Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά είδα σήμερα ότι το google pixel xl  δεν το έφερνε ποτέ η   google  στην Ελλάδα αλλά κάποια σκρουτσομαγαζα το πουλάνε.. Τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό αν χαλάσει το google?Εκτός ότι το πας στο μαγαζί που το πήρες και βγάζει αυτό άκρη μετά.. Παίζει να υπάρχει κάποιο άλλο θέμα?Να μην αναγνωρίσει την εγγύηση η google  αφού δεν τα φέρνει εδώ επίσημα?Γιατί έχει 320€ Καινούριο πολυ χαμηλή τιμή.. 

Επεξ/σία από kp1
Δημοσ.

Είναι σχεδόν δυο γενιές κινητό, δεν αξίζει να δώσεις λεφτά για αυτό. Δεν υπάρχει επίσημη υποστήριξη στην Ελλάδα, δεν έχω ιδέα πως τα βγάζει πέρα το μαγαζί με το service.

Δημοσ.

Απλά ρε φιλε έχει ακόμα φοβερή κάμερα και stock android με τέτοια κάμερα ποιο άλλο?Εγώ έχω πάρει s7 240€ κουτατο..για φίλο ψάχνω για αυτό.

Δημοσ.

φιλε ειναι καλη επιλογη γιατι εκτος απο το δυνατο chipset και την κορυφαια καμερα ακομα εχει και απεριοριστο cloud,εδω αλλοι πανε τις φωτογραφιες στο pixel και απο εκει στο cloud και με τις φωτογραφιες στο πληρες μεγεθος αφου δε τους νοιαζει.

για την εγγυηση θα ηθελα και εγω να ξερω,ιδεα δεν εχω!

θα ηθελα καποτε ενα pixel αλλα το 2 που εχει πολυ καλο ηχο.

για του χρονου μιλαω,τωρα κοστιζει παρα πολυ το 2.

Δημοσ.

Ισχύει Αλλά μη νομίζεις ότι pixel 2  θα πέσει του χρόνου κάτω από 400€ θεωρώ..!Αλλά στα 320€ δεν παίζει καλύτερη κάμερα  από το pixel xl και s8   κατεβάζει.. Απλά 320€ για κινητό με 1 χρόνο εγγύηση  και αυτή που? Δεν ξέρω.. 

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι ακριβώς δε μου περνάει από το μυαλό να αγοράσω κάτι με αρκετά χρήματα και να γνωρίζω ότι απλά έχω να κάνω με το μαγαζί του μανωλο με συνεταίρο τον Μήτσο τον κουνιάδο του!!!!!

Για να δούμε έχει κανείς γνώση-εμπειρια επί του θέματος;

Δημοσ.

Το pixel xl σε περιπτωση που παθει καποιο προβλημα,το επιστρεφεις το μαγαζι και αυτο αναλαμβανει το service του κινητου που πιθανολογω οτι το στελνει στο εξωτερικο για επισκευη.

Ναι μεν ειναι αληθεια οτι δεν υπαρχει αντιπροσωπεια και επισημο service εδω στην Ελλαδα(οπως πολλα αλλα κινητα πλεον),αλλα δεν μενεις στον αερα αν παθει κατι.

Και απο την στιγμη που η συσκευη ειναι και Ευρωπαικη,τοτε το καταστημα/πωλητης οφειλει να σε καλυψει για 2χρονια σε περιπτωση βλαβης.

Εδω ειναι μονο το προβλημα οτι οι περισσοτεροι πουλανε τρελιτσα(οπως και με τα Iphone)και σου λενε 1χρονο εγγυηση.

• Like 1
Δημοσ.

Και δλδ τα μαγαζιά που το πουλάνε 320€ είναι από Ευρώπη αλλά παραεισαγωγης αλλά από άλλη χώρα προοριζόταν?Και ελληνικό μενού έχει το pixel από μόνο του?

Δημοσ.

Ισχύουν όλα αυτά που έχουν γραφτεί. Έχω Pixel 2 από UK (το πήρε φίλος για μένα) και πρόσφατα πήρα το 1ο Pixel στη γυναίκα (μιας και η τιμή είναι πολύ καλή). Πήρα το ρίσκο να πάθει κάτι και να πρέπει να μπλέξω (ειδικά το 2 έπρεπε να πάει στην Google από τον φίλο στο UK και όχι από εδώ). Το 1 αν είχε ή αν πάθει κάτι θα πρέπει να σταλεί στο κατάστημα και αυτό να αναλάβει. Αλλά φαντάζομαι αν γίνει κάτι θα φάμε κανα δίμηνο στο νερό να βγάλουμε άκρη. Οπότε είναι ένα ρίσκο και είναι κρίμα γιατί είναι ακριβή και premium συσκευή. Κοινώς, θέλει λίγο "τρέλα" να το αγοράσεις. Προσωπικά ενέδωσα σε αυτή την τρέλα και ήμουν τυχερός και στις δύο περιπτώσεις (ή, καλύτερα, δεν ήμουν άτυχος). Όμως αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι η πιο λογική επιλογή - ειδικά το 2 που το πήρα Black Friday, όταν δηλαδή ακόμα δεν ξέραμε καλά καλά τι προβλήματα βγάζουν οι πρώτες παρτίδες.

Κατά τα άλλα, όταν το χρησιμοποιήσεις και βγάλεις τις πρώτες φωτογραφίες και βίντεο, αυτή η ανασφάλεια μετριάζεται και νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή σου. Παραδόξως πιστεύω πως σε αυτή τη χρονική στιγμή δεν αξίζει να πάρεις το 2 που είναι ακόμα στο Θεό η τιμή του και οσονούπω έρχεται το 3, αλλά αντίθετα αξίζει πολύ το 1 που είναι πολύ χαμηλά και το οποίο παίρνει το Android P καθώς και security updates για έναν χρόνο ακόμα. Δηλαδή πάνω κάτω παίρνεις τα updates που θα πάρουν οι περισσότερες άλλες high end συσκευές τύπου Samsung της προηγούμενης χρονιάς (αυτό θα είναι 2 χρόνων σε λίγο), μια καταπληκτική κάμερα, stock Android με τα θετικά που αυτό συνεπάγεται στο longevity του κινητού αλλά και στην εμπειρία χρήσης, απεριόριστο backup φωτο και βίντεο σε αρχική ποιότητα για πάντα (το Pixel 2 έχει χρονικό περιορισμό μέχρι Ιαν-2020 - όσο και το support cycle του), και όχι μόνο για αυτά που θα βγάλεις με το κινητό αλλά για όσα ήδη έχεις και πιθανόν να θες να ανεβάσεις (φωτο από προηγούμενα κινητά, μηχανές, DSLR, μέχρι και RAW), 3.5mm υποδοχή (σε σχέση με τα 2/3 που δεν έχουν), και πολύ καλή διάρκεια μπαταρίας (κυρίως το XL, ενώ και το μικρό που πήρε η γυναίκα τα πάει αρκετά καλά με το P). Στην τιμή που είναι το 1 πραγματικά δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο, θεωρώ πως λόγοι να μην το πάρεις (πέρα από το - μεγάλο - θέμα με το service) μπορεί να είναι τα μεγάλα (και άχρηστα - δεν έχουν stereo speakers όπως στο 2) bezels, το ότι δεν είναι αδιάβροχο (IP6x) και το ότι στο Android P σταματάνε τα major updates.

ΥΓ1: Το Pixel της γυναίκας είναι από Αμερική, κάτι το οποίο στη σελίδα του σκρουτζομάγαζου δεν αναφερόταν. Όχι ότι έχει κάποια σημασία όσον αφορά τις bands που υποστηρίζει - αυτές που χρησιμοποιούν οι Vodafone, Cosmote, Wind υποστηρίζονται κανονικά όλες -, απλά το αναφέρω γιατί μάλλον επηρεάζει την εγγύηση (αν και νομικά το κατάστημα θα πρέπει να αναλάβει να το καλύψει και δεύτερο χρόνο εφόσον το πουλάει στην ΕΕ αν δεν κάνω λάθος).

ΥΓ2: Προφανώς ελληνικά παίζουν σε όλες τις συσκευές Pixel από όπου και αν είναι. Πριν καιρό, όταν προσπαθούσα να καταλάβω τι παίζει με την εγγύηση των Pixel που πωλούνται στην ελληνική αγορά (γιατί πολλοί έλεγαν είτε χωρίς να ξέρουν είτε εσκεμμένα ότι το service το αναλάμβανε η γνωστή Arvato), είχα στείλει σε διάφορα καταστήματα και είχα ρωτήσει συγκεκριμένα, ώστε να έχω και τις απαντήσεις γραπτές αν αποφάσιζα να προχωρήσω στην αγορά. Στο listing του e-shop.gr λοιπόν αναφέρεται μεταξύ άλλων πως "H συσκευή διατίθεται με Αγγλική Γλώσσα μενού". Δεν κρατήθηκα και στο e-mail τους ρώτησα τι εννοούν, ειδικότερα αν εννοούν ότι η συσκευή ανοίγει ρυθμισμένη στα Αγγλικά και πρέπει να αλλάξεις γλώσσα; Και η απάντηση του e-shop.gr ήταν ότι δεν υποστηρίζονται με το επίσημο (!) software της συσκευής τα Ελληνικά! Ξαναπάντησα δίνοντας και link από το επίσημο φόρουμ της Google που υπάλληλος του customer support έλεγε πως σε όλες τις συσκευές Pixel που πωλούνται υποστηρίζονται όλα τα locales του Android (το προφανές δηλαδή), αλλά ο υπάλληλος επέμενε ότι δεν παίρνει ελληνικά η συσκευή αν δεν του βάλεις άλλη ROM. :) Προφανώς και οι δύο συσκευές Pixel (1 και 2, από US και από UΚ αντίστοιχα) που έπεσαν στα χέρια μου έχουν κανονικά ελληνικά. Βέβαια, κρίνοντας από την τιμή που έχει ακόμα και τώρα το e-shop.gr για το PIXEL 128GB BLACK καταλαβαίνεις ότι αφ' ενός δεν ξέρουν το προϊόν που πουλάνε, αφ' ετέρου δεν θα το πουλήσουν ποτέ. :D 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φιλε  konnak  μπράβο σου φοβερές πληροφορίες φίλε.Αρα αν το πάρει από σκρουτσομαγαζα (βρίσκει το google pixel xl 318€ καινουριο) δεν θα έχει θέμα με τα ελληνικό μενού?Και εγγύηση το πας μαγαζί και ότι κάνουν αυτοί.Εσυ ρώτησες από που έρχεται το τηλέφωνο?Αν έρχεται από άλλη χώρα παίζει να μην πιάνει εδώ?Εγώ του είπα μεταξύ  s7 (2 χρονια εγγυηση)Και google pixel xl να διαλέξει.. Κανα αρνητικο με το   pixel?Βραδυνες φωτο καλές χωρίς IOS?(Αν μπορείς ανέβασε κάνα δείγμα θα βοηθουσε)Ευχαριστώ και πάλι 

Δημοσ.

Με κάτι τέτοιο η κάτι αντίστοιχο από Amazon uk έχει κανείς εμπειρία η απλά μια γνώμη εάν αξίζει;

https://m.ebay.com/itm/Google-Pixel-2-16GB-128GB-Blue-Black-White-UNLOCKED-SIMFREE-Smartphone-/202226792137?skus=Colour:Just Black|Memory:64GB|Grade:Very Good|Network:Unlocked&varId=502191475159

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπερβολικα καλη τιμη φιλε... και αν παθει κατι εγγυηση?Να δωσεις πανω απο 400€ για κατι με μια εγγυηση μεσω εξωτερικου δεν ξερω δεν θα το ρισακρα τοσο...φιλικα παντα το λεω!Παντως με ψησατε σκεφτομαι να δωσω το s7 καινουριο για pixel xl αλλα δεν ξερω αν αξιζει...Αλλα αν ειναι κομπλε αξιζει φουλ..

Και εγω θελω να ρωτησω αυτο εδω ειναι καινουριο?Ξερει κανεις? Ευχαριστω!

https://www.ebay.com/p/Google-Pixel-XL-32GB-Quite-Black-Unlocked-Smartphone/229403262?thm=1500

Επεξ/σία από kp1
Δημοσ.

Και εγώ μεσάνυχτα έχω από αυτά!

Αυτό παρέθεσα έχει λέει εγγύηση έναν χρόνο,δεν είναι καινούργιο αλλά ανακατασκευασμένο refurbished που λένε, δηλαδή σε κατάσταση καινούργιου ελεγμένο.

Αυτός που πουλάει στο eBay είναι μια εταιρεία που τα πουλάει και στο Amazon.

Δε ξέρω το σκέφτομαι γιατί τα λεφτά είναι πολλά και δε το έχω ξανά κάνει,και δε λέω να μην έρθει κάτι καλό από την αρχή,εκεί θα βρεθεί άκρη,αλλά εάν χαλάσει σε 6 μήνες;θα την βρω την άκρη;

Δημοσ.

8 ώρες πριν, georgerapp είπε

Και εγώ μεσάνυχτα έχω από αυτά!

Αυτό παρέθεσα έχει λέει εγγύηση έναν χρόνο,δεν είναι καινούργιο αλλά ανακατασκευασμένο refurbished που λένε, δηλαδή σε κατάσταση καινούργιου ελεγμένο.

Αυτός που πουλάει στο eBay είναι μια εταιρεία που τα πουλάει και στο Amazon.

Δε ξέρω το σκέφτομαι γιατί τα λεφτά είναι πολλά και δε το έχω ξανά κάνει,και δε λέω να μην έρθει κάτι καλό από την αρχή,εκεί θα βρεθεί άκρη,αλλά εάν χαλάσει σε 6 μήνες;θα την βρω την άκρη;

Με ελληνικό μενού σίγουρα δεν θα έχει θέμα. Εγώ δεν ρώτησα να πω την αλήθεια από που έρχεται, θυμάμαι ότι έλεγε όμως ότι είχε μετατροπέα για τον φορτιστή.

Το Pixel συγκεκριμένα δεν παίζει να έχει θέμα με τις μπάντες που παίζουν οι ελληνικές εταιρείες. Μπορείτε γενικά να συμβουλεύεστε το https://www.frequencycheck.com/ για τέτοια θέματα.

Αρνητικό με το 1ο Pixel είναι το λίγο αδύναμο (και mono) speaker. Και το ότι αν το ζορίσεις ζεσταίνεται λίγο - όχι σε νορμάλ χρήση αλλά σε CPU intensive περιπτώσεις.

Φωτογραγίες βραδινές με το 1ο Pixel δεν έχω ακόμα αλλά γενικά μην αγχώνεσαι με το OIS. Αν δεν κάνω λάθος και στο 2ο Pixel πιο πολύ για το βίντεο υπάρχει (και κάνει εξαιρετική δουλειά). Πήγαινε dxomark να συγκρίνεις με S7 που έχει δείγματα.

ΥΓ: Να σημειωθεί ότι βάζοντας στο 1o Pixel το Google Camera mod NXCamera, αποκτά και αυτό τα Pixel 2 fearures (portrait mode, motion photos, κτλ.), και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα παρά το ότι δεν έχει dual pixel αισθητήρα. Μέχρι στιγμής από άποψη software φαίνεται πως το μόνο που δεν έχει το Pixel 1 σε σχέση με το 2 είναι το Always On Display.

8 ώρες πριν, georgerapp είπε

Refurbished δεν θα έπαιρνα, εδώ καινούρια παίρνουμε και πάλι ένα άγχος το έχουμε...

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...