Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τωρα αμα πεις σε καποιους για τους ελεγχους των προιοντων οπου ακομα και αναμεσα στα επωνυμα βρισκονται διαφορες σε χαρακτηριστικα που δεν αναγραφονται στις συσκευασιες οπως το μικροβιακο φορτιο ή οι μικροβιακες καλλιεργειες που χρησιμοποιηθηκαν, θα σε κοιτανε σαν εξωγηινο. 

Ειναι οι ιδιοι ανθρωποι ομως που εχουν αποψη επι του θεματος και τη διατυπωνουν βασισμενη σε "νομιζω" , "δε μπορει να..." , "μου φαινεται" , "μου χει πει ο τριτοξαδερφος του κουμπαρου μου" και τετοια. Αυτοι που πιστευουν πως απο τη γευση και μονο αντιλαμβανονται την ποιοτητα ή που δεν μπορουν να ξεχωρισουν τι σημαινει γραμμη παραγωγης και τι πρωτες υλες. 

Αυτοι ντε που λενε πως ο,τι βγαινει απο το ιδιο εργοστασιο ειναι και ιδιο μ αλλο ονομα :D

Εχει ζουμι το τοπικ, συνεχιστε λιγο να δω κατι :D

  • Like 2
  • Thanks 3
  • Απαντ. 270
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bill999r είπε

Εσύ έχεις δουλέψει;;; 

 

Ναι εχω δουλεψει. Εσυ οπως φαινεται δεν το εχεις κανει,γιατι αν το ειχες κανει θα ηξερες οτι δεν ειναι τοσο απλα τα πραματα.

Οταν δουλευεις κυριολεκτικα καθε μερα ολη μερα και κοιμασαι με το ζορι 7 ωρες τοτε καποια στιγμη απλα πεφτεις κατω και πανε στραφι τα εξτρα μεροκαματα.

Για καποιο τριμηνο εκανα 3 δουλειες,ετσι για ποικιλια,μεχρι που ειπα οτι δεν παει αλλο.

 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, talibanakos είπε

Εσυ οπως φαινεται δεν το εχεις κανει

Μία χαρά το έχω κάνει φίλε κ ξέρω. 

Κ μια χαρά το κάνουν κ πάρα πολλοί άλλοι. 

Το θέμα είναι τι ζητάει κάνεις τελικά από την ζωή. 

Γτ για μένα όπως είπα κ παραπάνω τα χρήματα έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα μιας κ με αυτά που έχω περνάω αξιοπρεπώς. 

Τώρα αν κάποιος έχει οικονομικό πρόβλημα, δεν το συζητώ, κ δύο και τρεις δουλειές θα κάνει για να τα βγάλει πέρα... 

1 ώρα πριν, margaritagr είπε

υτοι που πιστευουν πως απο τη γευση και μονο αντιλαμβανονται την ποιοτητα ή που δεν μπορουν να ξεχωρισουν τι σημαινει γραμμη παραγωγης και τι πρωτες υλες

Νομιζω αυτή η πρόταση περιέχει κ την απάντηση στην αρχική ερώτηση του θρεντ... 

Κάθε ποιότητα έχει κ διαφορετική τιμή... 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, margaritagr είπε

Αυτοι ντε που λενε πως ο,τι βγαινει απο το ιδιο εργοστασιο ειναι και ιδιο μ αλλο ονομα

Άσε Μαργαρίτα, μου άνοιξαν τα μάτια εδω πέρα που κοιμόμουν τόσο καιρό. Αγοράζω κι εγώ βιολογικό γάλα και νόμιζα οτι είναι βιολογικό τόσο καιρό. Αλλά αφού φτιάχνεται στο ίδιο εργοστάσιο...

Δημοσ.
9 ώρες πριν, margaritagr είπε

 

Αυτοι ντε που λενε πως ο,τι βγαινει απο το ιδιο εργοστασιο ειναι και ιδιο μ αλλο ονομα :D

Εχει ζουμι το τοπικ, συνεχιστε λιγο να δω κατι :D

Ναι, στην εταιρία που δουλεύω εγώ, όσο και να σου φαίνεται περίεργο, βγάζουμε το ίδιο ποιοτικά προϊόν σε 2,3,4 διαφορετικές συσκευασίες και επωνυμίες.

Πουλάει το ίδιο για PL και επίσης με τη δικιά του επωνυμία.

Και το βλέπω με τα μ-ά-τ-ι-α μου.Αλλιώς, πιθανώς να μην το πίστευα.

  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Ναι, στην εταιρία που δουλεύω εγώ, όσο και να σου φαίνεται περίεργο, βγάζουμε το ίδιο ποιοτικά προϊόν σε 2,3,4 διαφορετικές συσκευασίες και επωνυμίες.

Πουλάει το ίδιο για PL και επίσης με τη δικιά του επωνυμία.

Και το βλέπω με τα μ-ά-τ-ι-α μου.Αλλιώς, πιθανώς να μην το πίστευα.

Εντάξει, προφανώς και γίνεται κι αυτό. Απλά το γεγονός ότι ένα προϊόν βγαίνει από την ίδια γραμμή παραγωγής με ένα άλλο δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι έχει και την ίδια ποιότητα, με ό,τι αυτή εσωκλείει σαν έννοια. Και στης μπε εμ βε τα ερηοστάσια πχ, από την ίδια γραμμή παραγωγής βγαίνει και ένα 116d, και ένα 135 και ένα m5. Προφανώς δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.

Εμένα τελικά θα μου πει κανείς πώς καταλαβαίνει από τη γεύση ποιά μπανάνα είναι καλύτερη όταν την τρώει; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε

Εμένα τελικά θα μου πει κανείς πώς καταλαβαίνει από τη γεύση ποιά μπανάνα είναι καλύτερη όταν την τρώει; 

Εννοείς "ποιοτικά" να φανταστώ? Με την γεύση δεν μπορείς να καταλάβεις την ποιότητα. Μιλώντας απόλυτα, οι βιολογικές μπανάνες είναι σίγουρα καλύτερες σε ποιότητα. Επίσης, όπως ισχύει και για όλα τα φρούτα, όσο λιγότερο γινομένα, τόσο το καλύτερο γιατί έχουν λιγότερη ζάχαρη.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, bill999r είπε

Πως ακριβώς να ελέγξεις τα ποσοστά των πώλησεων; 

Δεν βγάζει νόημα... 

Ας πάρουμε για παράδειγμα την P&G. Έχει δεκάδες κωδικούς μέσα σε ένα s/m. Θεωρείς πως δεν ξέρουν πόσα ακριβώς τεμάχια δικά τους πουλιούνται και πόσα ιδιωτικής ετικέτας; Αφήνω στην άκρη την περίπτωση να είναι δικά της ή έστω να έχει μερίδιο στα ιδιωτικής. Ας πούμε πως δεν έχει καμία σχέση. Αν δεν τα δίνει τα στοιχεία το ίδιο το s/m είμαι πεπεισμένος πως είναι σε θέση να γνωρίζει ακριβώς τις πωλήσεις με απόκλιση π.χ. 2%. Θες μέσω νόμιμων διαδικασιών, πχ έρευνες; Θες μέσω παράνομων, πχ σκάω ένα πακέτο σε υπάλληλο IT και έχω τα στοιχεία ακριβώς; Ή σκάω ένα πακέτο στο παιδάκι του λογιστηρίου και μου λέει τα πάντα σχετικά με τις τιμές, τον προμηθευτή, τον χρόνο παράδοσης, τον χρόνο και τον τρόπο πληρωμής.

Με τον όρο έλεγχο των πωλήσεων εννοώ πως η χ,ψ πολυεθνική έχει δώσει άτυπα, ίσως χωρίς καν να το γνωρίζει το s/m, ένα όριο πωλήσεων μέχρι το οποίο δεν της δημιουργεί πρόβλημα. Π.χ πωλήσεις πολυεθνικής 70%, ιδιωτικής 30%. Μόλις ξεπεράσει το 30% θα αρχίσει τα δικά της. Μέσα έχει πολλά. Άμεση πίεση στο s/m, κόψιμο πίστωσης, κόψιμο προσφορών και άλλα πολλά. Και αυτά είναι τα νόμιμα. Φυσικά κανένα s/m δεν θα τα βάλει με έναν τόσο ισχυρό παίκτη. Οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές στο χώρο των s/m δεν έχουν να κάνουν τόσο με οικονομίες κλίμακας όσο ότι για μια μικρή αλυσίδα είναι σχεδόν ανήμπορη να αντιδράσει στις πιέσεις των μεγάλων.

Επίσης είμαι πεπεισμένος πως αν δεις ένα ιδιωτικής ετικέτας να πουλάει τρελά και να μην είναι από πίσω κάποιος μεγάλος, υπάρχουν δύο τινά. Α) Να μην τη ξαναδείς στα ράφια τον άλλο μήνα ή την άλλη σεζόν και Β) να διαβάσεις κάπου ότι πουλήθηκε στον τάδε όμιλο. 

Όσον αφορά στην αναφορά μου στην τιμή στη Σόφια, μάλλον δεν διάβασες το υπόλοιπο κείμενο για την αγοραστική δύναμη καθώς αναφερόμουν στη ψυχολογία του αγοραστή και στο πως αυτή επηρεάζεται άμεσα από το διαθέσιμο εισόδημα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, bill999r είπε

Ακριβώς... Για γιατρούς εργένηδες που δεν μπορούν να μείνουν μόνοι τους. Ενώ εδώ στην Ελλάδα μπορούν... Κ άνετα μάλιστα....

Η γνωστή σου τα βγάζει πέρα, αλλά σίγουρα όχι άνετα. 

Κ εδώ έρχομαι να ξανακολλησω τους ανθρώπους που ζουν με επιδόματα κ είναι άνετοι. 

Γτ από εκεί ξεκίνησε η συζήτηση κ παρέθεσα τα παραπάνω παραδείγματα που εσύ, βασιζόμενος στο γνωστό σου, που ακόμη δεν ξέρουμε τι δουλειά κάνει, θες να αντικρούσεις. 

Για να μην το πολυκουραζουμε, το UK είναι ένα ακριβό μέρος, όπως κ το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης

Ξαναλέω ότι δεν εχω ζησει αγγλια για να ξέρω τι ακριβώς παίζει. Παρόλα αυτά εμπιστευομαι τους ανθρώπους που εχω εκεί.

Η γνωστή σπουδασε εκεί, δουλευε αμεσως μετά και όταν μαζεψε καποια χρήματα ήρθε ελλαδα για να προσπαθήσει. 3 χρόνια μετά τα μαζεψε και γυρισε πίσω. Λίγο μετά ακολουθησαν αντρας και παιδια. Δεν ξέρω αν τα βγάζει περα ανετα ή όχι αλλα σίγουρα καλύτερα από εδώ.

Όσο για τον φίλο, αν και δεν καταλαβαίνω τι σημασία εχει, τους πρόωτους 2 μήνες εβρισκε λίγα πραγματα. Είχε να μείνει αλλα δεν είχε γνωστό για τον βοηθησει για δουλεια. Βρήκε μέσω γραφείου και δουλευε σαν υδραυλικός που ήταν και η δουλεια που εκανε στην ελλαδα. Λόγω μεγαλων αναγκων για τέτοιο επαγγελμα στην συγκεκριμένη πόλη, δουλευε από την αρχή όλη μέρα. Αυτή την περιοδο δουλευει σε ενα εργαστάσιο με προϊόντα ζύμης. Δουλευει 5ημερο, 12ωρα, κυρίως βραδινά με πολλα σκ (και ρεπό μεσα στην βδομαδα. Πληρωνεται όλα τα νομιμα και με τα βραδινά κλπ ανεβαίνει αρκετά. Πόσα παίρνει ακριβώς δεν μπορώ να σου πώ αλλα όπως σου είπα είναι ανετα.

9 ώρες πριν, bill999r είπε

Μία χαρά το έχω κάνει φίλε κ ξέρω. 

Κ μια χαρά το κάνουν κ πάρα πολλοί άλλοι. 

Το θέμα είναι τι ζητάει κάνεις τελικά από την ζωή. 

Γτ για μένα όπως είπα κ παραπάνω τα χρήματα έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα μιας κ με αυτά που έχω περνάω αξιοπρεπώς. 

Τώρα αν κάποιος έχει οικονομικό πρόβλημα, δεν το συζητώ, κ δύο και τρεις δουλειές θα κάνει για να τα βγάλει πέρα... 

Νομιζω αυτή η πρόταση περιέχει κ την απάντηση στην αρχική ερώτηση του θρεντ... 

Κάθε ποιότητα έχει κ διαφορετική τιμή... 

Αν βγαίνεις με αυτά που παίρνεις καλα κανεις και δεν ζορίζεσαι. Εγω την αλλη που είμαι ο μόνος του δουλευει στην οικογένεια, εδώ και κανενα μήνα που είναι τα παιδια στα πεθερικά δουλευω 6ημερο και 12ωρα. Είμαι κομματια αλλα..... πρεπει.

Επεξ/σία από fingolfingr
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, beatshooter είπε

Μπορείς να βάλεις μια φώτο; είδα στο ταχινι αλλα απλά έχει εναν κωδικό στιο στυλ που λες. Αλλα δεν μπορώ να καταλάβω και πολλά απ το κωδικό

Δες στη συσκευασία του παγωτού, έχει το σήμα "FR 62.817.030 CE"

Τέτοια σήματα είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν σε όλα τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης που προέρχονται από χώρες της ΕΕ. 

Το τι σημαίνουν οι κωδικοί το βρίσκεις ή με γκουγκλάρισμα ή σε σελίδες που υπάρχουν για αυτό το σκοπό ή πιο σωστά μέσω της βάσης δεδομένων στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο παράδειγμα που έχω βάλει, το παγωτό έχει συσκευαστεί στο εργοστάσιο της Haagen Dazs στο Arras της Γαλλίας.

haagen.jpg.7a8662b578e4931b0ec61bd3a8cefb13.jpg

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

13 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Δες στη συσκευασία του παγωτού, έχει το σήμα "FR 62.817.030 CE"

Τέτοια σήματα είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν σε όλα τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης που προέρχονται από χώρες της ΕΕ. 

Το τι σημαίνουν οι κωδικοί το βρίσκεις ή με γκουγκλάρισμα ή σε σελίδες που υπάρχουν για αυτό το σκοπό ή πιο σωστά μέσω της βάσης δεδομένων στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο παράδειγμα που έχω βάλει, το παγωτό έχει συσκευαστεί στο εργοστάσιο της Haagen Dazs στο Arras της Γαλλίας.

haagen.jpg.7a8662b578e4931b0ec61bd3a8cefb13.jpg

και τι μαρκα είναι στην ετικέτα;

 

Πριν χρόνια δουλευα σε εργαστασιο με γαλακτοκτοκομικά. Αν και δεν ήμουν στην παραγωγή ακουγα όχι πολλα τυριά που δεν εφευγαν σε ενα ευλογο χρονικό διαστημα τα πουλαγαν σε χαμηλότερη τιμή σε εταιριες η οποιες θα αλλαζαν το κουτί, εβγαζαν το λογοτυπο (αν υπηρχε) και θα το πουλουσαν σαν δικό τους. Δεν μιλάω σε καμια περιπτωση για ληγμενα. Πχ η φέτα που καθόταν να ωριμάσει για 3 μήνες στο εργαστάσιο και είχε ημερομηνία ληξης ενα χρονο μετά, αν δεν εφευγε στο 6μηνο μπορεί να εφευγε μαζικά ετσι. Για να κανουν και χώρο για την νεα παραγωγή.

Επεξ/σία από fingolfingr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/8/2018 στις 10:05 ΠΜ, Bigi444444 είπε

Τώρα εγώ να κάνω μια ηλίθια, αλλά εντελώς ειλικρινή ερώτηση; Δηλαδή οι περισσότεροι από εσάς, εάν αντιλαμβάνομαι σωστά, καταλαβαίνετε τη διαφορά στην ποιότητα ενός τροφίμου από τη γεύση του και την υφή του; Δηλαδή ας πούμε τρώτε τη μπανάνα από τη λαϊκή, τρώτε και τη dole και αντιλαμβάνεστε ποιά έχει περισσότερα κατάλοιπα χημικών;

 

24 λεπτά πριν, Stamer είπε

Εννοείς "ποιοτικά" να φανταστώ? Με την γεύση δεν μπορείς να καταλάβεις την ποιότητα. Μιλώντας απόλυτα, οι βιολογικές μπανάνες είναι σίγουρα καλύτερες σε ποιότητα. Επίσης, όπως ισχύει και για όλα τα φρούτα, όσο λιγότερο γινομένα, τόσο το καλύτερο γιατί έχουν λιγότερη ζάχαρη.

Ναι, σε αυτό αναφέρομαι, που είχα ρωτήσει και προηγουμένως.Επειδή κι εγώ θεωρώ πως από μια σκέτη γεύση και υφή δεν μπορείς να είσαι βέβαιος ότι έχεις στα χέρια σου καλύτερο τρόφιμο.Όχι πάντα τουλάχιστον.Και εντάσσεται στο γενικότερο αίσθημα και την πεποίθηση ότι αφού το πληρώνω και παραπάνω, άρα είναι και καλύτερο. Μπορεί και να ισχύει βέβαια. Από την άλλη, μπορεί και όχι. Απλά από ένα δάγκωμα εγώ προσωπικά θεωρώ πως δεν βγαίνει το πόρισμα.

Επεξ/σία από Bigi444444
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Εγω την αλλη που είμαι ο μόνος του δουλευει στην οικογένεια, εδώ και κανενα μήνα που είναι τα παιδια στα πεθερικά δουλευω 6ημερο και 12ωρα. Είμαι κομματια αλλα..... πρεπει

Σεβαστό κ μπράβο σου. Κ το λέω από καρδιάς. 

Για τα υπόλοιπα μακάρι ο κόσμος να περνάει καλύτερα στο εξωτερικό, απλά από αυτά που ακούω κ από τις δικές μου εμπειρίες παντού τα ίδια σκατα είναι. 

Δυστυχώς για όλους μας. 

 

  • Like 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε

Ναι, σε αυτό αναφέρομαι, που είχα ρωτήσει και προηγουμένως.Επειδή κι εγώ θεωρώ πως από μια σκέτη γεύση και υφή δεν μπορείς να είσαι βέβαιος ότι έχεις στα χέρια σου καλύτερο τρόφιμο.Όχι πάντα τουλάχιστον.Και εντάσσεται στο γενικότερο αίσθημα και την πεποίθηση ότι αφού το πληρώνω και παραπάνω, άρα είναι και καλύτερο. Μπορεί και να ισχύει βέβαια. Από την άλλη, μπορεί και όχι. Απλά από ένα δάγκωμα εγώ προσωπικά θεωρώ πως δεν βγαίνει το πόρισμα.

Για πολλά τρόφιμα μπορείς να καταλάβεις κάποια χαρακτηριστικά τους απλά καταναλώνοντάς τα (ακόμα και την ποιότητα). Όμως ειδικά για την μπανάνα θεωρώ οτι είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ίσως κάποιος παραγωγός ή ντόπιος τελος πάντων σε χώρα που οι μπανανιές είναι εντελώς κοινές (όπως σε εμας οι ελιές) να καταλαβαίνει και από την γεύση κάποια πράγματα.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...