kage Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) https://www.lidl-hellas.gr/el/ellines-promitheutes.htm http://www.athleticradio.gr/deltia-tipou/186453-proionta-idiotikhs-etiketas-apo-thn-praktiker/ Glen Marnoch Speyside Whisky ,gin ophir hortus cromwel σε lidl aldi κερδισαν χρυσα /ασημενια βραβεια 2018 ______ τωρα για γαλατα και κρεατα σκεφτειτε τις ελληνοποιησεις που γινονται καθημερινα μεταξυ βοσκων στα συνορα ____ Οι premium οποτε θελουν κλεινουν τις private..σκεφτειτε τις προσφορες ή μπονους που κανουν οποτε θελουν να τους βγουν καποια νουμερα..δεν εχουν λογο να το κανουν εφοσον ακομη εχουν μεγαλα κερδη Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2018 από kage
Lanike71 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Δουλεύω σε πολύ μεγάλη εταιρία στο χώρο των τροφίμων και μάλιστα η εταιρία βγάζει και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Η ποιότητα δε διαφέρει καθόλου από το επώνυμό μας προϊόν. Το θέμα είναι να το ξέρει κάποιος και να το εκμεταλλευτεί γλιτώνοντας χρήμα. Η διαφορά στην τιμή μπορεί να φτάνει και το 40%. Οπότε κατ΄εμέ, δεν υπάρχει κανόνας "πάρε PL ή όχι". Επίσης, έχε κατά νου ότι η ίδια πολυεθνική μπορεί να βγάζει 2 και 3 προϊόντα που μπορεί να είναι ανταγωνιστικά το ένα προς το άλλο αλλά στην ουσία μόνο η επωνυμία αλλάζει...Το προϊόν παραμένει ίδιο και συνήθως το ένα είναι λίγο πιο φτηνό από το άλλο. 18 ώρες πριν, mylo είπε Ένα παράδειγμα από εμένα όπου το συγκεκριμένο προϊόν είναι πολύ καλό τόσο σε ποιότητα όσο και τιμή. 1.79 τα 500g, όταν οι άλλοι έχουν παραπάνω τα 375g και τα μισά μέσα είναι θραψαλα Μάλλον θρύψαλλα εννοείς...Άλλο πράγμα τα θράψαλα. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2018 από Lanike71 3 1
kage Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Σε καποιες εχουν και παρομοιο barcode(η επωνυμη με το pl)...διαφερουν σε 1 ,2 νουμερα Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2018 από kage
opcorsa Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 5 ώρες πριν, AristidisZ είπε Ναι μπεεεε, εσένα δε σου έχει συμβεί να βάλεις βενζίνη σε τυχαίο πρατήριο και (στη καλύτερη των περιπτώσεων) να σε πιάσουν κότσο, μόνο στους άλλους συμβαίνει Τώρα για τα barilla που λέει ο παππούς πάω πάσο, ο καθένας έχει την άποψή του για το τι τρώει και τι πίνει, αν ο άλλος θεωρεί ότι η γεύση π.χ. του τορτελίνι της Barilla είναι ίδιο με αυτό του Lidl ή του Spar ξέρω γω, μαγκιά του γιατί στη τελική ικανοποιεί τα διατροφικά του γούστα με πολύ λιγότερα λεφτά, δε μπορώ να κρίνω... την βενζινη μου -ως γνησιος αμαξακιας- προσεχω που την βαζω τυπε... οποτε οχι δεν μου εχει τυχει..
AristidisZ Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 3 λεπτά πριν, opcorsa είπε την βενζινη μου -ως γνησιος αμαξακιας- προσεχω που την βαζω τυπε... οποτε οχι δεν μου εχει τυχει.. ΄Αρα τύπε δε βάζεις βενζίνα στο πιο φτηνό βενζινάδικο που απλά θα πετύχεις Γιατί σε αυτό συμφώνησες παραπάνω, σε περίπτωση που δε το πήρες χαμπάρι...
opcorsa Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 28 λεπτά πριν, AristidisZ είπε ΄Αρα τύπε δε βάζεις βενζίνα στο πιο φτηνό βενζινάδικο που απλά θα πετύχεις Γιατί σε αυτό συμφώνησες παραπάνω, σε περίπτωση που δε το πήρες χαμπάρι... σωστα τυπε
bill999r Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, Lanike71 είπε διαφορά στην τιμή μπορεί να φτάνει και το 40%. Οπότε κατ΄εμέ, δεν υπάρχει κανόνας "πάρε PL ή όχι". Κ γιατί ακριβώς η πολύ μεγάλη εταιρία που δουλεύεις δίνει τα ιδιωτικής ετικέτας 40% φθηνότερα; Αφού δεν έχουν ποιοτική διαφορά, από που ακριβώς γλυτώνει τη διαφορά;;;
Lanike71 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, bill999r είπε Κ γιατί ακριβώς η πολύ μεγάλη εταιρία που δουλεύεις δίνει τα ιδιωτικής ετικέτας 40% φθηνότερα; Αφού δεν έχουν ποιοτική διαφορά, από που ακριβώς γλυτώνει τη διαφορά;;; Αν και δεν είμαι στο οικονομικό τμήμα, μπορώ να σου απαντήσω με κάτι που είχα ακούσει σε άλλη εταιρία που ήμουν: πολλές μεγάλες εταιρίες, μπορεί να δουλέψουν ακόμα και με μηδενικό κέρδος σε κάποιες περιοχές, αρκεί να μην αφήσουν τον ανταγωνιστή να επεκταθεί αυτός. Όπως κάνουν και πολλές μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες, αγοράζουν παίκτες και τους δίνουν δανεικούς. Μπορεί να μην τους χρησιμοποιούν, αλλά δεν τους χρησιμοποιεί και ο αντίπαλος... Απλή λογική. 1
papoys1 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 7 ώρες πριν, opcorsa είπε ναι αλλα μην τους το χαλας, πηρες ποντους στην καρτα και κιτρινα μπεε Δεν έχω κάρτα ούτε είχα ποτέ μου.Μόνο της μισθοδοσίας τη χρεωστική με την οποία πληρώνω παντού το ίδιο χωρίς πόντους μειώσεις κ.λ.π.. Δεν με πείραξε το έφερα ως παράδειγμα να δούμε τι ρόλο παίζει η διαφήμιση ενός προιόντος που τελικά για μένα τουλάχιστον αποδείχθηκε πολύ κατώτερο από αντίστοιχο φτηνότερο προιόν. Απλά δέχθηκα και μου τον έπιασαν μια φορά.Δεν πρόκειται όμως να τους ξανααφήσω να κάνουν κάτι τέτοιο. Τα ίδια παθαίνουν και όσοι προτιμούν π.χ. να τρώνe barilla.Να δεχτώ ότι οι πρώτες ύλες τους είναι πιο προσεγμένες πιο φρέσκες έστω ένα σκαλί παραπάνω οι οποίες όμως στη γεύση δεν παίζουν και κανένα μεγάλο ρόλο. Από εκεί όμως και μέχρι του σημείου να δέχομαι να πληρώνω 1,30 το μισό κιλό ενώ ο άλλος τα πουλάει 40 καταντάει μαζοχισμός.Βάλτα 60-70 άντε 80 λεπτά που είναι διπλή τιμή αλλά 1,30;;;;;; Δηλαδή να πληρώνω αυγοτάραχο για χαβιάρι.Δεν το δέχομαι με κανένα λόγο.Κάποιοι το δέχονται.Δεν έχω κανένα πρόβλημα.Ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του και τις απόψεις του. Δεν δέχομαι όμως να επιμένουν και να μου λένε ότι είναι φυσιολογική αυτή η χαώδης διαφορά τιμής του ενός προιόντος με το άλλο. 3
Stamer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 3 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Αν και δεν είμαι στο οικονομικό τμήμα, μπορώ να σου απαντήσω με κάτι που είχα ακούσει σε άλλη εταιρία που ήμουν: πολλές μεγάλες εταιρίες, μπορεί να δουλέψουν ακόμα και με μηδενικό κέρδος σε κάποιες περιοχές, αρκεί να μην αφήσουν τον ανταγωνιστή να επεκταθεί αυτός. Όπως κάνουν και πολλές μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες, αγοράζουν παίκτες και τους δίνουν δανεικούς. Μπορεί να μην τους χρησιμοποιούν, αλλά δεν τους χρησιμοποιεί και ο αντίπαλος... Απλή λογική.
fredd0 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 5 λεπτά πριν, papoys1 είπε Απλά δέχθηκα και μου τον έπιασαν μια φορά.Δεν πρόκειται όμως να τους ξανααφήσω να κάνουν κάτι τέτοιο. Τα ίδια παθαίνουν και όσοι προτιμούν π.χ. να τρώνe barilla.Να δεχτώ ότι οι πρώτες ύλες τους είναι πιο προσεγμένες πιο φρέσκες έστω ένα σκαλί παραπάνω οι οποίες όμως στη γεύση δεν παίζουν και κανένα μεγάλο ρόλο. χαζομαρα επιχειρημα. ολα ιδια γευση εχουν γιατι εγω δε καταλαβαινω διαφορα στη γευση. Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι δε στεκει. 1
papoys1 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 11 λεπτά πριν, bill999r είπε Κ γιατί ακριβώς η πολύ μεγάλη εταιρία που δουλεύεις δίνει τα ιδιωτικής ετικέτας 40% φθηνότερα; Αφού δεν έχουν ποιοτική διαφορά, από που ακριβώς γλυτώνει τη διαφορά;;; Να πω απλά την άποψή μου;;;;. Εγώ π.χ. που έχω λεφτά καβάντζα βγαίνω στη γύρα και περνάω από 3-4 βιομηχανίες και λέω κοιτάχτε θέλω χ ποσότητα προιόντος με τη φίρμα μου αλλά σε αυτή την τιμή και θα πληρωθείς άμεσα. Επειδή η πιάτσα και ειδικά οι βιομηχανίες βογγάνε από επιταγές 8μηνες 10μηνες 12μηνες και αν πληρωθούν και ποτέ και επειδή δεν υπάρχει βιομηχανία που να μην θέλει σύντομα ζεστό μετρητό μόνες τους κάνουν δημοπρασία ποια θα δώσει πιο φτηνά προίόν στον συγκεκριμένο πελάτη προκειμένου να πάρει το μετρητό. Έτσι πετυχαίνει την έκπτωση 30 και 40%. 2
opcorsa Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 18 λεπτά πριν, papoys1 είπε Δεν έχω κάρτα ούτε είχα ποτέ μου.Μόνο της μισθοδοσίας τη χρεωστική με την οποία πληρώνω παντού το ίδιο χωρίς πόντους μειώσεις κ.λ.π.. Δεν με πείραξε το έφερα ως παράδειγμα να δούμε τι ρόλο παίζει η διαφήμιση ενός προιόντος που τελικά για μένα τουλάχιστον αποδείχθηκε πολύ κατώτερο από αντίστοιχο φτηνότερο προιόν. Απλά δέχθηκα και μου τον έπιασαν μια φορά.Δεν πρόκειται όμως να τους ξανααφήσω να κάνουν κάτι τέτοιο. Τα ίδια παθαίνουν και όσοι προτιμούν π.χ. να τρώνe barilla.Να δεχτώ ότι οι πρώτες ύλες τους είναι πιο προσεγμένες πιο φρέσκες έστω ένα σκαλί παραπάνω οι οποίες όμως στη γεύση δεν παίζουν και κανένα μεγάλο ρόλο. Από εκεί όμως και μέχρι του σημείου να δέχομαι να πληρώνω 1,30 το μισό κιλό ενώ ο άλλος τα πουλάει 40 καταντάει μαζοχισμός.Βάλτα 60-70 άντε 80 λεπτά που είναι διπλή τιμή αλλά 1,30;;;;;; Δηλαδή να πληρώνω αυγοτάραχο για χαβιάρι.Δεν το δέχομαι με κανένα λόγο.Κάποιοι το δέχονται.Δεν έχω κανένα πρόβλημα.Ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του και τις απόψεις του. Δεν δέχομαι όμως να επιμένουν και να μου λένε ότι είναι φυσιολογική αυτή η χαώδης διαφορά τιμής του ενός προιόντος με το άλλο. συμφωνουμε απολυτα, στο παρον θρεντ θα λεγομαι papoys2
DrLo Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, bill999r είπε Κ γιατί ακριβώς η πολύ μεγάλη εταιρία που δουλεύεις δίνει τα ιδιωτικής ετικέτας 40% φθηνότερα; Αφού δεν έχουν ποιοτική διαφορά, από που ακριβώς γλυτώνει τη διαφορά;;; Price discrimination ( Explaining Consumer Surplus ) Δημιουργόντας δηλαδή διαφορετικά brands για το ίδο εν πολλοίς προϊόν, ο πωλητής προσπαθεί να "εξαγάγει" τη μεγαλύτερη δυνατή τιμή από τον καταναλωτή. Αν εγώ είμαι διατεθημένος να πληρώσω 2 ευρώ για δημιτριακά ενώ εσύ 1, ο άλλος 1.5, ο άλλος 1.3 κλπ , αντί να φτιαχθούν πολλά "πραγματικά διαφορετικά" δημιτριακά, ο πωλητής αρκεί να με πίσει ότι η "Χ" έκδοση του σχεδόν ίδιου δημητριακού ειναι διαφορετική από την Υ και να πληρώσω το 2 που διαθέτω, αντί να βγάλει ας πούμε 1 και μόνο δημητριακό με 1.5 πχ ας πούμε στη μέση, να χάσει από πελάτες αυτόν με το 1 και 1.3 αλλά και μισό ακόμα από εμένα που θα έδινα 2. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2018 από DrLo 3 1
bill999r Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 56 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Απλή λογική. Καθόλου απλή και καθόλου κερδοφόρα.... 10 λεπτά πριν, DrLo είπε Price discrimination ( Explaining Consumer Surplus ) Καταλαβαίνεις ότι ο Lanike71 αναφέρεται στην ελληνική κ μόνο αγορά; Επίσης αναφέρεται στο ίδιο ποιοτικά προϊόν και για διάφορα της τάξης του 40%. Κάπου τα δύο προϊόντα διαφέρουν... Δεν γίνεται να είναι τα ίδια. Κ τα oem ανταλλακτικά πχ από τα ίδια εργοστάσια βγαίνουν με τις ίδιες προδιαγραφές ωστόσο δεν είναι το ίδιο ποιοτικά με τα original. Αυτά που είναι εξίσου ποιοτικά με τα original έχουν κ κοντινές τιμές. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα