Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνοντας για φίλτρο ενεργού άνθρακα, διαβάζω σε έναν μεταπωλητή φίλτρων πως ΠΡΕΠΕΙ να βάζει κανείς μετά τον ενεργό άνθρακα και ένα φίλτρο νήματος ώστε να κατακρατά πιθανές ίνες άνθρακα που διαφεύγουν! Βρε παιδιά, ισχύει κάτι τέτοιο; Πως μπορεί να το ψάξει κανείς για το εάν ισχύει όντως αυτή η διαφυγή ινών άνθρακα; Δηλαδή εγώ που χρησιμοποιώ κάποια χρόνια τώρα φίλτρο ενεργού άνθρακα έχω πιεί ίνες; Θα μας τρελάνουν;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρεις πως οι ίνες ενεργού άνθρακα είναι αβλαβείς και το λες ή τρολάρεις τώρα;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

Ετσι για διευκρινησ, ο ενεργος ανθρακας ειναι καρβουνοσκονη απλα. Κανε αυτο που σου ειπε και δες μετα απο μερικες μερες αν εχει μαυρισει. Κατα την γνωμη μου δεν εχεις θεμα εκτος αν αναπνεεις την καρβουνοσκονη συστηματικα. Μεσα απο καρβουνοσκονη φιλτραρεις και νερο αγνωστου προελευσης στην υπαιθρο με αριστα αποτελεσματα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zoranb είπε

Ξέρεις πως οι ίνες ενεργού άνθρακα είναι αβλαβείς και το λες ή τρολάρεις τώρα;

Δεν τρολαρω... 

Δεν παθαίνεις τίποτα από την κατάπτωση ενεργού άνθρακα. 

Επιπλέον δεν πιστεύω ότι διαφεύγουν ίνες από τα φίλτρα. 

Ειδικά  τα συμπαγή, νομίζω τέτοιο θα έχεις κ εσύ, έχουν κατασκευαστεί γι αυτό το λόγο 

Δημοσ.

Πως το λες με σιγουριά ότι δεν παθαίνεις κάτι με την κατάποση εν. άνθρακα; Έχεις διαβάσει κάποια έρευνα;
Συμπαγή ποιά λες, εγώ λέω για τις θήκες που παίρνουν τα φυσίγγια και τα αλλάζεις!

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, zoranb είπε

Πως το λες με σιγουριά ότι δεν παθαίνεις κάτι με την κατάποση εν. άνθρακα; Έχεις διαβάσει κάποια έρευνα;
Συμπαγή ποιά λες, εγώ λέω για τις θήκες που παίρνουν τα φυσίγγια και τα αλλάζεις!

Υπάρχουν χάπια-κάψουλες ενεργού άνθρακα που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις δηλητηρίασης, γαστρεντερίτιδες κλπ.  + κάποιοι τα πίνουν έτσι over-the-counter γιατί νομίζουν ότι τους κάνουν καλό (απομακρύνοντας τις τοξίνες), για να ασπρίζουν τα δόντια τους κλπ. Εάν δεν πίνεις μεγάλες ποσότητες καθημερινά ώστε να καταστρέψουν την χλωρίδα του εντέρου, ή να προκαλέσουν malnutrition (δένουν και τις βιταμίνες μαζί με τις τοξίνες)  είναι αρκετά απίθανο να πάθεις κάτι από τον ενεργό άνθρακα. Δεν είναι δηλητήριο. 

Δημοσ.

Χαλαρώστε με τον ενεργό άνθρακα,κυκλοφορεί στα φαρμακεία σε χάπια για χρήση σε περίπτωση δηλητηρίασης,επίσης αν παίρνεις 2-4 με τά το φαγητό μειώνει φουσκώματα και αέρια.

http://www.charcoal.uk.com/g/49338/health-benefits.html

Δημοσ.

ο άνθρακας είναι επικίνδυνος όταν εισπνέεται αλλά πρέπει να δουλεύεις χρόνια σε ορυχείο και όχι να χρησιμοποιήσεις κλιματιστικό

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, opera είπε

Χαλαρώστε με τον ενεργό άνθρακα,κυκλοφορεί στα φαρμακεία σε χάπια για χρήση σε περίπτωση δηλητηρίασης,επίσης αν παίρνεις 2-4 με τά το φαγητό μειώνει φουσκώματα και αέρια.

http://www.charcoal.uk.com/g/49338/health-benefits.html

ξερουμε τι επιπτωσεις εχουνε αυτα τα χαπια εις την ελληνικην γλωσσαν;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zoranb είπε

opera... u dont make sence!

That's not my problem,it's yours.

1 ώρα πριν, le vent nous porterAAAA είπε

ξερουμε τι επιπτωσεις εχουνε αυτα τα χαπια εις την ελληνικην γλωσσαν;

Στο φαρμακείο της γειτονιάς για περισσότερες πληροφορίες.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, zoranb είπε

Ψάχνοντας για φίλτρο ενεργού άνθρακα, διαβάζω σε έναν μεταπωλητή φίλτρων πως ΠΡΕΠΕΙ να βάζει κανείς μετά τον ενεργό άνθρακα και ένα φίλτρο νήματος ώστε να κατακρατά πιθανές ίνες άνθρακα που διαφεύγουν! Βρε παιδιά, ισχύει κάτι τέτοιο; Πως μπορεί να το ψάξει κανείς για το εάν ισχύει όντως αυτή η διαφυγή ινών άνθρακα; Δηλαδή εγώ που χρησιμοποιώ κάποια χρόνια τώρα φίλτρο ενεργού άνθρακα έχω πιεί ίνες; Θα μας τρελάνουν;

δεν υπάρχουν ίνες ενεργού άνθρακα... 

Είναι ουσιαστικά τρήμα από κάρβουνο. 

και δεν θα πάθεις τίποτα όταν τρως σουβλάκια τρως με την μία εκει στην καθισιά πολύ παραπάνω άνθρακα (ειδικά τα μαύρα καψαλισμένα σημεία) απότι θα πιες απο το φίλτρο σε ένα χρόνο... 

• Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Είναι ουσιαστικά τρήμα από κάρβουνο. 

Δεν είναι τρίμμα από κάρβουνο. Είναι συγκεκριμένος καθαρός άνθρακας που έχει υποστεί συγκεκριμένη επεξεργασία για να ανοιχθούν πόροι. Μην αρχίσετε να τρώτε τώρα κάρβουνα από την ψησταριά ή καμένα φαγητά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάρβουνο ειναι... και η "συγκεκριμένη εξεργασία" ειναι να το καίνε σε καθαρό περιβάλλονν (χωρίς λάδια λίπια κτλ που έχουμε στις ψησταριές) και έτσι οξυγονώνεται η επιφάνεια τους (που αλλιώς θα οξυγονώνονται ελλειπως μιας και μέρος της επιφάνειας θα καταλαμβάνονται απο ξένα σώματα ) 

και το δεύτερο θα έκανε δουλειά πάλι απλά όχι τόσο καλή όσο το πρώτο για προφανείς λόγους. 

Επεξ/σία από TopicStrarter

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...