noobogadgetakias Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2018 Καλημέρα σε όλη την παρέα.είμαι σε αναζήτηση λεβητα για το σπίτι αφού με το πετρέλαιο δεν βγαίνει απο οικονομικής αποψης.είμαι λοιπόν ανάμεσα σε λεβητα πελλετ και αντλία θερμότητας.όσους έχω ρωτήσει μ λένε πως μπορεί τα έξοδα για την αντλία θερμότητας να είναι μεγαλύτερο από του πελλετ αλλά είναι πολύ πιο οικονομικό.έχει κάποιος άποψη γιαυτα τα δυο να μ πει και μένα;
siracos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Καλά σου λένε . Ο λέβητας πέλλετ θέλει συχνό καθάρισμα, και τροφοδοσία με πέλλετ .Δηλαδή θέλει να ασχολείσαι με αυτόν σχεδόν καθημερινά , είναι πανεύκολο, όμως έχει μια σχετική βρωμιά (στάχτες- σκόνες ). Πέρα από ότι λένε οι εταιρίες , θα περνάς κάθε μέρα να του ρίξεις μια ματιά . Αλλά έχει ποιο μικρό κόστος εγκατάστασης από την αντλία . Η αντλία είναι ποιο ακριβή στην αγορά της , αλλά ποιο φτηνή στην χρήση της (με τις σημερινές τιμές ρεύματος αύριο δεν ξέρουμε ) και δεν θέλει να ασχολείσαι καθόλου με αυτή , μόνο την συντήρησή της όπως τα κλιματιστικά . Αν αντέχεις οικονομικά βάλε αντλία , αν όχι πέλλετ . 1
bill999r Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Γιατί όχι φυσικο αεριο; Πιο οικονομικό από την αντλία στην εγκατάσταση κ με παρόμοιο κόστος χρήσης. Αν η περιοχή σου δεν έχει φυσικο αεριο τότε η αντλία είναι μονόδρομος. Για πελλετ δεν στο συνιστώ καθαρά από άποψη φασαριας - καθαρίσματος κτλ συν ότι δεν έχεις την δυνατότητα ΖΝΧ Κατά τ'αλλα με το πελλετ κ φουλ ζέστη θα έχεις κ οικονομικά θα σου βγει.
meletis_m Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Έχω ξυλολέβητα σε κατοικία με αριστη μόνωση σε ορεινη περιοχή (Ερυθρές) Χρειάζομαι ετησίως 10 τόνους αναλόγως. Τι μόνωση διαθέτει το σπίτι; Επίσης τι απώλειες έχεις ; Να κάνει μια μελέτη κάποιος μηχανολόγος ή απο την οικοδομική σου άδεια. Τώρα όσο αφορά το πέλλετ , θέλει ψάξιμο. Το σιλό το φτιάχνεις μόνος σου σε διαστάσεις που θές. Βάλε ρόδες. Εκεί που πρέπει να επικεντρωθείς είναι στην ισχύ του καυστήρα. Έχεις αυτονομίες ; Εάν βάλεις πέλλετ θα χρειαστείς , αυτονομία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος( εάν και δεν τόσο επικύνδυνο όπως τα ξύλα , γιατί σταματάει ο καυστήρας) Απο καμινάδα θα σου πρότεινα μονομένη ανοξείδωτη και να φεύγει απο το μηχάνημα , με τουλάχιστον 30 μοίρες κλιση. Δέν θα έχεις υγροποιήσεις !! Με πέλλετ θα παιδευτείς στίς αρχές καθώς θέλει ρύθμιση αναλόγως τη ποιότητα. Επιπλέον να βάλεις σιλό με διπλό κοχλία. Τροφοδότηση θέλει ανα 2 μερες , αναλόγως και τον καιρό. 2
noobogadgetakias Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, bill999r είπε Γιατί όχι φυσικο αεριο; Πιο οικονομικό από την αντλία στην εγκατάσταση κ με παρόμοιο κόστος χρήσης. Αν η περιοχή σου δεν έχει φυσικο αεριο τότε η αντλία είναι μονόδρομος. Για πελλετ δεν στο συνιστώ καθαρά από άποψη φασαριας - καθαρίσματος κτλ συν ότι δεν έχεις την δυνατότητα ΖΝΧ Κατά τ'αλλα με το πελλετ κ φουλ ζέστη θα έχεις κ οικονομικά θα σου βγει. Μένω στο Συκαμινου Ωρωπού.εδώ δεν έχουμε τπτ όσον αφορά την εγκατάσταση φυσικού αερίου.επίσης σκεφτόμουν πως αν βάλω αντλία θερμότητας έχω το καλό ότι μπορώ σε κάποια σώματα να τα αντικαταστήσω με fan coil ;;κάτι τέτοιο μ είπε αυτός ώστε να εχω και θέρμανση και ψύξη αναλόγως το τι θέλω σε καποια δωμάτια.γτ τώρα ας πούμε το σπίτι είναι 130 με 140 τετραγωνικά.και δεν εχω βάλε σε όλα τα υπνοδωμάτια air condition.σίγουρα η αντλια θερμοτητας ειναι πιο οικονομική έτσι όπως το βλέπω.αλλά τι γίνεται αν αύριο πει η ΔΕΗ οτι κάνει αυξήσεις στην κιλοβατορα ;δεν ξέρω ίσως ειναι και λάθος να το σκέφτομαι ετσι γτ και το πελλετ μπορεί να πάρει τα πάνω του.με του πελλετ δεν εχω πρόβλημα να μπω σε μια διαδικασία καθαρισμού που θα θέλει όλη την ώρα.δεν με πειράζει αυτό.αυτό που λες οτι δεν εχω την δυνατοτητα ΖΝΧ τι εννοείς;
AristidisZ Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Αν βάλεις αντλία υψηλών θερμοκρασιών δεν θα έχεις ψύξη, αυτές θα κουμπώσουν στα καλοριφέρ που έχεις ήδη Αν βάλεις αντλία χαμηλής θερμοκρασίας, κατά πάσα πιθανότητα τα καλοριφέρ που έχεις ήδη δεν θα μπορούν να πιάσουν τις θερμίδες που χρειάζεσαι, άρα θα πρέπει να πας σε fan coils ούτως ή άλλως 1
noobogadgetakias Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 44 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Αν βάλεις αντλία υψηλών θερμοκρασιών δεν θα έχεις ψύξη, αυτές θα κουμπώσουν στα καλοριφέρ που έχεις ήδη Αν βάλεις αντλία χαμηλής θερμοκρασίας, κατά πάσα πιθανότητα τα καλοριφέρ που έχεις ήδη δεν θα μπορούν να πιάσουν τις θερμίδες που χρειάζεσαι, άρα θα πρέπει να πας σε fan coils ούτως ή άλλως Αν όμως αλλάξω καλοριφέρ στα δωμάτια και βαλω 3στηλα λογικά θα τις φτάσω τις θερμίδες.είμαι ήδη στις 45χιλιαδες θερμίδες τωρα.
AristidisZ Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Προφανώς αν αλλάξεις καλοριφέρ θα σου βγει το σύστημα, όμως μετά θα πρέπει να σκεφτείς και πότε θα αποσβέσεις το κόστος των δύο λύσεων Αν φυσικά θέλεις και κλιματισμό, οκ εκεί δε το συζητάμε Έχε υπόψη σου βέβαια ότι πολύς κόσμος απλά δε τα μπορεί τα fan coils στη θέρμανση (και εγώ μέσα σε αυτούς)
noobogadgetakias Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Προφανώς αν αλλάξεις καλοριφέρ θα σου βγει το σύστημα, όμως μετά θα πρέπει να σκεφτείς και πότε θα αποσβέσεις το κόστος των δύο λύσεων Αν φυσικά θέλεις και κλιματισμό, οκ εκεί δε το συζητάμε Έχε υπόψη σου βέβαια ότι πολύς κόσμος απλά δε τα μπορεί τα fan coils στη θέρμανση (και εγώ μέσα σε αυτούς) Δεν τα έχω δει ούτε καν πως είναι και δεν ξέρω αν με βολεύουν η όχι.λόγω μπατζετ και μόνο είμαι 75% στο να πάρω λεβητα πελλετ αποκλειστικά και μόνο πελλετ.γτ έχω δει και λεβητα μικτής καύσης που καίει πυρινοξυλο κτλ κτλ και δεν θέλω κάτι τέτοιο.με ενδιαφέρει μονό το πελλετ λόγω καλύτερης καύσης και απόδοσης.βεβαια δεν ξέρω αν μπορώ να αγοράσω μονό λεβητα χωρίς το σιλό.αν θα πέσει η τιμή του.γτ αν συμφέρει να το φτιάξω μόνος μ το σιλό θα κάνω κάτι τέτοιο.το θέμα είναι π ως θα το φτιάξω.τι υλικά χρειάζομαι και ποιος είναι αρμόδιος για να κάνει κάτι τέτοιο.κάποιος σιδεράς; Λογικά θα πρέπει πρώτα να φτιάξω μια κατασκευή τετραγωνη.να της κολλήσω 4 ποδαρικα μακριά και αφού στηθεί όρθια να φτιάξω μεσα της έναν κώνο μεγάλο μεταλλικό σαν χωνί ένα πράγμα;και πως ξέρω αν θα κάνει στο λεβητα;τι διαστάσεις πρέπει να έχει;η τον κάνω αρκετά ψηλό ώστε να κόψω τα ποδαρικό μετά από κάτω για να κοντινει και να έρθει στα μέτρα μ; Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2018 από noobogadgetakias
bill999r Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ θα πρότεινα να μην αυτοσχεδιασεις σε τέτοια πράγματα γτ δεν ξέρεις αν θα δουλέψει.. Κ αν δεν δουλέψει κλαφτα.... Το ΖΝΧ είναι το ζεστό νερό χρήσης. Δηλαδή θα έχεις ζεστό νερό χειμώνα καλοκαίρι χωρίς θερμοσίφωνες κτλ. Κοίτα για την τιμή του ρεύματος που λες, κατά τη γνώμη δεν μπορούν να υπάρξουν σημαντικές αυξήσεις στην τιμή του από τη στιγμή που αποτελεί είδος πρώτης ανάγκης.. Αλλα αν εσύ καταναλώνεις πολλές κιλοβατωρες κ ξεπεράσεις το πλαφόν που βάζει η ΔΕΗ τότε ο λογαριασμός θα είναι φωτιά. Για την ψύξη που λες, εννοείται ότι με την αντλία μπορείς να έχεις κ ψύξη σε συνδυασμό με fancoil. Αλλα έτσι αυξάνεται το κόστος εγκατάστασης. Εκει στην εξοχή που είσαι, αν είσαι σε μονοκατοικία υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις. Αν έχεις τζάκι το μετατρέπεις σε ενεργειακό με κυκλοφορητή και κάνεις τη δουλειά σου με τα υπάρχοντα σώματα. Αν δεν σου αρέσει το τζάκι, υπάρχουν σομπες πελλετ νερού που κάνουν την ίδια δουλειά. Πάντως ότι κ να επιλέξεις απευθύνσου σε έναν καλό μηχανολογο. Δες τις ανάγκες σου σε θερμίδες, δες τα σώματα σου αν σε καλύπτουν κ προχωράς στην αγορά του συστήματος σου. Στην περίπτωση της αντλίας η πιο πάνω μελέτη είναι απαραιτητη για να δεις αν χρειαστεί να επιλέξεις υψηλών ή χαμηλών θερμοκρασιών ώστε τα νερά προσαγωγης να καλύπτουν τις ανάγκες σου Στη θέση θα κουμπωνα έναν λεβητα πελλετ με σιλό στην ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση κ θα ξεμπερδευα. Οσο για την ψύξη, 2 κλιματικά κ είσαι κομπλέ. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2018 από bill999r
noobogadgetakias Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Χωρίς να θέλω να μπω σε ιδιαίτερο κόπο με την εγκατάσταση του λεβητα με μπιξε και δείξε μελέτες και παραμελετες νομίζω πως αυτό που θα γίνει είναι όπως είπες και εσύ να αγοράσω έναν λεβητα πελλετ και να τελειώνει η υπόθεση.ας μην μπλέκω καλύτερα με κατασκευές σιλό κτλ .πιο πάνω ένας φίλος είπε να κοιτάξω να έχει διπλο κοχλια ο λεβητας...όσους λέβητες έχω δει μέχρι τώρα όλοι μόνο κοχλια είχαν.διπλο είχαν μονό όσοι ήταν μικτής καύσης που καινε Και πελλετ και πυρινοξυλο και Ξυλα κτλ κτλ.πρέπει και αυτός που καίει μόνο πελλετ να έχει διπλο κοχλια; Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2018 από noobogadgetakias
bill999r Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2018 11 λεπτά πριν, noobogadgetakias είπε Χωρίς να θέλω να μπω σε ιδιαίτερο κόπο με την εγκατάσταση του λεβητα με μπιξε και δείξε μελέτες και παραμελετες νομίζω πως αυτό που θα γίνει είναι όπως είπες και εσύ να αγοράσω έναν λεβητα πελλετ και να τελειώνει η υπόθεση.ας μην μπλέκω καλύτερα με κατασκευές σιλό κτλ .πιο πάνω ένας φίλος είπε να κοιτάξω να έχει διπλο κοχλια ο λεβητας...όσους λέβητες έχω δει μέχρι τώρα όλοι μόνο κοχλια είχαν.διπλο είχαν μονό όσοι ήταν μικτής καύσης που καινε Και πελλετ και πυρινοξυλο και Ξυλα κτλ κτλ.πρέπει και αυτός που καίει μόνο πελλετ να έχει διπλο κοχλια; Δεν έχω ασχοληθεί με λεβητες πελλετ κ δεν γνωρίζω τέτοιες λεπτομέρειες. Καλό θα ήταν ο φίλος @meletis_m να μας πει τι πρέπει να προσέξουμε. Γενικά στις αυτοσχεδιες λύσεις όσων αφορά λεβητες κτλ είμαι αρνητικός. Αλλά επειδή όπως προείπα δεν έχω ασχοληθεί με το άθλημα δεν μπορώ να πω κάτι σίγουρα. Καθαρά όμως από άποψη κόστους νομίζω πως με έναν νέο λεβητα θα κάνεις την δουλειά σου οικονομικα χωρίς πολλές πολλές τροποποιήσεις - μερεμετια κ φασαρία.
lary7 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Προτόυ δώσεις 5-6 χιλιάρικα για αλλαγή λέβητα, γιατί δεν βλέπεις το θέμα της μόνωσης; Πότε ειναι κατασκευασμένο το κτίριο και τι είδους μόνωση έχεις. Με αντίστοιχο κόστος με τον νέο λέβητα-αντλία, μπορείς να βάλεις εξωτερική θερμομόνωση και να βελτιώσεις αρκετά την κατανάλωση του υπάρχοντα λέβητα. 1
meletis_m Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 21 ώρες πριν, bill999r είπε Δεν έχω ασχοληθεί με λεβητες πελλετ κ δεν γνωρίζω τέτοιες λεπτομέρειες. Καλό θα ήταν ο φίλος @meletis_m να μας πει τι πρέπει να προσέξουμε. Γενικά στις αυτοσχεδιες λύσεις όσων αφορά λεβητες κτλ είμαι αρνητικός. Αλλά επειδή όπως προείπα δεν έχω ασχοληθεί με το άθλημα δεν μπορώ να πω κάτι σίγουρα. Καθαρά όμως από άποψη κόστους νομίζω πως με έναν νέο λεβητα θα κάνεις την δουλειά σου οικονομικα χωρίς πολλές πολλές τροποποιήσεις - μερεμετια κ φασαρία. Εγω προσωπικά εχω ξυλολέβητα, μαζευω χρηματα για τη μετατροπη σε βιομαζα. Δεν καταργείς την άλλη πηγή θέρμανσης. Βάζεις βάνες , εγω το εχω σε παράλληλη σύνδεση με το λέβητα πετρελαίου. Να δείτε σε πιστοποιημένο κατάστημα , που έχουν δοκιμαστεί σε Bar. Εγω ως πρώτη ύλη έχω ξύλα (~2 τόνους) τους υπόλοιπους 10 τους αγοράζω. Εάν και το σπίτι έχει άριστη μόνωση , 5αρι Dow παντού , διπλά παράθυρα , κεραμοσκεπή , με τα ξύλα έχω οικονομία της τάξης των 50 %. Ειμαι σε ορεινή περιοχή. Τι ακριβώς θές να ρωτήσεις; Γράψε τις ερωτήσεις σου και ευχαρίστως να σε βοηθήσω σε οτι γνωρίζω. 1
bill999r Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2018 9 λεπτά πριν, meletis_m είπε Βάζεις βάνες , εγω το εχω σε παράλληλη σύνδεση με το λέβητα πετρελαίου. Να δείτε σε πιστοποιημένο κατάστημα , που έχουν δοκιμαστεί σε Bar. Νομιζω μας κάλυψες αρκετά. Δηλαδή γυρνάς τις βάνες κατ επίκληση; Σχετικά με το σιλό τι παίζει; Αξίζει να φτιάξεις αυτοσχέδιο; Δεν είναι επικίνδυνο; Σχετικά με τους κοχλιες που λες παραπάνω; Γτ να προτιμήσει τον διπλό; Πάντως 50% είναι τρελή οικονομία κ μάλιστα σε ορεινή περιοχή όπου θα ήθελες πόσα χιλιαρικα πετρέλαιο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα