vasilk Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 13 ώρες πριν, lenal είπε Πόσο πολύ? Όσο "πολύ" ή όσο "λίγο" γράφουν. Αυτά που είναι 2000w καίνε 2000w (δηλαδή 2kwh σε 1 ώρα, δηλαδή 0.40€-0.45€ σε 1 ώρα) και αυτά που είναι 1500w καίνε 1500w (δηλαδή 1.5kwh σε 1 ώρα, δηλαδή 0.30-0.33€ σε 1 ώρα). Το χειμώνα ανοίγει ένα τέτοιο θέμα κάθε εβδομάδα από ανθρώπους που ψάχνουν για "φθηνή θέρμανση" με ρεύμα. Το τι θα πληρώσεις στο τέλος όμως είναι θέμα μαθηματικών και από τα μαθηματικά δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς. Όλες οι συσκευές με αντίσταση αποδίδουν 1:1 και ξέρεις εξαρχής τι θα αποδώσουν, τι θα καταναλώσουν και τι θα πληρώσεις σε ρεύμα. Αυτά είναι μαθηματικά και στα μαθηματικά δεν υπάρχουν "λίγο" και "πολύ". Τα "καίνε λίγο", "αποδίδουν καλύτερα", "ζεσταίνει οικονομικά" που σου λένε αυτοί που θέλουν να σου τα πουλήσουν να μην τα παίρνεις στα σοβαρά. Λίγη φυσική και λίγα μαθηματικά χρειάζονται. Και ένα ηλεκτρικό σίδερο 2000w να βάλεις στο κέντρο του δωματίου την ίδιο "οικονομική" και "αποδοτική" θέρμανση θα έχεις με οποιοδήποτε άλλη τέτοια συσκευή. Μόνη διαφορά είναι τα A/C που αποδίδουν περισσότερα από τι καταναλώνουν. Όποτε αν έβαζες A/C που τις νορμάλ μέρες θα είχε απόδοση ×2, ×3 τότε μπορεί να μιλάμε για "απόδοση" και "οικονομία". Για τις άλλες συσκευές τέτοια επίθετα δεν υπάρχει λόγος να τα συζητάμε και όποια και να πάρεις το ίδιο αποδίδει και τα ίδια θα σου κοστίζει. 3 1
mp123 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 15 ώρες πριν, lenal είπε Πόσο πολύ? Παρε κουβερτα. ολα καινε.δεν εχει πολυ η' λιγο. θες ποιοτητα παρε nobo για τα υπνοδωματια.για το σαλονι αστο δεν κανουν τιποτα οι θερμοπομποι.εγω στο σαλονι εχω ενεργιακο τζακι. 1
kronos73 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, challenger_4 είπε Τί λέτε γι αυτόν το θερμοπομπό; Αξίζει η αγορά του; Προτείνετε κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα; Ευχαριστώ Δε νομίζω ότι έχει κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με πιο φθηνούς των 50-60 ευρώ. Αν γουστάρεις το ντιζάιν και χρειάζεσαι τον χρονοδιακόπτη πάσο. (Ιονιστή δεν έχει, παπάτζες είναι αυτά). Π.χ εγώ έχω αγοράσει στην αδερφή μου αυτόν που κάνει την ίδια δουλειά (είναι ευχαριστημένη) αλλά και με πιο φθηνούς mica θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.
kronos73 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, challenger_4 είπε Ευχαριστώ για την απάντηση, Αυτό που πήρες στην αδερφή σου όμως είναι καλοριφέρ λαδιού. Όχι θερμοπομπός. Σωστά; Όχι. Είναι θερμοπομπος. Το 1ο μαγαζί γράφει όντως καλοριφέρ λαδιού αλλά είναι λάθος. Πίστεψέ με, επειδή της έβαλα τα ροδακια , είναι πολύ ελαφρύ, τα λαδιού είναι ασηκωτα. 1
Dare-Devil Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 11/8/2018 στις 5:03 ΜΜ, mp123 είπε δυο χειμωνες τωρα με nobo στα υπνοδωματια μια χαρα.οικονομικοι στο ρευμα πολυ καλη ποιοτητα θερμανσης. το μονο μειον ειναι η τιμη ( 170 και 200 ευρω οι δυο που εχω αλλα δεν καινε τιποτα.). .παρτους μην το σκεφτεσε καν. Οικονομικοί στο ρεύμα ...μόλις κατέρριψες όλο το εφαρμοσμένο μοντέλο της φυσικής στο γνωστό σύμπαν !!! 😛 Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2018 από Dare-Devil
mp123 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 5 ώρες πριν, Dare-Devil είπε Οικονομικοί στο ρεύμα ...μόλις κατέρριψες όλο το εφαρμοσμένο μοντέλο της φυσικής στο γνωστό σύμπαν !!! 😛 Ενταξη μην πιάνεσε τώρα από τις λέξεις. Σαν βαθμό απόδοσης εννοω.
Dare-Devil Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 8 ώρες πριν, mp123 είπε Ενταξη μην πιάνεσε τώρα από τις λέξεις. Σαν βαθμό απόδοσης εννοω. Βαθμό απόδοσης 1 . Ότι τραβάνε απο το δίκτυο ηλεκτροδότησης αυτό δίνουν .
mp123 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε Βαθμό απόδοσης 1 . Ότι τραβάνε απο το δίκτυο ηλεκτροδότησης αυτό δίνουν . Βαθμός απόδοσης πρόχειρα είναι =τι παίρνεις / τι δίνεις. Τωρα βάλε σε ένα δωμάτιο έναν καλό θερμοπομπο και μια σομπα τύπου κουμτελ (στα ίδια watt πάντα οι δύο) Ας πούμε για ενο χρονικό διάστημα 4 ώρων, με τον θερμοπομπο θα σου έχει κατανάλωσει πιο λίγο ρεύμα από ότι με την οποία άλλη σομπα για να αποδοσουν την ίδια θερμοκρασια.
Curtis76 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 48 λεπτά πριν, mp123 είπε Βαθμός απόδοσης πρόχειρα είναι =τι παίρνεις / τι δίνεις. Τωρα βάλε σε ένα δωμάτιο έναν καλό θερμοπομπο και μια σομπα τύπου κουμτελ (στα ίδια watt πάντα οι δύο) Ας πούμε για ενο χρονικό διάστημα 4 ώρων, με τον θερμοπομπο θα σου έχει κατανάλωσει πιο λίγο ρεύμα από ότι με την οποία άλλη σομπα για να αποδοσουν την ίδια θερμοκρασια. Δεν ισχυει αυτο. Θα εχει καψει τοσο ρευμα οσα κιλοβατ ειναι ο θερμοπομπος και η σομπα το ιδιο. Δεν υπαρχει διαφορα. Η μονη διαφορα ειναι οτι σομπα αλογονου με θερμοστατη δε γνωριζω οτι υπαρχει, αρα θα δουλευει περισσοτερο απο τον θερμοπομπο αλλα ταυτοχρονα θα βγαζει περισσοτερη ζεστη σε 4 ωρες.
mp123 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 11 λεπτά πριν, Curtis76 είπε Δεν ισχυει αυτο. Θα εχει καψει τοσο ρευμα οσα κιλοβατ ειναι ο θερμοπομπος και η σομπα το ιδιο. Δεν υπαρχει διαφορα. Η μονη διαφορα ειναι οτι σομπα αλογονου με θερμοστατη δε γνωριζω οτι υπαρχει, αρα θα δουλευει περισσοτερο απο τον θερμοπομπο αλλα ταυτοχρονα θα βγαζει περισσοτερη ζεστη σε 4 ωρες. ΟΚ πες πως είναι χαλαζία με θερμοστατη. Να το κάνω πιο απλά. Βάλε να δουλέψει έναν θερμοπομπο και μια σομπα με λάμπες για 10 λεπτά και μετά σβηστες. Πηγαινε κοντά στις σόμπες και θα δεις οτι στον θερμοπομπο ας είναι σβηστός ακόμα κρατάει πόσο ενέργειας και δίνει θέρμανση στον χώρο με την φυσική ροή ενώ η σομπα με λάμπες δεν δίνει καθόλου είναι κρύα.
nipoa Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 λοιπομ το σπιτι με θερμοπομπους ΔΕΝ ζεσταινεται. το μονο που πετυχαινεις ειναι να θερμαινεις συγκεκριμενους χωρους και ΜΟΝΟ αυτους, οσο ειναι ανοιχτος ο θερμοπομπος. αμα κλεισει, η ζεστη φευγει τοσο γρηγορα οσο ειναι η μονωση του σπιτιου σας. σηκωνεσαι απο το ενα δωματιο 17 βαθμους και πας στο αλλο που ειναι 11 . το εκανα μια χρονια με τους θερμοπομους. 2 ατλαντικ ειχα.. μπουρδες θερμανση.. και οταν μυ ηρθε ο λογαριασμος ΔΕΗ μου ανεβηκε η πιεση και αυτοθερμανθηκα... εβαλα καπακι φυσικο αεριο να βαλουν τους θερμοπομπους στον ... 2
nvel Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 42 λεπτά πριν, mp123 είπε Να το κάνω πιο απλά. Βάλε να δουλέψει έναν θερμοπομπο και μια σομπα με λάμπες για 10 λεπτά και μετά σβηστες. Πηγαινε κοντά στις σόμπες και θα δεις οτι στον θερμοπομπο ας είναι σβηστός ακόμα κρατάει πόσο ενέργειας και δίνει θέρμανση στον χώρο με την φυσική ροή ενώ η σομπα με λάμπες δεν δίνει καθόλου είναι κρύα. ε και; δηλαδή με το υδραυλικό ισοδύναμο πιστεύεις και αν σε ένα σπίτι βάλουμε μια δεξαμενή νερού θα μειωθεί μαγικά η κατανάλωση νερού;
Curtis76 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 55 λεπτά πριν, mp123 είπε ΟΚ πες πως είναι χαλαζία με θερμοστατη. Να το κάνω πιο απλά. Βάλε να δουλέψει έναν θερμοπομπο και μια σομπα με λάμπες για 10 λεπτά και μετά σβηστες. Πηγαινε κοντά στις σόμπες και θα δεις οτι στον θερμοπομπο ας είναι σβηστός ακόμα κρατάει πόσο ενέργειας και δίνει θέρμανση στον χώρο με την φυσική ροή ενώ η σομπα με λάμπες δεν δίνει καθόλου είναι κρύα. Οκ καταλαβα πως το βλεπεις. Καποτε σε ενα απο τα πολλα ιδια θεματα ειχαν γραφτει ωραια ποστ για τα ηλεκτρικα σωματα. Βαζεις λοιπον τη παραμετρο ταχυτητας και θερμικης αδρανειας. Σε ταχυτητα η ακτινοβολια και η εξαναγκασμενη μεταδοση (αεροθερμο) ειναι καλυτερα, σε θερμικη αδρανεια τα λαδιου δε παιζονται. Σε 10 λεπτα λοιπον το καθε ειδος ηλεκτρικου σωματος θα βγαλει τα ατου ή τα μειονεκτήματα του, σε βαθος χρονου ομως ολα ειναι ιδια. Πχ αν ξυπνας το πρωι για δουλεια και εχεις 15 λεπτα για ενα καφεδακι και ιντερνετ τοτε τα λαδιου ειναι αχρηστα και η αλογονου σουπερ. Ολα ειναι χρησιμα αναλογια τη χρηση αλλα ολα καινε το ιδιο ρευμα. 1
