pink_glitter Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Καλησπερα. Χρειάζομαι βοήθεια σε ένα δίλημμα που έχω, ενδυματολογικής φύσεως. Περισσότερο πιστεύω μπορούν να με βοηθήσουν οι κοπέλες του φόρουμ, αλλά κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Τι είναι καλύτερο να φορέσω σε μια συνέντευξη για δουλειά ; Μαύρη pencil φούστα μέχρι το γόνατο με κόκκινη καλή μπλούζα, ή τιρκουαζ πουκάμισο με άσπρο μακρύ παντελόνι;
pink_glitter Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Για θέση προγραμματιστή μιλάμε. Συγγνώμη ξέχασα να το διευκρινίσω αυτό.
ParhsG Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Αναλογα την εταιρια ψαξε φωτος της εταιρειας αν βρεις κτλ η ρωτα.Σε developers παντως εχω δει και με σαγιοναρες κ βερμουδα πχ να πανε δουλεια και γυναικες με μινι κτλ οποτε σε αυτη τη περιπτωση οτι κ να βαλεις δεν εχει σημασια. Και αν δεν ειναι μεγαλη εταιρεια με dress code δε νομιζω μα εχει σημασια τι φορανε οι devs που δεν πανε σε πελατες κτλ Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2018 από ParhsG 1
1988panos2171 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Eγώ πάντως αν ερχόταν κάποια για δουλειά γραφείου θα προτιμούσα το 2ο ντύσιμο. Ούτε πολύ κυριλέ ούτε τελείως casual. To κόκκινο μου κάνει πολύ έντονο και η φούστα κυριλέ. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2018 από 1988panos2171 1
dtzgr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) @ParhsG Ε, εντάξει. Μια συνέντευξη όμως δεν παύει να είναι συνέντευξη. Στην μπορείς να πας και εντελώς παραλίας... Προς TS: και τα 2 οκ είναι, βάλε ότι σε κάνει να αισθάνεσαι εσύ πιο άνετα. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2018 από dtzgr 1
vasioula1 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Εγω θα φορουσα το παντελονι Καλή επιτυχια 1
YourTrueLegend Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Casual ντυσιμο θες για τη συγκεκριμενη συνεντευξη. Το 2ο ντυσιμο ειναι αρκετα πιο safe, παρολα αυτα το ασπρο χρωμα του παντελονιου ειναι κι αυτο υπο αιρεση. Βαλε ενα πιο κλασσικο κι επισημο χρωμα. Το 1ο παντως οχι, και λογω φουστας και λογω κοκκινου. Καλη επιτυχια λοιπον. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2018 από YourTrueLegend 1
vasioula1 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Για μενα το πιο safe επιλογη ειναι ενα σκουρο (ισως μπλε) παντελονι και λευκο πουκάμισο Από την αλλη γιατι να μην εχει και το προσωπικο σου στιγμα η εμφανιση. Το παν ειναι να νιωθεις ανετα Go for it 1
pink_glitter Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Τελικά και εγώ προς το 2ο σύνολο τείνω. Φαίνεται όντως πιο safe επιλογή.
*nenya* Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2018 Νομιζω αυτο που εχει περισσοτερη σημασια ειναι το χαμόγελο και οι ευγενικοί σου τροποι σαν πρωτη εντύπωση. Και σαν ντυσιμο να ειναι προσεγμενα και καθαρα τα ρούχα σου, οχι απαραιτητα κυριλε δηλαδη. Ειδικα για θεση προγραμματιστη θα εισαι μια χαρα. Για θεσεις marketing ε θα θέλει κανα πιο εντυπωσιακό ντυσιμο ισως. (Προσωπικα, σε ολες μου τις συνεντευξεις εχω παει με σκουρο στενο τζιν+χαμηλο τακουνι+οχι στενη μπλουζα, ουτε με ντεκολτε βεβαια, ουτε εξωπλατη. Απ'την δευτερη συνεντευξη και μετά ομως που εχουμε γνωριστει ξεκινω να βαζω πιο προσωπικες πινελιες, πχ τα σταρακια μου.)
YourTrueLegend Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 25 minutes ago, *nenya* said: Νομιζω αυτο που εχει περισσοτερη σημασια ειναι το χαμόγελο και οι ευγενικοί σου τροποι σαν πρωτη εντύπωση. Και σαν ντυσιμο να ειναι προσεγμενα και καθαρα τα ρούχα σου, οχι απαραιτητα κυριλε δηλαδη. Ειδικα για θεση προγραμματιστη θα εισαι μια χαρα. Για θεσεις marketing ε θα θέλει κανα πιο εντυπωσιακό ντυσιμο ισως. (Προσωπικα, σε ολες μου τις συνεντευξεις εχω παει με σκουρο στενο τζιν+χαμηλο τακουνι+οχι στενη μπλουζα, ουτε με ντεκολτε βεβαια, ουτε εξωπλατη. Απ'την δευτερη συνεντευξη και μετά ομως που εχουμε γνωριστει ξεκινω να βαζω πιο προσωπικες πινελιες, πχ τα σταρακια μου.) Εχει να κανει με τη θεση για την οποια δινεις συνεντευξη. Πρακτικα κανεις δεν θα σου πει τιποτα αν βαλεις κατι πιο προσωπικο -στα ορια του αποδεκτου-, πχ κοκκινο, πχ ψηλο ντεκολτε κλπ, αλλά ο γενικος κανονας ειναι οτι σε αυτες τις "πρωτες επαφες" με την αλλη μερια (εργοδοσια εν προκειμενω), δεν χρειαζεται να τραβηξεις την προσοχη πανω σου για αλλο λογο απο αυτον που πηγες, τουλαχιστον οχι μεχρι να σπασει ο παγος (οπως λες κι εσυ στο 2ο interview εκανες ενα βημα περισσοτερο, ακριβως επειδη ο παγος ειχε ηδη σπασει). Γιατι το 90% σιγουρα θα αξιολογησει εσενα ως επαγγελματια, αλλα υπαρχει παντα ενα 10% που μπορει να του μυρισει και του βρωμισει το οτιδηποτε, οποτε για αυτο το 10% κριμα ειναι να δοθει η αφορμη απο το ντυσιμο. Γιαυτο, στο 1ο interview, ειναι καλυτερη ιδεα το καργα casual ντυσιμο, πχ για μια θεση προγραμματιστη που απαιτει τυπικο ντυσιμο δουλειας γραφειου. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2018 από YourTrueLegend
margaritagr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, pink_glitter είπε Καλησπερα. Χρειάζομαι βοήθεια σε ένα δίλημμα που έχω, ενδυματολογικής φύσεως. Περισσότερο πιστεύω μπορούν να με βοηθήσουν οι κοπέλες του φόρουμ, αλλά κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Τι είναι καλύτερο να φορέσω σε μια συνέντευξη για δουλειά ; Μαύρη pencil φούστα μέχρι το γόνατο με κόκκινη καλή μπλούζα, ή τιρκουαζ πουκάμισο με άσπρο μακρύ παντελόνι; Και τα δυο νορμαλ επιλογες ειναι, αν μπορουσα να αλλαξω κατι θα αλλαζα την κοκκινη μπλουζα επιλεγοντας κατι πιο ουδετερο χρωματικα πχ ασπρο. Το θεμα ειναι να πας προσεγμενη μετα ειναι στον καθενα που κανει τη συνεντευξη ποσο προσεχει το ντυσιμο ή τι αξιωσεις εχει απο αυτο. Συγγενης μου πχ υπευθυνη HR σε μεγαλη τραπεζα στο εξωτερικο δεν προσεχει λεπτομερειες στο ντυσιμο τοσο. Αμα θα ναι μπλε παντελονι ή μπλε pencil φουστα ποσως τη νοιαζει.... Αρκει να μην ειναι το παντελονι γεματο τρυπες ή η φουστα ως τον κωλο, καταλαβες....
YourTrueLegend Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Μαγκες για προγραμματιστη μιλαμε κι οχι για PR , σερβιτορα και λοιπες εργασιες που δινεται προτεραιοτητα στην εμφανιση... Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2018 από YourTrueLegend 1
AristidisZ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, YourTrueLegend είπε Μαγκες για προγραμματιστη μιλαμε κι οχι για PR , σερβιτορα και λοιπες εργασιες που δινεται προτεραιοτητα στην εμφανιση... Δυστυχώς η εξωτερική εμφάνιση είτε μας αρέσει είτε όχι, παίζει ρόλο παντού, αλλά οκ μη το πάμε παρακάτω... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις