα ψαχνει ευκολες και μη επιπονες λυσεις στα παντα, ειναι αυτονοητος, ασχετως αν ισχυει ή οχι. Συνεπως δεν μου φαινεται περιεργο καποιοι να θεωρουν οτι και στο κομματι εργασιας αντιμετωπιζει τα πραγματα με το "δε βαριεσαι, θα την βρουμε την ακρη να αραζουμε και να ερχονται λεφτα". Επαναλαμβανω, ο ιδιος ο ts με τη φυση του τοπικ που ανοιξε εχει σκιαγραφησει τον εαυτο του ως τετοιο. Μπορει να μην ειναι.

Στο 2ο σκελος του ποστ σου συμφωνω. Διοτι καλα κανει ο καθε ιδιωτης που χρωσταει σε οτι κινειται (απο τραπεζες εως δημοσιες και ιδιωτικες εταιρειες) και "δεν πληρωνω εγω ρε τους απατεωνες που μου ταξανε λαγους με πετραχειλια κλπ κλπ", αλλα την ιδια ωρα αμα ακουστει επιχειρηση να καθυστερει πληρωμες εργαζομενων ζηταμε το κεφαλι του κακου εργοδοτη. Αντιστοιχα για το χρεος στο δημοσιο μας φταιει ο Σοιμπλε, τα μνημονια κλπ. Κανεις στον τοπο τουτο δεν μπορει να φτασει ως τη σκεψη οτι αυτα πανε αλυσιδα και συνηθως ξεκινανε απο τον κατοικο της ψωροκωσταινας... Κι οτι το 1000ρικο που δεν πλερω πχ ο αγαπημενος μας ts , θα το στερηθει απο το μηνιατικο ο καθηγητης που ξεστραβωνε-εκπαιδευε τον φιλο μας και χαρη στον οποιο "εβγαζε και καλους βαθμους" οπως υπερηφανα μας διηγηθηκε ο ts.

ΥΓ. Μια που λεμε για χρεη, το χρωσταγα στον tritona απο την προηγουμενη σελιδα αυτο το ποστ :lol:

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, GoMaR είπε

Το ενδεχόμενο ότι δε βρίσκει δουλειά τόσο καιρό, πιστεύω ότι είναι διαφορετικός λόγος απο την τεμπελιά..

Αλλιώς δουλειές υπάρχουν πολλές ξεκινώντας απο διανομή φυλλαδίων πχ :)

Κοιτα αν εχεις με το ΚΕΑ 200€ συν κάρτα για τα ΜΜΜ δωρεάν, διανομή τροφίμων, έκπτωση σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ σιγά μην παει για δουλειά 4ωρο 240€ να μοιράζει φυλλάδια.

• Moderators
Δημοσ.
11 hours ago, geocool said:

Έψαξα λίγο τι είναι η Διαταγή Πληρωμής που είπε παραπάνω ένας φίλος. Μου φαίνεται απίστευτο ότι δεν διαβάζω πουθενά όρια χρέους για πλειστηριασμούς κινητής/ακίνητης περιουσίας. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει προστασία μέχρι ένα σημείο; Επίσης κάποιος που δεν έχει χρήματα ούτε για δικηγόρο για ανακοπή κτλ τι κάνει, κρατική νομική βοήθεια για άπορους τπτ; 

Προσπαθώ να έρθω σε επαφή με τον Δικηγόρο τους να δω τι θα μου πουν.

ΔΕΝ θα περιμένεις να σου βγάλουν διαταγή πληρωμής γιατί τα 1000 ευρώ θα γινουν 1500 με το καλημέρα, χώρια το τρέξιμο σε Τειρεσίες κλπ. 

Εφόσον αποδέχεσαι ότι έχεις οφειλή*, θα πάρεις τηλέφωνο το δικηγόρο τους και θα του πεις το πλάνο που μπορείς να τηρήσεις (50-100-200 ευρώ το μήνα, εσύ ξέρεις τι μπορείς να δίνεις) ώστε να συντάξει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με αυτά που θα του πεις. Θα είσαι κάθετος και απόλυτος σε αυτά που θα του πεις, ο δικηγόρος θα σε πιέσει για να δώσεις όσα περισσότερα μπορείς. 

*Με αυτά που γράφεις θεωρώ δεδομένο ότι το αποδεχεσαι. Τα ανήθικα κλπ που αναφέρεις είναι για την εκκλησία, όχι για τις επιχειρήσεις. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...