Anestis2 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Πρωτα απο ολα καλησπερα σας. Οσον αφορα τον τομέα προγραματισμου απο που θεωρείτε οτι ειναι καλυτερο να ασχοληθεις ωστε να περασεις με βασει τα τωρινα δεδομενα που ισχυουν για τα 2 λυκεια. (εισαγωγη 5% σε πανεπιστημια απο επαλ κλπ...)
billiboo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 όλα εξαρτώνται από το πόσο θα προσπαθήσεις εσύ, από το πως θα είναι το σύστημα όταν δώσεις και κυρίως από την κατάσταση που είναι το επαλ που σκέφτεσαι. αν είναι το κλασσικό επαλ που πάνε όλοι οι ''κακκοι'' μαθητές και τα αληταρια τότε ξέχνα το καλύτερα. 2
axouu Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Νομίζω πως στην ειδικότητα της πληροφορικής στα ΕΠΑΛ παίρνεις μία γενική εικόνα του τι παίζει εκεί έξω αλλά θέλει σίγουρα και δικιά σου ενασχόληση. Εγώ από ΕΠΑΛ ήμουν στην ειδικότητα τεχνικών δικτύων και τηλεποικοινωνιών (ηλεκτρονικός) και Πανελλήνιες έδωσα Ψηφιακά ηλεκτονικά και Δίκτυα υπολογιστών (αυτό είναι κοινό μάθημα με την ειδικότητα της πληροφορικής και ουσιαστικά γράφουμε στο ίδιο μάθημα εάν δεν κάνω λάθος). Φέτος στα ΕΠΑΛ έπεσαν υπερβολικά πολύ οι βάσεις και ιδιαίτερα στα ΑΕΙ, μπορώ να σου στείλω μία λίστα από τις βάσεις στον τομέα μου (Ηλεκτρολογίας, Ηλεκρονικής και Αυτοματισμού) για να τσεκάρεις τις βάσεις και το πόσο έπεσαν σε σχέση με πέρσι. 3 λεπτά πριν, billiboo είπε όλα εξαρτώνται από το πόσο θα προσπαθήσεις εσύ, από το πως θα είναι το σύστημα όταν δώσεις και κυρίως από την κατάσταση που είναι το επαλ που σκέφτεσαι. αν είναι το κλασσικό επαλ που πάνε όλοι οι ''κακκοι'' μαθητές και τα αληταρια τότε ξέχνα το καλύτερα. Ισχύει πως τα ΕΠΑΛ δέχονται αρκετούς μαθητές που απλώς πάνε για να πάρουν το χαρτί του λυκείου και τίποτα παραπάνω, συνήθως τα πράγματα πάντως δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζουν κάποιοι που είναι κατά των ΕΠΑΛ. Σίγουρα παίζουν ρόλο και οι καθηγητές (στην δικιά μου περίπτωση στης γενικής παιδείας ήταν σχεδόν όλοι για τα πανηγύρια, αρκετοί από αυτούς έρχονταν για ένα χρόνο και τους μετέθεταν κάπου αλλού τον επόμενο χρόνο) ενώ οι καθηγητές της ειδικότητας μου ήταν σχετικά καλοί. Αλλά για να πας σε ΕΠΑΛ προφανώς και σε ενδιαφέρουν περισσότερο τα μαθήματα της ειδικότητας που θα διαλέξεις οπότε και σους καθηγητές αυτών των μαθημάτων πρέπει να δώσεις περισσότερη βαρύτητα. 3
Aggeluska Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 επαλ σιγουρα ειναι πιο ευκολα Συν οτι αν εισαι σιγουρος οτι θες να σπουδασεις πληροφορικη θα σου δωσει εξτρα εφοδια για την σχολη σου. Π.Χ θα δωσεις Δικτυα και Python για πανελληνιες, μαθηματα που μετα στην σχολη θα βρεις μπροστα σου και σιγουρα θα ειναι καλυτερο να εχεις μια ιδεα για αυτα απο το να ερθεις απο ΓΕΛ χωρις να εχεις δει ποτε κωδικα στην ζωη σ. Το "κακο" στα ΕΠΑΛ ειναι οτι 2-3 ατομα απο καθε ταξη παιρνουν σοβαρα το σχολειο και μονο αυτοι στο τελος θα δωσουν πανελλαδηκες. Σκεψου οτι εγω εδω στην Σιβιτανιδειο Σχολη στην Καλλιθεα, που εχει πεντε ΕΠΑΛ σχολεια και απο οοοοολα αυτα τα ΕΠΑΛ δωσαμε 10-20 ατομα απο πληροφορικη Πανελληνιες και απο αυτους το 70% δεν εχει διαβασει καν σοβαρα για να παει να δωσει. Απο την μια αυτο ειναι καλο για σενα διοτι υπαρχει μετα λιγοτερος ανταγωνισμος για να μπεις σε σχολη, απο την αλλη 3 χρονια που θα εισαι στο ΕΠΑΛ θα γινεται χαμος στην ταξη και πολυ φασαρια. Πιστευω αν εισαι πειθαρχημενος μια χαρα θα τα καταφερεις αν πας. Βρες ενα ΕΠΑΛ που εχει την καλυτερη φημη κ πηγαινε εκει. 1
Anestis2 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Γι'αυτο ακριβως σκεφτομαι να παω επαλ θα ασχοληθω με μαθηματα του τομεα μου που σαφως και θα ειναι πιο ευκολο να στρωθεις να διαβασεις γιατι αυτα σου παρακινουν το ενδιαφερον σου. Ενας ακομα λογος ειναι αυτος που ανεφερε ο φιλος στο πρωτο σχολιο η μεγαλη πτωση των βασεων. Οσον αφορα τα μαθηματα γενικης ας πουμε στο γενικο α λυκειου εξετασεις εβγαλα 19.4 μαθηματικα και 18.2 εκθεση οποτε αν σκεφτεις οτι εκει το επιπεδο δυσκολιας αυτον των μαθηματων ειναι κατωτερο πιστευω πως αν κρατησω καποια καλη επαφη και με αυτα τα 2 δεν θα εχω θεμα.
kr0m Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 ΜΗΝ κανεις το λαθος και πας για πληροφορικη απο ΕΠΑΛ! Περνα Μηχανικων Πληροφορικης αλλα απο ΓΕΛ. Αυτο εχω να πω μονο. 1
Anestis2 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Στην περιπτωση που συνεχισω γελ σκεφτομαι για καποια πανεπιστημιο πληροφορικης ή επιστημης πληροφορικης εχει καμια διαφορα με μηχανικων πληροφορικης?
axouu Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, kr0m είπε ΜΗΝ κανεις το λαθος και πας για πληροφορικη απο ΕΠΑΛ! Περνα Μηχανικων Πληροφορικης αλλα απο ΓΕΛ. Αυτο εχω να πω μονο. τον λόγο μας τον λες όμως;
tsioulak Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Να ξερεις οτι αν μπεις πληροφορικη απο ΕΠΑΛ θα εχεις προβλημα με τα μαθηματικα (ουσιαστικα θα σου λειπουν οι γνωσεις απο τα μαθηματικα κατευθηνσης), δεν λεω οτι δεν θα μπορεις να το καλυψεις αυτο το κενο, λεω οτι θα σε δυσκολεψει. 2
axouu Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, tsioulak είπε Να ξερεις οτι αν μπεις πληροφορικη απο ΕΠΑΛ θα εχεις προβλημα με τα μαθηματικα (ουσιαστικα θα σου λειπουν οι γνωσεις απο τα μαθηματικα κατευθηνσης), δεν λεω οτι δεν θα μπορεις να το καλυψεις αυτο το κενο, λεω οτι θα σε δυσκολεψει. Και εμένα αυτό με προβληματίζει, πέρασα Πληροφορική Κέρκυρας από ΕΠΑΛ και βλέπω αρκετά μαθηματικά στο πρόγραμμα σπουδών, λογικά με προσπάθεια στα πρώτα εξάμηνα θα καλυφθούν κάπως τα κενά. 1
Anestis2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Σε αυτο φιλε θα συμφωνισω ιδιαιτερα αν σε ενδιαφερει να ασχολειθεις με software και οχι τοσο με hardware 30 λεπτά πριν, tsioulak είπε Να ξερεις οτι αν μπεις πληροφορικη απο ΕΠΑΛ θα εχεις προβλημα με τα μαθηματικα (ουσιαστικα θα σου λειπουν οι γνωσεις απο τα μαθηματικα κατευθηνσης), δεν λεω οτι δεν θα μπορεις να το καλυψεις αυτο το κενο, λεω οτι θα σε δυσκολεψει. Εσυ αδερφε αν εξαιρεσουμε αυτο το κομματι των μαθηματικων απο που θα ελεγες; 3 ώρες πριν, kr0m είπε ΜΗΝ κανεις το λαθος και πας για πληροφορικη απο ΕΠΑΛ! Περνα Μηχανικων Πληροφορικης αλλα απο ΓΕΛ. Αυτο εχω να πω μονο. Και εγω αυτο θα ρωτησω φιλε τον λογο καθως εχω ψαξει αρκετα το θεμα και βλεπω αντικρουομενες αποψεις και δεν ξερω που να καταληξω τελικα.
Aggeluska Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 5 hours ago, kr0m said: ΜΗΝ κανεις το λαθος και πας για πληροφορικη απο ΕΠΑΛ! Περνα Μηχανικων Πληροφορικης αλλα απο ΓΕΛ. Αυτο εχω να πω μονο. γιατι λαθος; 2 hours ago, tsioulak said: Να ξερεις οτι αν μπεις πληροφορικη απο ΕΠΑΛ θα εχεις προβλημα με τα μαθηματικα (ουσιαστικα θα σου λειπουν οι γνωσεις απο τα μαθηματικα κατευθηνσης), δεν λεω οτι δεν θα μπορεις να το καλυψεις αυτο το κενο, λεω οτι θα σε δυσκολεψει. εγω εχω περασει σχεδον ολα τα μαθηματα με μαθηματικα απλα οχι με καλους βαθμους. Βγαινουν απλα θελει διαβασμα αρκετο
sakura22 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν έχω σπουδάσει πληροφορική αλλά κρίνοντας από τα σχόλια καθηγητών στον ευρύτερο κοινωνικό μου περίγυρο θα πρότεινα και εγώ να μείνεις στο ΓΕΛ. Ένας ακόμα παράγοντας (πέρα από τους "κακούς" μαθητές) είναι και οι καθηγητές που με την σειρά τους πολλές φορές καταλήγουν να αδιαφορούν και αυτοί σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς στα ΓΕΛ. Επίσης, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια προωθούν και διαφημίζουν τα ΕΠΑΛ χωρίς ομως να έχει γίνει ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση οπότε και τα μαθήματα ενώ μπορεί να φαίνονται πιο σχετικά με αυτό που θες να σπουδάσεις εν τέλει να μην κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά. Επιπλέον τουλάχιστον για τις πολυτεχνικές (από γνωστούς μου) έχουν αρκετά μαθηματικά/φυσική σε δύσκολο επίπεδο που απαιτούν καλή γνώση αυτών που διδάσκεσαι στις κατευθύνσεις στο ΓΕΛ. Κρίνοντας από τους βαθμούς σου εγώ θα έλεγα να μείνεις στο ΓΕΛ και παράλληλα ξεκίνα να το ψάχνεις μόνο σου για τον προγραμματισμό αν δεν το έχεις κάνει ήδη (οι δωρεαν πηγές στο ιντερνετς είναι ανεξάντλητες).
Anestis2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Οσον αφορα το να ψαχνω να μαιθαινω σχετικα με προγραματισμο το κανω εδω και κανα 2 μηνες σαν επιλογη εχω καταληξει το μονο που με απασχολει ακομα ειναι ο λογος που εκανα και το θεμα.
tommy2486 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Όπως είπαν και κάποια παιδιά παραπάνω οι σχολές πληροφορικής θέλουν ένα πολύ κάλο υπόβαθρο σε μαθηματικά. Θα έχει λογικά γύρω στα 10 μαθήματα τα οποία θα βασίζονται αποκλειστικά στα μαθηματικά όποτε πίστεψε οι γενικές γνώσεις που θα πάρεις από ένα ΕΠΑΛ στην ειδικότητα δεν θα σου προσφέρουν κάτι γιατί στο πανεπιστήμιο θα τα κάνεις αυτά ξανά σαν να μην τα είχες διδαχτεί. Στα μαθήματα που έχουν υπόβαθρο όμως τα μαθηματικά θεωρούν πως γνωρίζεις είδη και μάλιστα σε καλό επίπεδο μαθηματικά κατεύθυνσης ΓΕΛ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα