Προς το περιεχόμενο

Βιοτεχνολογια Γεωπονικου


AgnwstosY

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα 

Περασα φετος στο παραπανω τμημα καθως βρισκεται στην πολη μου και δεν υπηρχε η δυνατοτητα να φυγω επαρχια για καποιο τμημα βιολογιας που αποτελουσε τον πρωτο μου στοχο.Θα ηθελα να ρωτησω απο αυτους που γνωριζουν το συγκεκριμενο τμημα αν ασχολειται καθολου με την μελετη του ανθρωπου η περιοριζετε αποκλειστικα στην μελετη φυτικων και ζωικων οργανισμων (τα μαθηματα παρουσιαζουν σημαντικες ομοιοτητες με αυτα του βιολογικου).Επισης οι αποφητοι του τμηματος αναγνωριζονται ως ΠΕ-Γωπονοι η ως ΠΕ-Βιολογοι.Προσωπικα δεν με ενδιαφερουν καθολου τα γεωπονικα θεματα και για αυτο προσπαθω να συλλεξω πληροφοριες σχετικα με τη σχολη προκειμενου να παρω την αποφαση να ξαναδωσω εξετασεις η να την ακολουθησω.Ευχαριστω πολυ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαι απόφοιτος του τμήματος, ωστόσο επειδή κάποτε υπήρξα στη θέση σου και ταυτόχρονα γνωρίζω καλά άτομο που αποφοίτηση από το τμήμα αυτό της Αθήνας έχω να σου πω τα εξής:

1. Τα μαθήματα εστιάζουν κατά βάση σε φυτά και ως ένα βαθμό σε ζώα και κατ'επέκταση στον άνθρωπο, οπότε μια κάποια γενικότατη ιδέα θα την πάρεις αλλά να θυμάσαι πάντα ότι το τμήμα θεραπεύει το αντικείμενο της βιοτεχνολογίας όσον αφορά τις εφαρμογές αυτού στη βελτίωση της γεωργικής παραγωγής ή ακόμα και των ζώων της παραγωγής

2. Ενώ σαν μαθήματα έχει πολλά κοινά με των βιολογικών, δεν είσαι βιολόγος ούτε μπορείς τόσο εύκολα να ασχοληθείς με τα μοριακά σε διαγνωστικό επίπεδο και χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος νομίζω οτι είστε διαφορετικό ΠΕ από αυτό των βιολόγων
3. Εφόσον δεν σου αρέσουν η γεωπονία είναι λίγο περίεργο που διάλεξες αυτό το τμήμα το οποίο είναι αρκετά απαιτητικό.

4. Με ότι αυτό συνεπάγεται, ο γνωστός μου λέει ότι ως απόφοιτος δεν ξέρει ούτε γεωπονική ούτε βιοτεχνολογία σε αντιδιαστολή με τους απόφοιτους των κλασικών γεωπονικών τμημάτων (ήτοι φυτικής παραγωγής) αλλά και του τμήματος βιοχημείας & βιοτεχνολογίας στη Λάρισσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διάλεξα αυτό το τμήμα Γιατί όπως προείπα πλησίαζε όσο το δυνατόν περισσότερο στα τμήματα βιολογίας σε σχέση με τα υπόλοιπα του πεδίου μου.Ο φιλος σου επομένως τι γνώσεις έχει από αυτό το τμήμα αν δεν ξέρει τίποτα από τα δύο,ως τι έχει στο μυαλό του και μπορει να εργαστεί?Αν είναι όμως τα πράγματα έτσι όπως μου τα λες τότε την πήρα είδη την απάντηση που έψαχνα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα σου μεταφέρω αυτά που μου είπε ένα κοντινό μου άτομο, ίσως αν ρώταγες κάποιον άλλον να σου έλεγε κάτι διαφορετικό αλλά δυστυχώς πιστεύω ότι έχει δίκιο. Δηλαδή ας πούμε για φυτά σε πρακτικό επίπεδο υστερεί πάρα πολύ σε σχέση με κάποιον της φυτικής παραγωγής. Μαθαίνεις ας πούμε για εκχυλίσεις πρωτεϊνών, DNA, RNA όλη τη βιολογία που παίζει στην ανάπτυξη αναπαραγωγή κτλ των φυτών και των ζώων ως ένα βαθμό.. αλλά ας πούμε από φυτοφάρμακα λιπάσματα σχεδόν τίποτα. Δηλαδή το τμήμα δεν φτιάχνει έναν γεωπόνο όπως τον έχουμε στο μυαλό μας αλλά κάποιον που μπορεί να βελτιώσει την παραγωγή πχ ένας σπόρος που αντέχει στο κρύο. Ίσως με ένα μαστερ να μπορέσεις να κάνεις μια μικρή στροφή αλλά μην περιμένεις να σε πάρουν (τουλάχιστον στην Ελλάδα έξω δεν είναι τόσο στενόμυαλοι) σε εργαστήριο γενετικής για να δίνεις αποτελέσματα όπως θα έπαιρναν ένα βιολόγο ακόμα και να ξέρεις τα ίδια πράγματα. Βέβαια και οι βιολόγοι έχουν φοβερό πρόβλημα στην απορρόφηση μη νομίζεις ότι αν πας εκεί θα σου ανοίξουν οι πόρτες και θα βρεις δουλειά. Για μένα για την Ελλάδα καλύτερα να πήγαινες στο φυτικής παραγωγής ή σε κάποιο βιολογικό. Τώρα είσαι σε μια ενδιάμεση φάση που δεν είσαι ούτε βιολόγους ούτε γεωπόνος. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να είναι ενδιαφέρουσες σπουδές απλά ο φίλος μου το ψιλομετάνοιωσε που το σπούδασε. Ακόμα και στη διπλωματική PCR έβαζε δεν είχε να κάνει με κάτι τυπικό που θα έκανε ένας γεωπόνος. Ο φίλος μου έκανε μαστερ και απλά ψάχνεται για διδακτορικό (στον άνθρωπο έχει στραφεί και αυτός). Αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα, συνήθως καταλήγουν με μαστερ και διδακτορικό και συνειδητοποιούν ότι δύσκολα θα πάνε κάπου. Πχ μπορείς να πας για ακαδημαική καριέρα (αν δεν είχαμε μέσο και είχαμε και πιο αναπτυγμένο αυτόν τον τομέα) ή για έρευνα (που και πάλι θέλει μέσο και είναι δύσκολα) ή σε κάτι πιο πρακτικό σε κάποια εταιρεία. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικά για κάποιο βιολογικό με βλέπω τόσο λόγω σπουδών όσο και λόγω επαγγελματικής αποκατάστασης και γιατί όχι και στο εξωτερικό.Ο τομέας της βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα βρίσκεται σε παρα πολυ χαμηλό επίπεδο,ωστόσο δεν ξέρω τι ισχύει στο εξωτερικό.Οσον αφορά τις σπουδές επίσης δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να τις στρέψω στην κατεύθυνση της βιολογίας με κάποιο μεταπτυχιακό κάτι που όπως και του φίλου σου με ενδιαφέρει και εμένα πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...