nikos121 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Καλησπέρα σε όλους. Θα δωσω τον Μαιο για το Proficiency του michigan αλλα προσφατως ανακαλυψα και τον αλλον τον φορεα το ESB. Μπορει καποιος που γνωριζει να μου πει ποιες είναι οι χτυπητες διαφορες τους ώστε να με βοηθησει να κατασταλλαξω καπως;
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Same shit για Ελλάδα (προσωπική εκτίμηση). Κανένα δεν αναγνωρίζεται στο εξωτερικό... (IELTS/ TOEFL μόνο).
nikos121 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 ναι ξεχασα να αναφερω οτι δεν με ενδιαφερει για εξωτερικο. ουτε για δημοσιο. Πιο πολυ θα ελεγα οσον αφορα την εξεταση και τον βαθμο δυσκολιας
KoreanW Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 και να ήταν μόνο αυτοί οι φορείς πιστοποίησης των αγγλικών... έχω καταλάβει ότι υπάρχουν ένα σωρό «φορείς» και ότι το πράγμα έχει καταντήσει σκέτο εμπόριο και ξεφυτρώνουν και νέοι ακόμα και οι ίδιοι οι Εγγλέζοι γνωρίζουν τη ζήτηση πιστοποίησης της «διεθνούς γλώσσας», και εκμεταλλεύονται δημιουργώντας νέα προαπαιτούμενα και νέες δεξιότητες που απαιτούν πιστοποίηση στη χρηση των αγγλικών λοιπόν στην ουσία του ερωτήματός σου, πρέπει να αναλύσεις το εύρος χρήσης της πιστοποιησης που θες να λάβεις: εσωτερικό/εξωτερικό, διορισμό στο δημόσιο, φοίτηση σε ξένο πανεπιστήμιο κλπ
redykt Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Οταν εδινα εγω το ESB ηταν του πεταματου. Εγω θα πηγαινα στο Michigan που εχουν και οι περισσοτεροι. Αν θες κατι πιο απαιτητικο, πηγαινε προς Cambridge μερια.
BritGreek Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 4 ώρες πριν, natural_sgf είπε Same shit για Ελλάδα (προσωπική εκτίμηση). Κανένα δεν αναγνωρίζεται στο εξωτερικό... (IELTS/ TOEFL μόνο). To ESB είναι προτεινόμενο πιστοποιητικό στο UCAS και πολλές φορές γίνεται δεκτό, αν δεν έχουν περάσει 2 χρόνια από την απόκτησή του, κάτι που ισχύει για όλα τα πιστοποιητικά. Στην Ελλάδα ισχύει για πάντα. Για να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα, εγώ προτιμώ Βρετανικά πιστοποιητικά. Ως εξετάσεις, το ECPE έχει βάση το 65% και το ESB 55%. Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στις εξετάσεις ESB είναι η δήλωση του υποψηφίου μέσω νόμιμου Κέντρου Ξένων Γλωσσών ή νόμιμου καθηγητή με άδεια κατ' οίκον με τον ΑΦΜ του, κοινώς μέσω καθηγητή που κόβει αποδείξεις.
kolumvitis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Προσωπικά θεωρώ ότι είναι το ίδιο για Ελλάδα.. θυμάμαι όταν έδινα εγώ proficiency στο λύκειο υπήρχε μεγάλη διαμάχη michigan vs cambridge και κραζόντουσαν εκατέρωθεν. Εγώ δε ως ακόμα πιο βλάκας άκουσα τη μάνα μου και έτσι όταν πήρα τα Χριστούγεννα το Proficiency του Michigan συνέχισα μέχρι τον Μάιο αγγλικά όπου έδωσα και πήρα το prof του Cambridge. To τι τα κάνω τώρα είναι άλλη ιστορία.. μόνο στο βιογραφικό γράφω άριστη γνώση αγγλικών C2 και σε παρένθεση του Cambridge. Ντρέπομαι να γράφω ότι έχω και τα δύο.
Backpacker Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Ενα BULATS και τελείωσες. Εξέταση σε υπολογιστή σε 1μιση ωρίτσα τελείωσες.
yannis27gr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Λες για Michigan και φαντάζομαι εννοείς το ECPE αλλά φυσικά Michigan είναι και το CELP. Επιπλέον, είναι και το ΜΕΤ αλλά δε φτάνει σε επίπεδο C2. Όλα Michigan είναι. Όπως είπαν και άλλοι, έχουμε βιομηχανία πιστοποιητικών γλωσσομάθειας. Για Ελλάδα όλα ισάξια θεωρούνται. Για μένα, είναι το Cambridge CPE απ' τη μια μεριά κι όλα τα άλλα απ' την άλλη. Αν θες να φτάσεις σε κάποιο αξιόλογο επίπεδο, πας σε αυτό. Αν απλά θες ένα χαρτί, πάνε όπου σε φωτίσει ο Θεός. Επιπλέον, η πραγματική μάθηση της γλώσσας ξεκινά μετά το proficiency.
margaritagr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Συμφωνώ με τον Γιάννη ο,τι χαρτί και να παρεις αν δεν ασχοληθείς και μετά ο ιδιος μια τρύπα στο νερό θα κανεις. Απλώς η πιστοποίηση ειναι απαραίτητη στην προσπάθεια εύρεσης εργασίας. Στο χαρτί που λες θα πω Μίσιγκαν (ecpe)
nikos121 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 βασικα η ερωτηση μου αποσκοπει στο να καταλαβω ποιο ειναι πιο ευκολο για να το αποκτησεις και να μην κοπεις. Πχ το ένα εστιαζει πιο πολυ στην επικοινωνια ενω το αλλο εχει πιο δυσκολο writing. Λεμε τωρα.. Πχ το ενα εχει βαση 55 και πανω ενω το αλλο απο 65 και πανω. Τετοια θα ηθελα αν γνωριζει καποιος να με βοηθησει
Backpacker Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2018 Το πιο εύκολο ειναι το Bulats. Γράφεις από 60 έως 75 παίρνεις Lower(B2). 75-90 παίρνεις (C1). Γράφεις από 90 και πάνω παίρνεις προφίσινσι (C2). Μέχρι 80 κάτι γράφει κάποιος για πλάκα. Μόνο πολλαπλής έχει και listening ολα σε υπολογιστή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα