Προς το περιεχόμενο

small talk

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικώς δεν είμαι φαν του small talk, αλλά το βρίσκω συμπαθητικό και αναγκαίο σε στιγμές αναψυχής και διασκέδασης όπως ταξίδια, πάρτι, μπαρ, διάλειμμα από δουλειά, ειδικά όταν είναι επιλογή μου με ποιον θα μιλήσω.

ΟΜΩΣ απεχθάνομαι να επιχειρεί κάποιος small talk σε χώρο που πάω για συγκεκριμένο σκοπό. Κομμωτήριο, οδοντιατρείο, ταξί... Ρε φίλε, δεν ήρθα εδώ (επί πληρωμή σου κιόλας) για να απαντάω σε αδιάκριτες ερωτήσεις...

Εσείς πώς ξεφεύγετε από τέτοιες καταστάσεις; Προσωπικά δεν έχω βρει τον τρόπο και εξακολουθώ να νιώθω αμήχανα έως και υποχρέωση να συμμετάσχω στη "χαλαρή κουβέντα" που σκάει από το πουθενά, από ανθρώπους που δεν με ενδιαφέρουν.

• Moderators
Δημοσ.

Προσωπικα οταν θελω να αποφυγω small talk σε ταξι κλπ, απλα απανταω με τιποτολογιες που δεν αφηνουν και περιθωρια για συζητηση. 
 Πχ.
Ταξι: Παντρεμενος?
Εγω: Μπαααα
Ταξι: Καλα κανεις οι γυναικες μπλα μπλα.
Εγω: Ε, τι τα θες τι τα γυρευεις

Και κοιταω εξω. Συνηθως δεν συνεχιζουν την κουβεντα. Τωρα σε κομμωτηριο ισως ειναι πιο δυσκολο επειδη υποθετω τον βλεπεις τον αλλον καθε μηνα περιπου, οποτε ειναι λογικο να πιασει συζητηση. Σε τετοιες περιπτωσεις Ι go with the flow και αφηνω τον αλλον να μιλαει (που συνηθως αυτο θελει) φροντιζοντας να πεταω που και που κανενα "Σοβαρα ε?" "Ωπ για πες για πες" κλπ. 

Στο οδοντιατρειο απ'οσο ξερω ο γιατρος θα σου πιασει συζητηση για να σε χαλαρωσει και να σε κανει να μην εστιασεις στον πονο κλπ οποτε εκει δεν εχω αποψη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, wahnsinn είπε

Γενικώς δεν είμαι φαν του small talk, αλλά το βρίσκω συμπαθητικό και αναγκαίο σε στιγμές αναψυχής και διασκέδασης όπως ταξίδια, πάρτι, μπαρ, διάλειμμα από δουλειά, ειδικά όταν είναι επιλογή μου με ποιον θα μιλήσω.

ΟΜΩΣ απεχθάνομαι να επιχειρεί κάποιος small talk σε χώρο που πάω για συγκεκριμένο σκοπό. Κομμωτήριο, οδοντιατρείο, ταξί... Ρε φίλε, δεν ήρθα εδώ (επί πληρωμή σου κιόλας) για να απαντάω σε αδιάκριτες ερωτήσεις...

Εσείς πώς ξεφεύγετε από τέτοιες καταστάσεις; Προσωπικά δεν έχω βρει τον τρόπο και εξακολουθώ να νιώθω αμήχανα έως και υποχρέωση να συμμετάσχω στη "χαλαρή κουβέντα" που σκάει από το πουθενά, από ανθρώπους που δεν με ενδιαφέρουν.

Συνηθως απανταω απο αμηχανια και εγω. Μπορεις να επικαλεστεις πονοκεφαλο ή να γινεις λιγο επιθετικος αναγκαστικα. Πχ σε ρωταει  απο που εισαι; -ειναι προσωπικο. Να αφησουμε την συζητηση γιατι εχω κατι να με απασχολει; Πρεπει να ειναι τελειως γκαου για να συνεχισει.

βασικα το πιο ανοδινο ειναι ο τροπος του stormrain. Τους ξεκοβεις το πολυ θαρρος απο την αρχη με ελαχιστες κουβεντες. Αν δεν πιασει πας στα απο πανω....

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

Και εγω ακολουθω ιδια τακτικη με Stormrain, αλλα επειδη ειμαι απο τη φυση μου antisocial, εχω μεγαλη αποτελεσματικοτητα. Βεβαια, καμια φορα αν εχω ορεξη προσπαθω να απανταω, ειδικα στο κομμωτηρια, γιατι φανταζομαι και αυτοι εχουν αναγκη απο κουβεντα, συμφωνα με μια θεωρια.

My killer lines:

1) - Με τι ασχολεισαι φιλαρακι;

- Με τιποτα.

2) - Για Κτελ, ε; Που πας;

- Γιαννενα.(πχ)

- Ωραια τα Γιαννενα.

- Καλα ειναι.

- Γιαννιωτης εισαι;

- Οχι.

- Για διακοπες πας;

- Οχι.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ δεν ήξερα τι είναι το small talk, αλλά τώρα που έμαθα μετά χαράς να σου απαντήσω. Γενικά είμαι υπερομιλητικό άτομο και δεν έχω πρόβλημα στο να μιλήσω.Και λόγω δουλειάς βεβαίως δεν κομπλάρω, δεν δυσκολεύομαι να κατευθύνω κουβέντα, να ανοίξω κουβέντα κλπ. Σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ομιλητικός και με αγνώστους εάν πρέπει ή απλά τύχει. Εάν όμως ο άλλος χώνεται άτσαλα και θέλω να το κόψω, συνήθως το γυρνάω στο χοντρό τρολλάρισμα ώστε να καταλάβει ότι δεν έχω όρεξη για κουβέντα ή για τέτοια κουβέντα. Δεν είμαι από τους κοφτούς τους τύπους, οπότε συνήθως δεν θα αντιδράσω έτσι ούτε θα αγριοκοιτάξω για παράδειγμα κλπ. Αλλά θα πέσει σεφέρλισμα ώστε να φτάσουμε και στην απαραίτητη απόσταση πάλι.

Εάν μπω σε ταξί για παράδειγμα που λέει και ο storm και αρχίσει ο άλλος τα προσωπικά, θα του πω πχ ότι είμαι χήρος. Ε, εάν μου πει, έλα ρε φίλε, τόσο νέος κλπ, θα του πω, ναι άσ'τα, και μάλιστα για δεύτερη φορά. Και κουβέντα στην κουβέντα θα πέφτει το τρελό σαλτσάρισμα μέχρι να εννοήσει. Δεν θα αργήσει, πίστεψέ με.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stormrain είπε

Στο οδοντιατρειο απ'οσο ξερω ο γιατρος θα σου πιασει συζητηση για να σε χαλαρωσει και να σε κανει να μην εστιασεις στον πονο κλπ οποτε εκει δεν εχω αποψη.

Τυχερός είσαι, εγώ τις προάλλες σε καθαρισμό, με το στόμα ανοιχτό και γεμάτο με τα απαραίτητα -σωληνάκι για τα σάλια & δάχτυλα οδοντιάτρου & εργαλεία καθαρισμού-  έβγαζα άναρθρες κραυγές (μία για το ναι, δύο για το όχι) γιατί η επί τω έργω οδοντίατρος μου έκανε ανάκριση για τις καλοκαιρινές μου διακοπές.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, wahnsinn είπε

Τυχερός είσαι, εγώ τις προάλλες σε καθαρισμό, με το στόμα ανοιχτό και γεμάτο με τα απαραίτητα -σωληνάκι για τα σάλια & δάχτυλα οδοντιάτρου & εργαλεία καθαρισμού-  έβγαζα άναρθρες κραυγές (μία για το ναι, δύο για το όχι) γιατί η επί τω έργω οδοντίατρος μου έκανε ανάκριση για τις καλοκαιρινές μου διακοπές.

Εδω υπαρχει αλλοθι, οταν ημουν παιδι η οδοντιατρος ελεγε ενα καρο ασυναρτησιες απλα προσπαθουσε να μου αποσπασει την προσοχη απ τον πονο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Miracle Worker είπε

- Γιαννιωτης εισαι;

- Οχι.

- Για διακοπες πας;

- Οχι.

Δηλώνω κι εγώ μονολεκτικός

Νταλκάς βαρύς με βάρεσε φάση

Δημοσ.
3 ώρες πριν, wahnsinn είπε

Γενικώς δεν είμαι φαν του small talk, αλλά το βρίσκω συμπαθητικό και αναγκαίο σε στιγμές αναψυχής και διασκέδασης όπως ταξίδια, πάρτι, μπαρ, διάλειμμα από δουλειά, ειδικά όταν είναι επιλογή μου με ποιον θα μιλήσω που θα επέλθει ρίξιμο γκομενακίου

φιξντ

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν παίρνω σχεδόν ποτέ ταξί αλλά πρόσφατα πήρα προς αεροδρόμιο όταν πήγαινα για δουλειά στην Τουρκία. Ο ταξιτζής, γύρω στα 30-32 μετά από λίγο και ενώ φαινόταν νορμάλ άρχισε να λέει ότι στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν πολλοί κρυπτοχριστιανοί και μόνο αυτοί ξέρουν την είσοδο για το μαρμαρωμένο βασιλιά και ότι οι Τούρκοι ψάχνουν χρόνια αλλά δεν έχουν καταφέρει να τον βρουν και ότι το έχει ψάξει αυτός και έχει διαβάσει βιβλία κλπ. Νόμιζα ότι τέτοιοι ταξιτζήδες ήταν λίγοι και μεγάλοι σε ηλικία και το όλο σκηνικό ήταν πιο πολύ ένα circlejerk για συμπεριφορές που υπήρχαν παλιότερα. Guess I was wrong...

Επεξ/σία από Kercyn
  • Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Kercyn είπε

Δεν παίρνω σχεδόν ποτέ ταξί αλλά πρόσφατα πήρα προς αεροδρόμιο όταν πήγαινα για δουλειά στην Τουρκία. Ο ταξιτζής, γύρω στα 30-32 μετά από λίγο και ενώ φαινόταν νορμάλ άρχισε να λέει ότι στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν πολλοί κρυπτοχριστιανοί και μόνο αυτοί ξέρουν την είσοδο για το μαρμαρωμένο βασιλιά και ότι οι Τούρκοι ψάχνουν χρόνια αλλά δεν έχουν καταφέρει να τον βρουν και ότι το έχει ψάξει αυτός και έχει διαβάσει βιβλία κλπ. Νόμιζα ότι τέτοιοι ταξιτζήδες ήταν λίγοι και μεγάλοι σε ηλικία και το όλο σκηνικό ήταν πιο πολύ ένα circlejerk για συμπεριφορές που υπήρχαν παλιότερα. Guess I was wrong...

Σε τι γλωσσα εγινε η συζητηση αυτη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ παίζω αβέρτα small talk με οποιονδήποτε για οτιδήποτε (εκτός από αθλητικά-μπάλες γιατί το βρίσκω τελείως βαρετό και ποτέ μου δεν ασχολήθηκα)

έχει ενδιαφέρον να βλέπεις πώς σκέφτονται οι άνθρωποι, οπότε μπαίνω πάντα στη κουβέντα 

επίσης στη δουλειά μου λέει ο καθένας τον πόνο του, οπότε εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να είμαι αντικοινώνας, απλά πλέον ξέρω πώς θα εξελιχθούν όλες οι συζητήσεις και έχω αρχίσει λίγο να βαριέμαι, πολλές φορές όμως τυχαίνει να μιλάς με ενδιαφέροντα άτομα από το πουθενά οπότε δεν χάνω την ελπίδα μου 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Moderators
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Σε τι γλωσσα εγινε η συζητηση αυτη;

Ελληνικά, δεν ξέρω Τούρκικα 😛

Στην αρχή νόμιζα ότι έκανε πλάκα αλλά τελικά δεν έκανε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...