mp123 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Curtis76 είπε Οκ καταλαβα πως το βλεπεις. Καποτε σε ενα απο τα πολλα ιδια θεματα ειχαν γραφτει ωραια ποστ για τα ηλεκτρικα σωματα. Βαζεις λοιπον τη παραμετρο ταχυτητας και θερμικης αδρανειας. Σε ταχυτητα η ακτινοβολια και η εξαναγκασμενη μεταδοση (αεροθερμο) ειναι καλυτερα, σε θερμικη αδρανεια τα λαδιου δε παιζονται. Σε 10 λεπτα λοιπον το καθε ειδος ηλεκτρικου σωματος θα βγαλει τα ατου ή τα μειονεκτήματα του, σε βαθος χρονου ομως ολα ειναι ιδια. Πχ αν ξυπνας το πρωι για δουλεια και εχεις 15 λεπτα για ενα καφεδακι και ιντερνετ τοτε τα λαδιου ειναι αχρηστα και η αλογονου σουπερ. Ολα ειναι χρησιμα αναλογια τη χρηση αλλα ολα καινε το ιδιο ρευμα. Αυτο θέλω να πω. Το οτι καινε το ιδιο φυσικά. Δεν λέω το αντιθετο. 2000watt το ένα 2000watt το αλλο τα ιδια θα κάψουν όταν δουλεύουν. Εγω τους θερμοπομπους τους έχω στα δωμάτια για το βράδυ. Στο σαλόνι κουζίνα έχω ενεργειακό τζάκι. Με 10 κιλά μπρικέτες (3.30) την ημέρα έχω περίπου 6 ώρες φουλ θέρμανση όλο το απόγευμα. Φυσικά σε τέτοιο χώρο θα ήταν αχρηστο να βάλω θερμοπομπους. Τωρα στον φίλο που λέει ότι πέταξε τα λεφτά άδικα στους ατλαντικ δίκιο έχει. Ο ατλαντικ βλέπω σκρουτζ έχει 60 ευρώ οι δικοί μου οι nodo 160. Αμαξι φτηνό εχω(ξέρετε τι έχω) δεν μπορώ να το συγκρίνω με bmw που κάνει τα τριπλάσια. Αμαξι το ένα, αμαξι και το άλλο αλλά καμμια σχεση.
Curtis76 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, mp123 είπε Αυτο θέλω να πω. Το οτι καινε το ιδιο φυσικά. Δεν λέω το αντιθετο. 2000watt το ένα 2000watt το αλλο τα ιδια θα κάψουν όταν δουλεύουν. Εγω τους θερμοπομπους τους έχω στα δωμάτια για το βράδυ. Στο σαλόνι κουζίνα έχω ενεργειακό τζάκι. Με 10 κιλά μπρικέτες (3.30) την ημέρα έχω περίπου 6 ώρες φουλ θέρμανση όλο το απόγευμα. Φυσικά σε τέτοιο χώρο θα ήταν αχρηστο να βάλω θερμοπομπους. Τωρα στον φίλο που λέει ότι πέταξε τα λεφτά άδικα στους ατλαντικ δίκιο έχει. Ο ατλαντικ βλέπω σκρουτζ έχει 60 ευρώ οι δικοί μου οι nodo 160. Αμαξι φτηνό εχω(ξέρετε τι έχω) δεν μπορώ να το συγκρίνω με bmw που κάνει τα τριπλάσια. Αμαξι το ένα, αμαξι και το άλλο αλλά καμμια σχεση. Σε αυτο που λες εχει αναφερθει αλλος παραπανω. Και το πιο φτηνο και το πιο ακριβο την ιδια αποδοση εχουν και το ιδιο ικανοποιημενος ή απογοητευμενος θα εισαι. Η διαφορα τους ισως ειναι στη διαρκεια ζωης του καθενα. Στα διαφορα αεροθερμα λοιπον που εχω αγρασει σε διαφορες τιμες απο 15 μεχρι 50 ευρω ποτε δεν ειπα οτι αλλη ζεστη βγαζει το ενα και αλλη το αλλο. Απλα τα φτηνα μου κραταγαν 2 χρονια και εκοβαν απο υπερθερμανση συχνα ενω το ακριβο που εχω δεν εχει τετοια θεματα. Το ιδιο συμβαινει και στους θερμοπομους. Οτι αλλο λεμε για διαφορα στην αποδοση και στη ζεστη δεν ισχυουν. Για την ιστορια εχω εναν imetec δε θυμαμαι μοντελο λοιπον που ως αεροθερμο μου αρεσει πολυ, αλλά την ίδια ζεστη με τα φτηνα βγαζει. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2018 από Curtis76 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα