Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Έχουμε πήξει στους βαρετούς γάμους που το να παρευρεθούμε το βλέπουμε σαν αναγκαίο κακό [αν είναι κοντινό άτομο κ πρέπει να πάμε δλδ, τους υπολοιπους τους γλιτώνουμε εύκολα].

Ειδικά στα μεγάλα τραπεζώματα τα πράγματα είναι συνήθως τόσο βαρετά που κλείνουν τα μάτια μου απ'το πρώτο μισάωρο. Σε βάζουν να κάτσεις με άγνωστα άτομα, το ζευγάρι κάνει 45+ λεπτά να έρθει στο γλέντι γιατί......βγάζει 10.000 φωτογραφίες, το ζευγάρι τελικά κάνει 'εντυπωσιακή' είσοδο με χειροκροτήματα και κανα εφέ με κομφετί ή/και φωτιές ΚΑΙ κάποιο καψουροτράγουδο το οποίο προσπαθούν να το χορέψουν κολλητά ο ένας στον άλλον και με έντονα βλέμματα πάθους. Στη συνέχεια αρχίζει η καθιερωμένη μασαμπούκα συνήθως με αδιάφορα ακόμα και κρύα φαγητά, οι θείτσες κάνουν τον γύρο των τραπεζιών προσπαθώντας να μάθουν αν όλα τα ανήψια τους επιτέλους σκοπεύουν κι αυτά να παντρευτούν, έπειτα κάνει και το ζευγάρι τον γύρο των τραπεζιών μαζί με φωτογράφους και όλοι σηκώνουν τα ποτήρια τους με χαμόγελα μέχρι τ'αυτιά. Ακολουθεί ο πρώτος χορός στον οποίο χορεύουν μόνο το ζευγάρι με πεθερικογονιοκουμπαροαδέλφια και αν κάποιος άλλος πάει να χωθεί εκτοπίζεται με συνοπτικές διαδικασίες. Οι επόμενοι χοροί χαρακτηρίζονται συνήθως από παρουσίες με λιγοστά ρούχα, γύπες, θείτσες με κλασσικά μίντι εμπριμέ φορέματα, μεθυσμένους ιδρωμένους θείους και φυσικά δυο-τρία παιδάκια να ποδοπατιούνται προς το τέλος. 

Μ'αυτά και μ'αυτά, το χασμουρητό πάει σύννεφο και η φράση 'kill me now' δεν σταματάει να περνάει από μπροστά μου....και όλα αυτά για να μην παρεξηγηθεί ο κοντινός συγγενής. Πλέον τά'χω καταφέρει και πάω πολύ αραιά σε γάμους, δεν με νοιάζει πλέον το να με παρεξηγήσουν, εξάλλου ούτε γεια δεν λέμε με τους περισσότερους.

ΟΚ, καλή η πλάκα, αλλά νομίζω γίνεσαι λίγο ισοπεδωτική 

Από την άλλη μπορώ να σου πω ότι οι γάμοι είναι μια καλή ευκαιρία να μαζεύεται όλη η παρέα

Θείτσες και θείτσους απλά δεν καλείς, κόβεις τα κλαρίνα και πάσης φύσεως σκυλάδικο, και κάνεις ένα ωραιότατο πάρτι για πάρτη σου 

Σ' όποιον αρέσουμε που έλεγε και η Γαλάνη... 

• Confused 1
  • Sad 1
  • Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Καλά καλά....αν τελικά κάποιος από δω μέσα επιλέξει να κάνει γάμο μέσα σε δάσος με θεματολογία απ'το LOTR ή το Silmarillion να το πει για να έρθω κι εγώ ντυμένη ξωτικό. Όνειρο ζωής :D

Έχουμε πήξει στους βαρετούς γάμους που το να παρευρεθούμε το βλέπουμε σαν αναγκαίο κακό [αν είναι κοντινό άτομο κ πρέπει να πάμε δλδ, τους υπολοιπους τους γλιτώνουμε εύκολα].

Ειδικά στα μεγάλα τραπεζώματα τα πράγματα είναι συνήθως τόσο βαρετά που κλείνουν τα μάτια μου απ'το πρώτο μισάωρο. Σε βάζουν να κάτσεις με άγνωστα άτομα, το ζευγάρι κάνει 45+ λεπτά να έρθει στο γλέντι γιατί......βγάζει 10.000 φωτογραφίες, το ζευγάρι τελικά κάνει 'εντυπωσιακή' είσοδο με χειροκροτήματα και κανα εφέ με κομφετί ή/και φωτιές ΚΑΙ κάποιο καψουροτράγουδο το οποίο προσπαθούν να το χορέψουν κολλητά ο ένας στον άλλον και με έντονα βλέμματα πάθους. Στη συνέχεια αρχίζει η καθιερωμένη μασαμπούκα συνήθως με αδιάφορα ακόμα και κρύα φαγητά, οι θείτσες κάνουν τον γύρο των τραπεζιών προσπαθώντας να μάθουν αν όλα τα ανήψια τους επιτέλους σκοπεύουν κι αυτά να παντρευτούν, έπειτα κάνει και το ζευγάρι τον γύρο των τραπεζιών μαζί με φωτογράφους και όλοι σηκώνουν τα ποτήρια τους με χαμόγελα μέχρι τ'αυτιά. Ακολουθεί ο πρώτος χορός στον οποίο χορεύουν μόνο το ζευγάρι με πεθερικογονιοκουμπαροαδέλφια και αν κάποιος άλλος πάει να χωθεί εκτοπίζεται με συνοπτικές διαδικασίες. Οι επόμενοι χοροί χαρακτηρίζονται συνήθως από παρουσίες με λιγοστά ρούχα, γύπες, θείτσες με κλασσικά μίντι εμπριμέ φορέματα, μεθυσμένους ιδρωμένους θείους και φυσικά δυο-τρία παιδάκια να ποδοπατιούνται προς το τέλος. 

Μ'αυτά και μ'αυτά, το χασμουρητό πάει σύννεφο και η φράση 'kill me now' δεν σταματάει να περνάει από μπροστά μου....και όλα αυτά για να μην παρεξηγηθεί ο κοντινός συγγενής. Πλέον τά'χω καταφέρει και πάω πολύ αραιά σε γάμους, δεν με νοιάζει πλέον το να με παρεξηγήσουν, εξάλλου ούτε γεια δεν λέμε με τους περισσότερους.

πολυ καλα κανεις και αποφευγεις να πηγαινεις. Καλεσμενοι με νοοτροπια σαν τη δικη σου μονο κακο κανουν στο ζευγαρι και στο γαμο

Επεξ/σία από ManFromEarth
  • Thanks 1
Δημοσ.

ΧD βρε παιδιά, εγώ είμαι αυτή που απλά χασμουριέται! Σας κάνω δηλαδή τόσο κακό όσο σας κάνουν αυτοί που σας λένε 'Αχ μπράβο, τί ωραίοι που είσασταν, τί ωραία που περάσαμε!' κλπ κλπ και από πίσω σας ρίχνουν χολή και μαχαιριές; 

αχ

αχ

πληγώθηκα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Καλά καλά....αν τελικά κάποιος από δω μέσα επιλέξει να κάνει γάμο μέσα σε δάσος με θεματολογία απ'το LOTR ή το Silmarillion να το πει για να έρθω κι εγώ ντυμένη ξωτικό. Όνειρο ζωής :D

Έχω πάει σε 10άδες (για να μην πω 100άδες και θεωρηθεί ότι υπερβάλω) τέτοια events, λόγω παλαιότερης επαγγελματικής ενασχόλησης ως βοηθός φωτογράφου, και όλα είναι ακριβώς όπως τα λέει η nenya με ελάχιστες εξαιρέσεις τις οποίες κυριολεκτικά τις μετράω στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι αν είσαι...αόρατος (λόγω του αντικειμένου μου περνούσα ως τέτοιος αφού κανείς δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία) ακούςκαι  πάρα πολλά από τα σχόλια στα τραπέζια τα οποία πραγματικά χρήζουν κοινωνιολογικής μελέτης.

ΥΓ Α, κορίτσια (νύφες) χαλαρώστε. Ξέρω ότι το απωθημένο σας ήταν να γίνετε μοντέλες και η π...τάνα η ζωή τα έφερε στραβά αλλά πραγματικά κόψτε κάτι. Τουλάχιστον από τις φωτογραφίες που βγάζετε μόνες σας και άρα δεν σηματοδοτούν τη μοναδική σας μέρα αλλά μάλλον τη...μοναχική σας (ο γαμπρός είναι στο πλάϊ και κάνει το 3ο τσιγάρο)

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ManFromEarth είπε

πολυ καλα κανεις και αποφευγεις να πηγαινεις. Καλεσμενοι με νοοτροπια σαν τη δικη σου μονο κακο κανουν στο ζευγαρι και στο γαμο

βασικα δε θελουμε καν να μας καλουν. μη νομιζουν οτι δεν παμε για το δωρο οι πειναλεοι. 

απλα βαριομαστε τη μικροαστικη στοκαδουρα που παιζει στα γραναζια του εγκεφαλου τους.

1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Από την άλλη μπορώ να σου πω ότι οι γάμοι είναι μια καλή ευκαιρία να μαζεύεται όλη η παρέα

με τις παρεες που εκτιμουμε, δε χανομαστε - οσο μακρια κ αν βρισκονται & οσες δουλειας κι αν εχουμε.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

1) Ο φίλος λέει ότι τα εξοδα θα τα τακτοποιησουν οι γονείς οποτε θα τους μείνουν. Αν βέβαια οι τιμές είναι υψηλες (που σε κτήμα θα είναι) ίσως να βάλουν και αυτοί το χεράκι στην τσέπη. Εγώ πχ παντρευτηκα πριν χρόνια εκτός αθηνων σε μία αίθουσα εκδηλωσεων της περιοχής και σχετικά οικονομικά. Όλα τα πλήρωσαμε εμείς (προσκήτήρια, στολισμους, μπομπονιερες κλπ) εκτός από το τραπέζι που πλήρωθηκε από τους γονείς. Υπήρχαν ατομα που εδωσαν 20€. Υπάρχαν και φίλοι που εκαναν 500+ χιλιομετρα για αν ερθουν και εδωσαν 100+€. Τους είχαμε κλείσει και ξενοδοχείο πλήρωμένο από εμας αλλα και παλι.... Το μεγαλύτερο ποσό ήταν 500€ από ευπορο θείο μου. Βγαλαμε εντελως χονδρικά 15κ με τα οποια πήγαμε ταξίδι Εξωτερικό, πήραμε ενα καλύτερο αμαξι (αν και μεταχειρισμένο) και πλήρωσαμε και τις 2 γεννες που ήρθαν λίγο αργότερα. Μια χαρα.

2) Φιλος εκανε γαμο γαλατσι και το κτημα ήταν καπου προς το κορωπί. Αλλος φίλος παντρευτηκε Χολαργό και το κτήμα ήταν κοντά στον Αυλωνα. Οπότε και διοδια στην διαδρομή. Πολύ ταλαιπωρία. Οκ οι γονείς ήθελαν να παντρευτουν κοντα στο σπίτι αλλα...... τόσοι καλεσμενοι ταλαιπωρήθηκαν για το τίποτα.

3) Ο πιο ξεκουραστος αλλα ταυτόχρονα και απολαυστικός γάμος που εχω πάει ήταν σε ενα κτήμα εξω από το Αίγιο. Το"κτήμα" ήταν πιο πολύ σαν ξενοδοχείο με σπιτάκια διασπαρτα στον χώρο του κτήματος. Σημαντρον. Πηγαμε μεσημέρι, ξεκουραστήκαμε, ντυθηκαμε με την ησυχία μας, πήγαμε με τα πόδια 200 μετρα μακριά στο εκκλησακι για τον γάμο, στα 50 μέτρα ο χώρος με το γλέντι και όταν κουραστήκαμε απλά πήγαμε στο δωμάτιο για υπνο. Πρωινό την επόμενη μέρα και επιστροφή ξεκουραστα.

4) Αν καποιος θέλει να κανει γάμο στην Χαβάη δικαιωμά του. Απλά δεν περιμένεις να βγάλεις λεφτά μιας και δεν θα εχεις κανενα. Ίσως να δώσουν οι κοντινοι για το καλό. Μέχρι εκεί.

5) Κι εγώ θεωρώ τα τραπέζια κλπ πεταμένα λεφτά (ειδικά σε κτήματα με 50€/ατομο) αλλα από την αλλη δεν μπορείς να περιμένεις ο αλλος αν σου δώσει χρήματα χωρίς αντιτιμο. Επίσης αρκετοί θέλουν απλά να γλεντίσουν και να το χαρούν με τους κοντινους τους. Το να κανεις τραπέζι με 500 ή 1000 ατομα σημαινει (για εμενα) ξεκαθαρα ότι το κανεις απλά για να μαζέψεις λεφτά ή για να βγάλουν υποχρεωσεις οι γονείς. Το ίδιο εγινε και στον δικό μου γάμο με 420 ατομα.

6) Στο θέμα μας τώρα, προσωπικά στους γάμους βρίσκω θετικό την υπαρξη μπουφέ και όχι συγκεκριμενου πιάτου. Συνήθως οι επιλογές καλύπτουν τους παντες και όλοι φευγουν χορτάτοι. Εφόσον τα φαγητά είναι της προκοπής φυσικά. Κάτι όμως που εχει δεί σε γάμους και μου εχει κανει αρνητική εντυπωση είναι τα αναψυκτικά. Σε αρκετούς γάμους σε κτήμα όταν ζητάς αναψυκτικό σου φέρνουν ενα ποτήρι γεμάτο με αναψυκτικό σαν των Goody's. Νερομένο δηλαδή.  Θεωρώ αυτονόητο το αναψυκτικό να είναι στο μπουκάλι του με την γευση που πρεπει να εχει.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mclein είπε

με τις παρεες που εκτιμουμε, δε χανομαστε - οσο μακρια κ αν βρισκονται & οσες δουλειας κι αν εχουμε.

Καλά αυτό είναι μια γενικότητα, αν μιλάμε για ανθρώπους που μπορεί να έρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας (αλλά και της Ευρώπης), είναι μάλλον δύσκολο να μην πρέπει να υπάρχει και ένα κοινωνικό γεγονός στην μέση για να βρεθούν όλοι μαζί σε έναν χώρο

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Καλά αυτό είναι μια γενικότητα, αν μιλάμε για ανθρώπους που μπορεί να έρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας (αλλά και της Ευρώπης), είναι μάλλον δύσκολο να μην πρέπει να υπάρχει και ένα κοινωνικό γεγονός στην μέση για να βρεθούν όλοι μαζί σε έναν χώρο

οχι σε γαμο...οχι σε γαμο...πλιζζζζζ !!! :D 

Δημοσ.

Πρόσφατα πήγαμε σε γάμο όπου η εκκλησία ήταν μέσα στο κτήμα. Ένα μικρό εκκλησάκι δηλαδή. Ήταν αρκετά ωραία. Συνήθως τα μεγάλα κτήματα, αφού έχεις κάνει συζητήσεις μαζί τους, σου επιτρέπουν να είσαι άτυπος καλεσμένος σε άλλους γάμους νωρίτερα από τον δικό σου, ώστε να δεις πως είναι η οργάνωση, το φαγητό και πως διαμορφώνεται το όλο κλίμα.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mclein είπε

οχι σε γαμο...οχι σε γαμο...πλιζζζζζ !!! :D 

Τι να σου πω, εγώ προτιμώ να είναι γάμος, με όλες τις μαλακίες που μπορεί να περιλαμβάνει, από το να δω φίλους σε μια κηδεία... 

@*nenya* αν δεν σου έχει τύχει να βρεθείς σε γάμο που να μη πέρασες καλά, sorry αλλά μάλλον κάτι φταίει σε εσένα και όχι στους άλλους 

• Confused 1
Δημοσ.

Με τις τιμές που βλέπω για Αθήνα, αν συζητάτε για 150 άτομα ενδεχομένως να σε συμφέρει να τον κάνεις στο Ναύπλιο τον γάμο, μετά σε ένα από τα πολλά κτήματα - κέντρα που έχουμε στην περιοχή και να νοικιάσεις και 3 τουριστικά για το πήγαινε έλα των καλεσμένων.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, zio10 είπε

Είναι πως το βλέπει ο καθένας. Πχ αν υπάρχει μια γιαγιά είναι άσχημο να δει το γάμο από φωτογραφίες επειδή δεν μπορεί να πάει... τέλος πάντων, είναι προσωπικό θέμα και επιλογή.

Ούτε καν φωτογραφιες δεν έστειλα 😛. Στο δικό μου γάμο δεν κάλεσα τον ένα αδερφό του πατέρα μου και τα παιδιά του γιατι τους θεωρώ κομπλεξικους μαλακες οπως δεν κάλεσα ούτε και τη γιαγια μου που είναι μια Τασσώ Καβαδια στη χειρότερη έκδοση της.  Πιο έντιμο θεωρώ από τη στιγμή που δεν θέλω να έχω σχεσεις να κρατήσω την ίδια στάση και στο γάμο μου και θα εκτιμήσω αν κάνουν το ίδιο παρά να με καλέσουν ενώ ξέρουν ότι δεν θα παω απλά για να έχουν να λένε. Τώρα αν κάποιος για ένα φακελάκι με χρήματα θελει να κουνάει την ουρά σαν το σκύλο που βλέπει το λουρί για βόλτα και να ανέχεται όλα αυτά με τις υγειες του. 

• Like 3
Δημοσ.

@AristidisZ νά'σαι καλά, καλή σου μέρα και σ'ευχαριστώ πολύ! Μου γλίτωσες χιλιάδες ευρώ που θα ξόδευα στους ψυχολόγους! [άλλος ένας εδώ μέσα που με ξέρει καλά, ε ρε τί γίνεται στον κόσμο!] 

Δημοσ.

Ούτε σε ξέρω, ούτε με ξέρεις 

Απαντάς με ισοπεδωτικές ατάκες, αλλά δεν δέχεσαι και αντίλογο 

Καλή σου μέρα και εσένα 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...