agamoi-thytai Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Το γράφω για λογαριασμό φίλου που δεν τα πάει καλά με την τεχνολογια, αλλα δεν ήξερα να του απαντήσω, λόγω πλέον με το gdpr. Καταστημα από αλυσιδα καταστημάτων στην στην Πατρα, έχει κάμερες που βλέπουν έξω στο πεζοδρόμιο. Το πρόβλημα του δεν είναι αυτές που βλέπουν την είσοδο (που και αυτές είναι παράνομες) αλλα μια συγκεκριμένη που βλέπει το πεζοδρόμιο μια και το καταστημα εκεί δεν έχει βιτρίνα αλλα μόνο τοίχο. Κατ´ αυτόν η συγκεκριμένη κάμερα είναι καθαρά για παρακολούθηση ατόμων και όχι για προστασία. Μίλησε μου είπε με το καταστημα και του είπαν πως έχουν κάθε δικαίωμα και πως πλέον δεν υπάρχει αρχή που να τους ελέγχει και μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν. Στην ασυτυνομια που ρώτησε του είπαν πως δεν ήξεραν να του απαντήσουν και πως δεν είναι αρμόδιοι. Του ειπα να κάνει και ενα τηλ. στην DPA να ρωτήσει. Ξέρει κάνεις τι ισχύει τελικά ;
nipoa Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) προφανως χρειαζεται αδεια https://www.e-nomothesia.gr/nomikes-plirofories/sustemata-binteoepitereses.html και https://www.e-nomothesia.gr/kat-dedomena-prosopikou-kharaktera/apophase-apdpkh-geks-2274-2011.html Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από nipoa
isay Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 17 λεπτά πριν, agamoi-thytai είπε Το γράφω για λογαριασμό φίλου που δεν τα πάει καλά με την τεχνολογια, αλλα δεν ήξερα να του απαντήσω, λόγω πλέον με το gdpr. Καταστημα από αλυσιδα καταστημάτων στην στην Πατρα, έχει κάμερες που βλέπουν έξω στο πεζοδρόμιο. Το πρόβλημα του δεν είναι αυτές που βλέπουν την είσοδο (που και αυτές είναι παράνομες) αλλα μια συγκεκριμένη που βλέπει το πεζοδρόμιο μια και το καταστημα εκεί δεν έχει βιτρίνα αλλα μόνο τοίχο. Κατ´ αυτόν η συγκεκριμένη κάμερα είναι καθαρά για παρακολούθηση ατόμων και όχι για προστασία. Μίλησε μου είπε με το καταστημα και του είπαν πως έχουν κάθε δικαίωμα και πως πλέον δεν υπάρχει αρχή που να τους ελέγχει και μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν. Στην ασυτυνομια που ρώτησε του είπαν πως δεν ήξεραν να του απαντήσουν και πως δεν είναι αρμόδιοι. Του ειπα να κάνει και ενα τηλ. στην DPA να ρωτήσει. Ξέρει κάνεις τι ισχύει τελικά ; Βγάζει μερικές φωτογραφίες που να φαίνεται επαρκώς η παραβαση και κάνεις καταγγελία στην ΑΠΔΠΧ δινοντας οσο πιο πλήρη στοιχεία μπορει. http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,211532&_dad=portal&_schema=PORTAL
NemeSis1990 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 τα καταστηματα που τα εχουν κλεψει τοσες φορες πολυ καλα κανουν και εχουν καμερες. Και οταν μιλαμε για μεγαλο καταστημα εχει εμπορευμα εκατομυριων μεσα. Ο φιλος σου να χαλαρωσει. 1 1 1
nipoa Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 το καταστημα πρεπει να ακολουθει τους κανονες που εχουν θεσπιστει. αν τα κανει σωστα δε θα εχει προβλημα ουτε θα του απαγορεψουν να εχει καμερες. αλλα μιλαμε για καμερα που λεει οτι δειχνει δημοσιο χωρο ασχετο με το καταστημα.. χρειαζεται αδεια και ελεγχος για το αν υπαρχει καταγραφη. μπορει ρε φιλε ο αλλος να κανει εντιτ τα βιντεο μονο με μικρα παιδακια και να τα σπρωχνει σε ανωμαλους.. ( λεμε τωρα ) ενας ελεγχος ποτε δεν εβλαψε.. ειδικα εδω 1
fredd0 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Λήψη εικόνας από παράπλευρες οδούς ή πεζοδρόμια μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δηλαδή όταν πρόκειται για χώρο όπου έχουν προηγηθεί επικίνδυνες επιθέσεις κατά της ζωής και της περιουσίας και υπάρχουν πλέον δικαιολογημένες υπόνοιες ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθούν και άλλες. Στις περιπτώσεις αυτές η λήψη πρέπει να περιορίζεται στον απολύτως απαραίτητο παράπλευρο χώρο – βλ. άρθρο 6 της οδηγίας 1/2011. Επιπλέον, στην περίπτωση αυτή, θεωρείστε υπεύθυνος επεξεργασίας, συνεπώς, ως προς τις εξωτερικές κάμερες έχετε όλες τις σχετικές υποχρεώσεις (π.χ. πινακίδα ενημέρωσης, ικανοποίηση δικαιωμάτων πρόσβασης και αντίρρησης). εμενα σπιτι οι καμερες βλεπουν πεζοδρομιο μια χαρα, με αδεια, δε ξερω πως οι νομικοι του σαιτ τις βγαλανε αυτοματα παρανομες Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2018 από fredd0
zio10 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Ο φίλος σου γιατί έχει τόσο πρόβλημα με τη συγκεκριμένη κάμερα; Μπορεί ο άλλος να θέλει να βλέπει περιμετρικά το μαγαζί, δεν ξέρω αλλά δε μου φαίνεται και τόσο παράλογο. 3 1
isay Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 17 λεπτά πριν, zio10 είπε Ο φίλος σου γιατί έχει τόσο πρόβλημα με τη συγκεκριμένη κάμερα; Μπορεί ο άλλος να θέλει να βλέπει περιμετρικά το μαγαζί, δεν ξέρω αλλά δε μου φαίνεται και τόσο παράλογο. η αππδχ έκανε μεγαλο άλμα με αφορμή τη βιντεοσκοπηση υπουργου που φιφικονε έκτακτη για να την μονιμοποιήσει. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΩ στα πολιτικά αυτό ήταν σωστό για την προστασία του οποιουδήποτε από αθέμιτη χρήση τετοιων μετρων (που μπορει να εμπεριέχουν και δόλο) ΑΛΛΑ εγινε υπερμετρη μεταβαση προς την άλλη πλευρα, οποτε οι επαγγελματίες απατεώνες εκμεταλευονται τους ιδιους κανονες για παρανομίες. Παράδειγμα απαγορεύεται να βάλω dashcam στο αυτοκινητο μου και να καταγράφω κάτι που μπορει να χρησιμοποιηθεί σε δικαστήριο. Ενδεικτικά την ώρα που ειμαι σταματημένος σε έρημο δρόμο έρχεται κάποιος και πεφτει πάνω στο παμρπιζ μου και μετα'με τραβά στα δικαστήρια για σωματικές βλάβες (απο το παμπριζ και απο το ξυλο που θα του ριξω μετα). Μάντεψε. Η καταγραφή δεν θα χρησιμοποιηθεί (γιατί θα μπλεξω εγω) και αυτός μάλλον θα δικαιωθει με αποζημίωση. Δες αναλογο βιντεο απο αγγλια μεριά στο τέλος Χωρίς να ξέρω το λογο που ο φιλος του ts εχει προβλημα, μπορώ εν μέρη να καταλάβω το μαγαζί γιατί ειχα περιπτωση σε εταιρεία που δουλευα. Είχαμε λοιπον ένα μεγαλο ωραίο τοίχο στην εισοδο βαμενο με ειδικα χρωματα και ωραίο μαρκετιστικο τρόπο και φωτισμό. Μέσα σε 1 μήνα κάτι καλοπαιδα απο διπλανή παραδιπλανη (5 τετράγωνα πιο κάτω) κατάληψη μας έβαψαν αυτό τον τοιχο 5 φορες με διαφορά αντιρατσιστικά και κοινωνικά συνθήματα. Μια απο αυτές έσπασαν και την τζαμαρία μπροστά απο τη πόρτα-σιδερια. Πέρα απο τα έξοδα ήταν και κακο για την εικονα του μαγαζιου. Βάλαμε κάμερες και πινακιδες μέχρι να πάρουμε την επισημη έγκριση (στα ορια της παρανομιας) ήρθαν 6η φορα και ζωγράφισαν και το φακο της κάμερας και μετά απο 2 ημέρες σκάει και ενημερωση οτι μας εγινε ενυπογραφη καταγγελια για τις κάμερες. Μη σου πω τι έγινε και εστρωσε το πράγμα, αλλά μετά απο περιπου 2 μήνες έμαθα "με ειδικό τρόπο" οτι αυτός που ειχε κανει την καταγγελία ήταν τακτικός επισκέπτης της κατάληψης και γόνος εύπορης οικογένειας της πολης. https://www.youtube.com/watch?v=UnP7-1-W4VQ 1 1
fredd0 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, isay είπε Παράδειγμα απαγορεύεται να βάλω dashcam στο αυτοκινητο μου και να καταγράφω κάτι που μπορει να χρησιμοποιηθεί σε δικαστήριο. Ενδεικτικά την ώρα που ειμαι σταματημένος σε έρημο δρόμο έρχεται κάποιος και πεφτει πάνω στο παμρπιζ μου και μετα'με τραβά στα δικαστήρια για σωματικές βλάβες (απο το παμπριζ και απο το ξυλο που θα του ριξω μετα). Μάντεψε. Η καταγραφή δεν θα χρησιμοποιηθεί (γιατί θα μπλεξω εγω) και αυτός μάλλον θα δικαιωθει με αποζημίωση. Δες αναλογο βιντεο απο αγγλια μεριά στο τέλος εχουν χρησιμοποιηθει (στα ελληνικα δικαστηρια) και πολυ πιο πολυπλοκες φασεις απο dashcam απλα μετα απο υποδειξη του δικογορου του ο μαρτυρας δεν ειπε ειναι dashcam, ειπε εβγαλα το κινητο και τραβηξα.
flienky Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Το καταστημα δικαιούται να εχει καμερες που θα βλέπουν μόνο σε σημεία τα οποία μπορεί να δεχτούν κλοπή. Μπορει να κοιταει βιτρινα, τοίχο, αλλά όχι πεζοδρόμειο. Ακόμα, θα πρέπει να εχουν πινακιδες ππου να ενημερώνουν οτι υπάρχουν κάμερες αλλά και να εχουν ενημερώσει με εγγραφα την ΑΠΔΠΧ για το γεγονός οτι εχουν καμερες. Μπορεις να κανεις καταγγελία στην ΑΠΔΠΧ και να πεις οτι εχουν βαλει καμερα σε άκυρη μεριά. Είναι το ιδιο με τις πολυκατοικίες, μπορεις να βάλεις κάμερα που να κοιταει την πόρτα του σπιτιού σου αλλά όχι διάδρομο. Με την dashcam δεν καταλαβαίνω γιατι ειναι παράνομη η λήψη. Σε δημόσιο χώρο τραβηχτηκε το βιντεο. Σε δημοσιο χωρο τραβας χωρις πρόβλημα εκτος απο μερικές εξαιρέσεις (χωρις να ειμαι 10000% σιγουρος, ενα παραδειγμα ειναι οτι δεν μπορεις να τραβας πορείες κομμάτων που φαινονται καθαρα τα πρόσωπα).
isay Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 17 λεπτά πριν, flienky είπε Το καταστημα δικαιούται να εχει καμερες που θα βλέπουν μόνο σε σημεία τα οποία μπορεί να δεχτούν κλοπή. Μπορει να κοιταει βιτρινα, τοίχο, αλλά όχι πεζοδρόμειο. Ακόμα, θα πρέπει να εχουν πινακιδες ππου να ενημερώνουν οτι υπάρχουν κάμερες αλλά και να εχουν ενημερώσει με εγγραφα την ΑΠΔΠΧ για το γεγονός οτι εχουν καμερες. Μπορεις να κανεις καταγγελία στην ΑΠΔΠΧ και να πεις οτι εχουν βαλει καμερα σε άκυρη μεριά. Είναι το ιδιο με τις πολυκατοικίες, μπορεις να βάλεις κάμερα που να κοιταει την πόρτα του σπιτιού σου αλλά όχι διάδρομο. Με την dashcam δεν καταλαβαίνω γιατι ειναι παράνομη η λήψη. Σε δημόσιο χώρο τραβηχτηκε το βιντεο. Σε δημοσιο χωρο τραβας χωρις πρόβλημα εκτος απο μερικές εξαιρέσεις (χωρις να ειμαι 10000% σιγουρος, ενα παραδειγμα ειναι οτι δεν μπορεις να τραβας πορείες κομμάτων που φαινονται καθαρα τα πρόσωπα). Και όμως ειναι, οπως ακριβώς αν βάλω ως ιδιώτης/κατάστημα κάμερα που να τραβά δημοσιο χώρο (πεζοδρόμιο, δρόμο, κλπ). Είχα στειλει επιστολή στη ΑΠΔΠΧ με σχετική ερώτηση με διευκρίνηση οτι τα δεδομένα θα σβήνονται μετά απο κάθε διαδρομή. Η απάντηση ήταν "ευγενικά αρνητική" για τη νομιμότητα. Βέβαια εγώ την έβαλα την κάμερα και τη χρησιμοποιώ για πιο μακρια ταξίδια. Για κοντινες αποστάσεις βαριεμαι τα βγαλε απο ντουλαπακι, συνδεσε ρεύμα, κλπ
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, agamoi-thytai είπε Στην ασυτυνομια που ρώτησε του είπαν πως δεν ήξεραν να του απαντήσουν και πως δεν είναι αρμόδιοι. Αυτό είναι που με κάνει να οργίζομαι περισσότερο και από τον καταστηματάρχη που είπε οτι μπορούμε να κάνουμε οτι μας γουστάρει. Ας πάει στην ΑΠΠΔ. 6 ώρες πριν, isay είπε η αππδχ έκανε μεγαλο άλμα με αφορμή τη βιντεοσκοπηση υπουργου που φιφικονε έκτακτη για να την μονιμοποιήσει. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΩ στα πολιτικά αυτό ήταν σωστό για την προστασία του οποιουδήποτε από αθέμιτη χρήση τετοιων μετρων (που μπορει να εμπεριέχουν και δόλο) ΑΛΛΑ εγινε υπερμετρη μεταβαση προς την άλλη πλευρα, οποτε οι επαγγελματίες απατεώνες εκμεταλευονται τους ιδιους κανονες για παρανομίες. Παράδειγμα απαγορεύεται να βάλω dashcam στο αυτοκινητο μου και να καταγράφω κάτι που μπορει να χρησιμοποιηθεί σε δικαστήριο. Ενδεικτικά την ώρα που ειμαι σταματημένος σε έρημο δρόμο έρχεται κάποιος και πεφτει πάνω στο παμρπιζ μου και μετα'με τραβά στα δικαστήρια για σωματικές βλάβες (απο το παμπριζ και απο το ξυλο που θα του ριξω μετα). Μάντεψε. Η καταγραφή δεν θα χρησιμοποιηθεί (γιατί θα μπλεξω εγω) και αυτός μάλλον θα δικαιωθει με αποζημίωση. Δες αναλογο βιντεο απο αγγλια μεριά στο τέλος Χωρίς να ξέρω το λογο που ο φιλος του ts εχει προβλημα, μπορώ εν μέρη να καταλάβω το μαγαζί γιατί ειχα περιπτωση σε εταιρεία που δουλευα. Είχαμε λοιπον ένα μεγαλο ωραίο τοίχο στην εισοδο βαμενο με ειδικα χρωματα και ωραίο μαρκετιστικο τρόπο και φωτισμό. Μέσα σε 1 μήνα κάτι καλοπαιδα απο διπλανή παραδιπλανη (5 τετράγωνα πιο κάτω) κατάληψη μας έβαψαν αυτό τον τοιχο 5 φορες με διαφορά αντιρατσιστικά και κοινωνικά συνθήματα. Μια απο αυτές έσπασαν και την τζαμαρία μπροστά απο τη πόρτα-σιδερια. Πέρα απο τα έξοδα ήταν και κακο για την εικονα του μαγαζιου. Βάλαμε κάμερες και πινακιδες μέχρι να πάρουμε την επισημη έγκριση (στα ορια της παρανομιας) ήρθαν 6η φορα και ζωγράφισαν και το φακο της κάμερας και μετά απο 2 ημέρες σκάει και ενημερωση οτι μας εγινε ενυπογραφη καταγγελια για τις κάμερες. Μη σου πω τι έγινε και εστρωσε το πράγμα, αλλά μετά απο περιπου 2 μήνες έμαθα "με ειδικό τρόπο" οτι αυτός που ειχε κανει την καταγγελία ήταν τακτικός επισκέπτης της κατάληψης και γόνος εύπορης οικογένειας της πολης. https://www.youtube.com/watch?v=UnP7-1-W4VQ Κάτι τέτοια κολόπαιδα αντιμετωπίζονται μόνο με μπράβους.
agamoi-thytai Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, zio10 είπε Ο φίλος σου γιατί έχει τόσο πρόβλημα με τη συγκεκριμένη κάμερα; Μπορεί ο άλλος να θέλει να βλέπει περιμετρικά το μαγαζί, δεν ξέρω αλλά δε μου φαίνεται και τόσο παράλογο. Φαντάσου ένα κατάστημα το οποίο βρίσκεται σε γωνία. Φαντασου πως το κατάστημα έχει βιτρίνα μόνο στη μία πλευρά η οποία είναι και είσοδος. Φαντάσου πως η άλλη πλευρά είναι τυφλή, είναι τοίχος που δεν έχει ούτε ένα παράθυρο, ούτε ένα άνοιγμα ούτε τίποτα. Βλέπει μόνο πεζοδρόμιο. Δεν θέλει να κάνει επώνυμα την καταγγελία στην PDA γιατί φοβάται πως θα μπλέξει.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 πως απαντας στην ερωτηση του zio10 με το γιατι εχει τοσο προβλημα ο φιλος σου με αυτη την καμερα?Ναι γωνια ειναι το καταλαβαμε...Μονο απο τεραστιες ευθειες ερχονται οι ληστες/κλεφτες/εκβιαστες? 1 1
Narayan Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Plot twist: ο φίλος του OP έχει κατάστημα και θέλει να προκαλέσει προβλήματα στον συναγωνισμό. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα