Προς το περιεχόμενο

Η Google ανακάλυψε σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας με το Fortnite installer της Epic


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/9/2018 στις 2:35 ΠΜ, elorant είπε

Δηλαδή ρε μάγκα, με την δική σου λογική η Microsoft θα έπρεπε να παίρνει 30% από οποιαδήποτε εφαρμογή δουλεύει στα Windows, έτσι;

Ορίστε!!? Πρώτον η microsoft το κάνει αυτό και με 30%. Ότι πωλείται μέσα από το store της το 30% πάει στη microsoft, το ίδιο και στην apple. Αλλά και πάλι. Και λιγότερο να ήταν, σου φαίνεται πιο σωστό το να μη δίνει τίποτα? Είναι σαν να έχει φτιάξει ο θειος σου ένα ξενοδοχείο με πολλά εκατομύρρια ευρώ, κ εσύ να πας κ χωρίς να του δώσεις το παραμικρό αντίτιμο, να το εκμεταλεύεσαι οικονομικά και να κερδίζεις τα πάντα.

 

Και πάνω από όλα δεν κολλάω στο θέμα 30% ή καθόλου. Το android δουλεύει με το τρόπο του και από ότι φαίνεται δουλεύει καλά με αυτό το μοντέλο. Η Epic δεν κάνει κάτι παράνομο, πιστεύει πως με το τρόπο της θα βγάλει πιο πολλά και το κάνει. Το θέμα είναι πως με αυτό της το βήμα, κάτι παρέβλεψε, υπήρξε τρύπα ασφαλείας, η google το διέγνωσε, το έφερε στη φόρα όπως και με κάθε άλλη εταιρεία, στα χρονικά περιθώρια που το έκανε, ενώ η epic ζήτησε παράταση σε αυτό, ο μόνος που έχει να κερδίσει σε αυτή την ενημέρωση είναι ο τελικός καταναλωτής και χρήστης του android, και έχει να χάσει μόνο η epic. Και οι χρήστες εδώ τα βάζουν με την google, λες και είναι μέτοχοι της epic. 

 

Δλδ αν το κρατούσε και άλλο κρυφό, και πολλοί περισσότεροι μολύνονταν, μετά θα έβγαινε ο κάθε χρήστης και θα της φώναζε γτ ενώ είχε γνώση δεν το γνωστοποίησε να προστατέψει τους χρήστες της.

microsoft.JPG

Επεξ/σία από kostaspota
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, elorant είπε

Άρες μάρες κουκουνάρες.

χαχαχα. οκ, όταν βγει το επόμενο μεγάλο κραχ στο android και το εγκαταστήσεις εκτός play store και σου αχριστέψει το κινητό, ενώ το ήξερε η google και δεν στο είπε, τότε πες καλά έκανε για να μη πλήξει την εταιρεία που το έβγαλε οικονομικά, χωρίς κανένα κέρδος σε αυτή ή όσους έχουν android. Τότε να σε δω πόσο αμερόληπτα και δίκαια θα τα βλέπεις τα πράγματα.

Επεξ/σία από kostaspota
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλικάρι με το συμπάθιο αλλά παραληρείς. Δεν έχει λογικό ειρμό η σκέψη σου, πηδάς από το ένα θέμα στο άλλο χωρίς να υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ όλων αυτών. Και δεν καταλαβαίνεις και πως λειτουργούν κάποια πράγματα. Στον τομέα της ασφάλειας όταν κάποιος βρίσκει ένα zero day είθισται να δίνει αρκετό χρόνο στον δημιουργό του λογισμικού να το διορθώσει πριν βγει και κάνει την οποιαδήποτε ανακοίνωση ώστε να προστατευθούν οι χρήστες. Είναι μια συνήθης πρακτική που την ακολουθούν όλοι για το γενικότερο καλό. Η Google εν προκειμένω δεν το έκανε και αυτό είναι κατακριτέο.

Από εκεί και πέρα, δεν βλέπω για ποιο λόγο ο οποιοσδήποτε θέλει να φτιάξει εφαρμογή στο Android να πρέπει να πηγαίνει μέσω του Play Store και να τα σκάει στην Google λες και είναι συνέταιρος. Και δεν βλέπω με ποιο τρόπο θα διασφαλίζονταν οι χρήστες από ένα κενό ασφαλείας αν η εφαρμογή ήταν στο Play Store. Λες και δεν υπάρχουν εκατομμύρια παραδείγματα ανθρώπων που κόλλησαν malware από εφαρμογή που κατέβασαν από το Play Store.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...