Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Agraf είπε

Ο στρατός είναι μεγάλο μανίκι για όλους μας, μεγάλο χάσιμο χρόνου αλλά εφόσων θα μπορούσες να είσαι έξω τότε δεν σε απασχολεί ο στρατός. Βασικά όμως το Εράσμους και τα καλοκαιρινά προγράμματα ανταλλαγής (έχω κάνει) τι σχέση έχουν με το διδακτορικό. Θεωρώ ότι αυτά είναι για γκομενικά, γνωριμίες κτλπ. 

Δεν μπορείς να βασιστείς ότι θα είσαι πάντα έξω μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψεις στην Ελλάδα, μπορεί οι γονείς να χρειαστούν βοήθεια (του στυλ σοβαρό θέμα υγείας για να μην πω κάτι πιο άσχημο) Για γκομενάκια και γνωριμίες μπορεί να είναι με την έννοια ότι όταν δεν είσαι στο πανεπιστήμιο μπορείς να γκομενίσεις σίγουρα. Αλλά στο διδακτορικό, τουλάχιστιν όπως συμβαίνει στις θετικές επιστήμες είσαι σε ένα εργαστήριο κάποιες ώρες και κάνεις πειράματα. Δεν μπορείς απλά να μην πας όπως στα μαθήματα του προτπυχιακού.

2 λεπτά πριν, Whargoul είπε

Δεν χαλαρώνεις ποτέ στο διδακτορικό, είναι ο μόνος κανόνας που υπάρχει και ισχύει στην παγκόσμια PhD σκηνή.  Όσο πιο πολύ σε εμπιστεύεται ο Supervisor τόσο περισσότερο θα σε χώνει για άκυρα πράγματα. 

Νομίζω δεν ασχολούνται τόσο με τη γλώσσα στο Erasmus. Υποτίθεται είναι και αυτό στους σκοπούς τους προγράμματος. Ουσιαστικά το Erasmus είναι περισσότερο για ορίζοντες, εμπειρίες και κοινωνικοποίηση παρά για κάτι το εκπαιδευτικά χρήσιμο. 

Δεν είμαι σίγουρος πρέπει να το ψάξω για το θέμα γλώσσας πάντως συνεννοούμαι άνετα στα γαλλικά δηλαδή κάνω ολόκληρες συζητήσεις όχι βασικού διαλόγους. Απλά δε νομίζω ότι έχει κάποιον στη Γαλλία και πρέπει να ψαχτώ μόνος μου.

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω είμαι της καλών τεχνών. Νομίζω ότι αν σκοπεύεις να διεκδικήσεις θέση στο ελληνικό πανεπιστήμιο μείνε εδώ. Κοντά στους επόπτες σου κτλπ. Το ταξίδι θα γίνει υπό άλλες συνθήκες. Καλή τύχη ο,τι αποφασίσεις. Αν μπορείς οικονομικά δοκίμασε να κάνεις το πρόγραμμα στο Παρίσι. Για το στρατό βγάζεις μια ασφάλεια υγείας επι πληρωμής ανά μήνα όπου γλιτώνεις τα πάντα. Berlin.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Agraf είπε

Εγω είμαι της καλών τεχνών. Νομίζω ότι αν σκοπεύεις να διεκδικήσεις θέση στο ελληνικό πανεπιστήμιο μείνε εδώ. Κοντά στους επόπτες σου κτλπ. Το ταξίδι θα γίνει υπό άλλες συνθήκες. Καλή τύχη ο,τι αποφασίσεις. Αν μπορείς οικονομικά δοκίμασε να κάνεις το πρόγραμμα στο Παρίσι. Για το στρατό βγάζεις μια ασφάλεια υγείας επι πληρωμής ανά μήνα όπου γλιτώνεις τα πάντα. Berlin.

Πρέπει να το ψάξω με το στρατό δεν ξέρω τι παίζει. Στο ελληνικό πανεπιστήμιο επειδή έχω δει κάποια πράγματα δεν πιστεύω ότι πρόκειται να με πάρουν ποτέ, δεν είμαι γιος κανενός και ούτε με ενδιαφέρει αυτή η μιζέρια που κυκλοφορεί. Έχω όλη την όρεξη να φτιάξω τη ζωή μου έξω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, kolumvitis είπε

Πρέπει να το ψάξω με το στρατό δεν ξέρω τι παίζει. Στο ελληνικό πανεπιστήμιο επειδή έχω δει κάποια πράγματα δεν πιστεύω ότι πρόκειται να με πάρουν ποτέ, δεν είμαι γιος κανενός και ούτε με ενδιαφέρει αυτή η μιζέρια που κυκλοφορεί. Έχω όλη την όρεξη να φτιάξω τη ζωή μου έξω

Εμ τώρα αυτό σημαίνει πολλά : ) μπορεί να πας τελικά και να μην γυρίσεις για δουλειά πίσω. Και είμαι υπέρ αυτού. Τόσο το Βερολίνο όσο και το Παρίσι είναι πόλεις που δεν διαγράφονται και μπορείς να κάνεις όλη τη ζωή σου εκεί. Το Παρίσι είναι πανάκριβο βεβαίως. Επίσης δεν χρειάζεται να είσαι κανενός, ούτε καν τυχερός. Δύναμη σου είναι τα πτυχία σου και ότι προσπάθησες.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Agraf είπε

Εμ τώρα αυτό σημαίνει πολλά : ) μπορεί να πας τελικά και να μην γυρίσεις για δουλειά πίσω. Και είμαι υπέρ αυτού. Τόσο το Βερολίνο όσο και το Παρίσι είναι πόλεις που δεν διαγράφονται και μπορείς να κάνεις όλη τη ζωή σου εκεί. Το Παρίσι είναι πανάκριβο βεβαίως.

Για το παρίσι το ξέρω από πρώτο χέρι ότι είναι πανάκιβρο δυστυχώς. Όμως θέλω να πάω εκεί. Και θέλω το εράσμους να είναι κάτι σαν μια πιλοτική δοκιμή.

Δημοσ.

Και ένας πολύ σημαντικός παράγοντας: η γλώσσα : )

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Agraf είπε

Και ένας πολύ σημαντικός παράγοντας: η γλώσσα : )

γλώσσα έχω άτομο Γάλλο που μιλάμε γαλλικά οπότε κομπλέ.. οπότε νταξει. Και αν βρω λεφτα (δεν παιζει) θα κανω ενα χρονο γαλλικα ακομα ν παρω το C1

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kolumvitis είπε

Για το παρίσι το ξέρω από πρώτο χέρι ότι είναι πανάκιβρο δυστυχώς. Όμως θέλω να πάω εκεί. Και θέλω το εράσμους να είναι κάτι σαν μια πιλοτική δοκιμή.

Έχε υπόψη σου ότι σε τέτοια θέματα, το που θέλεις να πας δεν έχει καμιά σχέση. Αν θέλεις Γαλλία, ψαχνέ γενικά για Γαλλία, και όχι συγκεκριμένα για Παρίσι. Στο Erasmus σου δίνουν ένα σημαντικό ποσό 300-400 ευρώ νομίζω το μήνα.

Πάντως μια και είσαι ακόμη στον πρώτο χρόνο, και όντως θέλεις να πας να δουλέψεις έξω, σκέψου να ξαναξεκινήσεις το διδακτορικό εκεί εάν βρεις και καμιά υποτροφία. Θα είναι μεγάλο παλούκι, αλλά χίλιες φορές καλύτερο από τις μ@λακίες του κάθε κατσούφη βολεμένου, και θα ζεις και ανθρώπινα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Whargoul είπε

Έχε υπόψη σου ότι σε τέτοια θέματα, το που θέλεις να πας δεν έχει καμιά σχέση. Αν θέλεις Γαλλία, ψαχνέ γενικά για Γαλλία, και όχι συγκεκριμένα για Παρίσι. Στο Erasmus σου δίνουν ένα σημαντικό ποσό 300-400 ευρώ νομίζω το μήνα.

Πάντως μια και είσαι ακόμη στον πρώτο χρόνο, και όντως θέλεις να πας να δουλέψεις έξω, σκέψου να ξαναξεκινήσεις το διδακτορικό εκεί εάν βρεις και καμιά υποτροφία. Θα είναι μεγάλο παλούκι, αλλά χίλιες φορές καλύτερο από τις μ@λακίες του κάθε κατσούφη βολεμένου, και θα ζεις και ανθρώπινα. 

Να σου πω την αλήθεια μου τέλειο θα ήταν αν θα μπορούσα να κάνω εξολοκλήρου το διδακτορικό μου εκεί από την αρχή που λογικά θα πληρώνει κιόλας αλλά δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται αλλά πιστεύω λύνεται.

6 λεπτά πριν, Agraf είπε

Το C1 ή το Β1 χρειάζεται;

Το Β1 το έχω για το C1 λέω πολλές φορές το ζητάνε ή σε βάζουν να δώσεις ένα τεστ αυτοί. Έχω το β2 που είναι σαν το lower που λένε στα αγγλικά.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kolumvitis είπε

Να σου πω την αλήθεια μου τέλειο θα ήταν αν θα μπορούσα να κάνω εξολοκλήρου το διδακτορικό μου εκεί από την αρχή που λογικά θα πληρώνει κιόλας αλλά δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται αλλά πιστεύω λύνεται.

Είναι στο χέρι σου να το προσπαθήσεις. Έκανες Master, έχεις και μια Α εμπειρία στην έρευνα, πάρε σβάρνα τα πανεπιστήμια και δες τι παίζει με τα θέματα. Εάν όντως σου αρέσει η έρευνα, και αν το φως στην άκρη του tunnel είναι απλά ένα άλλο τρένο που έρχεται πάνω σου, τότε ψάξτο, βρες κάτι στις οικονομικές σου δυνατότητες (υποτροφία, μισθό κλπ), ζύγιστα και πήγαινε αν αξίζει. 

Εγγύηση επιτυχίας προφανώς δεν υπάρχει, αλλά καλύτερα να προσπαθήσεις παρά να κλαις την μοίρα σου στο πατρικό σου μέχρι τα 50. 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, kolumvitis είπε

Το Β1 το έχω για το C1 λέω πολλές φορές το ζητάνε ή σε βάζουν να δώσεις ένα τεστ αυτοί. Έχω το β2 που είναι σαν το lower που λένε στα αγγλικά.

Αν σε ενδιαφερει σοβαρα το θεμα διαμονη στη Γαλλια και ερευνα συνεχισε τα γαλλικα σου για το ανωτερο διπλωμα, πως θα πας να κανεις διδακτορικο αλλιως; 

Τι ναι αυτα μωρε με τα b και c εν τω μεταξυ το χω χασει τελειως 😛 Οταν εκανα εγω μαθηματα ηταν τα delf, dalf, sorbonne 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Αν σε ενδιαφερει σοβαρα το θεμα διαμονη στη Γαλλια και ερευνα συνεχισε τα γαλλικα σου για το ανωτερο διπλωμα, πως θα πας να κανεις διδακτορικο αλλιως; 

Τι ναι αυτα μωρε με τα b και c εν τω μεταξυ το χω χασει τελειως 😛 Οταν εκανα εγω μαθηματα ηταν τα delf, dalf, sorbonne 😛

Στις περισσότερες χώρες και πανεπιστήμια απ' ότι γνωρίζω έχουν πολύ χαμηλές, σχεδόν βασικές απαιτήσεις για τη γλώσσα για τα διδακτορικά. Ακόμη και στην Γερμανία πολλές φορές βολεύονται και με Αγγλικά. Μόνο στα PhD ιατρικής έχω δεί να έχουν αρκετές απαιτήσεις στην μητρική γλώσσα, επειδή προφανώς έχεις να κάνεις με τοπικούς ασθενείς. Τα b kai c ούτε και εγώ γνωρίζω τι είναι και πόσο βασική γνώση είναι καθώς δεν ασχολήθηκα ούτε λεπτό με τα γαλλικά. Αφού λέει ότι προφορικά συνεννοείται, σημαίνει ότι δεν θα βρει μεγάλο πρόβλημα να προσαρμοστεί. Γνωρίζω πάντως άτομο που πήγε για PhD Γαλλία, και δεν είχε κανένα πτυχίο στα Γαλλικά

Επεξ/σία από Whargoul
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, margaritagr είπε

χαχα όχι απλό είναι. τα Delf καλύπτουν τα επίπεδα Α1, Α2, Β1, Β2 (Β2= lower) και τα dalf C1, C2 (C2= proficiency). Τα sorbonne ειναι από B1 έως C3 (C3= ισοτιμία με 1ο έτος γαλλικής φιλολογίας

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Whargoul είπε

Στις περισσότερες χώρες και πανεπιστήμια απ' ότι γνωρίζω έχουν πολύ χαμηλές, σχεδόν βασικές απαιτήσεις για τη γλώσσα για τα διδακτορικά. Ακόμη και στην Γερμανία πολλές φορές βολεύονται και με Αγγλικά. Μόνο στα PhD ιατρικής έχω δεί να έχουν αρκετές απαιτήσεις στην μητρική γλώσσα, επειδή προφανώς έχεις να κάνεις με τοπικούς ασθενείς. Τα b kai c ούτε και εγώ γνωρίζω τι είναι και πόσο βασική γνώση είναι καθώς δεν ασχολήθηκα ούτε λεπτό με τα γαλλικά. Αφού λέει ότι προφορικά συνεννοείται, σημαίνει ότι δεν θα βρει μεγάλο πρόβλημα να προσαρμοστεί. Γνωρίζω πάντως άτομο που πήγε για PhD Γαλλία, και δεν είχε κανένα πτυχίο στα Γαλλικά

Ειχα παει πριν λιγα χρονια για ενημερωση για μεταπτυχιακα στο γαλλικο ινστιτουτο και τα περισσοτερα προγραμματα ηταν στη γαλλικη γλωσσα οπου μαλιστα μας ειχαν πει πως δε θα μετρουσε το διπλωμα μου γιατι το ειχα παρει αρκετα χρονια πριν και θα επρεπε να ξαναδωσω εξετασεις για να με παρουν.

Τωρα οκ καθε πανεπιστημιο εχει τις απαιτησεις του εγω το ειπα μην την εννοια της εκει διαβιωσης και της ολης ερευνας εφοσον θα ηθελε να μεινει εκει κιολας κι οχι να παει 2 μηνες και γεια σας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...