Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Whargoul είπε

Κάτι άλλο που θυμήθηκα, τα Erasmus νομίζω δουλεύουν με συμφωνίες μεταξύ των ιδρυμάτων ή και των τμημάτων. Εάν το ίδρυμα που θα βρεις δεν είναι μέσα στις συμφωνίες, μάλλον θα πρέπει να συμπληρωθούν κάποια έγραφα ώστε να δημιουργηθεί μια.

Απ'όσο ξέρω αυτό ισχύει με τα προπτυχιακά όχι τα διδακτορικά για αυτό και πρέπει εσύ να βρεις εργαστήριο. Αλλά έχειςδίκιο με τις ημερομηνίες

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ προ-μεταπτυχιακών. Οι κανονισμοί και η διαδικασία είναι η ίδια. 

Καταρχήν θα δεις τις συνεργασίες που έχει η σχολή σου. Εάν υπάρχει εκεί στη λίστα κάτι που σε ενδιαφέρει, τότε καλός. Η μισή διαδικασία και η βάση υπάρχει. Εάν δεν υπάρχει κάτι εκεί που να σου αρέσει, θα βρεις εργαστήριο που να σε βολεύει και θα αναλάβεις τι διαδικασία να τους πείσεις να σε δεχτούν. Μετά, αφού τα κανόνισες και τα βρίσκατε με τον υπεύθυνο εκεί,  θα πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες μεταξύ των γραφείων Erasmus ώστε να δημιουργηθεί αυτή η συνεργασία για να μπορεί να σε στείλει εκεί. Το Erasmus είναι πρόγραμμα της ΕΕ. δεν κάνει το πανεπιστήμιο ότι θέλει. Γι αυτό και σου δίνουν απ' ότι είδα 600 ευρώ το μήνα για να πας Γαλλία. Αν κάνεις εσύ τι διαδικασία αυτή, τότε ο επόμενος που θα θέλει να πάει εκεί που πήγες (ή και το αντίστροφο), θα μπορεί να το κάνει πολύ πιο εύκολα. 

Λογικά πρέπει να έχει μια ιστοσελίδα Erasmus+ το πανεπιστήμιο σου.  Πχ αν μπεις εδώ στο ΕΜΠ, θα δεις ότι κάθε σχολή έχει κάποιες συνεργασίες και θέσεις. http://erasmus.ntua.gr/el/node/6. Οι χημικοί μηχανικοί πχ έχουν συνεργασία με πανεπιστήμια του Παρισιού διδακτορικού επιπέδου

Επεξ/σία από Whargoul

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...