cb_papi Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν θα βρεις σοβαρή δουλειά στο finance στην Ελλάδα χωρίς μεταπτυχιακό (και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις). Αλλιώς, αν το καταφέρεις αυτό, σίγουρα είναι καλύτερο να κάνεις ένα μαστερ στο εξωτερικό μετά από 1-2 χρόνια δουλειάς. Επίσης για Banking & Finance μεταπτυχιακά, στην Ελλάδα δεν θα βρεις δουλειά σε τράπεζα (γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου εξάλλου) αλλά σε Big 4 και Consulting firms ή σε τμήματα Finance/Accounting/Pricing κανονικών εταιριών. Κατά τα άλλα, εγώ δεν πιστεύω ότι είναι κακή επιλογή το μεταπτυχιακό που λες. Το πιθανότερο είναι ότι το πρόγραμμα σπουδών & η ύλη/βιβλία που χρησιμοποιούν θα είναι τα τυπικά τέτοιων προγραμμάτων και αν ασχοληθείς ώστε να μάθεις πραγματικά κάποιες έννοιες (και να προετοιμαστείς για το είδος τεχνικών ερωτήσεων που μπορεί να συναντήσεις σε συνεντεύξεις), θα έχεις επαγγελματικές προοπτικές. Γενικά είναι ένας κλάδος που έχει ακόμα δουλειά και ψάχνει για καλούς entry-level υπαλλήλους. Τέλος να σου πω ότι όσο πιο ποσοτικός είναι ο ρόλος που θέλεις, δηλ. όσο περισσότερα μαθηματικά απαιτεί, τόσο δυσκολότερο θα είναι να βρεις δουλειά εδώ στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό δεδομένου του πτυχίου σου. Επίσης ακόμα και πτυχίο στα μαθηματικά ή πολυτεχνείο να είχες, οι πολύ ποσοτικοί ρόλοι πλέον απαιτούν όλο και περισσότερο και ένα διδακτορικό. Όλα αυτά εκ πείρας, αφού έχω master στο finance από τοπ πανεπιστήμιο του εξωτερικού και εργάζομαι εδώ στην Ελλάδα στον τομέα μου. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από cb_papi
LongTom Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, NemeSis1990 είπε μεινε σε αυτο που λεω, ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ μεταπτυχιακα, αρχιστε να δουλευετε γιατι εμπειρια>>>μεταπτυχιακο Δεν ισχύει αυτό. Πρέπει να καθορίσεις για τι γενικό επάγγελμα και τι θέση αναφέρεσαι. Σε κάποιες θέσεις είναι αναγκαία προϋπόθεση να έχεις μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Π.χ. στην προηγούμενη εταιρεία το R&D δεν κοιτούσε καν βιογραφικά δίχως τουλάχιστον κάποιο καλό μεταπτυχιακό στον τομέα. Οι διδακτορικοί είχαν έξτρα μπόνους. Φυσικά αυτοί που είχαν προϋπηρεσία στην θέση με τίτλο είχαν προβάδισμα, αλλά το πτυχίο ήταν η προϋπόθεση.
Fortistis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, tziko21 είπε Καλησπερα, εχω τελειωσει σχολη( οικονομικο ΑΠΘ) και στρατο και βρισκομαι πλεον σε αναζητηση μεταπτυχιακου. Απο το λιγο που εψαξα και εχοντας μια προτιμηση σε μαθηματα που περιεχουν μαθηματικα και οχι τοσο θεωρια εχω καταληξει στο μεταπτυχιακο που προσφερει το παπει στο Banking and Finance. Οι αποριες μου οπως ειναι λογικο ειναι πολλες. Αξιζει το συγκεκριμενο μεταπτυχιακο; Θα γινει πιο ευκολη η επαγγελματικη μου αποκατασταση μετα απο αυτο; Να κανω ενα πιο γενικο μεταπτυχιακο με σκοπο να κανω και διδακτορικο αργοτερα; Εχει καποιος να προτεινει καποιο αλλο μεταπτυχιακο; Είναι πολύ θετικό που έχεις προτίμηση στο καθαυτό αντικείμενο (ήτοι, μαθηματικά) και όχι στις φλυαρίες (ήτοι, θεωρία). Να μην δεις μεταπτυχιακό Ελλάδα. Δεν υπάρχει στην Ελλάδα τεχνογνωσία σε σύγχρονες τεχνικές, εργαλεία και θεωρίες. Σε κανένα τομέα. Θα σου πρότεινα να φύγεις από τον κλάδο των οικονομικών και να δεις είτε computer science για οικονομικά είτε μαθηματικά για οικονομικά. Γαλλία έχουν καλή γνώση, Ελβετία επίσης, όπως και Φιλανδία. Μετά πας Η.Π.Α. και Καναδά. Εάν φύγεις από το απλό μοτίβο του ανθρώπου που φοβάται τα μαθηματικά και εντρυφήσεις παραπάνω σε αυτή την γλώσσα, τότε σίγουρα θα βρεις δουλειά. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από Fortistis
vagos789 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, LongTom είπε Σε κάποιες θέσεις είναι αναγκαία προϋπόθεση να έχεις μεταπτυχιακό ή διδακτορικό Το διδακτορικο ουσιαστικα αφορα επιστημονικη/καθηγητικη/ερευνητικη καριερα,παρα πολυ λιγοι εργοδοτες ψαχνουν ατομα με διδακτορικο Στην Ελλαδα λογω του ονειρου του διορισμου στο δημοσιο εχει δημιουργηθει μια κουλτουρα αποκτησης πτυχιων που δεν εχει πολυ νοημα Υπαρχουν πολλα μεταπτυχιακα με ευηχα ονοματα,κανενα δεν θα σας εξασφαλισει εργασια αν δεν ειναι απο κορυφαιο πανεπιστημιο Εχοντας πει ολα αυτα,δεν ειναι κακο να υπαρχει ενα μεταπτυχιακο σχετικο με τον τομεα που σας ενδιαφερει Ειναι τα big data,ειναι οι τραπεζες,ειναι κλαδος υγειας κτλ Μια αρκετα καλη ενδειξη ειναι να βλεπεις τι συνεργασιες εχει το μεταπτυχιακο με εταιρειες
LongTom Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, vagos789 είπε Το διδακτορικο ουσιαστικα αφορα επιστημονικη/καθηγητικη/ερευνητικη καριερα,παρα πολυ λιγοι εργοδοτες ψαχνουν ατομα με διδακτορικο Στην Ελλαδα λογω του ονειρου του διορισμου στο δημοσιο εχει δημιουργηθει μια κουλτουρα αποκτησης πτυχιων που δεν εχει πολυ νοημα Υπαρχουν πολλα μεταπτυχιακα με ευηχα ονοματα,κανενα δεν θα σας εξασφαλισει εργασια αν δεν ειναι απο κορυφαιο πανεπιστημιο Εχοντας πει ολα αυτα,δεν ειναι κακο να υπαρχει ενα μεταπτυχιακο σχετικο με τον τομεα που σας ενδιαφερει Ειναι τα big data,ειναι οι τραπεζες,ειναι κλαδος υγειας κτλ Μια αρκετα καλη ενδειξη ειναι να βλεπεις τι συνεργασιες εχει το μεταπτυχιακο με εταιρειες Γράφω για το εξωτερικό. Το οποίο είναι λύση για ολοένα και περισσότερους Έλληνες αποφοίτους. Εδώ λοιπόν στα ξένα σε ορισμένα επαγγέλματα το μεταπτυχιακό είναι η βάση και το αυτονόητο και το διδακτορικό είναι αυτό που θα σε βάλει στην λίστα με τους επιλαχόντες για συνέντευξη. Αυτά από ιδία πείρα. Λίγοι είναι πολύ σχετικό και είναι συσχετισμένο με την αγορά εργασίας. Φαντάζομαι Ελλάδα δεν υπάρχουν θέσεις που απαιτούν τέτοια προσόντα εκτός από τα πανεπιστήμια. | | | Η ουσία είναι ότι το απόλυτο δεν ισχύει. Για αυτό έκανα και το προηγούμενο σχόλιο στο " μην φτιάνετε μεταπτυχιακά διότι είναι άχρηστα". Πρέπει ο καθένας να δει τι θέλει να κάμει στην ζωή του μετά το πτυχίο και πως θα το επιτύχει. Ο δρόμος δεν είναι ούτε μονοδιάστατος - συνήθως - ούτε το τέλος προδιαγεγραμμένο. Αλλού το μεταπτυχιακό είναι το κλειδί, αλλού είναι άχρηστο και φυσικά σε πάμπολλες περιπτώσεις είναι κάτι το ενδιάμεσο. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από LongTom 1
alan2 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν μπορείς να συνδυάσεις δουλειά με μεταπτυχιακό είναι ιδανικο. Φυσικά και χρειάζεται το μεταπτυχιακό οταν το πτυχιο ειναι οικονομικά. Κοίτα να είναι στο αντικείμενο συναφες με το πτυχιο. Η και mba. Εγώ έκανα μη συναφές στο αντικείμενο master και δεν μπορώ να το αξιοποιήσω. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από alan2
mylo Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, NemeSis1990 είπε πες μας τι δουλεια επιασες μετα το μεταπτυχιακο και ποσο ευχαριστημενος εισαι, αν εχει διαφορα με το να μην το εκανες κλπ Είναι εντελώς άσχετη με το μεταπτυχιακό οπότε δεν χρειάστηκε και δεν βοήθησε. Πάντως όσα cv έχω στείλει σε εταιρείες για σχετική θέση δεν έιχα ιδιαίτερη ανταπόκριση Γνώμη μου, αν μπορείς να συνδιασεις δουλειά και μεταπτυχιακό θα ήταν το ιδανικό. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από mylo
spectaculator Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Θα σου πρότεινα κι εγώ να βρεις δουλειά. Το μεταπυχιακό, ειδικά στον ιδιωτικό δεν λέει και πολλά. Η πείρα αντιθέτως μετρά τα μάλλα. Έχεις τη δυνατότητα να κάνεις και τα δυο παράλληλα;
ELTASSOS Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 21 ώρες πριν, NemeSis1990 είπε μεινε σε αυτο που λεω, ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ μεταπτυχιακα, αρχιστε να δουλευετε γιατι εμπειρια>>>μεταπτυχιακο Μεχρι και υπουργος βορειου ελλαδας γινεσαι χωρις πτυχιο. Με πτυχιο πας για οικονομικων υπουργος η συμβουλος πρωθυπουργου...αλλα το τελευταιο παιζει και με πτυχιο γκαρσονι...λεμε τωρα. Δυστυχως οσο ασχετο ειναι αυτο που ειπα τοσο αντικατοπτριζει την ελληνικη πραγματικοτητα. Εν τελει ειμαι εκτος η εντος θεματος?...απορωωωω
tziko21 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Ξεχασα να αναφερω οτι δουλεια αυτη την στιγμη εχω...δουλευω σε λογιστηριο αλλα τα λογιστικα ειναι κατι που δεν μου αρεσει οποτε με το μεταπτυχιακο προσπαθω να παρω μια ειδικευση σε κατι που μου αρεσει. Σιγουρα θα βρεθει καποιος και θα πει πως γινεται να σου αρεσουν τα τραπεζικα αφου δν εχεις δουλεψει εκει; Και δικιο θα εχει αλλα ειναι αδυνατο να αποκτησω εμπειρια απο ολους τους κλαδους των οικονομικων και μετα να αποφασισω για το μεταπτυχιακο οποτε κατεληξα στα τραπεζικα με οσες θεωρητικες γνωσεις εχω και μεσα απο συζητησεις Μεταπτυχιακο στο εξωτερικο απορριπτεται για οικονομικους λογους οπως και για τους ιδιους λογους το μεταπτυχιακο θα συνδυαστει με δουλεια για να βγαινουν τα διδακτρα αλλα και οι αναγκες μου εννοειται με την βοηθεια των γονιων μου Οσο για την εμπειρια...αφου σκοπος μου ειναι να δουλεψω στον τραπεζικο τομεα ποσο θα με ωφελησει η εμπειρια μου απο ενα λογιστικο γραφειο πχ; Περισσοτερες πιθανοτητες εχω να προσληφθω με μια τετοιου ειδους εμπειρια η με ενα μεταπτυχιακο; Δεν ειναι μονο αυτος ο τομεας των οικονομικων που μ’αρεσει απλως εχω δωσει μια προτεραιοτητα σ’αυτον. Δεκτες ολες οι γνωμες για αλλα μεταπτυχιακα αλλων τομεων πουσιγουρα θα υπαρχει και μεγαλυτερη απορροφηση. Υ.Γ. Για τον φιλο που απορρει γιατι ρωταω στο insomnia...εδω και πολλους μηνες εχω αναλωθει σε συζητησεις για μεταπτυχιακα/δουλεια/εξωτερικο κτλ...εχω διαβασει αρκετα αρθρα στο συγκεκριμενο φορουμ και ειδα οτι απαντησεις ειναι απο ατομα με γνωσεις και ορεξη να βοηθησουν οποτε δν χανω κατι να παρω γνωμες ΚΑΙ απο εδω 1
acomaedo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Τελείωσες οικονομικά, το 90% των συμφοιτητών σου που θα συνεχίσει σε μεταπτυχιακό θα κάνει είτε mba, είτε management είτε τραπεζοοικονομικά. Κάνε κάτι που θα σε διαφοροποιήσει και θα σου δώσει και άλλες εναλλακτικές, big data analytics, οικονομικά της υγείας, της ενέργειας, του περιβάλλοντος. Τα τρία από τα τέσσερα σε καλύπτουν και για την τραπεζική και σου δίνουν και νέες εναλλακτικές.
tziko21 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Που υπαρχει απορροφηση με μεταπτυχιακο στα οικονομικα της υγειας η του περιβαλλοντος; Μονο εξωτερικο μν μου πεις γτ σου εχω εξηγησει τους λογους που το απερριψα
panagiotis54 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 προσλαμβανουν σημερα οι ελληνικες τραπεζες κοσμο? κοσμο που δεν εχει βυσμα? 1
acomaedo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, tziko21 είπε Που υπαρχει απορροφηση με μεταπτυχιακο στα οικονομικα της υγειας η του περιβαλλοντος; Μονο εξωτερικο μν μου πεις γτ σου εχω εξηγησει τους λογους που το απερριψα Κατάλαβα ότι το πρόβλημα ήταν να κάνεις το μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, όχι την πιθανότητα να πας για δουλειά. Σε κάθε περίπτωση big data analytics, και οικονομικά της ενέργειας έχουν ζήτηση και τώρα στην Ελλάδα.
bestriveneu2 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 καλησπερα παιδια εχω συγγενη στην αγγλετερα... τελειωσα οικονομικο απθ κ εγω... οποτε θελω να κανω ενα μεταπυχιακο εξω παρολαυτα εχω μπερδευτει με τι ν διαλαξω... μα αρεσει το risk management αρκετα μ φαινεται αρκετα ενδιαφερον... μετα μεγαλο ενδιαφερον αποτελει το να ασχοληθω με τα χρηματιστηριακα,χρηματιστης κτλπ ... εσεις τ θα μ προτεινατε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα