i love rock Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Παιδιά καλησπέρα έχω ένα θέμα με το ψυγείο μου, ένα pitsos. Όταν ανοίγω την πόρτα να πάρω κάτι και την κλείνω; κουγεται ένα γουρφουριτο απ το πίσω μέρος του ψυγείου. Αυτό το κάνει κάνει φορά που κλείνω την πορτα.... Το ψυγείο αυτόν τον ήχο δεν τον έκανε. Είναι δεύτερος χρόνος που το έχω. Καμία ιδεα; τι μπορεί να έχει;
papoys1 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, i love rock είπε Παιδιά καλησπέρα έχω ένα θέμα με το ψυγείο μου, ένα pitsos. Όταν ανοίγω την πόρτα να πάρω κάτι και την κλείνω; κουγεται ένα γουρφουριτο απ το πίσω μέρος του ψυγείου. Αυτό το κάνει κάνει φορά που κλείνω την πορτα.... Το ψυγείο αυτόν τον ήχο δεν τον έκανε. Είναι δεύτερος χρόνος που το έχω. Καμία ιδεα; τι μπορεί να έχει; Δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα.Έχω Pitsos ψυγειοκαταψύκτη nofrost 15 χρόνια που κάνει το ίδιο.Δεν τον έχω ρωτήσει αλλά νομίζω ότι με το άνοιγμα κλείσιμο της πόρτας ενεργοποιείται αυτόματα για να αντικαταστήσει ενδεχομένως τη χαμένη ψύξη .Πρόβλημα δεν είχα ποτέ τα 15 χρόνια λειτουργίας του. Πάντα πρέπει να έκανε αυτόν το ήχο αλλά δεν το είχες προσέξει πιο πριν ή δεν είχες δώσει σημασία.Αμ κάποιος ειδικός ξέρει περισσότερα ας μας πει. Edit. Επειδή έχεις το ίδιο θέλω να παρατηρήσεις και να μου πεις αν κάνει και κάτι άλλο που κάνει το δικό μου.Όταν είναι σε λειτουργία το μοτέρ και ανοίξω π.χ. την πόρτα της συντήρησης το μοτέρ σταματάει για όση ώρα η πόρτα είναι ανοιχτή.Μόλις κλείσω την πόρτα ξεκινάει και πάλι. Πιστεύω ότι κάποιοι αυτοματισμοί που έχουν τα pitsos .Το δικό σου το κάνει;;;;; Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2018 από papoys1
Tsino Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα.Έχω Pitsos ψυγειοκαταψύκτη nofrost 15 χρόνια που κάνει το ίδιο.Δεν τον έχω ρωτήσει αλλά νομίζω ότι με το άνοιγμα κλείσιμο της πόρτας ενεργοποιείται αυτόματα για να αντικαταστήσει ενδεχομένως τη χαμένη ψύξη .Πρόβλημα δεν είχα ποτέ τα 15 χρόνια λειτουργίας του. Πάντα πρέπει να έκανε αυτόν το ήχο αλλά δεν το είχες προσέξει πιο πριν ή δεν είχες δώσει σημασία.Αμ κάποιος ειδικός ξέρει περισσότερα ας μας πει. Edit. Επειδή έχεις το ίδιο θέλω να παρατηρήσεις και να μου πεις αν κάνει και κάτι άλλο που κάνει το δικό μου.Όταν είναι σε λειτουργία το μοτέρ και ανοίξω π.χ. την πόρτα της συντήρησης το μοτέρ σταματάει για όση ώρα η πόρτα είναι ανοιχτή.Μόλις κλείσω την πόρτα ξεκινάει και πάλι. Πιστεύω ότι κάποιοι αυτοματισμοί που έχουν τα pitsos .Το δικό σου το κάνει;;;;; Το κανει το δικο μου whirlpool
Curtis76 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 θα παρεις εναν μαγνητη και θα ψαξεις να βρεις περιμετρικα στο ψυγειο, με ανοικτη τη πορτα σε ποιο σημειο ειναι ο διακοπτης (μαλλον ψηλα ειναι). Ετσι θα καταφερεις να ξεκινησει το ψυγειο με ανοικτη τη πορτα.... οποτε ισως καταλαβεις αν προερχεται απο το εσωτερικό. Λεω εγω τωρα.
i love rock Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τράβηξα ένα βίντεο μπορείτε να ακούσετε τον ήχο που κάνει με το που κλείνω την πορτα. Κρατάει μερικά δευτερόλεπτα. Το ψυγείο δεν κάνει κανένα άλλο θόρυβο κατά την λειτουργία του https://photos.app.goo.gl/WiG9oLB2yK3wgYfd6
kallair Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Τράβα το ψυγειο έξω από την θέση του κ προσπαθησε να βρεις το σημειο που κανει τον θορυβο. ειναι εσωτερικος ή απο πισω; δεν μπορω να ξεχωρισω καλα τον ηχο και παιζει να τον "παραμορφωνει" η ηχογραφηση σου. Εμένα πχ το παλιο general electric της μητερας μ ειχαν κοπει εσωτερικα ελατηρια συγκρατησης κ κουδουνουσε κανονικα οταν εκοβε ο συμπιεστης. προσπαθησε να βρεις την πηγη του ηχου...
i love rock Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Παιδιά το γύρισα το ψυγείο και ο ήχος έρχεται απ πίσω , απ το κάτω μέρος του ψυγείου . Δείτε την εικόνα
overpower Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2018 11 ώρες πριν, papoys1 είπε Edit. Επειδή έχεις το ίδιο θέλω να παρατηρήσεις και να μου πεις αν κάνει και κάτι άλλο που κάνει το δικό μου.Όταν είναι σε λειτουργία το μοτέρ και ανοίξω π.χ. την πόρτα της συντήρησης το μοτέρ σταματάει για όση ώρα η πόρτα είναι ανοιχτή.Μόλις κλείσω την πόρτα ξεκινάει και πάλι. Πιστεύω ότι κάποιοι αυτοματισμοί που έχουν τα pitsos .Το δικό σου το κάνει;;;;; Κανενα ψυγειο δεν δουλευει με ανοιχτη πορτα, οικιακα ή επαγγελματικα. 1
dtzgr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Στα ψυγεία αυτά, ο μηχανισμός ψύξης είναι συνήθως μέσα στην κατάψυξη και η ψύξη μεταφέρεται στο θάλαμο του ψυγείου μέσω αεραγωγού και ενός ανεμιστήρα. Ο ανεμιστήρας λειτουργεί όταν δουλεύει το μοτέρ καθώς και για λίγα δευτερόλεπτα όταν κλείσεις την πόρτα ενώ δεν δουλεύει το μοτερ, για να αναπληρώσει χαμένη ψύξη. Κατά πάσα πιθανότητα έχει βουλώσει το σωληνάκι που αδειάζει τα νερά όταν δουλεύει το no-frost από την κατάψυξη προς αυτό το άσπρο πλαστικό δοχείο στο πίσω μέρος, με αποτέλεσμα να έχει πιάσει πάγο και να άρχισε να "βρίσκει" λίγο λιγο η φτερωτή του ανεμιστήρα. Αν κοιτάξεις το δοχείο αυτό, έχει νερά μέσα ή είναι στεγνό; Βλέπε το ανά 4-6 ώρες στη διάρκεια ενός 24ώρου. Αν δεν έχει ποτέ νερά μέσα και είναι πάντα στεγνό, έγινε αυτό που σου λέω και τότε πρέπει να κάνεις απόψυξη (24-48ωρες) και να βγάλεις τα σκουπιδάκια από την υδροροή (αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς και μόνος σου) για να μη σου ξαναγεμίσει πάγο. Στο δικό μου είχα ξεβιδώσει και βρήκα τη φτερωτή, είδα ότι έχει γύρω γύρω πάγο οπότε το έλιωσα όλο με ενα πιστολάκι για μαλλιά, το καθάρισα και το ξαναέβαλα μπρος μέσα σε ένα 2ωρο.
i love rock Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 dtzgr μόλις είδα το δοχείο πίσω . Εχει πολύ λίγο υγρό μέσα το πλαστικό δοχείο. λίγο περιμετρικά . Δεν ξέρω αν στην παρακάτω φωτογραφία μπορείς να καταλάβεις πόσο έχει
dtzgr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δες το και άλλες φορές μέσα στην ημέρα. Όταν λειτουργεί το no-frost (κάποιες φορές την ημέρα), συνήθως ακούγονται κάποιοι κρότοι, σαν να "σπαει" κάτι μέσα -- ο μηχανισμός του no-frost λειώνει τον συσσωρευμένο πάγο (που ακούγεται να σπάει) και τότε ή λίγο αργότερα πρέπει να βλέπεις να τρέχει ή να έχει τρέξει νερό στο δοχείο πίσω. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2018 από dtzgr
i love rock Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 όταν δουλεύει ρίχνει σταγόνες . Πως μπορώ να το παρακολουθήσω αυτό δεν εχω καταλάβει . Ο θόρυβος αυτός υπάρχει παντα όταν κλείνει η πόρτα για μερικά δευτερόλεπτα .
dtzgr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Εννοώ πήγαινε και δες κάθε λίγες ώρες να καταλάβεις αν τρέχει νερό από την υδρορροή ή βούλωσε. Από αυτά που λες, παίζει να βούλωσε μερικώς, με αποτέλεσμα να τρέχει μεν νερό, αλλά όχι όλο (οπότε και παγώνει κοντά στον ανεμιστήρα). Αν έχεις δυνατότητα για απόψυξη (τουλάχιστο 24 ώρες με ανοιχτή την πόρτα, όμως), θα έλεγα να το κάνεις για να δεις αν αλλάζει κάτι. Επίσης, αν είσαι εντός εγγύησης, μπορείς να πάρεις το service και να τους πεις τι παρατηρείς να δούμε τι θα σου πουν/προτείνουν.
i love rock Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2018 Αυτό με την εγγύηση το σκέφτηκα και εγώ . Να δω που το έχω βάλει το χαρτί της απόδειξης. Πιστεύεις ότι μπορώ να βρω κάποιον οδηγό πως να το κάνω ; Είχα κάνει απόψυξη για μια μέρα πριν απο 4 μήνες και στην κατάψυξη και στο κανονικό . Αυτό το είχα κάνει γιατί για κάποιο λόγο δεν έπιανε θερμοκρασία το ψυγείο.
kallair Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Kανε το εξης. βαλε καποιον αλλον κ ακολουθα την ιδια διαδικασια που εκανες πριν κ σου κανει τον θορυβο. εσυ μεινε στο πισω μερος του ψυγειου και να κρατας το μοτερ. Νιωθεις ο θορυβος να ερχεται απ αυτο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα