Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, phanispal είπε

Ώπα, αυτό είναι άλλο καπέλο.

Εμ εκεί είναι όλο το μυστικό ;) 

Εσύ νομίζεις ότι κάνει κάποιος τραπέζι για 250 άτομα μη έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι ουσιαστικά το πανηγύρι θα αυτοτροφοδοτηθεί οικονομικά ; 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Επειδή αναφέρατε κάτι για ταξίδια κλπ, να σκεφτούμε καταρχήν αν ένα ζευγάρι έχει 5-6 χιλιάρικα να διαθέσει για να κάνει ένα ταξίδι 

Αν λοιπόν υπάρχει αυτό το χρήμα, μεγειά του με χαρά του, ας παντρευτεί με 5 ανθρώπους και ας πάει να τα χαρεί

Στη περίπτωση όμως που αρχίζεις να τυπώνεις προσκλητήρια με λογαριασμούς τραπέζης, τα μοιράσεις γύρω γύρω και μετά μετράς κατατεθητήρια και φακελάκια, δίνοντας απλά μια μπομπονιέρα και ευχόμενος καλό κατευόδιο στους προσκεκλημένους σου, κατά τη γνώμη μου ξαναλέω είσαι γύφτος 

Σε κάθε περίπτωση, και επειδή έχω κάνει πρόσφατα και δικό μου γάμο, και έχουν παντρευτεί πολύ καλοί φίλοι, αλλά και έχουμε παντρέψει και 2 ζευγάρια, τα economics του γάμου είναι σχετικά απλά:

(Ανοιχτός) μικρός γάμος (της τάξεως των 100 καλεσμένων - με τραπέζωμα): μάλλον μένει κάτι

Μεσαίος γάμος (~200 κεφάλια) : μία η άλλη

Μεγάλος γάμος (>300 κεφάλια) : πρέπει να τον χρηματοδοτήσεις 

αυτα ειναι σχετικα...

ξερω γαμους 300 - 400 ατομων, οπου οι 4 κοντινοι συγγενεις εδωσαν 1000 ο καθενας. εγω & αλλος ενας που ημασταν κατηγορια φιλοι 500 και οι αλλοι 50αρικα ~ 25αρικα..

τελικα αυτοι βγαλανε και 500-600 στο τελος :D 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mclein είπε

αυτα ειναι σχετικα...

ξερω γαμους 300 - 400 ατομων, οπου οι 4 κοντινοι συγγενεις εδωσαν 1000 ο καθενας. εγω & αλλος ενας που ημασταν κατηγορια φιλοι 500 και οι αλλοι 50αρικα ~ 25αρικα..

τελικα αυτοι βγαλανε και 500-600 στο τελος :D 

Nαι βρε παιδί μου, προφανώς και υπάρχουν αποκλίσεις 

Απλά όσο πιο στενός ο κύκλος, συνήθως τόσο αυξάνει και το κατά κεφαλήν δώρο :P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, idomeneas7 είπε

Ακόμα καλύτερη επιλογή είναι να μην κάνετε αυτά τα καραγκιοζιλίκια και απλά να κρατήσετε τα λεφτά για κάτι ουσιώδες.

Σκληρή αλλά σωστή.

Επεξ/σία από bill89
Αλλαγή φύλου
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν ειναι ακριβως καραγκιοζιλικι ο γαμος,ασχετως εαν καποιοι με πυροτεχνηματα,μασκαριλικια (νυφες που μοιαζουν με πορνες πολυτελειας) και επιδειξιακο επαρχιωτισμο τον κανουν ετσι.

Ειναι μια συναθροιση οπου γνωστοποιεις την ενωση σου με ενα αλλο ατομο,γνωριζονται τα σογια,βλεπεις συγγενεις που δεν ηξερες καν οτι εχεις και αλλους που θα ηθελες να τους δεις, και γενικως εχει ενα κοινωνικο χαρακτηρα.

Το ποσο θα απλωθει ολο αυτο σε επιπεδο φανφαρας,ειναι επιλογη του ζευγαριου.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, vagos789 είπε

Δεν ειναι ακριβως καραγκιοζιλικι ο γαμος,ασχετως εαν καποιοι με πυροτεχνηματα,μασκαριλικια (νυφες που μοιαζουν με πορνες πολυτελειας) και επιδειξιακο επαρχιωτισμο τον κανουν ετσι.

Ειναι μια συναθροιση οπου γνωστοποιεις την ενωση σου με ενα αλλο ατομο,γνωριζονται τα σογια,βλεπεις συγγενεις που δεν ηξερες καν οτι εχεις και αλλους που θα ηθελες να τους δεις, και γενικως εχει ενα κοινωνικο χαρακτηρα.

Το ποσο θα απλωθει ολο αυτο σε επιπεδο φανφαρας,ειναι επιλογη του ζευγαριου.

δεν ειναι καραγκιοζιλικι γιατι ειναι μια σοβαρη κονομα για την εκκλησια, το παπαδαριο, τα κτηματα, τα κεϊτερινγκ, τους ραφτες, τους ενοικιαστες πολυτελων αυτοκινητων κλπ ! :D 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φυσικα και ειναι κονομα,αλλα δεν παυει να ειναι κοινωνικο γεγονος,η ενωση δυο οικογενειων ειναι κατι σημαντικο.

Το ποσο θα στοιχισει ειναι παντα στο χερι του ζευγαριου,μπορει να ειναι ενα τραπεζι ~20 ατομων σε ταβερνακι.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά καλά....αν τελικά κάποιος από δω μέσα επιλέξει να κάνει γάμο μέσα σε δάσος με θεματολογία απ'το LOTR ή το Silmarillion να το πει για να έρθω κι εγώ ντυμένη ξωτικό. Όνειρο ζωής :D

Έχουμε πήξει στους βαρετούς γάμους που το να παρευρεθούμε το βλέπουμε σαν αναγκαίο κακό [αν είναι κοντινό άτομο κ πρέπει να πάμε δλδ, τους υπολοιπους τους γλιτώνουμε εύκολα].

Ειδικά στα μεγάλα τραπεζώματα τα πράγματα είναι συνήθως τόσο βαρετά που κλείνουν τα μάτια μου απ'το πρώτο μισάωρο. Σε βάζουν να κάτσεις με άγνωστα άτομα, το ζευγάρι κάνει 45+ λεπτά να έρθει στο γλέντι γιατί......βγάζει 10.000 φωτογραφίες, το ζευγάρι τελικά κάνει 'εντυπωσιακή' είσοδο με χειροκροτήματα και κανα εφέ με κομφετί ή/και φωτιές ΚΑΙ κάποιο καψουροτράγουδο το οποίο προσπαθούν να το χορέψουν κολλητά ο ένας στον άλλον και με έντονα βλέμματα πάθους. Στη συνέχεια αρχίζει η καθιερωμένη μασαμπούκα συνήθως με αδιάφορα ακόμα και κρύα φαγητά, οι θείτσες κάνουν τον γύρο των τραπεζιών προσπαθώντας να μάθουν αν όλα τα ανήψια τους επιτέλους σκοπεύουν κι αυτά να παντρευτούν, έπειτα κάνει και το ζευγάρι τον γύρο των τραπεζιών μαζί με φωτογράφους και όλοι σηκώνουν τα ποτήρια τους με χαμόγελα μέχρι τ'αυτιά. Ακολουθεί ο πρώτος χορός στον οποίο χορεύουν μόνο το ζευγάρι με πεθερικογονιοκουμπαροαδέλφια και αν κάποιος άλλος πάει να χωθεί εκτοπίζεται με συνοπτικές διαδικασίες. Οι επόμενοι χοροί χαρακτηρίζονται συνήθως από παρουσίες με λιγοστά ρούχα, γύπες, θείτσες με κλασσικά μίντι εμπριμέ φορέματα, μεθυσμένους ιδρωμένους θείους και φυσικά δυο-τρία παιδάκια να ποδοπατιούνται προς το τέλος. 

Μ'αυτά και μ'αυτά, το χασμουρητό πάει σύννεφο και η φράση 'kill me now' δεν σταματάει να περνάει από μπροστά μου....και όλα αυτά για να μην παρεξηγηθεί ο κοντινός συγγενής. Πλέον τά'χω καταφέρει και πάω πολύ αραιά σε γάμους, δεν με νοιάζει πλέον το να με παρεξηγήσουν, εξάλλου ούτε γεια δεν λέμε με τους περισσότερους.

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 7
  • Thanks 5
Δημοσ.
3 ώρες πριν, phanispal είπε

Να με συμπαθάς, αλλά εκείνοι παντρεύτηκαν, δική τους ήταν η μέρα, όχι των υπολοίπων.

Μπας και χρωστούσαν τίποτα σε κανέναν κι έπρεπε να κάτσουν εδώ να τους ταΐσουν;

Είναι πως το βλέπει ο καθένας. Πχ αν υπάρχει μια γιαγιά είναι άσχημο να δει το γάμο από φωτογραφίες επειδή δεν μπορεί να πάει... τέλος πάντων, είναι προσωπικό θέμα και επιλογή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Καλά καλά....αν τελικά κάποιος από δω μέσα επιλέξει να κάνει γάμο μέσα σε δάσος με θεματολογία απ'το LOTR ή το Silmarillion να το πει για να έρθω κι εγώ ντυμένη ξωτικό. Όνειρο ζωής :D

Έχουμε πήξει στους βαρετούς γάμους που το να παρευρεθούμε το βλέπουμε σαν αναγκαίο κακό [αν είναι κοντινό άτομο κ πρέπει να πάμε δλδ, τους υπολοιπους τους γλιτώνουμε εύκολα].

Ειδικά στα μεγάλα τραπεζώματα τα πράγματα είναι συνήθως τόσο βαρετά που κλείνουν τα μάτια μου απ'το πρώτο μισάωρο. Σε βάζουν να κάτσεις με άγνωστα άτομα, το ζευγάρι κάνει 45+ λεπτά να έρθει στο γλέντι γιατί......βγάζει 10.000 φωτογραφίες, το ζευγάρι τελικά κάνει 'εντυπωσιακή' είσοδο με χειροκροτήματα και κανα εφέ με κομφετί ή/και φωτιές ΚΑΙ κάποιο καψουροτράγουδο το οποίο προσπαθούν να το χορέψουν κολλητά ο ένας στον άλλον και με έντονα βλέμματα πάθους. Στη συνέχεια αρχίζει η καθιερωμένη μασαμπούκα συνήθως με αδιάφορα ακόμα και κρύα φαγητά, οι θείτσες κάνουν τον γύρο των τραπεζιών προσπαθώντας να μάθουν αν όλα τα ανήψια τους επιτέλους σκοπεύουν κι αυτά να παντρευτούν, έπειτα κάνει και το ζευγάρι τον γύρο των τραπεζιών μαζί με φωτογράφους και όλοι σηκώνουν τα ποτήρια τους με χαμόγελα μέχρι τ'αυτιά. Ακολουθεί ο πρώτος χορός στον οποίο χορεύουν μόνο το ζευγάρι με πεθερικογονιοκουμπαροαδέλφια και αν κάποιος άλλος πάει να χωθεί εκτοπίζεται με συνοπτικές διαδικασίες. Οι επόμενοι χοροί χαρακτηρίζονται συνήθως από παρουσίες με λιγοστά ρούχα, γύπες, θείτσες με κλασσικά μίντι εμπριμέ φορέματα, μεθυσμένους ιδρωμένους θείους και φυσικά δυο-τρία παιδάκια να ποδοπατιούνται προς το τέλος. 

Μ'αυτά και μ'αυτά, το χασμουρητό πάει σύννεφο και η φράση 'kill me now' δεν σταματάει να περνάει από μπροστά μου....και όλα αυτά για να μην παρεξηγηθεί ο κοντινός συγγενής. Πλέον τά'χω καταφέρει και πάω πολύ αραιά σε γάμους, δεν με νοιάζει πλέον το να με παρεξηγήσουν, εξάλλου ούτε γεια δεν λέμε με τους περισσότερους.

Και ενώ στο γλέντι όλοι λένε τα καλύτερα την επόμενη μέρα αρχίζει ο μαραθώνιος του θαψίματος.. και πως ήταν έτσι η νύφη… το φαγητό.. το κέντρο δεξιώσεων κλπ κλπ

Επεξ/σία από bromiaris
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 λεπτά πριν, zio10 είπε

Είναι πως το βλέπει ο καθένας. Πχ αν υπάρχει μια γιαγιά είναι άσχημο να δει το γάμο από φωτογραφίες επειδή δεν μπορεί να πάει... τέλος πάντων, είναι προσωπικό θέμα και επιλογή.

Δε θα πάθει τίποτα η γιαγιά αν δεν πάει στο γάμο του εγγονού της. Νταξ θα της έρθει κάπως, αλλά η ουσία είναι αλλού.

Και τέλος πάντων, δε μιλάμε τόσο για τέτοιους κοντινούς συγγενείς, όσο για το υπόλοιπο καραβάνι.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, phanispal είπε

Δε θα πάθει τίποτα η γιαγιά αν δεν πάει στο γάμο του εγγονού της. Νταξ θα της έρθει κάπως, αλλά η ουσία είναι αλλού.

Και τέλος πάντων, δε μιλάμε τόσο για τέτοιους κοντινούς συγγενείς, όσο για το υπόλοιπο καραβάνι.

Εκεί που κατέληξα εγώ είναι ότι η ουσία είναι να ευχαριστηθεί το ζευγάρι αλλά  όσο γίνεται και οι κοντινοί άνθρωποι που εκτιμάς. Το να ευχαριστηθεί μόνο το ζευγάρι το βλέπω κάπως όπως έγραψα. 

Γι'αυτό και στη δική μου περίπτωση προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι ενδιάμεσο. (Ένα πιο παραδοσιακό γλέντι στο χωριό όπως το θέλανε οι γονείς της νύφης και ενα μικρό παραθαλάσσιο γάμο όπως θέλαμε εμείς με λίγους καλεσμένους).  

Δημοσ.

Δεν ξερω ζευγαρι να εχει ευχαριστηθει το γαμο του 😄

Ο γαμος γινεται για να ευχαριστηθουν οι αλλοι και αυτο παιζεται

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...