Προς το περιεχόμενο

Αγορά Power Bank


kostas978

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα θα ήθελα να μου προτείνετε ένα καλό και αξιόπιστο power bank 10000 mah κατά προτίμηση εγώ είδα ένα αλλά δεν ξέρω αν και κατά πόσο είναι καλό για το κινητό μου (S7 edge) πειτε μου την γνώμη σας αν είναι καλό η αν υπάρχει και κάτι καλύτερο μέχρι αυτά τα λεφτά!

Link: Mi power bank pro

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχουν 2 τυπων powerbank αναλογα με τις μπαταριες που φορανε. Υπαρχουν οι Lithioum-Ion που εχουν το σχημα των κλασικων τυπου ΑΑ (αυτες που φορανε τα powerbanks) και τις φορανε τα περισσοτερα οπως και το Xiaomi και υπαρχουν οι Lithium-Polymer που ειναι οπως οι εσωτερικες μπαταριες των κινητων και τις φορανε τα πιο ακριβα και λεπτεπιλεπτα μοντελα.

Οι πρωτες (Li-Ion) περιοριζονται απο το σχημα τους και ειναι πιο βαριες για αυτο και τα σχετικα powerbanks ειναι παντα ογκωδη και βαρια και ποτε μα ποτε λεπτα Οοσε παχος. Εχουν υγρο καταλύτη, μεγαλη αποδοση αλλα και ειναι επικινδυνες προς αναφλεξη εαν δεν κατασκευαστουν σωστα.

Οι δευτερες (Li-Poly) παιρνουν σχεδον οτι σχημα θελεις μιας και ο εσωτερικος τους καταλυτης ειναι σε μια μορφη gel (αντι υγρο) και ειναι πολυ πιο ασφαλεις αλλα ειναι και πιο ακριβες και εχουν μικροτερη πυκνοτητα ενεργειας απο τις Li-Ion. Μεγαλο προσον οτι ειναι και πιο ελαφριες.

Αλλο χαρακτηριστικο χρησιμο στα powerbanks ειναι η δυνατοτητα fast charging των συσκευων σου αλλα η δυνατοτητα fast charging και τυνιδιου του powerbank (ισως πιο σημαντικη η τελευταια) και με τι τυπου fast charging ειναι συμβατα.

Επισης να ξερεις οτι η ονομαστικη χωρητικοτητά τους αναγερεται σε mAh μεν αλλα ειναι υπολογισμενη για παροχη ρευματος τάσης 3,5V. Δεν λενε ψεματα. Αναφερουν ομως (κακως) μια αχρηστη πληροφορια. Οι συσκευες μας παιρνουν ρευμα τάσης φορτισης 5V. Οποτε στην πραξη για την δικη μας χρηση υπολογισε πραγματικη δυναμικότητα φορτισης περιπου στα 2/3 της ονομαστικης τους. 3,5/5=70% συν καποιες εσωτερικες απωλειες αντιστασεων και θερμοτητας. Τα 10.000mAh (υπολογισμενα στα 3,5V) πχ αντιστοιχουν σε φορτισεις 5V περιπου 6.500mAh max.

Αξιοπιστα υπαρχουν πολλα. Εσυ ομως τι ακριβως θελεις απο ενα Powerbank.

Εχω και powerbank 14.000mAh Li-Ion (~9.500mAh) μεγαλο και βαρυ για τα ταξιδια, εχω ομως και ενα μικροσκοπικο ελαφρυ (Li-Poly) σχεδον μεγεθους πιστωτικης καρτας (πιο παχυ βεβαια) μολις 4.000mAh (~2.700mAh) για καθε μερα μαζι μου που χωραει σε οποιαδηποτε τσεπη χωρις καν να καταλαβαινεις οτι το εχεις. 

Εσυ τι αναγκες εχεις και για τι budget μιλαμε;

Επεξ/σία από SeNNinhA
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα Ευχαριστώ για τις πληροφορίες εγώ μπορώ να διαθέσω max 30-35 ευρώ αλλά να είναι και τα μεταφορικά του μέσα σε αυτή την τιμή απλά θέλω να πάρω κάτι που θα στέλνει σωστό ρεύμα στην μπαταρία και γενικά δεν θα την "κουρασει" απλά πρέπει να καταλήξω κάπου σύντομα γιατί αρχές της εβδομάδαςφευγω διακοπές και το παλιό μου power bank μας άφησε χρόνους

 ΥΓ. Δεν έχω γνώσεις πάνω στο θέμα των μπαταριών και των power bank οπότε αν λέω μπούρδες συγχωρέστε με για αυτό είναι εδώ για να μαθαίνω 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το συγκεκριμενο της Xiaomi ειναι Li-Poly και ειναι εγγυημενα καλο με fast charging συσκευων αλλα και fast charging του ίδιου και μικρες σχετικα διαστασεις με μολις 12.5mm παχος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...