TEOGOGAS Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδια ο αδερφος μου φευγει Αγγλια συντομα δηλαδη την ερχομενη τεταρτη μπορειτε να μου πειτε εναν βασικα τον φθηνοτερο τροπο για μεταφορα χρηματων με την λιγοτερη δυνατη προμηθεια αλλαγη νομισματος και κοστους μεταφοράς να γνωριζετε οτι εχω winbank και paypal λογικα θα φτιαξει σε καποια τραπεζα εκει λογαριασμο... Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από TEOGOGAS
TEOGOGAS Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Hapatingo είπε Για τι ποσό μιλάμε? Για αρχη θελω να μεταφερω ενα ποσο γυρω στα 12000 ...η με συμφερει στελνοντας μικρα ποσα ?
spartak1 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, TEOGOGAS είπε Για αρχη θελω να μεταφερω ενα ποσο γυρω στα 12000 ...η με συμφερει στελνοντας μικρα ποσα ? Mε μια συναλλαγη δε μπορεί να μεταφερθεί το ποσό. Δεν επιτρέπεται απο τους κεφαλαιακούς περιορισμούς εκτός και αν εχεις λογαριασμο σε περισσότερες απο μια τράπεζες (απο οτι καταλαβα όχι). Για φοιτητες στο εξωτερικο ειδικα ισχύει: 20. Πώς γίνεται η πληρωμή διδάκτρων σε εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού; Η πληρωμή διδάκτρων γίνεται χωρίς τον περιορισμό έγκρισης από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στην τράπεζα μέσω της οποίας διενεργείται η συναλλαγή, και μεταφορά του σχετικού χρηματικού ποσού με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του εκπαιδευτικού ιδρύματος και όχι σε λογαριασμό του ίδιου του δικαιούχου. Επίσης, επιτρέπεται η μεταφορά μέγιστου ποσού πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ ή του ισόποσου αυτού σε ξένο νόμισμα, ανά ημερολογιακό τρίμηνο, συνολικά, για έξοδα διαμονής και διαβίωσης φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό ή συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών. Η πληρωμή συντελείται, υποχρεωτικά, σε λογαριασμό, που τηρείται στο εξωτερικό, με δικαιούχο το φοιτητή. Ωστόσο, στις περιπτώσεις που τα ανωτέρω ποσά πιστώνονται απευθείας σε λογαριασμούς φοιτητικής εστίας ή εκμισθωτή κατοικίας φοιτητή, με την προσκόμιση μισθωτήριου συμβολαίου ή άλλων σχετικών δικαιολογητικών, τότε επιτρέπεται η μεταφορά μέγιστου ποσού οκτώ χιλιάδων ευρώ (8.000) ή του ισόποσου αυτού σε ξένο νόμισμα ανά ημερολογιακό τρίμηνο.
Hapatingo Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 3 minutes ago, TEOGOGAS said: Για αρχη θελω να μεταφερω ενα ποσο γυρω στα 12000 ...η με συμφερει στελνοντας μικρα ποσα ? Ας ανοίξει εκεί έναν λογαριασμό σε ευρώ, ώστε να γίνει πιο εύκολα η μεταφορά. Σαφώς και τόσο μεγάλο ποσό δύσκολο να στείλει με την μια, απο την άλλη λόγο σπουδών στο εξωτερικό θα μπορείς να στείλεις μεγαλύτερο ποσό απο οτι επιτρέπεται για τους ιδιώτες. Θα πρότεινα να απευθυνθείς κατευθείαν στην τράπεζα τονίζοντας τον λόγο για τις σπουδές στο εξωτερικό.
Salvation81 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, TEOGOGAS είπε Παιδια ο αδερφος μου φευγει Αγγλια συντομα δηλαδη την ερχομενη τεταρτη μπορειτε να μου πειτε εναν βασικα τον φθηνοτερο τροπο για μεταφορα χρηματων με την λιγοτερη δυνατη προμηθεια αλλαγη νομισματος και κοστους μεταφοράς να γνωριζετε οτι εχω winbank και paypal λογικα θα φτιαξει σε καποια τραπεζα εκει λογαριασμο... Αδερφε εσυ; Περα απο την πλακα γιατι δεν τα παιρνει λιγα λιγα μαζι του; Πρεπει να τα δωσει ολα μονομιας;
georgerov Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 5K (η 4 δεν είμαι σίγουρος) το μήνα ανά φυσικό πρόσωπο ανα τράπεζα επιτρέπεται, σπάσε τα χρήματα σε 3 λογαριασμούς και καθάρισες. Από εκεί και πέρα έγω όταν πήγα έπαιξα με Revolut για να μην στείλω κατευθείαν στον Αγγλικό και πληρώσω προμήθειες. Πλέον θα έπαιζα με TransferWise για μεγάλα ποσά καθώς η Revolut σε μπλοκάρει εύκολα όταν ξαφνικά πας να γεμίσεις χιλιάδες. Το θέμα είναι ότι μπορείς να τα αποφύγεις όλα αυτά καθώς το πανεπιστήμιο αλλά και οι περισσότερες εστίες δέχονται πληρωμές online από ελληνική χρεωστική κατευθείαν. Υπάρχει όριο στις περισσότερες χρεωστικές 1000 ευρώ την ημέρα (το οποίο αν πάρεις τηλ η μέσω ebaking π.χ. στην Εθνική το πας όσο θες). Αν το σύστημα πληρωμής της σχολής - εστίας υποστηρίζει πολλαπλές πληρωμές (τα περισσότερα το δέχονται) μπαίνεις κάθε μέρα και ρίχνεις από ένα χιλιάρικο και καθάρισες.
vaga1um3 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Για να ανοιξεις λογαριασμο στην αγγλία σε αλλο νομισμα πρεπει να σκασεις με το λιγοτερο 50k , μιας κ εγω ζωντας εκει το ειχα ψαξει εκτενως. Για διδακτρα ο,τι ειπαν κ πανω. Παρε κ ανεβασε το οριο για συναλλαγες με καρτα και πληρωνε ηλεκτρονικά. Εστία λογικα ιδια φαση. Αγγλία κ τσιχλες με καρτα παιρνεις. Cash δεν πολυ κυκλοφορεί.. επισης παει σε μια τραπεζα (οι περισσοτερες εκτος HSBC) κ ανοιγει εναν φοιτητικο λογαριασμο. Θελει διαφορα χαρτιά, να παει κ να ρωτησει. Αν δε θελει revolut βγαζει καρτα με starling bank μεσω app (ιδια φαση αλλα μονο για uk residents) η οποια του δινει μπαμ μπαμ κ account number / sort code & τη χρησιμοποιεί παντου. Εχει καλο exchange rate κ δε χρεωνει εξτρα στις αναληψεις ανω των £200/μηνα (οπως κανει η revo). Επισης, σαν συμβουλη, μεινει δε μεινει εξωτερικο μετα το περας των σπουδων, γιατι παιζει κ να του χρειαστει ακομα κ για bank account να παει να βγαλει NATIONAL INSURANCE NUMBER (NINO). Το κανονιζουν κ στο uni μεσω guild of students αλλα μπορει να παει κ job centre plus. Καλή αρχή του ευχομαι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα