Vasivouzoukos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε ''E τότε ντάξει μωρέ'' και αφιερώνεις 2 αράδες αναφέροντας απλά ( για τους τύπους ) όσους βρωμίζουν τα σπίτια μας και έπειτα παραθέτεις 5000 εικόνες δείχοντας γκράφιτι ( σορρυ γραφίτη) λες και αν βγούμε στην γειτονιά του κάθε μέλους από εδώ μέσα θα δει τα ηλιοτρόπια του βανκ γκοκ στον τοίχο του και όχι τις μουτζούρες ενός νεαρού αλητόπαιδου. Δύο τινά συμβάινουν, είτε είσαι από αυτούς που τα κάνουν είτε είσαι από αυτούς που όταν όλοι οι άλλοι λένε άσπρο εσύ λες μαύρο μόνο και μόνο για να τους πας κόντρα. Ας αφήσουμε λοιπόν αυτούς που μας διαβάζουνε να κρίνουν μόνοι τους και να σχηματίσουν άποψη βλέποντας τι υπάρχει γύρω τους και δη στην ιδιοκτησία τους. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2018 από Vasivouzoukos 7 2
talibanakos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 9 ώρες πριν, billdanos είπε πάντως να ξέρετε πως η ανοχή όλων τα συντηρεί όλα αυτά. Γιατί αν απλά έστω τους φώναζε κάποιος την ώρα που θα τους έβλεπε και χωρίς να πάει να παίξει ξύλο ή να καλέσει την αστυνομία, σιγά σιγά θα είχαμε αποτελέσματα. Ωραια τα λες,αλλα εχασες εκει που ξεκινησες να κανεις διαλογο με γνωστους κολλημενους δηθεν αντιωχαδερφιστες. Ο ελληνας κανει τσαμπουκαδες μονο αν του παρουν καμια σειρα στην ουρα ή αν τον κλεισουν σε καμια διασταυρωση. Εκει που πραγματικα πρεπει να μιλησει δε μιλαει,για αυτο χειροτερευει η κατασταση. Επισης ο ελληνας εχει καρφωμενη στο μυαλο του την ιδεα οτι εαν καλεσει αστυνομια για καποιο ζητημα θα τον πουν αμεσως ρουφιανο. Χαρακτηριστικο παραδειγμα: Πριν καμια βδομαδα πηρα τηλ αστυνομια επειδη μια κ@ριολα ριχνει 2-3 φορες τη μερα νερα σε κεντρικοτατη διασταυρωση,με αποτελεσμα να γλυστραει σαν πουτ@ν@ ο ηδη χαλια δρομος. Στη συγκεκριμενη διασταυρωση μαλιστα πριν κανα μηνα αφησα το παπι να πεσει μετα απο 2-3 παντιλικια εξ αιτιας φυσικα νερου στο δρομο. Για καλη της τυχη δεν ηταν τα δικα της νερα. Την ωρα λοιπον που εκλεισα το τηλ, μια συναδελφος που ακουσε τα λεγομενα μου, μου ειπε : καλα ρε καρφι πηρες την αστυνομια; Δεν ηξερα με ποια λεξη να αρχισω να τη βριζω.. Για μερικες μερες δεν ειδα να ριχνει νερα η σιχαμενη για να πλυνει το κωλομαγαζο της,αλλα σημερα μου φανηκε οτι ειδα νερα να εχουν ψευτοστεγνωσει στη διασταυρωση. Ετσι λοιπον εχουμε μαθει και κανουμε τους Μ@λ@κες με Μι κεφαλαιο και ολα αυτα τα ζωα συνεχιζουν να κανουν οτι τους κατεβει,επειδη ο ελληνας δε θελει να χαλαει τη ζαχαρενια του. 3 1
tritonas00 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, TopicStrarter είπε Αλλά αν το κάνουν σε άσχημα σπίτια/παρατημένα αποθήκες κτλ δεν βρίσκω ιδιαίτερο θέμα με ειδικές εξαιρέσεις... και μονο που το κανουν σε ξενη περιουσια δηλωνει εγκεφαλικη δυσλειτουργια Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2018 από tritonas00 10
mp123 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 11 ώρες πριν, theoritikos είπε Τα τσογλανάκια είναι 3 και ανήκουν στην σύνδεσμο της original. Το κακό ξεκίνησε από τότε που μεταφέρθηκε ο σύνδεσμος σε ισόγειο χώρο κοντά στην γειτονιά μου. Κάνοντας μια βόλτα πέριξ του χώρου, παρατηρώ πως έχουν βάψει τοίχους κοντά στον σύνδεσμο. Από όλους τους συνδέσμους αυτοί της original είναι οι πιο 'κάφροι' στην περιοχή μου. Δυστυχώς, κανένας γείτονας δεν έχει δείξει ενδιαφέρον να ασχοληθεί με το θέμα. Αν όμως έβαφαν κάτι δικό τους θα είχαν άλλη αντίδραση βέβαια... Το σκέφτομαι να πάω και να επέμβω στις ταγκιές τους και να γράψω πράγματα του τύπου " δεν κατεβάζει το καπάκι της τουαλέτας" , "κοιμάται με το αρκουδάκι αγκαλιά" , "φοράει ακόμα πάνες" . Αν μαζέψω την παρέα μου και πάω στον σύλλογο να τους κράξουμε θα έχει κανένα αποτέλεσμα? Θα πάμε και καλά με την λογική ότι θέλουμε να γραφτούμε, αλλά δεν μας αρέσει να βλέπουμε γκράφιτι λες και είμαστε στο γκέτο. Πιαστε τους ξυριστε τους τα κεφαλια και γραφτε επανω τους - ειμαι τεντυμποης κανω γκραφιτι-
Super Moderators billdanos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Μην μπερδεύετε τα γκράφιτι που γίνονται από επώνυμους καλλιτέχνες ή ομάδες και μετά από συμφωνία με δήμους κλπ σχετικά με το χώρο που θα αναλαβουν, με τις καραγκιομουτζούρες που γίνονται οπουδήποτε. Και μην ξεχνάτε πως είναι τόσο ζωάδια που πάνε και ταγκάρουν ακόμη και πάνω από τα γκράφιτι αυτά... Αυτα τα παιδιά λοιπόν δεν είναι εκκολαπτόμενοι καλλιτέχνες, είναι απλά αμόρφωτα κακομαθημένα... 3 3
TheGrisGrisMan Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Αστυνομία καταγγελία, αν τους προλάβουν επι τόπου, μολις το μάθουν οι γονείς τους θα τους τραβήξουν το αυτί και τέλος (true story)
LongTom Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δεν ξέρω εάν τις μουτζούρες και τα τανγκς μπορούμε να τα αποκαλέσουμε γκραφίτι. BTW: Μέχρι να διαβάζω το νήμα νόμιζα ότι ήταν για τους "Ανήλικους Σκαφτιάδες" και την παιδική εργασία...😅
Comic maniak Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Λυση: 1) Περνετε ενα οπλο paintball 2) Το γεμιζετε 3) Πηγαινετε σε μια ταρατσα 4) Καθε φορα που πανε να κανουν γκραφιτι αρχιζεται να πυροβολατε μανιωδως Problem Solved (Φυσικα κανω πλακα,οι σφαιρες απο το paintball gun δεν ειναι και οτι πιο ευχαριστο οταν σε χτυπανε....θα τους αξιζε ομως😂😂). Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2018 από Comic maniak 1
pontez2 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Δε ξέρω αν το graffiti ανήκει στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και προσωπικά περισσότερο θα με εκνευρίσει ο τυπάς που θα παρκάρει στο πάρκινγκ μου για "5 λεπτάκια μωρέ", παρά ο πιτσιρικάς που γράφει τη βλακεία του σε ενα τοίχο. Το πρόβλημα θα ειχε λυθεί αν ο εκάστοτε Δήμος όριζε κάποια συγκεκριμένα σημεία ως ελευθερα για να εκφραστουν οι πιτσιρικάδες. Ειδικά η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν γινει έρμαιο του κάθε μαθητευόμενου "καλλιτέχνη" και μαρτυρά την υποβάθμιση της εκάστοτε περιοχής και το πόσο ασχολείτε η δημοτική αρχή με τη καθαριότητα ή τη φύλαξη. Πχ δε προκειται να δεις ευκολα γκράφιτι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, ούτε στη Κηφισιά, θα δεις ομως πολλά στο κέντρο. Ουσιαστικά το προβλημα ειναι η ατιμωρησία και η έλλειψη οργάνωσης ωστε αυτά τα παιδιά να μπορουν να εκφραστουν χωρις να μολύνουν ξένες ιδιοκτησίες. Βάνδαλοι πάντα θα υπάρχουν, αλλά αν υπάρχει φυλαξη θα εξαφανιζονται. Οπότε λοιπόν για ακομα μια φορά, ξαναγυρνάμε στην κουβέντα του "ΚΑΝΤΕ 10.000 ΓΑΜΩΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΑΣΤΙΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΙΑΡΡΗΚΤΗ ΜΕ ΣΙΔΕΡΑ, ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΒΑΝΔΑΛΟΥ, (που η αστυνομια τον παρακολουθει και πρέπει πρωτα να χτυπησει καμια 50αρια γριούλες για να τον πιάσει και μετά απο μερικές ημέρες να τον αφησει η δικαιοσυνη ελευθερο για να ξανακάνει τα ιδια) και όλα θα φτιάξουν. Αλλά ξέρουμε πολύ καλά οτι αυτο δε θα γινει ποτέ/ Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2018 από pontez2 1 1
theoritikos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 @TopicStrarter βάζεις στην ίδια κατηγορία τις μουτζουρες ταγκιες με τα καλλιτεχνικά γκράφιτι ; ( όχι δεν τα αποκαλώ γραφιτι έτσι για να σου την σπάσω) . Αν δεν μπορείς να την καταλάβεις πες μου που μένεις για να έρθω να διακοσμησω εγώ ο ίδιος τους αδιάφορους κενους τοίχους του σπιτιού σου με τις καλλιτεχνικές μου ταγκιες
DrLo Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 51 λεπτά πριν, Comic maniak είπε Λυση: 1) Περνετε ενα οπλο paintball 2) Το γεμιζετε 3) Πηγαινετε σε μια ταρατσα 4) Καθε φορα που πανε να κανουν γκραφιτι αρχιζεται να πυροβολατε μανιωδως Problem Solved (Φυσικα κανω πλακα,οι σφαιρες απο το paintball gun δεν ειναι και οτι πιο ευχαριστω οταν σε χτυπανε....θα τους αξιζε ομως😂😂). χμμμμμ ...............
zx-spectrum Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Μαζεύεστε τόσα άτομα όσοι είναι αυτοί.... παίρνετε ενα σακί ασβέστη (φθηνο υλικό) φτιάχνετε 2-3 κουβάδες μείγμα και με το που τους βλεπετε κατεβαίνετε στο σημείο. Την ώρα που ταγκάρουν περνάτε απο πάνω τον ασβέστη ταυτόχρονα ή με διαφορά 1 λεπτού (εξαρτάται τις διαθέσεις σας για τσαμπουκάδες). 4-5 φορές αν γίνει θα βαρεθούν και θα την κάνουν. Το ποιο σημαντικό είναι να υπάρχει δραστηριότητα απο κοινού και απο άλλα άτομα της γειτονιάς αλλά δυστυχώς εχει δημιουργηθεί και η νοοτροπία "δεν παει να καεί το σπίτι του γείτονα το δικό μου να μην αρπάξει..." κοινώς κοιτάνε όλοι την πάρτη τους.
fingolfingr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 51 λεπτά πριν, pontez2 είπε Δε ξέρω αν το graffiti ανήκει στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και προσωπικά περισσότερο θα με εκνευρίσει ο τυπάς που θα παρκάρει στο πάρκινγκ μου για "5 λεπτάκια μωρέ", παρά ο πιτσιρικάς που γράφει τη βλακεία του σε ενα τοίχο. Το πρόβλημα θα ειχε λυθεί αν ο εκάστοτε Δήμος όριζε κάποια συγκεκριμένα σημεία ως ελευθερα για να εκφραστουν οι πιτσιρικάδες. Ειδικά η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν γινει έρμαιο του κάθε μαθητευόμενου "καλλιτέχνη" και μαρτυρά την υποβάθμιση της εκάστοτε περιοχής και το πόσο ασχολείτε η δημοτική αρχή με τη καθαριότητα ή τη φύλαξη. Πχ δε προκειται να δεις ευκολα γκράφιτι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, ούτε στη Κηφισιά, θα δεις ομως πολλά στο κέντρο. Ουσιαστικά το προβλημα ειναι η ατιμωρησία και η έλλειψη οργάνωσης ωστε αυτά τα παιδιά να μπορουν να εκφραστουν χωρις να μολύνουν ξένες ιδιοκτησίες. Βάνδαλοι πάντα θα υπάρχουν, αλλά αν υπάρχει φυλαξη θα εξαφανιζονται. Οπότε λοιπόν για ακομα μια φορά, ξαναγυρνάμε στην κουβέντα του "ΚΑΝΤΕ 10.000 ΓΑΜΩΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΑΣΤΙΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΙΑΡΡΗΚΤΗ ΜΕ ΣΙΔΕΡΑ, ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΒΑΝΔΑΛΟΥ, (που η αστυνομια τον παρακολουθει και πρέπει πρωτα να χτυπησει καμια 50αρια γριούλες για να τον πιάσει και μετά απο μερικές ημέρες να τον αφησει η δικαιοσυνη ελευθερο για να ξανακάνει τα ιδια) και όλα θα φτιάξουν. Αλλά ξέρουμε πολύ καλά οτι αυτο δε θα γινει ποτέ/ Πριν από μερικά χρόνια σε μια επαρχιακή πόλη δεν θυμαμαι τι εψαχνα και είχα παει σε καποια κτηρια του (ήταν διασπαρτα στην πόλη). Σε ενα κτηριο που πηγα ήταν σαν κτηριο φανταστα. Όλες οι πόρτες κλειστες χωρίς ταμπελες..... τίποτα. Χτυπησα λοιπον μια πόρτα για να ρωτήσω που ήταν το γραφείο που εψαχνα. Ανοιγοντας την πόρτα υπηρχαν περιπου 15 ατομα με τα πόδια στο γραφείο, με εφημερίδα κλπ, να μιλάνε, να γελάνε..... φυσικά ήταν η δημοτική αστυνομία της πόλης. Συσσωμη από ότι καταλαβα. 4 Χρόνια στην πόλη εκείνη δεν είχα δεί πανω από 3 φορές δημοτική αστυνομία. Ε λογικά εκεί ήταν η "φωλια" τους. Οπότε και να γίνουν προσλήψεις... απλά οι περισσότεροι θα καταλληξουν να καθονται στα γραφεία. 15 λεπτά πριν, zx-spectrum είπε Μαζεύεστε τόσα άτομα όσοι είναι αυτοί.... παίρνετε ενα σακί ασβέστη (φθηνο υλικό) φτιάχνετε 2-3 κουβάδες μείγμα και με το που τους βλεπετε κατεβαίνετε στο σημείο. Την ώρα που ταγκάρουν περνάτε απο πάνω τον ασβέστη ταυτόχρονα ή με διαφορά 1 λεπτού (εξαρτάται τις διαθέσεις σας για τσαμπουκάδες). 4-5 φορές αν γίνει θα βαρεθούν και θα την κάνουν. Το ποιο σημαντικό είναι να υπάρχει δραστηριότητα απο κοινού και απο άλλα άτομα της γειτονιάς αλλά δυστυχώς εχει δημιουργηθεί και η νοοτροπία "δεν παει να καεί το σπίτι του γείτονα το δικό μου να μην αρπάξει..." κοινώς κοιτάνε όλοι την πάρτη τους. Το θέμα όμως είναι ότι δεν είναι δική σου δουλεια να βάφεις όλη την γειτονια ελπίζοντας ότι θα σταματήσουν. Ούτε μπορείς να φωνάζεις καθε μέρα την παρέα σπίτι μήπως και φανουν οι πιτσιρικάδες. Θα μπείς μεσα μόνο και μόνο από τις μπύρες. Πέρα από την πλάκα όμως, δεν ειναι όλα τα σπίτι ασπρα. Πχ το δικό μου εχει πλάκα απ'εξω, ο γειτονας το έχει μπεζ, ο παρακάτω γαλαζιο. 4 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε Αστυνομία καταγγελία, αν τους προλάβουν επι τόπου, μολις το μάθουν οι γονείς τους θα τους τραβήξουν το αυτί και τέλος (true story) Η καλυτερη λύση είναι η αστυνομία αλλα...... Πριν λίγες μερες περνουσα από ενα δρόμο και διπλα κοπηκαν καλώδια από την κολωνα της ΔΕΗ. Ευτυχως το πεζοδρόμιο δεν είχε κινηση. Εμεινα εκεί για να πω σε κανενα να κανει στην ακρη για να μην θρηνησουμε και θυματα. Ενώ η κληση στην αστυνομία εγινε αμεσως, ήρθαν μετα από μισή ώρα. Φυσικά δουλεια τους ήταν να καλέσουν την ΔΕΔΔΗΕ αλλα θα επρεπε να ερθουν για να μην χτυπησει κανείς. Οπότε πιστευω ότι και να τους καλέσεις.... δυσκολα θα ερθουν εγκαιρα για να τους προλαβουν επιτόπου. 1
pontez2 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, fingolfingr είπε Ε λογικά εκεί ήταν η "φωλια" τους. Οπότε και να γίνουν προσλήψεις... απλά οι περισσότεροι θα καταλληξουν να καθονται στα γραφεία Eιναι γνωστο οτι τέτοιες υπηρεσιες ηταν καθαρά για κλησεις και ακομα αυτο κάνουν. Δεν ειναι αυτοι το θέμα μας. Η αστυνομια ειναι. Αστυνομια χρειάζεσαι που θα ειναι μονιμα έξω, σε κάθε γειτονιά. Μιλάμε για μια χωρα με απιστευτη παραβατικοτητα και το μονο που μας ενδιαφέρει ειναι κανα προστιμο. 1
fredd0 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, pontez2 είπε Δε ξέρω αν το graffiti ανήκει στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και προσωπικά περισσότερο θα με εκνευρίσει ο τυπάς που θα παρκάρει στο πάρκινγκ μου για "5 λεπτάκια μωρέ", παρά ο πιτσιρικάς που γράφει τη βλακεία του σε ενα τοίχο. ισως γιατι δεν εχεις τοιχο να ταγκαρουν. Αλλα αμα εχεις, κανεις την ανακαινησουλα σου, πληρωσεις να βαψεις κλπ και μετα 2 μερες σου ρθει το 15χρονο να 'ταγκαρει' τον τοιχο σου θα αλλαξεις αποψη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα