Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, isay είπε

Για να ορίζει λεπτομέριες που δεν ορίζονται απο τη γενική νομοθεσία. Οπως λεμε οι καλοι λογαριασμοι κάνουν τους καλους φίλους. Σε κάθε περιπτωση όμως κανενα συμβόλαιο δεν ειναι ανώτερο της νομοθεσίας. Ακόμα και να υπογράψω συμβόλαιο, αν πάω δικαστικά θα δικαιωθω

Αντίστοιχο παραδειγμα ειναι το συνταγμα και οι νόμοι. Στο σύνταγμα ορίζονται οι βασικές αρχές και στη νομοθεσία οι λεπτομέριες, αλλά κανενας νομος δεν ειναι ανώτερος του συντάγματος. 

Πιο πανω ομως διαβασαμε αποψη δικηγορικου γραφειου οτι το ιδιωτικο συμφωνητικο ειναι ισχυροτερο της κρατικης νομοθεσιας.:)
Τι σκατα συμβαινει σε αυτη την χωρα;

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, orck είπε

Πιο πανω ομως διαβασαμε αποψη δικηγορικου γραφειου οτι το ιδιωτικο συμφωνητικο ειναι ισχυροτερο της κρατικης νομοθεσιας.:)
Τι σκατα συμβαινει σε αυτη την χωρα; αυτό το φόρουμ;

Fixed

Δημοσ.

Για να μην το κουράζουμε ιδιαίτερα, ο joshua σας έχει δώσει την απάντηση.Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές γνώμες που απέχουν από λίγο έως άπειρα από τα ισχύοντα.

Το συγκεκριμένο ζήτημα ρυθμίζεται από το 592ΑΚ, το οποίο είναι διάταξη ενδοτικού δικαίου όπως λέμε, μπορεί να παρακαμφθεί δηλαδή από την ιδιωτική βούληση, εν προκειμένω δηλαδή από το υφιστάμενο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσηγς.Δεν είναι όλες οι σχετικές με τις μισθώσεις διατάξεις ενδοτικού δικαίου διατάξεις.Η συγκεκριμένη όμως είναι. Από τη στιγμή λοιπόν που το μισθωτήριο αναφέρεται απλά σε ζημιά, αυτή αφορά κάθε ζημιά (θεωρώντας πάντα ως δεδομένο ότι όντως ορίζεται ακριβώς αυτό). Κατά συνέπεια ο φίλος μας θα πρέπει να πληρώσει για οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί να γίνει στις τέντες και επόμενη φορά πριν πεινάσει να συμβουλευτεί έναν δικηγόρο ακόμα και για απλά ζητήματα. Γιατί ο δικηγόρος όταν πατηθεί το κουμπί δεν έχει μαγικό ραβδάκι να αλλάξει την πραγματικότητα. Όσο πιο νωρίς το αντιληφθεί αυτό ο μέσος Έλληνας τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να κάνει λιγότερο προβληματική τη ζωή του.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ερωτηση ασχετου. 

Αν οι όροι του συμβολαίου υπερισχύουν της νομοθεσίας, και κάποιος μισθωτής κανει συμβόλαιο για ένα ή 2 έτη, και στην πορεία θελήσει να συνεχίσει ενώ ο εκμισθωτής όχι, ο νόμος γιατί τον καλύπτει μέχρι τριετεία ?

και αυτό που ηθελα να πω για το προβλημα του φιλου.

αν ο ιδιοκτητης δεν δεχετε να μοιραστειτε το εξοδο (100ευρω) για την τεντα ειναι άξιος της τυχη του. Αυτοί συνηθως στο τελος πληρώνουν περισσοτερα ή περνουν λιγοτερα από τα ακινητα τους μιας και τα εχουν κακοσυντηρημενα. Φτιαξτην για να περνας εσυ με τη οικογενεια σου ομορφα.

Επεξ/σία από dkstopo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε

Για να μην το κουράζουμε ιδιαίτερα, ο joshua σας έχει δώσει την απάντηση.Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές γνώμες που απέχουν από λίγο έως άπειρα από τα ισχύοντα.

Το συγκεκριμένο ζήτημα ρυθμίζεται από το 592ΑΚ, το οποίο είναι διάταξη ενδοτικού δικαίου όπως λέμε, μπορεί να παρακαμφθεί δηλαδή από την ιδιωτική βούληση, εν προκειμένω δηλαδή από το υφιστάμενο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσηγς.Δεν είναι όλες οι σχετικές με τις μισθώσεις διατάξεις ενδοτικού δικαίου διατάξεις.Η συγκεκριμένη όμως είναι. Από τη στιγμή λοιπόν που το μισθωτήριο αναφέρεται απλά σε ζημιά, αυτή αφορά κάθε ζημιά (θεωρώντας πάντα ως δεδομένο ότι όντως ορίζεται ακριβώς αυτό). Κατά συνέπεια ο φίλος μας θα πρέπει να πληρώσει για οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί να γίνει στις τέντες και επόμενη φορά πριν πεινάσει να συμβουλευτεί έναν δικηγόρο ακόμα και για απλά ζητήματα. Γιατί ο δικηγόρος όταν πατηθεί το κουμπί δεν έχει μαγικό ραβδάκι να αλλάξει την πραγματικότητα. Όσο πιο νωρίς το αντιληφθεί αυτό ο μέσος Έλληνας τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να κάνει λιγότερο προβληματική τη ζωή του.

Δλδ με αυτήν την λογική αν πέσει ξαφνικά το μπαλκόνι, η το ταβάνι μου λες ότι θα το πληρώσω εγώ... Δεν νομίζω να είναι τόσο απλό το θέμα ειδικά αν πάει δικαστικώς. Από κει και πέρα δέχομαι απόλυτα την άποψή σου από την στιγμή που βασίζεται στην νομοθεσία και ισχύοντες κώδικες ειδικά αν πρόκειται  κιόλας για άποψη δικηγορικού γραφείου. Πάντως μου φαίνεται πολύ περίεργο να υπερισχύει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό από νομοθεσία και αστικό κώδικα. 

Επεξ/σία από Vasilis_salonika
Δημοσ.

Άλλο το να πέσει το ταβάνι άλλο η τέντα.Στο σπίτι μου οι τέντες είναι 20 χρόνια και παρότι έχουν ξεθωριάσει δεν έχουν το παραμικρό σκίσιμο και ξερεις γιατί?Γιατι όταν φυσάει τις ανεβάζουμε...

Αν ήταν σκισμένες πριν νοικιάσεις το διαμέρισμα έπρεπε να το αναφέρεις και να πεις στον ιδιοκτήτη  να τις επισκευάσει.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, skiabox είπε

Πάντως αν κρίνω μόνο από το insomnia και τα posts που κυκλοφορούν για ιδιοκτήτες ακινήτων μιλάμε οι άνθρωποι είναι τόσο σφιχτοί που θα έχουν όλοι κανένα εκατομμύριο ευρώ στην τράπεζα σίγουρα.

Ασχολήσου με τους δημοσίους υπαλλήλους σου εσύ και άσε τους ιδιοκτήτες στην ησυχία τους. Τόσο καημός ποια από τους νεοφιλελέ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Vasilis_salonika είπε

Δλδ με αυτήν την λογική αν πέσει ξαφνικά το μπαλκόνι, η το ταβάνι μου λες ότι θα το πληρώσω εγώ... Δεν νομίζω να είναι τόσο απλό το θέμα ειδικά αν πάει δικαστικώς. Από κει και πέρα δέχομαι απόλυτα την άποψή σου από την στιγμή που βασίζεται στην νομοθεσία και ισχύοντες κώδικες ειδικά αν πρόκειται  κιόλας για άποψη δικηγορικού γραφείου. Πάντως μου φαίνεται πολύ περίεργο να υπερισχύει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό από νομοθεσία και αστικό κώδικα. 

Βασιλη τι θα τους πεις; Οτι δεν μετραει τι συμβολαιο που υπογραψατε γιατι δεν σε συνφερει; Βαζεις την υπογραφη σου και δεν θελεις να μετρησει, θελεις να μετρησει η νομοθεσια οπως λες;

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε

Ενδιαφέρουσα άποψη, δεν γνώριζα οτι θέματα ΑΚ μπορούν να παρακάμπτονται.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, moure είπε

Άλλο το να πέσει το ταβάνι άλλο η τέντα.Στο σπίτι μου οι τέντες είναι 20 χρόνια και παρότι έχουν ξεθωριάσει δεν έχουν το παραμικρό σκίσιμο και ξερεις γιατί?Γιατι όταν φυσάει τις ανεβάζουμε...

Αν ήταν σκισμένες πριν νοικιάσεις το διαμέρισμα έπρεπε να το αναφέρεις και να πεις στον ιδιοκτήτη  να τις επισκευάσει.

Φίλε μου οι ραφές παρατήρησα ότι ήταν πολύ καιρό ανοιχτές και το ανέφερα στον ιδιοκτήτη και αδιαφόρησε. Οι επαγγελματίες τενταδες μου δίνουν φυσιολογική φθορά στις ραφές στα 5-8 χρόνια. Οπότε θα έπρεπε να γίνει ενέργεια αντικατάστασης. Προφανώς και όταν φυσάει τις μαζεύουμε γιατί βασιζόμαστε στην λογική. Όποιος όμως κρίνει καλή η κακή χρήση τέντας; Οι εταιρίες ξέρεις τι λένε; 

Συνθήκες ανέμου

Η τέντα έχει συγκεκριμένη αντοχή στον άνεμο (βλέπε σήμανση CE ή Δήλωση Επιδόσεων). Αν η ταχύτητα του ανέμου γίνει υψηλότερη από την τιμή που δίδεται από τον κατασκευαστή, η εξωτερική τέντα θα πρέπει να αναδιπλωθεί

Με αυτήν την λογική θα έπρεπε από την στιγμή που δεν αναγράφεται όπως θα έπρεπε πάνω στην τέντα η τιμή αυτή, να με ενημερώσει ο ιδιοκτήτης. Αφού δεν το έκανε είναι πάρα τυπικά του. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Vasilis_salonika είπε

Άλλο πράγμα η πτώση του μπαλκονιού και άλλο η τέντα. Προφανώς θα πάτε δικαστικά οπου θα χάσει ο ιδιοκτήτης, γιατί δεν γίνεται να ευθύνεται ο ενοικιαστής αν καταρρεύσει μέρος/τμήμα του κτιρίου.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε

Άλλο πράγμα η πτώση του μπαλκονιού και άλλο η τέντα. Προφανώς θα πάτε δικαστικά οπου θα χάσει ο ιδιοκτήτης, γιατί δεν γίνεται να ευθύνεται ο ενοικιαστής αν καταρρεύσει μέρος/τμήμα του κτιρίου.

Ποιος το πε; Αναλογα τι εκανε...υπαρχουν τροποι να ριξεις ενα μπαλκονι

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Zerg13 είπε

Ποιος το πε; Αναλογα τι εκανε...υπαρχουν τροποι να ριξεις ενα μπαλκονι

Ε τι να κάνει ο άλλος στο μπαλκόνι για να φτάσει σε σημείο να καταρρεύσει; Μόνο αν βγει και το χτυπάει με βαριοπούλες και κομπρεσσέρ και ξεσηκώσει την γειτονιά, εκεί θα έχει και μάρτυρες στο δικαστήριο ο ιδιοκτήτης αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορει να βαλει βιβλιοθηκη, μπορει να βαλει πλυντηριο και ψυγειο σε κανα μικρο μπαλκονι, μπορει να κανει μετακομιση και να αφησει τα πραγματα πολυ ωρα πανω....

2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Ε τι να κάνει ο άλλος στο μπαλκόνι για να φτάσει σε σημείο να καταρρεύσει; Μόνο αν βγει και το χτυπάει με βαριοπούλες και κομπρεσσέρ και ξεσηκώσει την γειτονιά, εκεί θα έχει και μάρτυρες στο δικαστήριο ο ιδιοκτήτης αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Βασιλη τι θα τους πεις; Οτι δεν μετραει τι συμβολαιο που υπογραψατε γιατι δεν σε συνφερει; Βαζεις την υπογραφη σου και δεν θελεις να μετρησει, θελεις να μετρησει η νομοθεσια οπως λες;

Φίλε μου τι λέμε τώρα; Αν υπάρχει νομοθεσία για την προστασία τέτοιων συνεργασιών(ενοικιαστη/ιδιοκτήτη) δεν θα επικαλεστώ σε αυτήν και θα πω οκ αφού το λέει έτσι στο συμβόλαιο ανεξάρτητα του τι ισχύει θα το δεχτώ. Αν ήταν λάθος όπως λέει ένας φίλος πιο πάνω ότι δεν συμβουλευτηκα δικηγόρο για την σύναψη συμβολαίου (όπως νομίζω οι περισσότεροι) και με προστατεύει η νομοθεσία εγώ εγώ θα πω όχι, θα τα πληρώσω όλα; Να είμαστε λίγο λογικοί... Ολοι έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Όπως πληρώνω κανονικότατα το ενοίκιο στην ώρα του απαιτώ, όταν πρόκειται για φυσιολογική φθορά να αναλάβει και ο ιδιοκτήτης την ευθύνη του. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...