kolumvitis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, Fortistis είπε Εάν έχεις μόνο ένα χρόνο ήδη, τότε σταμάτα ό,τι κάνεις, μην πας Erasmus και ψάξε να φύγεις εκτός για διδακτορικό. Δεν είναι πολύς ο ένας χρόνος για να τον κάψεις. Μια χαρά είναι. Συν ότι (απ' ό,τι έγραψες) έχεις ήδη και κάποια papers. Δες τις προκηρύξεις, κάνε αίτηση και φύγε. Εάν σε ρωτήσουν γιατί φεύγεις, πες την αλήθεια. Π.χ., "δεν πληρώνομαι και αναγκάζομαι να εργάζομαι παράλληλα". Είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΟΣ για να πάρεις τον πούλο από ένα εργαστήριο. Διδακτορικά υπάρχουν αρκετά στην Ευρώπη και με καλό μισθό, συν ότι τα εργαστήρια έχουν λεφτά για να σε στέλνουν σε συνέδρια. Δηλαδή, θα κάψεις έναν χρόνο που πέρασες ήδη για να κερδίσεις 3 - 6 καλύτερα χρόνια σε μία αναπτυγμένη χώρα, με μισθό και επίπεδο διαβίωσης και πάρα πολλές περισσότερες ευκαιρίες και εμπειρίες. Ναι παίζει σαν σκέψη το θέμα είναι να βρω κάτι στο Παρίσι που τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όταν είχα ψάξει υπήρχε μόνο μια θέση διαθέσιμη με μισθό η οποία ήταν μεν βιολογία αλλά ένα αντικείμενο που δεν είχα καμία απολύτως σχέση. Οπότε όντως μπορώ να ψάξω πάλι και να δω. Δεν με νοιάζει τόσο το αντικείμενο, εφόσον είναι βιολογία θα μου αρέσει. Βασικά με έχει κουράσει ότι φορτώνομαι πράγματα που δε θα έπρεπε, έχω γράψει και διορθώσει τόσα και τόσα papers και το όνομά μμου δε μπήκε πουθενά, έχω μπει δεύτερο όνομα σε paper ενώ είχα κάνει τα πάντα από έρευνα μέχρι γράψιμο και πρώτο όνομα ένας τύπος που του είχαν υποχρέωση μου είπαν.. γενικά ότι να ναι
Fortistis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, NogutsNoglory είπε Αυτό που έχω παρατηρήσει στο δικό μου Πανεπιστήμιο είναι νέοι Λέκτορες και λίγοι επίκουροι παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών και φεύγουν για Κατάρ, όπου έχουν δημιουργηθεί 7 Πανεπιστήμια το ένα δίπλα στο άλλο με σκοπό να το κάνουν κοιτίδα του πολιτισμού τους. Πέραν της ιδιομορφίας του πολιτισμού τους που φαντάζει λίγο παράξενος για εμάς, έχουν απίστευτη οργάνωση και εκπληκτικούς μισθούς. "Τρέχουν" μάλιστα και αρκετά ερευνητικά προγράμματα διάρκειας 1-6 μήνες που αξίζει επίσης και για νέους ερευνητές (που θα βρίσκονται εκεί ως βοηθοί του καθηγητή). Εκεί μάλιστα υπάρχει το αντίστροφο mindset του Ελληνικού, εδώ η λογική λέει έχουμε κονδύλι Χ ευρώ "πως θα τα δώσουμε ώστε να φτάσουν λίγα για όλα", εκεί είναι πόσο κονδύλι θέλεις; πάρε Χ+ 1000. Κι' εγώ είμαι Ελλάδα phD candidate, κλάδο ΙΤ, αποδοχές από το Πανεπιστήμιο δεν λαμβάνω. Πιθανότατα εννοείς να παίρνει μισθό από ερευνητικά προγράμματα τύπου "Horizon 2020"; Όχι. Εννοούσα μισθό. Στην Ελλάδα είναι παρεξηγημένο το θέμα και υπάρχουν διδακτορικά χωρίς χρηματοδότηση. Και έξω από προγράμματα τα παίρνεις τα λεφτά, αλλά δεν είναι μόνο το χρηματοδοτικό κανάλι που ανέφερες. Παίζουν και άλλα, τόσο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε τοπικό επίπεδο. Αυτό με το Κατάρ το είχα δει και πριν κάποια χρόνια. Εάν δεν κάνω λάθος, αυτό που βλέπεις εσύ τώρα παίζει να είναι τα αποτελέσματα του call που είχα δει. Τέλος, απλά και μόνο για χάρην ορθότητας, δεν υπάρχει ερευνητικό πρόγραμμα 1-6 μήνες. Υπάρχει όμως αναπτυξιακό πρόγραμμα με τέτοια διάρκεια. Στην Ελλάδα συνήθως χρησιμοποιείται το "ερευνητικό" μόνο, επειδή δεν υπάρχει σαφής διαδεδομένη γνώση του τι είναι το "ερευνητικό". 4 λεπτά πριν, kolumvitis είπε Ναι παίζει σαν σκέψη το θέμα είναι να βρω κάτι στο Παρίσι που τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όταν είχα ψάξει υπήρχε μόνο μια θέση διαθέσιμη με μισθό η οποία ήταν μεν βιολογία αλλά ένα αντικείμενο που δεν είχα καμία απολύτως σχέση. Οπότε όντως μπορώ να ψάξω πάλι και να δω. Δεν με νοιάζει τόσο το αντικείμενο, εφόσον είναι βιολογία θα μου αρέσει. Βασικά με έχει κουράσει ότι φορτώνομαι πράγματα που δε θα έπρεπε, έχω γράψει και διορθώσει τόσα και τόσα papers και το όνομά μμου δε μπήκε πουθενά, έχω μπει δεύτερο όνομα σε paper ενώ είχα κάνει τα πάντα από έρευνα μέχρι γράψιμο και πρώτο όνομα ένας τύπος που του είχαν υποχρέωση μου είπαν.. γενικά ότι να ναι α) Μην ξαναδεχθείς να μπει άλλος πρώτος ενώ εσύ έχεις κάνει όλη την δουλειά. Είναι αντιδεοντολογικό. Κάνεις κακό σε όλες τις κοινότητες, από όλες τις επιστήμες. β) Sorry, αλλά εάν αρχίσεις και βάζεις τόσο στενά κριτήρια στην αναζήτηση, θα δυσκολευτείς. Εάν σε παίρνει να χαλάσεις και άλλο χρόνο, περιμένοντας την συγκεκριμένη θέση στο Παρίσι, τότε με γεια σου με χαρά σου. Εγώ κατάλαβα ότι καίγεσαι λίγο και όσοι καίγονται δεν είναι και τόσο επιλεκτικοί. γ) Παρίσι και PhD student είναι από τα χειρότερα να σου κάτσουν... και δεν το λέω εγώ αλλά πολλά από τα παιδιά στο υπόγειο της Πομπιντού ( = παίρνουν καλό μισθό ως υπ. διδ.). Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2018 από Fortistis
kolumvitis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 4 λεπτά πριν, Fortistis είπε Όχι. Εννοούσα μισθό. Στην Ελλάδα είναι παρεξηγημένο το θέμα και υπάρχουν διδακτορικά χωρίς χρηματοδότηση. Και έξω από προγράμματα τα παίρνεις τα λεφτά, αλλά δεν είναι μόνο το χρηματοδοτικό κανάλι που ανέφερες. Παίζουν και άλλα, τόσο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε τοπικό επίπεδο. Αυτό με το Κατάρ το είχα δει και πριν κάποια χρόνια. Εάν δεν κάνω λάθος, αυτό που βλέπεις εσύ τώρα παίζει να είναι τα αποτελέσματα του call που είχα δει. Τέλος, απλά και μόνο για χάρην ορθότητας, δεν υπάρχει ερευνητικό πρόγραμμα 1-6 μήνες. Υπάρχει όμως αναπτυξιακό πρόγραμμα με τέτοια διάρκεια. Στην Ελλάδα συνήθως χρησιμοποιείται το "ερευνητικό" μόνο, επειδή δεν υπάρχει σαφής διαδεδομένη γνώση του τι είναι το "ερευνητικό". α) Μην ξαναδεχθείς να μπει άλλος πρώτος ενώ εσύ έχεις κάνει όλη την δουλειά. Είναι αντιδεοντολογικό. Κάνεις κακό σε όλες τις κοινότητες, από όλες τις επιστήμες. β) Sorry, αλλά εάν αρχίσεις και βάζεις τόσο στενά κριτήρια στην αναζήτηση, θα δυσκολευτείς. Εάν σε παίρνει να χαλάσεις και άλλο χρόνο, περιμένοντας την συγκεκριμένη θέση στο Παρίσι, τότε με γεια σου με χαρά σου. Εγώ κατάλαβα ότι καίγεσαι λίγο και όσοι καίγονται δεν είναι και τόσο επιλεκτικοί. γ) Παρίσι και PhD student είναι από τα χειρότερα να σου κάτσουν... και δεν το λέω εγώ αλλά πολλά από τα παιδιά στο υπόγειο της Πομπιντού ( = παίρνουν καλό μισθό ως υπ. διδ.). Δεν έχω στενά κριτήρια αλλά δε θα με πάρουν για υπ διδακτορα για κάτι που δεν κατέχω. Η βιολογία έχει φοβερά ευρύ πεδίο και πολλές φορές αυτοί σε περιορίζουν. Εγώ από πλευράς μου δεν έχω πρόβλημα να κάνω αιτήσεις το θέμα είναι αν εγώ θα κάνω σε αυτούς. Όσο για το να μπαίνει άλλος πρώτο όνομα μπορεί να καταλήξεις να μη σε βάλουν καν. Δυστυχώς είναι δύσκολα τα πράγματα. Επίσης όπως είπα και προηγουμένως έχω προσωπικούς λόγους να θέλω να πάω Παρίσι και θα είμαι πολύ πιο άνετος εξαιτίας αυτών στη διαβίωση.
Fortistis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, kolumvitis είπε Δεν έχω στενά κριτήρια αλλά δε θα με πάρουν για υπ διδακτορα για κάτι που δεν κατέχω. Η βιολογία έχει φοβερά ευρύ πεδίο και πολλές φορές αυτοί σε περιορίζουν. Εγώ από πλευράς μου δεν έχω πρόβλημα να κάνω αιτήσεις το θέμα είναι αν εγώ θα κάνω σε αυτούς. Όσο για το να μπαίνει άλλος πρώτο όνομα μπορεί να καταλήξεις να μη σε βάλουν καν. Δυστυχώς είναι δύσκολα τα πράγματα. Επίσης όπως είπα και προηγουμένως έχω προσωπικούς λόγους να θέλω να πάω Παρίσι και θα είμαι πολύ πιο άνετος εξαιτίας αυτών στη διαβίωση. Είσαι λάθος, δεν νομίζω να το δεχθείς (ως συνήθως γίνεται σε ελληνικά forums) αλλά έτσι για την φάση. α) Το "δεν κατέχω" με το "συγγενικό" είναι μέρα με την νύχτα. Εάν είσαι στην βιολογία, δεν κατέχεις μηχανολογία. Ναι. Αλλά συγγενικά πεδία μπορείς να βρεις και υπάρχουν. Προφανώς διάλεξες την υπερβολή, γιατί συμφέρει με αυτό που έχεις στο κεφάλι σου και σιγά μην πέσεις σε cognitive dissonance. β) Πάλι θεωρείς αυτά που σε συμφέρουν για το επιχείρημά σου. Δηλαδή, θεώρησες ότι πρώτα κάθεσαι σαν καλό σκυλάκι και κάνεις όλη την δουλειά και μετά λες "μήπως θα μπορούσα να μπω εγώ πρώτος; ε; ε; ε;". Εάν τόσο αυτή η τακτική όσο και η συλλογιστική που ακολούθησες σου φαίνονται εντάξει, τότε δεν υπάρχει λόγος για παραπάνω ανάλυση. Εάν δεν σου φαίνονται εντάξει, αλλά χρησιμοποίησες την συλλογιστική αυτή παρόλα αυτά, τότε επίσης δεν υπάρχει λόγος για παραπάνω ανάλυση γ) Φυσικά για το Παρίσι εάν εννοείς "έχω σπίτι που δεν πληρώνω ενοίκιο και μου σκάνε επιπλέον λεφτά για διαβίωση", τότε εντάξει. Αλλιώς φαντάζομαι ότι το μοτίβο των α) και β) θα ισχύσει και εδώ και δεν ψήνομαι αρκετά για τόσο overdose. Ήδη ξενέρωσα. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2018 από Fortistis
kolumvitis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Μόλις τώρα, Fortistis είπε Είσαι λάθος, δεν νομίζω να το δεχθείς (ως συνήθως γίνεται σε ελληνικά forums) αλλά έτσι για την φάση. α) Το "δεν κατέχω" με το "συγγενικό" είναι μέρα με την νύχτα. Εάν είσαι στην βιολογία, δεν κατέχεις μηχανολογία. Ναι. Αλλά συγγενικά πεδία μπορείς να βρεις και υπάρχουν. Προφανώς διάλεξες την υπερβολή, γιατί συμφέρει με αυτό που έχεις στο κεφάλι σου και σιγά μην πέσεις σε cognitive dissonance. Χώρια ότι εσύ ένας υπ. διδ. "ξέρεις". β) Πάλι θεωρείς αυτά που σε συμφέρουν για το επιχείρημά σου. Δηλαδή, θεώρησες ότι πρώτα κάθεσαι σαν καλό σκυλάκι και κάνεις όλη την δουλειά και μετά λες "μήπως θα μπορούσα να μπω εγώ πρώτος; ε; ε; ε;". Εάν τόσο αυτή η τακτική όσο και η συλλογιστική που ακολούθησες σου φαίνονται εντάξει, τότε δεν υπάρχει λόγος για παραπάνω ανάλυση. Εάν δεν σου φαίνονται εντάξει, αλλά χρησιμοποίησες την συλλογιστική αυτή παρόλα αυτά, τότε επίσης δεν υπάρχει λόγος για παραπάνω ανάλυση γ) Φυσικά για το Παρίσι εάν εννοείς "έχω σπίτι που δεν πληρώνω ενοίκιο", τότε εντάξει. Αλλιώς φαντάζομαι ότι το μοτίβο των α) και β) θα ισχύσει και εδώ και δεν ψήνομαι αρκετά για τόσο overdose. Ήδη ξενέρωσα. α) όταν λεω δεν κατέχω εννοώ πεδία που έχουν βιολογία αλλά δεν έχω διδαχτεί ποτέ. Ας πουμε βιοπληροφορική δεν ξέρω τίποτα. Τώρα σε πιο "κλασική βιολογία του στυλ μοριακή, κυτταρική βιοχημεία έχω εμπειρία και θεωρητικό υπόβαθρο. Η ας πουμε βιολογία είναι να μελετήσεις και κάτι του στυλ οικολογία περιβάλλοντος για το οποίο δεν έχω την παραμικρή ιδέα αλλά δεν μπορώ απλά να κάνω αίτηση και να τους πω ναι δεν έχω κανένα σχετικό προπτυχιακό μάθημα ποτέ μου, στο μεταπτυχιακό δεν έκανα τίποτα σχετικό και δεν έχω σχετική δημοσίευσει αλλά είμαι καλύτερος από κάποιον που έχει ασχοληθεί προπτυχιακά και μεταπτυχιακά. αυτό εννοώ, ότι ορισμένα πεδία είναι με βιολογία αλλά απλά δεν μπορώ να ασχοληθώ εκ των πραγμάτων β) βασικά σχετικά με τη θέση των ονομάτων στη δημοσίευση είχα πρωτομπεί στο εργαστήριο δεν ήξερα γενικά πως λειτουργεί έκανα ότι μου έλεγαν και απλά μου το είπαν αυτό μια μερα. Τώρα δεν είναι τόσο χάλια τα πράγματα γ) Ναι στο Παρίσι έχω σπίτι στο οποίο μάλλον θα μείνω και έχω και ανθρώπους εκεί που αγαπάω
Fortistis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 17 λεπτά πριν, kolumvitis είπε α) όταν λεω δεν κατέχω εννοώ πεδία που έχουν βιολογία αλλά δεν έχω διδαχτεί ποτέ. Ας πουμε βιοπληροφορική δεν ξέρω τίποτα. Τώρα σε πιο "κλασική βιολογία του στυλ μοριακή, κυτταρική βιοχημεία έχω εμπειρία και θεωρητικό υπόβαθρο. Η ας πουμε βιολογία είναι να μελετήσεις και κάτι του στυλ οικολογία περιβάλλοντος για το οποίο δεν έχω την παραμικρή ιδέα αλλά δεν μπορώ απλά να κάνω αίτηση και να τους πω ναι δεν έχω κανένα σχετικό προπτυχιακό μάθημα ποτέ μου, στο μεταπτυχιακό δεν έκανα τίποτα σχετικό και δεν έχω σχετική δημοσίευσει αλλά είμαι καλύτερος από κάποιον που έχει ασχοληθεί προπτυχιακά και μεταπτυχιακά. αυτό εννοώ, ότι ορισμένα πεδία είναι με βιολογία αλλά απλά δεν μπορώ να ασχοληθώ εκ των πραγμάτων β) βασικά σχετικά με τη θέση των ονομάτων στη δημοσίευση είχα πρωτομπεί στο εργαστήριο δεν ήξερα γενικά πως λειτουργεί έκανα ότι μου έλεγαν και απλά μου το είπαν αυτό μια μερα. Τώρα δεν είναι τόσο χάλια τα πράγματα γ) Ναι στο Παρίσι έχω σπίτι στο οποίο μάλλον θα μείνω και έχω και ανθρώπους εκεί που αγαπάω Τώρα βγάζεις πιο πολύ νόημα. Για παράδειγμα, είναι κατανοητό εάν δεν ήξερες τι σου γίνεται αλλά αυτό δεν οδηγεί στο 36 λεπτά πριν, kolumvitis είπε Όσο για το να μπαίνει άλλος πρώτο όνομα μπορεί να καταλήξεις να μη σε βάλουν καν Δηλαδή, είναι άλλο να πεις "Ήμανε άμαθος και την πάτησα" (όπου όλοι έχουν περάσει από αυτό) και άλλο να γράψεις ότι η διεκδίκηση των όσων σου αναλογούν οδηγεί στον αποκλεισμό από την δημοσίευση. Από εκεί και πέρα, συνεχίζεις να μην θέλεις να καταλάβεις. Καταρχάς, δεν είναι ανάγκη το πεδίο του μεταπτυχιακό σου να ταιριάζει με το διδακτορικό σου. Φυσικά και είναι επιθυμητό να ταιριάζουν όσο πιο πολύ γίνεται, αλλά εάν δεν γίνεται δεν είναι παράγοντας που σου απαγορεύει να συνεχίσεις. Από εκεί και πέρα και για να μην μακρηγορώ, ξαναλέω ότι εάν νομίζεις πως σε παίρνει να είσαι επιλεκτικός, τότε κάνε το. Εμένα δεν μου δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση πάντως.
kolumvitis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Μόλις τώρα, Fortistis είπε Τώρα βγάζεις πιο πολύ νόημα. Για παράδειγμα, είναι κατανοητό εάν δεν ήξερες τι σου γίνεται αλλά αυτό δεν οδηγεί στο Δηλαδή, είναι άλλο να πεις "Ήμανε άμαθος και την πάτησα" (όπου όλοι έχουν περάσει από αυτό) και άλλο να γράψεις ότι η διεκδίκηση των όσων σου αναλογούν οδηγεί στον αποκλεισμό από την δημοσίευση. Από εκεί και πέρα, συνεχίζεις να μην θέλεις να καταλάβεις. Καταρχάς, δεν είναι ανάγκη το πεδίο του μεταπτυχιακό σου να ταιριάζει με το διδακτορικό σου. Φυσικά και είναι επιθυμητό να ταιριάζουν όσο πιο πολύ γίνεται, αλλά εάν δεν γίνεται δεν είναι παράγοντας που σου απαγορεύει να συνεχίσεις. Από εκεί και πέρα και για να μην μακρηγορώ, ξαναλέω ότι εάν νομίζεις πως σε παίρνει να είσαι επιλεκτικός, τότε κάνε το. Εμένα δεν μου δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση πάντως. Όταν μπήκα στο εργαστήριο το μόνο που είχα ακούσει ήταν από έναν φίλο μου σε άλλο εργαστήριο που δεν τον βάζαν καν σε δημοσιεύσεις επειδή δεν είχε εμπειρία λέγανε οπότε σκέφτηκα δεύτερο όνομα σε βάζουνε μη μιλάς και καταλήξεις σαν τον άλλον. Δεν είπα ότι πρέπει να κολλάει το μαστερ με το διδακτορικό εξάλλου το μεταπτυχιακό μου είχε ευρύ φάσμα από την άλλη συνήθως προτιμούν κάποιον πιο σχετικό. Το διδακτορικό μου εξάλλου δεν έχει να κάνει κάτι με το μεταπτυχιακό (αυτό που κάνω τώρα εννοώ). Αλλά αν πρόκειται για ένα πεδίο που είναι βιολογία αλλά δεν έχω καμία γνώση τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν είμαι επιλεκτικός.
Whargoul Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 @Fortistis Προφανώς κάηκε να πάει στο Παρίσι για "προσωπικούς" (ρομαντικούς) λόγους. Κατά τη γνώμη μου αυτός είναι ο χειρότερος λόγος να διαλέξεις που θα πας για διδακτορικό ή σπουδές, εκτός εάν είσαι ήδη παντρεμένος ή υπάρχουν παιδιά στη μέση. 4 λεπτά πριν, kolumvitis είπε α) όταν λεω δεν κατέχω εννοώ πεδία που έχουν βιολογία αλλά δεν έχω διδαχτεί ποτέ. Ας πουμε βιοπληροφορική δεν ξέρω τίποτα. Τώρα σε πιο "κλασική βιολογία του στυλ μοριακή, κυτταρική βιοχημεία έχω εμπειρία και θεωρητικό υπόβαθρο. Η ας πουμε βιολογία είναι να μελετήσεις και κάτι του στυλ οικολογία περιβάλλοντος για το οποίο δεν έχω την παραμικρή ιδέα αλλά δεν μπορώ απλά να κάνω αίτηση και να τους πω ναι δεν έχω κανένα σχετικό προπτυχιακό μάθημα ποτέ μου, στο μεταπτυχιακό δεν έκανα τίποτα σχετικό και δεν έχω σχετική δημοσίευσει αλλά είμαι καλύτερος από κάποιον που έχει ασχοληθεί προπτυχιακά και μεταπτυχιακά. αυτό εννοώ, ότι ορισμένα πεδία είναι με βιολογία αλλά απλά δεν μπορώ να ασχοληθώ εκ των πραγμάτων Το point του διδακτορικού είναι είναι να κάνεις πράγματα που δεν έχεις διδαχτεί. Εάν καταφέρεις να μείνεις στο ίδιο θέμα με τις σπουδές σου, τότε είσαι υπερτυχερός. Άρχοντας. Εγώ έχω να κάνω με θέματα (χωρίς καμιά υπερβολή) εξειδικευμένης βιοχημείας, χημείας, ιατρικής, πειραματόζωα και φυσικής. Βγάζω ένα (100+ συνολικά εννοείται) φάσμα με μεθόδους φυσικής, και το αποτέλεσμα τελικά μετά από άπειρο ψάξιμο μπορεί να εξηγείται από παραμορφώσεις σε συγκεκριμένα σημεία πρωτεϊνών, λόγω Α και Β βιοχημικών παραγόντων, τα οποία πρέπει να συνδεθούν και με το φαινότυπο ασθενειών. Όλα ένα μπάχαλο. Προφανώς και τίποτα από αυτά δεν ήταν όταν ξεκίνησα του πεδίου μου, και γι αυτό θές 4+ χρόνια για διδακτορικό σε εργαστηριακά θέματα. Θες 2 χρόνια να διερωτάσαι τι ακριβώς κάνω, 2 χρόνια να ανακαλύπτεις ξανά και ξανά τον τροχό, 1 χρόνο για τα δεδομένα, και μετά πάλι 2 χρόνια να διερωτάσαι, τι ακριβώς κάνω.
kolumvitis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 18 λεπτά πριν, Whargoul είπε @Fortistis Προφανώς κάηκε να πάει στο Παρίσι για "προσωπικούς" (ρομαντικούς) λόγους. Κατά τη γνώμη μου αυτός είναι ο χειρότερος λόγος να διαλέξεις που θα πας για διδακτορικό ή σπουδές, εκτός εάν είσαι ήδη παντρεμένος ή υπάρχουν παιδιά στη μέση. Το point του διδακτορικού είναι είναι να κάνεις πράγματα που δεν έχεις διδαχτεί. Εάν καταφέρεις να μείνεις στο ίδιο θέμα με τις σπουδές σου, τότε είσαι υπερτυχερός. Άρχοντας. Εγώ έχω να κάνω με θέματα (χωρίς καμιά υπερβολή) εξειδικευμένης βιοχημείας, χημείας, ιατρικής, πειραματόζωα και φυσικής. Βγάζω ένα (100+ συνολικά εννοείται) φάσμα με μεθόδους φυσικής, και το αποτέλεσμα τελικά μετά από άπειρο ψάξιμο μπορεί να εξηγείται από παραμορφώσεις σε συγκεκριμένα σημεία πρωτεϊνών, λόγω Α και Β βιοχημικών παραγόντων, τα οποία πρέπει να συνδεθούν και με το φαινότυπο ασθενειών. Όλα ένα μπάχαλο. Προφανώς και τίποτα από αυτά δεν ήταν όταν ξεκίνησα του πεδίου μου, και γι αυτό θές 4+ χρόνια για διδακτορικό σε εργαστηριακά θέματα. Θες 2 χρόνια να διερωτάσαι τι ακριβώς κάνω, 2 χρόνια να ανακαλύπτεις ξανά και ξανά τον τροχό, 1 χρόνο για τα δεδομένα, και μετά πάλι 2 χρόνια να διερωτάσαι, τι ακριβώς κάνω. @Whargoul δεν είναι γκομενάκι στη μέση
Whargoul Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, kolumvitis είπε @Whargoul δεν είναι γκομενάκι στη μέση Ok. Οπότε εάν βρεις οικονομική κάλυψη γιατί συγκεκριμένα Παρίσι (δεν θέλω το λόγο, απλός για δική σου σκέψη)? Η Γαλλία έχει αρκετά και αξιόλογα ιδρύματα σε όλη την έκταση της και θα μπορείς να επισκέπτεσαι το Παρίσι συχνά. Το να βρεις κάπου να πας να κάνεις ένα αξιοπρεπές διδακτορικό, με οικονομική κάλυψη, καλή φοιτητική ζωή, θέμα που να σε ενδιαφέρει κλπ δεν είναι κάτι εύκολο και θα δυσκολευτείς αρκετά (χωρίς να πω αδύνατο) να τα βρεις όλα στο σημείο που θες. Πιθανόν όλοι οι Γάλλοι και ξένοι να θέλουν να παν Παρίσι, οπότε ο συναγωνισμός μάλλον θα είναι τεράστιος. Δεν είναι κλειστό σύστημα όπως την Ελλάδα που σχετικά εύκολα κάποιος ξένος θα βρει θέση. Ακόμα και απλό Erasmus θα δυσκολευτείς να βρεις συγκεκριμένα στο Παρίσι εάν δεν έχει κονε ο supervisor σου με κάποιον εκεί, εκτός εάν όντος υπάρχουν αρκετά ιδρύματα με παρόμοια ερευνητικά θέματα. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2018 από Whargoul
kolumvitis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, Whargoul είπε Ok. Οπότε εάν βρεις οικονομική κάλυψη γιατί συγκεκριμένα Παρίσι (δεν θέλω το λόγο, απλός για δική σου σκέψη)? Η Γαλλία έχει αρκετά και αξιόλογα ιδρύματα σε όλη την έκταση της και θα μπορείς να επισκέπτεσαι το Παρίσι συχνά. Το να βρεις κάπου να πας να κάνεις ένα αξιοπρεπές διδακτορικό, με οικονομική κάλυψη, καλή φοιτητική ζωή, θέμα που να σε ενδιαφέρει κλπ δεν είναι κάτι εύκολο και θα δυσκολευτείς αρκετά (χωρίς να πω αδύνατο) να τα βρεις όλα στο σημείο που θες. Πιθανόν όλοι οι Γάλλοι και ξένοι να θέλουν να παν Παρίσι, οπότε ο συναγωνισμός μάλλον θα είναι τεράστιος. Δεν είναι κλειστό σύστημα όπως την Ελλάδα που σχετικά εύκολα κάποιος ξένος θα βρει θέση. Ακόμα και απλό Erasmus θα δυσκολευτείς να βρεις συγκεκριμένα στο Παρίσι εάν δεν έχει κονε ο supervisor σου με κάποιον εκεί, εκτός εάν όντος υπάρχουν αρκετά ιδρύματα με παρόμοια ερευνητικά θέματα. Μα σπίτι στο Παρίσι έχω οπότε οπουδήποτε αλλού θα έχω το νοίκι άσε που θέλω να ζήσω στο Παρίσι να ζήσω και με τους ανθρώπους που έχω εκεί γενικά μεγάλη ιστορία που ξεφεύγει από το σκοπό που άνοιξα το ποστ οπότε ας μείνουμε στο ότι πρέπει να είναι στο Παρίσι. Δεν με αγχώνει τόσο το κομμάτι του ανταγωνισμού κάτι θα βρω να κάνω, γενικά τους αρέσει ο κόσμος από το erasmus.. τα πράγματα θα ναι πιο δυσκολα αν έψαχνα κατευθείαν για διδακτορικό από την αρχή.. αλλά θα βρεθεί μια λύση είμαι αισιόδοξος. Ο supervisor γενικά έχει άκρες, βέβαβαι για παρίσι δε ξέρω κάτι αλλά είναι όνομα, άπειρες δημοσιεύσεις σε δυνατά περιοδικά και γενικά χωμένος σε πολλά.
Fortistis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 1) Παρίσι για μερικούς μήνες και Ελλάδα μετά, απλήρωτος και με χάλια συνθήκες εργασίας Vs 2) Ίσως Παρίσι αλλιώς Ελλάδα απλήρωτος και με χάλια συνθήκες εργασίας Vs 3) Οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη, διδακτορικό με πληρωμή και αρκετά καλύτερες συνθήκες εργασίας από τις τωρινές. Εσύ διαλέγεις οτιδήποτε εκτός από το 3ο. Εάν αυτό σου φαίνεται λογικό, πάσο.
Whargoul Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kolumvitis είπε Μα σπίτι στο Παρίσι έχω οπότε οπουδήποτε αλλού θα έχω το νοίκι άσε που θέλω να ζήσω στο Παρίσι να ζήσω και με τους ανθρώπους που έχω εκεί γενικά μεγάλη ιστορία που ξεφεύγει από το σκοπό που άνοιξα το ποστ οπότε ας μείνουμε στο ότι πρέπει να είναι στο Παρίσι. Δεν με αγχώνει τόσο το κομμάτι του ανταγωνισμού κάτι θα βρω να κάνω, γενικά τους αρέσει ο κόσμος από το erasmus.. τα πράγματα θα ναι πιο δυσκολα αν έψαχνα κατευθείαν για διδακτορικό από την αρχή.. αλλά θα βρεθεί μια λύση είμαι αισιόδοξος. Ο supervisor γενικά έχει άκρες, βέβαβαι για παρίσι δε ξέρω κάτι αλλά είναι όνομα, άπειρες δημοσιεύσεις σε δυνατά περιοδικά και γενικά χωμένος σε πολλά. Ωραία. Έχεις σπίτι στο Παρίσι. Το βασικό όμως είναι να έχει εκεί ιδρύματα που ενδιαφέρονται και που ταυτόχρονα ενδιαφέρεσαι και εσύ για την έρευνα τους. Διδακτορικό σε θέμα που δεν σε ενδιαφέρει απλά ξέχνα το καλύτερα. Θα συγχαθείς τη μέρα και τι στιγμή που έκανες την επιλογή αυτή + θα είναι 4-8 χρόνια χαμένα. Δεν είναι παντού τα πράγματα χαλαρά σαν την Ελλάδα, και το παλούκι του διδακτορικού θα το δείς στο τέλος. Αν δεν σε αγχώνει ο διεθνείς ανταγωνισμός, τότε απλά δεν έχεις ιδέα πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα σε αυτά τα πεδία. Anw. Το θέμα είναι να κάνεις μια σωστή επιλογή για το μέλλον σου, και όχι μια βολική επιλογή για το σήμερα. Η επιλογή είναι δική σου φυσικά, απλά προσπαθούμε να σε συμβολέυσουμε να μην κάνεις βλακείες που κάνουν πολλοί άλλοι. Έχω δει δεκάδες άτομα να τα παρατούν γιατί βαρέθηκαν και δυσανασχέτησαν. Απ ότι κατάλαβα είτε το Erasmus, είτε το ξεκίνημα σε PhD από την αρχή, είναι απλά μια αφορμή για να πας εκεί. Αν απλά θέλεις να πας Παρίσι, μπορείς κάλλιστα να ψάξεις και για δουλειά στο πεδίο σου κλπ με το μάστερ που έχεις αντί για διδακτορικό και Erasmus. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2018 από Whargoul
kolumvitis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 51 λεπτά πριν, Whargoul είπε Ωραία. Έχεις σπίτι στο Παρίσι. Το βασικό όμως είναι να έχει εκεί ιδρύματα που ενδιαφέρονται και που ταυτόχρονα ενδιαφέρεσαι και εσύ για την έρευνα τους. Διδακτορικό σε θέμα που δεν σε ενδιαφέρει απλά ξέχνα το καλύτερα. Θα συγχαθείς τη μέρα και τι στιγμή που έκανες την επιλογή αυτή + θα είναι 4-8 χρόνια χαμένα. Δεν είναι παντού τα πράγματα χαλαρά σαν την Ελλάδα, και το παλούκι του διδακτορικού θα το δείς στο τέλος. Αν δεν σε αγχώνει ο διεθνείς ανταγωνισμός, τότε απλά δεν έχεις ιδέα πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα σε αυτά τα πεδία. Anw. Το θέμα είναι να κάνεις μια σωστή επιλογή για το μέλλον σου, και όχι μια βολική επιλογή για το σήμερα. Η επιλογή είναι δική σου φυσικά, απλά προσπαθούμε να σε συμβολέυσουμε να μην κάνεις βλακείες που κάνουν πολλοί άλλοι. Έχω δει δεκάδες άτομα να τα παρατούν γιατί βαρέθηκαν και δυσανασχέτησαν. Απ ότι κατάλαβα είτε το Erasmus, είτε το ξεκίνημα σε PhD από την αρχή, είναι απλά μια αφορμή για να πας εκεί. Αν απλά θέλεις να πας Παρίσι, μπορείς κάλλιστα να ψάξεις και για δουλειά στο πεδίο σου κλπ με το μάστερ που έχεις αντί για διδακτορικό και Erasmus. Ναι και δουλειά θα μπορούσα και ίσως όντως ψάξω. Απλά νομίζω με το εράσμους θα με βόλευε και επιστημονικα (να δω πως δουλεύει ένα ευρωπαϊκό εργαστήριο, να διευρύνω τους ορίζοντες μου) και θα μπορέσω να είμαι στο Παρίσι που το θέλω πολύ. @Fortistis δε θέλω να πάω γενικά κάπου θέλω συγκεκριμένα στο Παρίσι
Whargoul Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kolumvitis είπε Ναι και δουλειά θα μπορούσα και ίσως όντως ψάξω. Απλά νομίζω με το εράσμους θα με βόλευε και επιστημονικα (να δω πως δουλεύει ένα ευρωπαϊκό εργαστήριο, να διευρύνω τους ορίζοντες μου) και θα μπορέσω να είμαι στο Παρίσι που το θέλω πολύ. @Fortistis δε θέλω να πάω γενικά κάπου θέλω συγκεκριμένα στο Παρίσι Ok. Με το Erasmus όμως όπως είπαμε υπαρχουν κάποιες βασικές δυσκολίες. Πέρα από το να βρεις εργαστήριο που θα σε δεχτεί, Τα Erasmus βγαίνουν με προκηρύξεις, συνήθως το προηγούμενο εξάμηνο για το επόμενο, και οι θέσεις δίνονται με βάση τα διαθέσιμα κονδύλια. Οπότε το πιο γρήγορο Erasmus που μπορείς να πας είναι για μετά τα Χριστούγεννα μάλλον. Επίσης εκτός από το πρόγραμμα Erasmus για σπουδές, υπάρχει και Erasmus για τοποθετήσεις, όπου πας σε εταιρείες αντί σε πανεπιστήμια. Ίσως σε βολεύει να το ψάξεις και αυτό. (Έτσι ήταν τουλάχιστο, δεν ξέρω τι παίζει ακόμα) Κάτι άλλο που θυμήθηκα, τα Erasmus νομίζω δουλεύουν με συμφωνίες μεταξύ των ιδρυμάτων ή και των τμημάτων. Εάν το ίδρυμα που θα βρεις δεν είναι μέσα στις συμφωνίες, μάλλον θα πρέπει να συμπληρωθούν κάποια έγραφα ώστε να δημιουργηθεί μια. Όπως και νά χει, πρέπει να ρωτήσεις όσο πιο γρήγορα το υπεύθυνο γραφείο του πανεπιστημίου σου για να μην χάνεις προκηρύξεις και εξάμηνα και να μην κάνεις πράξεις στα τυφλά. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2018 από Whargoul
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα