Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Εγώ το έγραψα και στηρίζω την άποψη μου και επιπλέον θεωρώ ότι λέτε σαχλαμάρες και ανακρίβειες, καθώς ακόμα και έτσι όπως τα λέτε να το πάρουμε, με το περίπτερο ως αναφορά παραδοσιακού στοιχείου του αστικού περιβάλλοντος, τα σύγχρονα περίπτερα με τις τέντες, τα σταντ και τις Φ πινακίδες led ουδεμία σχέση έχουν με τα παραδοσιακά περίπτερα του 1920, καταλαμβάνουν δε πολλαπλάσιο χώρο κατά κανόνα παράνομα..

Το να μη ξέρεις δεν είναι κακό. Το να κάνεις ότι ξέρεις και να κατακρίνεις ως σαχλαμάρες τους άλλους δείχνει ασέβεια. 

Τα περίπτερα πάνε αρχιτέκτονικα με βάση τον αστικό εκσυγχρονισμο. Δε θα μπορούσε να έμενε το ξύλινο παλιό σε μια πόλη που αλλάζει η αρχιτεκτονική της. 

Το αν είναι όμορφα η όχι είναι υποκειμενικό. 

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Το ότι έχουμε χαμηλότερο IQ κατα μέσο όρο πληθυσμιακά ισχύει (και φαίνεται και απο την κατάσταση στην χώρα και τα άτομα που εκλέγουμε :P )  

Το αν μπορούσαμε να το βελτιώσουμε δια μέσω της παιδείας ειναι συζητήσιμο. 

Y.Γ το ότι το μέσο IQ μας ως πληθυσμός είναι χαμηλό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε έξυπνους ανθρώπους ή και πολύ ευφυείς απλά σημαίνει πως είναι μικρότερο το ποσοστό τους σε σχέση με άλλα κράτη και πως το ποσοστό των λιγότερο ευφυών είναι μεγαλύτερο σε σχέση με άλλα κράτη. 

Ακόμα κι αν ισχύουν τα νούμερα δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο αυτά τα τεστ (γιατί λογικά σε τεστ στηρίζονται τα στατισιτκά) δείχνουν πραγματική εξυπνάδα σε πραγματικές συνθήκες και τι ποσοστό του πληθυσμού τα κάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, zio10 είπε

Ακόμα κι αν ισχύουν τα νούμερα δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο αυτά τα τεστ (γιατί λογικά σε τεστ στηρίζονται τα στατισιτκά) δείχνουν πραγματική εξυπνάδα σε πραγματικές συνθήκες και τι ποσοστό του πληθυσμού τα κάνει.

Το IQ είναι η βάση της επιστήμης της ψυχολογίας. δεν είναι τεστ του maxim.... ειναι επιστημονικές έρευνες και βάσει αυτών διαμορφώνεται η άποψη μας για το πως λειτουργεί η κοινωνία μας αλλά και ο εαυτός μας με άλλα λόγια αν είναι χαζομάρες αυτά είναι χαζομάρες όλο ή το μεγαλύτερο κομμάτι της σύγχρονης ψυχολογίας, κοινωνιολογίας και ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομικής επιστήμης. 

Επίσης πρόσεξε πως τα κράτη με χαμηλότερο IQ έχουν και χαμηλότερη ποιότητα ζωής.. δεν ειναι τυχαίο. 

Επεξ/σία από TopicStrarter
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Το IQ είναι η βάση της επιστήμης της ψυχολογίας. δεν είναι τεστ του maxim.... ειναι επιστημονικές έρευνες και βάσει αυτών διαμορφώνεται η άποψη μας για το πως λειτουργεί η κοινωνία μας αλλά και ο εαυτός μας με άλλα λόγια αν είναι χαζομάρες αυτά είναι χαζομάρες όλο ή το μεγαλύτερο κομμάτι της σύγχρονης ψυχολογίας, κοινωνιολογίας και ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομικής επιστήμης. 

Επίσης πρόσεξε πως τα κράτη με χαμηλότερο IQ έχουν και χαμηλότερη ποιότητα ζωής.. δεν ειναι τυχαίο. 

Δλδ η Κινα εχει το υψηλοτερο IQ στον πλανητη με αυτα που μας λες. Βεβαια το βιοτικο της επιπεδο ειναι χαώδες χειροτερο απο σκανδιναβιες-αυστραλιες-καναδα και αλλες ποσες χωρες. Το IQ ειναι μοναδα μετρησης κατι πολυ συγκεκριμενου. Η νοημοσυνη ειναι πολυπλευρη και υπαρχουν δεκαδες διαφορετικα ειδη νοημοσυνης. 

Υπαρχουν ανθρωποι που δεν  ξερουν να κανουν προσθεση αλλα εχουν τρομερη κοινωνικη νοημοσυνη και τρομερες κοινωνικες δεξιοτητες...αλλοι αθλητικες...αλλοι μουσικες...αλλοι καλλιτεχνικες. Ο χάρτης που ανεβασες δεν λεει πραγματικα ΤΙΠΟΤΑ!

• Like 2
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Το ότι έχουμε χαμηλότερο IQ κατα μέσο όρο πληθυσμιακά ισχύει (και φαίνεται και απο την κατάσταση στην χώρα και τα άτομα που εκλέγουμε :P )  

Το αν μπορούσαμε να το βελτιώσουμε δια μέσω της παιδείας ειναι συζητήσιμο. 

Y.Γ το ότι το μέσο IQ μας ως πληθυσμός είναι χαμηλό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε έξυπνους ανθρώπους ή και πολύ ευφυείς απλά σημαίνει πως είναι μικρότερο το ποσοστό τους σε σχέση με άλλα κράτη και πως το ποσοστό των λιγότερο ευφυών είναι μεγαλύτερο σε σχέση με άλλα κράτη. 

https://iq-research.info/en/average-iq-by-country

ok δεν είμαστε χάλια, ούτε οι καλύτεροι. Παρόλα αυτά η διαφορά 5-10 μονάδες στο iq δεν είναι και τεράστια.

Δημοσ.

Το πόσα λάθη μπορεί να έχει μια τέτοια έρευνα που στηρίζεται σε ψυχολογικά τεστ τα οποία δεν είναι καθολικά αναγνώρισμενα απ όλη την επιστημονική κοινότητα, φθάνουν σε σημείο hoax. 

Μιλάμε για έρευνα που σου παρουσιάζει τον μέσο Αφγανο εξυπνότερο από τον μέσο Συριο. Μόνο από εκεί αντιλαμβάνεται κανείς ότι κάτι δε πάει καλά. Όπως βέβαια από το γεγονός ότι εγώ σε 40 ερωτήσεις βγήκα Αϊνστάιν. 

Για την ιστορία, η έρευνα είναι ι του 2002 απ ότι βλέπω. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, gas7777 είπε

Το πόσα λάθη μπορεί να έχει μια τέτοια έρευνα που στηρίζεται σε ψυχολογικά τεστ τα οποία δεν είναι καθολικά αναγνώρισμενα απ όλη την επιστημονική κοινότητα, φθάνουν σε σημείο hoax. 

Μιλάμε για έρευνα που σου παρουσιάζει τον μέσο Αφγανο εξυπνότερο από τον μέσο Συριο. Μόνο από εκεί αντιλαμβάνεται κανείς ότι κάτι δε πάει καλά. Όπως βέβαια από το γεγονός ότι εγώ σε 40 ερωτήσεις βγήκα Αϊνστάιν. 

Για την ιστορία, η έρευνα είναι ι του 2002 απ ότι βλέπω. 

Στο Καζακσταν και το Βιετναμ ειναι πιο εξυπνοι απο Ελλαδα (η οποια ειναι στα ιδια με Σιερα Λεονε και Καμποτζη) και το Κιργιστάν το Λαος και αλλες ποσες ανυπαρκτες χωρες ειναι παρα πολυ πιο εξυπνοι από τους Καταριανούς που ειναι μεσα στις πιο πλουσιες χωρες του πλανητη.

Πιο αχρηστη και ανουσια "ερευνα" δεν εχω δει στη ζωη μου.

Επεξ/σία από Backpacker
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Δλδ η Κινα εχει το υψηλοτερο IQ στον πλανητη με αυτα που μας λες.

Ναι και αυτό φαίνεται και στον ακαδημαϊκό χώρο όπου οι περισσότεροι που διαπρέπουν σε επιστημονικά παιδεία θετικών επιστημών ειναι ασιάτες και κυρίως κινέζοι και δευτερευόντως Ιάπωνες. 

21 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Βεβαια το βιοτικο της επιπεδο ειναι χαώδες χειροτερο απο σκανδιναβιες-αυστραλιες-καναδα και αλλες ποσες χωρες

Παραβλέπεις εδώ όμως και άλλα ζητήματα.. το IQ δεν είναι παρά μια παράμετρος (σημαντική αλλά μια μόνο) 

Εδώ έχουμε να κάνουμε και με την πολυπλοκότητα των κρατών είναι ένα αχανές κράτος με αχανή πληθυσμό. 

Σκέψου δηλαδή πχ πόσο εύκολο ειναι να μεγαλώσεις 1 παιδί και πόσο εύκολο ειναι να μεγαλώσεις 10 (με τα οικονομικά στην άκρη σκέψου την δυσκολία απλά σε οργανωτικό επίπεδο και πρακτικό) πως θα τα διαβάζεις πως θα τα πλένεις κτλ κτλ πως θα εξασφαλίσεις μια κοινή εμπειρία; 

Φυσικό ειναι σε κάποια σημεία ο άλλος με το 1 παιδί να τα πάει καλύτερα απο εσένα και ας είσαι εσύ καλύτερος οικογενειάρχης

Ειναι πολλά τα ζητήματα που προκύπτουν στην διακυβέρνηση ενός κράτους όσο αυξάνει η πολυπλοκότητα του.. πχ πόσο μεγάλη θα ειναι η βουλή; αν ειναι παρα πολύ μεγάλη τότε ναι μεν εκπροσωπείται μεγαλύτερο φάσμα του λαού αλλά ειναι πιο δύσκολο να λειτουργήσει αν ειναι πολύ μικρή εκπροσωπείται μικρότερο φάσμα του λάού άλλα είναι εύκολο να λειτουργήσει. 

γενικά πρέπει να βρεθούν δύσκολες ισορροπίες σε πολλά ζητήματα που δεν υφίσταται ώς προβλήματα σε λιγότερο πολύπλοκες χώρες. 

Με άλλα λόγια μόνο ένας έξυπνος καπετάνιος θα κατάφερνε να κουμαντάρει ένα τεράστιο σκάφος και ας έχει προβλήματα ενας λιγότερο έξυπνος (που θα μπορούσε να κουμαντάρει άνετα ένα μικρότερο όμως) θα το είχε φουντάρει ή θα πεθαίνανε οι επιβάτες απο λοιμώξεις ή άλλες αιτίες/ατυχήματα προϊόντα κακής οργάνωσης. 

Και έχοντας αυτό στο μυαλό βλέπουμε πως η Κίνα μια χαρά τα πάει (ειδικά σε σύγκριση με άλλα μεγάλα κράτη όπως η Ινδία που έχει χαμηλότερο IQ) 

Έχει μαζέψει όλη την βιομηχανία χτίζει σπίτια (εδώ είδαμε πως είχαν πρώτοι μίνι market χωρίς υπαλλήλους :P αλλά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα και διάφορα άλλα) η ποιότητα των πολιτών της αυξάνεται κάθε χρόνο δραματικά χτίζουν όλο περισσότερα διαμερίσματα και σπίτια που θα τα ζηλεύαμε εδώ στην Ελλάδα κτλ κτλ  και γενικά ειναι ανερχόμενη δύναμη.

άρα ναι δεν βλέπω κάτι να ξεφεύγει της λογικής. 

10 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Η μέτρηση του IQ ειναι απο τα πιο solid κομμάτια της επιστήμης της ψυχολογίας ειναι ο βασικός πυρήνας και έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ και εξονυχιστικά δεν υπάρχει περιθώριο αμφισβήτησης πόσο μάλλον hoax.

Το αμφισβητούν ίσως όσοι έχουν χαμηλά αποτελέσματα και δεν τους αρέσει. 

ή όσοι έχουν άγνοια επι του θέματος και βαριούνται να το ερευνήσουν 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Ναι και αυτό φαίνεται και στον ακαδημαϊκό χώρο όπου οι περισσότεροι που διαπρέπουν σε επιστημονικά παιδεία θετικών επιστημών ειναι ασιάτες και κυρίως κινέζοι και δευτερευόντως Ιάπωνες. 

Αυτό το 'οι περισσότεροι' το υπολόγισες και σε συνάρτηση με τον συνόλικό πληθυσμό των Κινέζων ή σε απόλυτες τιμές; :rolleyes:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, totem_lost είπε

Αυτό το 'οι περισσότεροι' το υπολόγισες και σε συνάρτηση με τον συνόλικό πληθυσμό των Κινέζων ή σε απόλυτες τιμές; :rolleyes:

Βασικά επειδή διαβάζω επιστημονικά περιοδικά το βλέπω στην καθημερινότητα μου (ασχέτως υπηκοότητας γιατί πολλοί ειναι απο ΗΠΑ αλλά Κινέζοι στην καταγωγή ας πούμε) και γενικά υπάρχουν έρευνες ενα google ειναι ψάξτο και θα δεις. 

*εννοώ scιence, chemical reviews κτλ όχι focus και national geographic (μαρέσουν και αυτά δηλαδή απλά δεν εννοούσα αυτά) 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Το αμφισβητούν ίσως όσοι έχουν χαμηλά αποτελέσματα και δεν τους αρέσει. 

Το αμφισβήτησα με iq ανώτερο του Αϊνστάιν, βάσει του τεστ που δίνει η σελίδα τους. Τιμή μου αλλά δεν είμαι τόσο έξυπνος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

6 λεπτά πριν, gas7777 είπε

Το αμφισβήτησα με iq ανώτερο του Αϊνστάιν, βάσει του τεστ που δίνει η σελίδα τους. Τιμή μου αλλά δεν είμαι τόσο έξυπνος. 

Αυτό τώρα που είπες για ποιο λόγο το έγραψες και τι νόημα βγάζει; δεν καταλαβαίνω τιποτα... 

Καταρχήν το IQ του Einstein δεν έχει μετρηθεί.  Για ποια σελίδα μιλάς και σε ποιους αναφέρεσαι όταν λες "τους" τους ψυχολόγους γενικά; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τιμή μου, να με θεωρούν τόσο έξυπνο, αλλά δεν είμαι. Αυτό έγραψα. 

Η έρευνα που έβαλες προέρχεται από αυτό το site που έχει και iq test. Λένε ότι ο Αϊνστάιν είχε άνω του 140 iq πάντως. 

https://iq-research.info/en/average-iq-by-country

Επεξ/σία από gas7777
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

*εννοώ scιence, chemical reviews κτλ όχι focus και national geographic (μαρέσουν και αυτά δηλαδή απλά δεν εννούσα αυτά) 

Έλα τα βρήκα! Δεν τα πάμε και άσχημα οι Έλληνες στα publications per capita.. ειδικά για λάο με τόσο μέτριο IQ :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...