Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, fingolfingr είπε Ασχετο αλλα σημερα εμαθα ότι οι υπρερωρίες που εκανα τόσο καιρό ήταν μη δηλωμένες στην επιθεωρηση. Οπότε και λαμβανα 80% προσαυξηση. Από εδώ και περα (01/09/2018) μας είπαν ότι υποχρεωτικά οι υπερωρίες πρεπει να είναι δηλωμένες και καταχωρημένες στην επιθεωρηση εργασία. Οπότε θα πρεπει αν είναι υπολογισμένες από πριν και όχι "εχει δουλεια ας κατσω λίγο πραπάνω" και κυριως ως δηλωμένη.... η προσαυξηση θα είναι 40%. Κρίμα. Οχι μονο να ειναι δηλωμενες αλλα να προαναγγελονται ...Εκει θα γινει ο χαμος με δραστηριοτητες σε 24ωρη βαση που δεν μπορουν να προβλεφτουν . Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2018 από Γιάννης Platano
Πανος999 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 33 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Οχι μονο να εινα ιδηλωμενες αλλα να προαναγγελονται ...Εκει θα γινει ο χαμος με δραστηριοτητες σε 24ωρη βαση που δεν μπορουν να προβλεφτουν . Ναι λες κ ολοι οι νομοι στην Ελλαδα τηρουνται.. Παλι απατοι θα παμε οι εργατες....
fingolfingr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Οχι μονο να εινα ιδηλωμενες αλλα να προαναγγελονται ...Εκει θα γινει ο χαμος με δραστηριοτητες σε 24ωρη βαση που δεν μπορουν να προβλεφτουν . Ακριβώς. Εγώ πχ για να κανω υπερωρίες νομιμα θα πρεπει να εχω ενημερωσει το HR μου εγκαιρα ώστε να το δηλώσουν. Ακομα και οι ίδιοι ακομα δεν ξερουν πως θα το κανουν ακριβώς μιας και υπαρχουν πολλες περιπτωσεις όπου οι υπερωρίες είναι εκτακτες, οπότε και αδήλωτες. Πχ με καλούν μια κυριακή για κατι που εγινε και πρεπει να παω για 3 ώρες εκτακτως. 38 λεπτά πριν, Πανος999 είπε Ναι λες κ ολοι οι νομοι στην Ελλαδα τηρουνται.. Παλι απατοι θα παμε οι εργατες.... Στη δικοί μου περιπτωση θα βγώ χαμένος. Κι αυτό γιατί μεχρι τώρα επαιρνα μεγαλύτερη προσαυξηση στις υπερωρίες μιας και ήταν εκτακτες/αδήλωτες στην επιθεωρηση. Αυτό που μας είπαν είναι ότι ανεξαρτητα αν ήταν πλήρωμένες, με πλήρωμενες εισφορες ΙΚΑ κλπ και γενικώς ήταν σωστη η εταιρία προς τους υπαλληλους..... η εταιρία κινδύνευε με προστιμο από την επιθεωρηση. Οπότε από εδώ και περα όλα δηλωμένα με μικρότερη προσαυξηση δυστυχως. 1
Orpheas1992 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Σε εμας σημερα αρχισαν να κανουν νερα σχετικα με τις υπερωριες, οτι χρειαζονται προεγκριση απο το υπουργειο κλπ και ψαχνονται ακομα... Ειμαι σε ποστο που κανω σταθερα 2 ωρες υπερωρια καθε μερα (με 6ωρη συμβαση), οποτε βγαινω χαμενος. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι οτι στην τελευταια μου μισθοδοσια παρατηρησα μεγαλο φορο Φ.Μ.Υ. που δεν υπηρχε σε καμια προηγουμενη. Συγκεκριμενα, οπως το υπολογισα αφαιρειται περιπου το 18% του μικτου συνολικου ποσου ολων των υπερωριων που εχω κανει (και εννοειται αλλο ενα 16% κρατησεις ΙΚΑ απο τις υπερωριες). Τι ειν τουτο; Εχει να κανει με τη νεα ρυθμιση για τις υπερωριες; Δηλωθηκαν δηλαδη καπως "αλλιως" για τον Αυγουστο και προεκυψε ο Φ.Μ.Υ; Δεν ειχα ποτε ξανα Φ.Μ.Υ σε καμια μισθοδοσια εδω και 3 χρονια...
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν μπορω να καταλαβω γιατι σε επηρεαζει η προαναγγελια των υπεριωριων. Οπως τις πληρωνοσουν θα τις πληρωνεσαι εκτος και τις επερνες "μαυρα".
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, Orpheas1992 είπε Ειμαι σε ποστο που κανω σταθερα 2 ωρες υπερωρια καθε μερα (με 6ωρη συμβαση), οποτε βγαινω χαμενος. Ισα ισα εισαι στο μονο ποστο που θα τις πληρωνεσαι κανονικα...με το που μπει ο μηνας σε δηλωνουν και τελος! Παντως μεγαλη μαλακια του υπουργειου αυτο το πραγμα με τις υπερωριες...και σε εμενα στην δουλεια εχει προκληθει αναστατωση.Γιατι τυχαινουν εκτακτα και μπορει να τυχει να κατσεις.ΠΩς να το ξερεις απο πριν?
Orpheas1992 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν δειχνουν τοσο προθυμοι να τις δηλωνουν ολες απο την αρχη. Μαλλον ηθελαν να εχουν την δυνατοτητα να δινουν εκτακτες ή και καθολου αν τυχει και δεν εχει δουλεια. Το θεμα ειναι οτι ειδα πρωτη φορα ΦΜΥ στις υπερωριες μου και υποθετω οτι σχετιζεται με το νεο συστημα, ισως κανω και λαθος. Ειναι αρκετες οι κρατησεις αν προστεθουν και του ΙΚΑ.
Silverage Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Νομίζω ΦΜΥ μπαίνει αν ξεπεράσεις κάποιο ποσό συνολικά. 1
Orpheas1992 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 17 λεπτά πριν, Silverage είπε Νομίζω ΦΜΥ μπαίνει αν ξεπεράσεις κάποιο ποσό συνολικά. Εχω την εντυπωση οτι ειχα φτασει ξανα το ποσο χωρις να εχω ΦΜΥ αλλα δεν ειμαι και σιγουρος. Θα παρω τηλεφωνο σημερα-αυριο να το ρωτησω και θα επανελθω.
logistoulis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Orpheas1992 είπε Εχω την εντυπωση οτι ειχα φτασει ξανα το ποσο χωρις να εχω ΦΜΥ αλλα δεν ειμαι και σιγουρος. Θα παρω τηλεφωνο σημερα-αυριο να το ρωτησω και θα επανελθω. αν ξεπεράσεις το αφορολόγητο έχεις φμυ, αν όχι δεν έχεις ακόμα και αν δεν στα κρατούσαν τώρα αυτά, θα σου έβγαινε να πληρώσεις στη δήλωση ή εναλλακτικά αν στα κρατάνε χωρίς να πρέπει θα σου βγει επιστροφή, μην αγχώνεσαι, αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2018 από logistoulis 1
logistoulis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 ενδιαφέρουσα απόφαση δικαστηρίου.. https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=210354
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα