Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, zio10 είπε

Ts, για μένα είναι πολύ σημαντικό ο δημοσιογράφος να μιλάει και να γράφει σωστά. Πρόσεξέ το αυτό, μπορεί να κάνει τη διαφορά και να δημιουργήσει θετική ή αρνητική εντύπωση. Ακόμα και ? αντί ; ας πούμε.

Το λέω με καλή διάθεση με αφορμή κάποια λαθάκια στα ποστ σου, αν και συνήθως δεν τα σχολιάζω.

Καλή επιτυχία! :)

Κανένα θέμα. Κάθε , απλή παρατήρηση, είναι σεβαστή για να γινόμαστε καλύτεροι έστω και από μικρά λαθάκια. Εσύ, ας πούμε, είσαι υπερ το να τελειώσει κάποιος κάτι σχετικό με τη Δημοσιογραφία ή όχι?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε

Κανένα θέμα. Κάθε , απλή παρατήρηση, είναι σεβαστή για να γινόμαστε καλύτεροι έστω και από μικρά λαθάκια. Εσύ, ας πούμε, είσαι υπερ το να τελειώσει κάποιος κάτι σχετικό με τη Δημοσιογραφία ή όχι?

Κατά δεν είμαι, σίγουρα δεν θα είναι αρνητικό δηλαδήα. Απλά συμφωνώ κι εγώ μ'αυτούς που είπαν ότι δεν είναι απαραίτητο.

Δημοσ.

Ο γενικος κανονας ειναι οτι αυτα τα μεταπτυχιακα τυπου ανοικτο πανεπιστηριο Λουλακίας δεν εχουν κανενα νοημα αν δεν τα κανεις για χειροπιαστο λογο (πχ εισαι σε μια δουλεια στο δημοσιο και με ενα τετοιο χαρτι παιρνεις επιδομα πτυχιου).

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Ο γενικος κανονας ειναι οτι αυτα τα μεταπτυχιακα τυπου ανοικτο πανεπιστηριο Λουλακίας δεν εχουν κανενα νοημα αν δεν τα κανεις για χειροπιαστο λογο (πχ εισαι σε μια δουλεια στο δημοσιο και με ενα τετοιο χαρτι παιρνεις επιδομα πτυχιου).

Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Είναι ιδιαίτερα σημαντικά, στο εάν ναι μεν εργάζεσαι αλλά από την άλλη , αν θες να αλλάξεις τομέα και δεν έχεις ελπίδες στα άλλα Πανεπιστήμια...

Δημοσ.

Το βασικοτερο που δεν αναφερα ειναι οτι στην Ελλαδα απλα δεν υπαρχει επαγγελμα δημοσιογραφος

Ειναι μια ιστορια καθαρα δημοσιων σχεσεων και διαπλοκης οπου κανεις δεν ρωτα οχι πιο πτυχιο εχεις αλλα εστω αν μπορεις να γραψεις το ονομα σου σωστα

Η κριση στα ΜΜΕ αφησε πισω της ερειπια,δεν υπαρχει τιποτα,και καποιο παλαιοτεροι με καποιες γνωριμιες το γυριζουν ολοι στην πολιτικη.

Δημοσ.

Εγώ θα σου απαντήσω ως λογιστής και ως συντάκτης στα φοιτητικά μου χρόνια. Επιπροσθέτως η κοπέλα μου τελείωσε το μεταπτυχιακό δημοσιογραφίας στο ΑΠΘ. Τα παλιά καλά χρόνια (2005-2008) έκανα και εγώ την επανάσταση μου σαν φοιτητούδι και είπα να ασχοληθώ με τη "δημοσιογραφία" αντί να τελειώσω τη σχολή μου. Τότε έβρισκες σχετικά εύκολα δουλειές. Έστειλα βιογραφικό και ένα σατυρικό κείμενο σε εκπομπή που βγαίνει από Θεσσαλονίκη και παίζεται μέχρι και σήμερα, με κάλεσαν και δούλεψα μαζί τους τον πρώτο χρόνο. Τα λεφτά ήταν πολύ καλά αλλά και οι ώρες πολλές. Στο ίντερνετ βρήκα μια αγγελία στην οποία ζητούσαν άτομα να γράφουν για ταξιδιωτικούς προορισμούς για μήνα του μέλιτος, έστειλα, έγραψα καμιά 50αρια και πληρώθηκα με 5,00 το κομμάτι. Μετά κάτι reviews, κάποιες μεταφράσεις από το freelancer, έβγαινε καλό χαρτζιλίκι. Έπειτα ξεκίνησαν τα sites, βάρδιες Δευτέρα - Σάββατο, λίγα λεφτά, πολύ copy paste.Είδα γρήγορα την "εξέλιξη" της δουλειάς που ονομάζεται δημοσιογραφία - αρθρογραφία οπότε αποφάσισα να γυρίσω στη λογιστική και ήταν η πιο σοφή κίνηση που μπορούσα να κάνω.

Πάντα αναρωτιόμουν πως βολεύονται όλοι αυτοί που τελείωσαν την αντίστοιχη σχολή όταν ένας αλεξιπτωτιστής όπως εγώ μπορούσα να παίρνω δουλειές. Δεν είναι δα και τίποτα το τρομερό. Θεωρώ πως οποιοσδήποτε με κριτική σκέψη, γρήγορη αντίληψη και καναδυο εφόδια από τα μαθητικά του χρόνια (σωστή ορθογραφία, συντακτικό) μπορεί να εισέλθει σε αυτή την αγορά. Το ζήτημα είναι τι θα κάνει όταν μπει. Η κοπέλα μου πέρασε από όλα τα μέσα της Θεσσαλονίκης. Μιλάμε για εξαήμερες βάρδιες, λεφτά κάτω του βασικού, απίστευτες καθυστερήσεις πληρωμών, αναξιοκρατία στο φουλ. Τι άλλο να προσθέσω; Το μόνο που θα σε εξιτάρει ίσως σε όλο αυτό είναι να το να μάθεις ποιος κρεβατώνει ποια, ποιος είναι gay, ποιος χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά αλλά το παίζει πουλμουρ και τέτοια ανούσια. 

Εν κατακλείδι, ακόμη και αύριο αν θες μπορείς να έχεις δουλειά σε πασίγνωστο site κάνοντας copy paste 8 ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα, για 400 ευρώ, τα μισά μαύρα. Αν αυτό θεωρείται δουλειά πάω πάσο. Στη θέση σου θα επένδυα τα χρήματα σε σεμινάρια λογιστικής και αντί να τελειώσω μια σχολή με μηδαμινές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, θα ψαχνόμουν να "ψηθώ" στο επάγγελμα. Να γνωρίζεις πάντως πως μπορεί σαν δουλειά να είναι σκατοδουλειά όπως κατάντησε, αλλά σαν λογιστής (καλός, που ενημερώνεται) πάντα θα έχεις ένα πιάτο φαγητό για σένα και την οικογένεια σου. Αν παρόλα αυτά θέλεις να ασχοληθείς με αυτό, η Αθήνα είναι μονόδρομος. 

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, koulkos είπε

Εγώ θα σου απαντήσω ως λογιστής και ως συντάκτης στα φοιτητικά μου χρόνια. Επιπροσθέτως η κοπέλα μου τελείωσε το μεταπτυχιακό δημοσιογραφίας στο ΑΠΘ. Τα παλιά καλά χρόνια (2005-2008) έκανα και εγώ την επανάσταση μου σαν φοιτητούδι και είπα να ασχοληθώ με τη "δημοσιογραφία" αντί να τελειώσω τη σχολή μου. Τότε έβρισκες σχετικά εύκολα δουλειές. Έστειλα βιογραφικό και ένα σατυρικό κείμενο σε εκπομπή που βγαίνει από Θεσσαλονίκη και παίζεται μέχρι και σήμερα, με κάλεσαν και δούλεψα μαζί τους τον πρώτο χρόνο. Τα λεφτά ήταν πολύ καλά αλλά και οι ώρες πολλές. Στο ίντερνετ βρήκα μια αγγελία στην οποία ζητούσαν άτομα να γράφουν για ταξιδιωτικούς προορισμούς για μήνα του μέλιτος, έστειλα, έγραψα καμιά 50αρια και πληρώθηκα με 5,00 το κομμάτι. Μετά κάτι reviews, κάποιες μεταφράσεις από το freelancer, έβγαινε καλό χαρτζιλίκι. Έπειτα ξεκίνησαν τα sites, βάρδιες Δευτέρα - Σάββατο, λίγα λεφτά, πολύ copy paste.Είδα γρήγορα την "εξέλιξη" της δουλειάς που ονομάζεται δημοσιογραφία - αρθρογραφία οπότε αποφάσισα να γυρίσω στη λογιστική και ήταν η πιο σοφή κίνηση που μπορούσα να κάνω.

Πάντα αναρωτιόμουν πως βολεύονται όλοι αυτοί που τελείωσαν την αντίστοιχη σχολή όταν ένας αλεξιπτωτιστής όπως εγώ μπορούσα να παίρνω δουλειές. Δεν είναι δα και τίποτα το τρομερό. Θεωρώ πως οποιοσδήποτε με κριτική σκέψη, γρήγορη αντίληψη και καναδυο εφόδια από τα μαθητικά του χρόνια (σωστή ορθογραφία, συντακτικό) μπορεί να εισέλθει σε αυτή την αγορά. Το ζήτημα είναι τι θα κάνει όταν μπει. Η κοπέλα μου πέρασε από όλα τα μέσα της Θεσσαλονίκης. Μιλάμε για εξαήμερες βάρδιες, λεφτά κάτω του βασικού, απίστευτες καθυστερήσεις πληρωμών, αναξιοκρατία στο φουλ. Τι άλλο να προσθέσω; Το μόνο που θα σε εξιτάρει ίσως σε όλο αυτό είναι να το να μάθεις ποιος κρεβατώνει ποια, ποιος είναι gay, ποιος χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά αλλά το παίζει πουλμουρ και τέτοια ανούσια. 

Εν κατακλείδι, ακόμη και αύριο αν θες μπορείς να έχεις δουλειά σε πασίγνωστο site κάνοντας copy paste 8 ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα, για 400 ευρώ, τα μισά μαύρα. Αν αυτό θεωρείται δουλειά πάω πάσο. Στη θέση σου θα επένδυα τα χρήματα σε σεμινάρια λογιστικής και αντί να τελειώσω μια σχολή με μηδαμινές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, θα ψαχνόμουν να "ψηθώ" στο επάγγελμα. Να γνωρίζεις πάντως πως μπορεί σαν δουλειά να είναι σκατοδουλειά όπως κατάντησε, αλλά σαν λογιστής (καλός, που ενημερώνεται) πάντα θα έχεις ένα πιάτο φαγητό για σένα και την οικογένεια σου. Αν παρόλα αυτά θέλεις να ασχοληθείς με αυτό, η Αθήνα είναι μονόδρομος. 

Με κάλυψες πλήρως με την απαντησή σου. Σκέψου όμως ότι και το επάγγελμα του Λογιστή περνάει τη δική του κρίση. Έχω εργαστεί και τα γνωρίζω. Οι πελάτες και οι επιχειρήσεις δεν πληρώνουν, τα παιδιά που εργάζονται μέσα ως υπάλληλοι παίρνουν 300 ευρώ στη καλύτερη 500 ευρώ. Είναι ένα επάγγελμα κορεσμένο. Θα μου πεις στην Ελλάδα του σήμερα και τι ΔΕΝ είναι κορεσμένο. Όσο γι αυτό που τόνισες , έχεις απόλυτο δίκιο. Εδώ χτες για πλάκα έστειλα σε κάποια sites βιογραφικά και να αρθρογραφώ και ανταποκρίθηκαν θετικά. Ούτε πτυχίο δημοσιογραφίας μου ζήτησαν ούτε τίποτα. Ίσως καλύτερα , έτσι όπως μου επισημάνεις την αποψή σου, να κάνω ένα μάστερ σε άλλο τομέα παρά σε αυτόν

• Like 1
Δημοσ.

Η λογιστική είναι άμεσα συνυφασμένη με την οικονομία για αυτό και αυτή την περίοδο περνάει κρίση το επάγγελμα. Αν θες τη γνώμη μου περισσότερο καλό έκανε, παρά κακό. Ξεκαθάρισε λίγο το τοπίο. Στο επάγγελμα αυτό δεν επέρχεται ποτέ κορεσμός αλλά αν το δεις σαν μετοχή, πότε ανεβαίνει, πότε κατεβαίνει. Σίγουρα βγαίνουν πολλοί υποψήφιοι λογιστές από τις σχολές αλλά είμαι σίγουρος πως αν ακολουθήσεις σταθερά βήματα στο χώρο και ενημερώνεσαι τότε σίγουρα θα έχεις δουλειά. Το αν σε πληρώνει καλά ή με το βασικό, αυτό είναι κάτι άλλο. Γενικά πάντως, όπως σε όλες τις δουλειές, αν δεν έχεις κάποιο backround οικογενειακό, θα χρειαστεί να φας αρκετά σκατά μέχρι να φτάσεις σε ένα επίπεδο το οποίο θα σε ικανοποιεί. Επειδή όμως ότι κατεβαίνει ανεβαίνει, σε μερικά χρόνια που θα έχει πάρει μπροστά η οικονομία, θα είσαι έτοιμος να φανείς χρήσιμος σε πολλούς εργοδότες. Μέχρι τότε φροντίζεις να βάλεις τα θεμέλια και να χτίσεις πάνω σε αυτά. Με 300,00 ευρώ το χρόνο περίπου, έχεις όλη την ενημέρωση στα χέρια σου (ΠΑΣΔΕ - ΤAXHEAVEN).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...