Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε μου φαίνεται κακή ιδέα αλλά όχι ότι θα φαίνεται και κάτι τελείως ουάου ώστε να σχηματίζονται ουρές απ έξω.  Ουσιαστικά το θετικό του είναι ότι είναι πιο ασφαλές για τον υπάλληλο. Από κει και πέρα βέβαια μιλάμε για τρελή ορθοστασία και πήγαινε-έλα μέσα σε αυτό το χώρο. Κατά τ άλλα ένα μινι μαρκετ σαν όλα τα άλλα από άποψη προϊόντων.

Επεξ/σία από 1988panos2171
  • Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σίγουρα σε κάποιο σημείο της Ελλάδας θα γίνει και αυτό.

Πάντως το οτι θα κάθεσαι μέσα στο μαγαζί με το laptop και τον φραπέ είναι παντελώς άκυρο, φαντάσου τον κάθε πελάτη να έρχεται να σου λέει οτι θέλει από ένα ή περισσότερα προϊόντα, εσύ θα σηκώνεσαι και θα τρέχεις στο μαγαζί για να του φέρεις τα πράγματα στο παράθυρο, εκτός κι αν εννοείς να έχεις υπάλληλο.

Πάντως το πιθανότερο να συμβεί αυτό είναι να γίνει σε κάποιο χωριό ή σε επαρχιακή πόλη της Ελλάδας. Για Αθήνα και πολύ περισσότερο για κέντρο με τα μικρά πεζοδρόμια που έχουμε και την πολυκοσμία, δεν θα έλεγα οτι είναι και το καλύτερο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε

Σίγουρα σε κάποιο σημείο της Ελλάδας θα γίνει και αυτό.

Πάντως το οτι θα κάθεσαι μέσα στο μαγαζί με το laptop και τον φραπέ είναι παντελώς άκυρο, φαντάσου τον κάθε πελάτη να έρχεται να σου λέει οτι θέλει από ένα ή περισσότερα προϊόντα, εσύ θα σηκώνεσαι και θα τρέχεις στο μαγαζί για να του φέρεις τα πράγματα στο παράθυρο, εκτός κι αν εννοείς να έχεις υπάλληλο.

Πάντως το πιθανότερο να συμβεί αυτό είναι να γίνει σε κάποιο χωριό ή σε επαρχιακή πόλη της Ελλάδας. Για Αθήνα και πολύ περισσότερο για κέντρο με τα μικρά πεζοδρόμια που έχουμε και την πολυκοσμία, δεν θα έλεγα οτι είναι και το καλύτερο.

Ουτε εσυ διαβασες και γραφεις...μιλαω για ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ σε οικοδομη με κλειστη ΒΙΤΡΙΝΑ απο μπροστα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NemeSis1990 είπε

Ουτε εσυ διαβασες και γραφεις...μιλαω για ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ σε οικοδομη με κλειστη ΒΙΤΡΙΝΑ απο μπροστα

Τότε ξαναγράψε τι αναφέρεις γιατί και πάλι δεν κατάλαβα τι εννοείς.

Εγώ σε τι αναφέρομαι δηλαδή; Τι θα πει κανονικό μαγαζί και μη κανονικό μαγαζί; 

Ένα κατάστημα όπως όλα τα υπόλοιπα με την βιτρίνα του που αντί ο πελάτης να μπαίνει μέσα να παίρνει οτι θέλει και να πηγαίνει στο ταμείο να πληρώσει, θα περιμένει απ΄έξω και από ένα παραθυράκι θα του φέρνει το αφεντικό ή ο υπάλληλος τα πράγματα, θα περιμένει να πληρώσει ο πελάτης και να του τα παραδώσει με την απόδειξη. 

Το αν το κατάστημα θα καταλαμβάνει χώρο όσο μια οικοδομή η όχι δεν παίζει κανέναν ρόλο, αφού είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση ο πελάτης θα περιμένει απ' έξω και δεν θα μπαίνει μέσα.

Απ' την φωτογραφία που μπήκε εγώ αυτό κατάλαβα για τον χώρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Τότε ξαναγράψε τι αναφέρεις γιατί και πάλι δεν κατάλαβα τι εννοείς.

Εγώ σε τι αναφέρομαι δηλαδή; Τι θα πει κανονικό μαγαζί και μη κανονικό μαγαζί; 

Ένα κατάστημα όπως όλα τα υπόλοιπα με την βιτρίνα του που αντί ο πελάτης να μπαίνει μέσα να παίρνει οτι θέλει και να πηγαίνει στο ταμείο να πληρώσει, θα περιμένει απ΄έξω και από ένα παραθυράκι θα του φέρνει το αφεντικό ή ο υπάλληλος τα πράγματα, θα περιμένει να πληρώσει ο πελάτης και να του τα παραδώσει με την απόδειξη. 

Το αν το κατάστημα θα καταλαμβάνει χώρο όσο μια οικοδομή η όχι δεν παίζει κανέναν ρόλο, αφού είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση ο πελάτης θα περιμένει απ' έξω και δεν θα μπαίνει μέσα.

Απ' την φωτογραφία που μπήκε εγώ αυτό κατάλαβα για τον χώρο.

δεν θα πιανει χωρο οπως το περιπτερο στο πεζοδρομιο. Η φοτο στην αρχη ειναι μονο για την ιδεα της βιτρινας.

μιλαω για ενα κανονικο μαγαζι που απλα δεν θα μπαινει ο πελατης μεσα αλλα θα γινοντε ολα απο εξω

εντιτ: σορυ, μιλησες για πεζοδρομιο και καταλαβα οτι εννοεις περιπτερο. τωρα καταλαβα τι ελεγες

Επεξ/σία από NemeSis1990
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτα που λες σε μερικες περιοχες usa τα εφτιαξαν απο απελπισία λογω ληστειων-δολοφονιων... bulletproof stores και δεν περιορίζονται σε μινι μαρκετ αλλα kfc pizza hat ktl

bulletproof-glass-1280x720.jpg

Klek sofia  για οικονομια ενοικιων

Klek-shop-Sofia-3.jpg

Εν ολιγης δειχνει μη ανεπτυγμενες περιοχες...

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Υπαρχει ηδη αυτο που δειχνεις οχι ακριβως ετσι αλλα υπαρχει και κοβει πολυ χρημα

ειναι βεβαια εξω απο νοσοκομειο και γι αυτο εχει τοση δουλεια..

Δημοσ.
9 ώρες πριν, fredd0 είπε

κλειστη βιτρινα εξυπηρετει σε προγραμματισμενες αγορες. Θελω γαλα και εφημεριδα. Τα μικρομαγαζα τα λεφτα τους τα βγαζουν απο το παω για εφημεριδα και αγοραζω αλλες 10 μαλακιες γιατι τις ειδα μπροστα μου, εκει παιζει το μαρκαπ

υγ δεν ειναι ολα τα ρωσικα 'κλειστα'. Υπαρχουν πολλα που πουλανε τροφιμα κλπ και σ'αυτα μπαινεις κανονικα μεσα και διαλεγεις

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που τέτοια κλειστά καταστηματα λογικά θα εχουν μικρότερη κερδοφορία. Περνάς από το περίπτερο, βλέπεις κατι που δεν ήξερες μεχρι τότε ότι θες και το παίρνεις. Πάς πχ για τσιγάρα, βλέπεις τσίχλες, σοκολάτες κλπ μπροστά.... παίρνεις κατι. Αν περάσεις με τα παιδιά..... αστα.

10 ώρες πριν, Zengar Zombolt είπε

+ θα έχεις και καμιά τουαλέτα  μέσα να κάνεις την ανάγκη σου και όχι να γεμίζεις μπουκαλάκια νερού με "ζεστή μπύρα" .
Καλά για number 2 ούτε να το συζητάμε η πριν φύγεις από το σπίτι η κρατιέσαι......διαφορετικά άστα να πάνε    

Και εδώ ερχεται το αιώνιο ερώτημα. Που κατουράνε οι περιπτεράδες; :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, isay είπε

H αγορά δείχνει τι γινεται και τι θα γίνει. Οσο αυξάνεται το κακο, πάμε σε πιο δραστικά μετρα, οσο το κακο παραμενει μικρό και αυξάνεται η κατανάλωση, μπορει να σε βάλει και μεσα στο περιπτερο, να σε χαιδεψει η κοπελιτσα και να σου ταισει και το κρουασαν. 

Με δυο λογια δεν υπάρχει ελληνικη ξεκάθαρη τάση οπως την εχεις στο μυαλο σου.

Δυο διαφορετικά παραδειγματα:

Ελλαδα: Πολλα βραδυνα εφημερευοντα φαρμακεία, είναι ανοιχτά αλλά με κατεβασμένη και κλειδωμένη σίτα (πως στο διάολο το λενε) και παιρνεις τα φαρμακα χωρις να μπεις μεσα. Το εχω δει προσωπικά σε Αθήνα, Σαλονίκη και κάποια νησιά 

Αγγλία: Τα περισσότερα απομακρυσμένα βενζινάδικα εχουν κλειστο κουβουκλι που ο υπάλληλος σε εξυπηρετεί χωρις να κινδυνευει. Για οσους δεν ξέρουν, βενζίνη βάζεις μόνος σου. 

Οπως βλέπεις δεν ειναι θεμα χώρας αλλά συνθηκών. 

συμφωνω με τα λεγομενα σου οντος σε πολλες χωρες πλεον υπαρχει το αυτοματο συστημα  για πολλα πραγματα και ο υπαλληλος δεν διατρεχει κινδυνο.. απλος ελλαδα ειμαστε πισο σε πολλα λογο οτι ετσι τα εχουν κανει

Επεξ/σία από inspector.error
  • Sad 1
Δημοσ.

Γιατί κάποιος να προτιμήσει να πάει σε τέτοιο μαγαζί και όχι σε κλασσικό;

Αν το σκέφτεσαι για μίνι ή σούπερ μάρκετ δες και τα express ή άλλο τέτοιου τύπου που λειτουργεί 365 μέρες μέχρι τις 3 το πρωί (δεν ξέρω αν μπορείς να το πας και αργότερα). Είναι πολύς κόσμος που δεν βολεύεται με τα ωράρια των σούπερ μάρκετ ή όλο και κάτι θα χρειαστεί με τις 9.

Δημοσ.

Συμφωνώ και εγώ. Καλύτερα κάποιο 24ωρο μινι μάρκετ/είδη καπνού παρά αυτό το πράγμα.

Αυτό το μοντέλο που προτείνεις ίσως να είναι χρήσιμο σε περιοχές με μεγάλη εγκληματικότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέψου σαν πελάτης.

Εσύ μας αναφέρεις το σχέδιο σου έχοντας στο νου πως θα είσαι αραχτός με το λαπτοπ και θα περνάς ζωή και κότα. Ένα συν στο να σε προτιμήσει ο πελάτης; τι επιπλέον προσφέρεις; ΤΙΠΟΤΑ.

Ο πελάτης κοιτάει την ευκολία του. Μερικοί πηγαίνουν στο περίπτερο και ζητάνε κάτι συγκεκριμένο. Υπάρχουν πάρα πολλοί όμως που πηγαίνουν και κοιτάνε τι να πάρουν.

Πάω πριν κάποιες μέρες παίρνω κάτι μπύρες από ένα περίπτερο, κι έριχνα ματιές τι συνοδευτικό θα πάρω. Πολλές φορές σε μαρκετ κοιτάω και τα συστατικά. Αν τώρα είναι να σου λέω φέρτο μου, α δε μου κάνει φέρε το άλλο... τρέχα γύρευε Ούτε απ έξω δε θα περνούσα. εκτός αν είχα ανάγκη και ήταν η τελευταία μου επιλογή. 

Κάνε κάτι που θα έχει όφελος ο πελάτης για να σε προτιμήσει. πχ ανοιχτός πολύ αργά. Εσύ το μόνο που σκέφτεσαι είναι πως θα καλοπερνάς εσύ. Σκέψου τον πελάτη.

Γιατί να έρθω στο κατάστημα σου από τη στιγμή που δε θα έχω την ευκολία να κοιτάω άνετα αυτό που θέλω; Πες μου ένα λόγο.

Επεξ/σία από kleo1
  • Like 2
Δημοσ.

Πάντως εχω δεί στην περιοχή μου αρκετά "ψιλικατζίδικα" που καποτε είχαν μόνο τσιγάρα, εφημερίδες και κανενα παγωτό να το εχουν γυρίσει σε mini market κατασταση. Προφανως εχουν πολύ περιορισμένες ποσότητες  και τιμές καπως τσιμπημένες σχετικά με τα super αλλα όταν θες πχ ετοιμη μπεσαμέλ κυριακή πρωί (συμβαίνει) ή γαλα εβαπορέ διχτάκι στις 10 το βράδυ για να εχεις το πρωί με τον καφέ.... βολεύει. Είναι ανοιχτά μεχρι αργά (11-12 το βράδυ) και εχουν σχεδόν τα παντα από λίγο.

Δημοσ.

Ανυπάρκτο σαν ιδέα. Όχι απλά δεν προσφέρει τίποτα που δεν υπάρχει ήδη αλλά το κάνει και με χειρότερο τρόπο (έλλειψη άμεσης επαφής με το προιον). 
Έγραψες θέμα για το ποσο γαμάτο θα ήταν για σένα να το δουλεύεις...αυτό ειναι τελειως αδιαφορο για τον πελατη. 
Συνταγή για φούντο το θεματάκι. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...