Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δίσκους έχεις;

η σκοπευεις να ακουσεις καμια 20άρια που σου εχει αφησει ο πατέρας σου παραμάσχαλα.

το κόστος ένα lp κοιμένεται στα 20-25€.

επίσης ενισχυτής ηχεία  ;

ξέρεις που πας να μπλέξεις;

 

είναι χόμπι για φράγκα. 

που καταλήγει σε βίτσιο.

  • Thanks 1
Δημοσ.

Όχι. Την ξέρω τη φάση. Απλά θέλω να πάρω ένα καινούργιο γιατί αυτό που έχω σπίτι είναι από το 80. Δίσκους δεν έχω αλλά σκοπεύω να αγοράσω.

Δημοσ.

Ξεκινάμε από το βασικό

https://www.skroutz.gr/s/8898181/Audio-Technica-AT-LP5.html

Το στάνταρ (και δοκιμασμένο) που θα αγόραζα θα ήταν :

https://www.skroutz.gr/s/5366293/Pioneer-PLX-1000.html

και το αγαπημένο μου :

https://www.skroutz.gr/s/3721/Technics-SL-1200MK2.html

Αν θες να το πας ακόμη παραπέρα, μπορείς να πειραματίζεσαι και με κεφαλές που ξεκινούν από το 100στάρι και φτάνουν εύκολα και 5χίλιαρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς επίσης να πάρεις ένα αυτόνομο που δε θέλει ενισχυτές κλπ ωστόσο μη περιμένεις καμία τρελή ποιότητα... για βασικούς χρήστες ωστόσο είναι μια χαρα

 

παραδειγμα https://www.skroutz.gr/s/9867234/ION-Audio-Compact-LP.html

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιο turntable του '80 εχεις; Γιατι εχω κι εγω ενα του '80 και παταει στο κεφαλι πολλα ...καινουργια του 2018. Και γενικως δεν ειναι λιγα τα πικαπ του '80 που ειναι ισοδυναμα ή καλυτερα απο τα σημερινα, αρκει να βρισκονται σε καλη κατασταση.

Επισης, αν ενα turntable που κανει 425 ευρω σου φαινεται "πολυ ακριβο" τοτε καλυτερα ασε το χομπι που πας να ξεκινησεις. Ειναι για γερες τσεπες.

Το ΑΤ-LP120 καλο ειναι, αλλα αν αρχισεις να ασχολεισαι με το θεμα το πολυ σε κανα χρονο, αντε δυο θα ψαχνεις να το πουλησεις για να παρεις κατι καλυτερο. Για κατω των 400 ευρω, μαλλον προς Rega P1 θα πηγαινα παντως. Απο την αλλη, δεν θα επαιρνα ποτε πικαπ σε αυτο το price range.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με σειρα προτεραιοτητας και χωρις να ξερω την κατασταση τους, θες:

1. Ηχεια και δεδομενου οτι το πας προς αναλογικο ηχο μερια, πρεπει να ξεκινησεις να κοιτας ηχεια σε price range απο 500 ευρω και πανω.

2. Ενισχυτη (2καναλο), υπολογιζε μινιμουμ κανα 250ρι-300ρι για κατι αξιοπρεπες.

3. Και τελευταιο το πικαπ, ειδικα αν αυτο που εχεις λειτουργει. Δωσε κανα 70ευρω και βαλε κεφαλη-βελονα και εισαι οκ. Αν θελει σερβις αυτο που εχεις, τοτε το συζηταμε για καινουργιο με τα μοντελα που ηδη αναφερθηκαν.

Το να παρεις νεο πικαπ και να παιξεις πανω σε αυτα τα ηχεια που εχεις τωρα, απλα δεν εχει λογικη.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ.

lol ρε ένα πικαπ ζήτησε και εσύ του λες να σκάσει 800 ευρώ με το καλημέρα.

Είναι σαν να σου λέει θέλω ένα laptop για internet ταινίες άντε και κανά lol και να του προτείνεις build για super gaming pc.

Πείτε του κανά πικαπ να έχει για αρχή και το στήνει μετά σιγά σιγά το όλο θέμα. Αμα δεν ξεκινήσει από κάπου απλά πως θα πωρωθεί για να σκάσει 800 και 1000 και 5000?

 

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι. Του λεω κατι αλλο. Οτι δεν αξιζει να παρει καινουργιο πικαπ για να το βαλει στο συγκεκριμενο συστημα. Και του υπεδειξα τι πρεπει να αλλαξει ΠΡΙΝ σκεφτει αλλαγη πικαπ.

Τωρα αν εσυ εισαι της φιλοσοφιας οτι μπαινει μια Nvidia 1080Ti σε ενα (πιθανοτατα δυσλειτουργικο) Pentium166MMX, ειναι αλλο ζητημα.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Οχι. Του λεω κατι αλλο. Οτι δεν αξιζει να παρει καινουργιο πικαπ για να το βαλει στο συγκεκριμενο συστημα. Και του υπεδειξα τι πρεπει να αλλαξει ΠΡΙΝ σκεφτει αλλαγη πικαπ.

Τωρα αν εσυ εισαι της φιλοσοφιας οτι μπαινει μια Nvidia 1080Ti σε ενα (πιθανοτατα δυσλειτουργικο) Pentium166MMX, ειναι αλλο ζητημα.

Ωπ οκ τώρα καταλάβα, παρεξήγησις

Δεν το αναφέρει το παιδί αλλά το πικαπ που έχει είναι χαλασμένο γι' αυτό κοιτάζει πρώτα για πικάπ.

thanks και sorry νόμιζα το είχε αναφέρει :P

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...