Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι λέτε έχει νόημα να διαβάζεις βιβλία Πληροφορικής;
Με τη λογική ότι η Πληροφορική δεν είναι Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, Βιολογία κτλ.
Έχει νόημα να αγοράζεις πχ βιβλία για Android ή RHEL ή HTML5;

Δημοσ.

Φυσικά και έχει νόημα και ίσως είναι και καλύτερα. Και ξέρεις γιατί; Γιατί θα σε πάει σιγά-σιγά, θα αναγκαστείς να περάσεις όλο το βιβλίο και θα στα μάθει με τη σωστή σειρά.

Αν πας μέσω ίντερνετ, το πιο πιθανό είναι να μάθεις μόνο τα απαραίτητα, να παίρνεις μόνο κομμάτια κώδικα από βίντεο κλπ.

Το κακό είναι ότι η εξέλιξη των τεχνολογιών καθιστά τα βιβλία άχρηστα κάποια στιγμή.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Spiroz είπε

Τι λέτε έχει νόημα να διαβάζεις βιβλία Πληροφορικής;
Με τη λογική ότι η Πληροφορική δεν είναι Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, Βιολογία κτλ.
Έχει νόημα να αγοράζεις πχ βιβλία για Android ή RHEL ή HTML5;

Θέτεις δύο πολύ διαφορετικές ερωτήσεις. Αν έχει νόημα να διαβάζεις βιβλία πληροφορικής και αν έχει νόημα να τα αγοράζεις.

Εγώ θεωρώ ότι αν θες να γίνεις πάρα πολύ καλός σε κάποιο αντικείμενο τότε  το να διαβάζεις βιβλία σχετικά με αυτό το αντικείμενο, όποιο και αν είναι,  είναι μία εξαιρετικά αποδοτική μέθοδος. Δεν είναι ανάγκη το βιβλίο να έχει μεγάλο χρόνο ζωής γιατί η εμπειρία που σου δίνει είναι, όπως και να έχει, διαχρονική. Επίσης θεωρώ ότι δεν μπορείς (εύκολα) να χτίσεις υψηλό επίπεδο ικανοτήτων ψάχνοντας αποσπασματικά στο ίντερνετ. Οπότε φυσικά και έχει νόημα να διαβάζεις βιβλία, απλά θέλει πολύ ψάξιμο ώστε να διαβάζεις καλά βιβλία ώστε να κάνεις αποδοτική διαχείριση χρόνου. Από εκεί και πέρα και στην επιστήμη της πληροφορικής υπάρχουν πολλά βιβλία που έχουν διάρκεια ζωής και αξίζουν μόνιμα θέση στην βιβλιοθήκη σου - αν θες να φτιάξεις μία.

Το αν έχει νόημα να τα αγοράζεις είναι πολύ πιο πολύπλοκο και δεν νομίζω ότι μπορεί να στο απαντήσει κανένας. Εξαρτάται από πάρα πολλά πράγματα όπως το εισόδημά σου, τη φάση που βρίσκεσαι, τους άμεσους σκοπούς που έχεις  κλπ. Σίγουρα δεν αξίζουν πολλά βιβλία τα λεφτά τους οπότε θέλει ψάξιμο.

Χοντρικά ένα 2-3% του εισοδήματός είναι ασφαλές να το ανακυκλώνεις σε γνώσεις/βιβλία/videos κλπ αλλά περί ορέξεως.

Δημοσ.

Επίσης πληροφορικη δεν ειναι μονο προγραμματισμός. Υπάρχουν συγγραφείς που ειναι κορυφαίοι στο ειδος τους. Οποτε θέλοντας και μη σε αυτους θα καταλήξεις

Δημοσ.

Ναι ήθελα να πω αν έχει νόημα να διαβάζεις έντυπο υλικό πληροφορικής;

Με τη λογική ότι σαν γνώση απαξιώνεται γρήγορα(βλ. web developmet, troubleshooting, σεταρίσματα κτλ.).

Εμένα μου φαίνεται λίγο "google - stackoverflow - ψάχνω forums", η όλη φάση.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Spiroz είπε

Ναι ήθελα να πω αν έχει νόημα να διαβάζεις έντυπο υλικό πληροφορικής;

Με τη λογική ότι σαν γνώση απαξιώνεται γρήγορα(βλ. web developmet, troubleshooting, σεταρίσματα κτλ.).

Εμένα μου φαίνεται λίγο "google - stackoverflow - ψάχνω forums", η όλη φάση.

Ναι, τι σε προβληματίζει; Όλα αυτά που λέμε ισχύουν για έντυπο υλικό.

Δεν ξέρω τι/αν σπουδάζεις, μπορείς να πας στο πρόγραμμα σπουδών κάποιου πανεπιστημίου πληροφορικής και να δεις τα μαθήματα που κάνουν. Έτσι θα δεις ότι η πληροφορική δεν είναι "google - stackoverflow - ψάχνω" forums αλλά υπάρχουν πάρα πολλά αντικείμενα σύνθετα που αν δεν διαβάσεις και μελετήσεις καλά δεν μπορείς να τα φέρεις εις πέρας.

Δημοσ.

κοιτα αμα θες να διαβασεις καποιες βασικες εννοιες στην επιστημη της πληροφορικης μπορεις να παρεις καποια βιβλια. π.χ θεματα οπως Διεργασιες, ΛΣ, Αρχιτεκτονικη Υπολ. κ.α ειναι καπως διαχρονικα και δυσκολα αλλαζουν αυτα για να γινει outdated το βιβλιο. Τωρα ας πουμε αν θες να μαθεις καποια γλωσσα προγραμματισμου ειναι καλυτερα να δεις στο ιντερνετ μαλλον, αν και παλι πολλα πραγματα ακομα και στον προγραμματισμο στο ιντερνετ τα μαθαινεις καπως επιφανιακα ενω στα βιβλια πιο εις βαθος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...