Επισκέπτης Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Εχω ενα παλιο λαπτοπ και σκεφτηκα κατι για να μην ζεστενετε αρκετα και εφοσον δεν με ενδιαφερει και πολυ η εμφανιση του σκεφτηκα να ανοιξω πολλες τρυπες στο καπακι απο κατω και η βαση cooler να στελνει πιο πολυ αερα μεσα στο εσωτερικο και μια δευτερη σκεψη ειναι να βγαλω εντελως το καπακι και να ειναι ανοιχτο απο κατω με πατεντα ποδαρακια να στεκεται στην βαση cooler για να ψυχεται αν και η πρωτη λυση μου καθεται πιο πολυ τη λετε θα εχει καποιο θεμα λειτουργειας αν ανοιξω τρυπες στο κατω καπακι και φυσαει πιο πολυ αερα στο εσωτερικο η βαση cooler?????
poulaki1976 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στο δικο μου οταν ειναι σπιτι σε σταθερη θεση πανω σε βαση cooler βγαζω το καπακι απο κατω οπου ειναι εκτεθειμενα cpu-cpu cooler,ram,hdd και μπορω να πω οτι εχει πολυ μεγαλη διαφορα σε θερμοκρασιες. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2018 από poulaki1976
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Eχεις κανει πατεντα που παταει χωρις καπακι απευθειας στην βαση cooler ?
isay Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Απο θέμα καθαρά αποτελεσματικότητας το να βγάλεις τελειως το κάπακι ειναι το καλύτερο αλλά αντιστοιχα βάζεις άλλους κινδύνους, οπως βλάβες απο στατικό ηλεκτρισμό (τυχαίο ακουσιο ακουμπημα) οπως και ζημιές απο χτυπήματα στα ηλεκτρονικά (π.χ μπήκε κάτι απο κάτω ή το κουνηθηκε και χτύπησε κάπου). Τέλος σε κάποια laptops, το κάτω κάπανι δρά και ως μεσο στηριξης εξαρτημάτων, οποτε αν το βγάλεις, μπορει κατα περιπτωση η μητρική να ειναι στον αέρα. Αν είσαι απολυτα σιγουρος οτι δεν θα εχεις τετοιες ζημιες προχωρα το Καλύτερα κάνε του πολλες μεγάλες τρυπες (πχ 8-10mm) στη σειρά ή σειρές απο γρίλιες. Μάλιστα κάνε τις μακρια απο το σημείο που ειναι το ανεμιστηράκι (τουλάχιστον 10cm απο το ανεμιστηράκι) , ώστε να αναγκάζεις τον αέρα να ερχεται εσωτερικά "γλείφοντας" τα εσωτερικά μέρη για να απαγει θερμότητα. Επισης κανεις αρκετές τρυπες-γρύλιες εκει που βρισκεται ο ανεμιστηρας της βάσης. Θεωρώ δεδομένο οτι τακτικά ψεκάζεις με ξηρό αέρα τις γριλιες αερισμου για να μην εχουν σκονη-χνουδι. 2
poulaki1976 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν αφαιρειται ολο το κατω καπακι στο δικο μου αλλα ενα μικρο μερος περιπου το ενα τριτο ισα να αεριζεται πληρως ο χωρος αυτων που ανεφερα,στηριζεται κανονικα στη βαση.Αν αφαιρειται ολο το κατω καπακι καλυτερα να μην το βγαλεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Για αυτο σκεφτομαι την λυση με της τρυπες εμενα βγαινει ολο το καπακι γιατι αν βγαλω το καπακι ολο και καποια στραβη θα γινει μαλλον δεν την γλυτωνο ,θα κανω αυτο με της τρυπες να δω ποσο θα κατεβει η θερμοκρασια μετα το μετρημα και αναλογα μπορει να παρω και μια νεα βαση γιατι αυτην που εχω δεν την βλεπω να φυσαει και πολυ η turbo .....το καθαριζω το λαπτοπ και αλλαζω και παστα αρκετα συχνα απλα θα ηθελα να δουλευει πιο χαλαρα απο θεμα ζεστης για αυτο ψαχνω πατεντα
isay Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Στις γρίλιες αέρα, ειδικά του ανεμιστηρα, χρησιμοποιώ χρόνια ΑΥΤΟ αλλα υπάρχουν και αλλα, ακριβότερα αλλα και φθηνότερα. TIP : Κατά το ψέκασμα το κρατάμε οσο πιο ορθιο γινεται και ο υπολογιστης χωρίς ρεύμα και χωρίς μπαταρία
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Ανοιγει ευκολα και το καθαριζω απο μεσα με φυσητηρα και πινελακι ευχαριστω για της συμβουλες σας!
razorblade334 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 10/9/2018 στις 12:37 ΠΜ, lokaki είπε Για αυτο σκεφτομαι την λυση με της τρυπες εμενα βγαινει ολο το καπακι γιατι αν βγαλω το καπακι ολο και καποια στραβη θα γινει μαλλον δεν την γλυτωνο ,θα κανω αυτο με της τρυπες να δω ποσο θα κατεβει η θερμοκρασια μετα το μετρημα και αναλογα μπορει να παρω και μια νεα βαση γιατι αυτην που εχω δεν την βλεπω να φυσαει και πολυ η turbo .....το καθαριζω το λαπτοπ και αλλαζω και παστα αρκετα συχνα απλα θα ηθελα να δουλευει πιο χαλαρα απο θεμα ζεστης για αυτο ψαχνω πατεντα Αν βγαίνει όλο το καπάκι μπορεί να έχεις και χειρότερα αποτελέσματα καθώς χαλάς την πίεση και τη ροή του αέρα. Μπορείς να πάρεις πέρα από τη βάση μια ψυκτρα εξωθησης που μπαίνει εκεί που φύσει η δική του σαν καρτα
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Tελικα εκανα της τρυπες και οντως δουλεψε κατεβασε απο 5 εως 7βαθμους αναλογα την χρηση πιστευω βεβαια οτι αν ειχα μια καλυτερη βαση cooler με πιο δυνατο ανεμιστηρα θα κατεβαζε ακομη λιγο διοτι αυτη που εχω δεν φυσαει και πολυ αν και σκεφτομαι να παρω και ενα ανεμιστηρακι usb για πιο πολυ βοηθεια.razorblade334 ψυκτρα εξωθησης τη ειναι? Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
rose from hell Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, lokaki είπε Tελικα εκανα της τρυπες και οντως δουλεψε κατεβασε απο 5 εως 7βαθμους αναλογα την χρηση πιστευω βεβαια οτι αν ειχα μια καλυτερη βαση cooler με πιο δυνατο ανεμιστηρα θα κατεβαζε ακομη λιγο διοτι αυτη που εχω δεν φυσαει και πολυ αν και σκεφτομαι να παρω και ενα ανεμιστηρακι usb για πιο πολυ βοηθεια.razorblade334 ψυκτρα εξωθησης τη ειναι?
ss13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αφού είσαι της πατέντας γιατί δεν φτιάχνεις μια βάση μόνος σου ; https://www.adslgr.com/forum/threads/880997-Βάση-για-ψυξη-λαπτοπ Πες μας το μοντέλο του Laptop ( διάβασε τα μικρά γράμματα που γράφω στην εικόνα ) Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2018 από ss13
razorblade334 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 15 ώρες πριν, lokaki είπε Tελικα εκανα της τρυπες και οντως δουλεψε κατεβασε απο 5 εως 7βαθμους αναλογα την χρηση πιστευω βεβαια οτι αν ειχα μια καλυτερη βαση cooler με πιο δυνατο ανεμιστηρα θα κατεβαζε ακομη λιγο διοτι αυτη που εχω δεν φυσαει και πολυ αν και σκεφτομαι να παρω και ενα ανεμιστηρακι usb για πιο πολυ βοηθεια.razorblade334 ψυκτρα εξωθησης τη ειναι? Είναι κάτι σαν κάρτα με fan και μπαίνει εκεί που βγάζει τον αέρα η ήδη υπάρχουσα ψυκτρα του Laptop σου. Απλά εξωθει και πιέζει την υπάρχουσα ψύξη και αποδεδειγμένα κατεβάζει τη θερμοκρασία όσο θα κατέβαζε μια καλή και ακριβή βάση. Δλδ αν έχεις 3 βαθμούς από τη βάση μείον με αυτή έχεις άλλους 3.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, ss13 είπε Αφού είσαι της πατέντας γιατί δεν φτιάχνεις μια βάση μόνος σου ; https://www.adslgr.com/forum/threads/880997-Βάση-για-ψυξη-λαπτοπ Πες μας το μοντέλο του Laptop ( διάβασε τα μικρά γράμματα που γράφω στην εικόνα ) Θα αγορασω και ενα πλαγιο ανεμιστηρακι να φυσαει μεσα απο το dvd recorder που το αφερεσα πατεντα στην πατεντα θα δω νομιζω θα κανει κατι😛https://www.skroutz.gr/c/37/gadgets/f/690577_690582/anemistiras-USB.html Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα