Προς το περιεχόμενο

Θα σκεφτόσασταν την αγορά του Honor Play έναντι του Mi A2;


insomnia.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members

Πρόσφατα δύο νέα smartphones έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά της Ινδίας, το Xioami Mi A2 και το Honor Play, Με μικρή διαφορά στην τιμή και τις δυνατότητές, τα δύο smartphones αποτελούν άμεσους ανταγωνιστές όμως σε μια μάχη μόνο ένας μπορεί να είναι ο νικητής. Για να δούμε όμως ποιος είναι αυτός προχωρόντας σε μια αναλυτική σύγκριση.

Σχεδιασμός και οθόνη

Ο ελέφαντος στο δωμάτιο μας σύγκρισης είναι η οθόνη. Δίπλα δίπλα οι διαφορές είναι ορατές με το Honor Play να έχει μια οθόνη με εγκοπή (notch), μικρό περιθώριο στο κάτω μέρος της οθόνης όταν πάνω και κάτω από την οθόνη του Mi A2, τα περιθώρια είναι μεγάλα. Με σχεδόν ίδιο μέγεθος, η οθόνη του Honor Play καλύπτει μεγαλύτεορ μέρος της εμπρόσθιας επιφάνειας από την πρόταση της Xiaomi αφού αυτή έχει διαστάσεις 6.3 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 19.5:9 και ανάλυση FHD+ έναντι ίδιας ανάλυσης, οθόνης 5.99 ιντσών και αναλογίας 18:9 που φέρει το Xiaomi Mi A2.

1.jpg.ecba036b0710fafcd5a0504de68bd478.jpg

Το πίσω μέρος και των δύο συσκευών είναι παρόμοιο με μόνη διαφορά τη θέση του λογότυπου που είναι πιο όμορφη στο Honor Play. Κατά τα άλλα μιλάμε για δύο μοντέλα με μεταλλικό περίβλημα, αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στο άνω μέρος και διπλή κύρια κάμερα τοποθετημένη σε κάθετη θέση ενώ ο flash βρίσκεται κάτω από την κάμερα φέροντας την ένδειξη "AI Camera"  όταν το flash του Mi A2 είναι στο μέσο. Το πίσω μέρος του XiaomiMi A2 ξεχωρίζει ακόμα για την ομαλή καμπυλότητα που ενσωματώνει.

2.jpg.47f28242d2221802ae3bc50d874712e3.jpg

Τεχνικά Χαρακτηριστικά και επιδόσεις

Είναι κοινά αποδεκτά ότι τα smartphones της Honor έρχονται με εξαιρετικής ποιότητας hardware και της Xiaomi με πολύ καλό λογισμικό κάτι που βλέπουμε και τώρα. Στο εσωτερικό το Honor Play υπάρχει το Honor 970 το οποίο συναντάμε και σε άλλα κορυφαία Honor smartphones. Κορυφαίες επιδόσεις και ανεξάρτητη AI NPU είναι οι λόγοι για την απροβλημάτιστη εμπειρία χρήσης ενώ το Mi A2 στηρίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android One για όσους προτιμούν την «αυθεντική» εμπειρία Android χωρίς κάτι πρόσθετο από τον κατασκευαστή.

3.jpg.c8a86ba95e53c0a3b89f8599f858765d.jpg

Μετά από μερικές εβδομάδες χρήσης, αρκετοί χρήστες αναφέρουν ότι οι επιδόσεις του Honor Play είναι καλύτερες από αυτές του Mi A2 με την τεχνολογία GPU Turbo να παίζει σημαντικό ρόλο σ' αυτό ειδικά κατά την αναπαραγωγή παιχνιδιών αφού ακόμα και τα πιο απαιτητικά απ' αυτά τρέχουν με πλήρη καρέ το δευτερόλεπτο και με την κατανάλωση ενέργειας μειωμένη κατά 30%. Επιπλέον η συγκεκριμένη τεχνολογία υποστηρίζει 4D δόνηση και τρισδιάστατο ήχο για ακόμα καλύτερη εμπειρία παινχιδιού.

Κάμερα

Το Xiaomi Mi A2 είναι ένα smartphone που εστιάζει στις πολύ καλές φωτογραφικές λήψεις και ως εκ τούτου διαθέτει πολύ καλές κάμερες. Αντιθέτως, το Honor Play φαίνεται λίγο κατώτερο. Και τα δύο μοντέλα έχουν διπλή κύρια κάμερα. Το Mi A2 έχει κάμερα 12 και 20MP καθώς και 20MP AI εμπρόσθια κάμερα. Με τη σειρά του το Honor Play διαθέτει διπλή κάμερα 16 και 2MP καθώς και μια selfie κάμερα των 16MP. Με βάση τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά οι λήψεις του Mi A2 είναι καθαρότερες από αυτές του Honor Play είτε μιλάμε για την κύρια κάμερα είτε για τη selfie.

Με την τεχνολογία 4-σε-1 Superpixel, η πρόταση της Xiaomi είναι υπεύθυνη ακόμα για πολύ καλά αποτελέσματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το Play μπορεί να μην έχει τόσο υψηλή ανάλυση όμως στηρίζεται στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να κάνει καλύτερες λήψεις κάτω από συγκεκριμένα σενάρια μόλις γίνει η απαραίτητη αναγνώριση. Αυτό βοηθάει σε πιο ζωντανές φωτογραφίας αλλά και σε λήψεις με χρήση του bokeh εφέ, καλωπισμού, λειτουργίας selfie, AR εφέ και 3D πορτραίτου.

5a.jpg.0795967c5f3947de3e2f9e496539489e.jpg

5.jpg.7e187909be3beb9ce37bc9ce0646138a.jpg

Μπαταρία και άλλα

Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι από τα πιο σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά κατά την επιλογή ενός smartphone. Αν και με ίδιο μέγεθος, το Honor Play ενσωματώνει μπαταρία 3750mAh ενώ το Xiaomi Mi A2 μόλις 3010mAh. Η διαφορά είναι σημαντική αφού σημαίνει και σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία. Επιπλέον το Honor Play υποστηρίζει την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου με την εγκατάσταση microSD κάρτας έως 256GB ενώ το Mi A2 δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Και τα δύο μοντέλα πάντως υποστηρίζουν την τοποθέτηση και παράλληλη χρήση δύο sim καρτών.


7.jpg.11a380e51152f33e51dd3822c98b928a.jpg

Ετυμηγορία

Στα χαρτιά, το Mi A2 της Xiaomi είναι το ιδανικό smartphone για λήψεις φωτογραφιών ενώ το Honor Play μια πολύ καλή πρόταση για όσους ασχολούνται με τα mobile παιχνίδια. Αναλύοντας τα δεδομένα, οι πολύ καλές επιδόσεις κατά την αναπαραγωγή παιχνιδιών του Honor Play είναι αποτέλεσμα των δυνατών τεχνικών του χαρακτηριστικών ενώ η κάμερα του είναι πολύ καλή, υποστηρίζοντας την τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης. Η απόφαση είναι δική σας.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...