Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. 
Σε υπάρχον σύστημα που λειτουργούσε άψογα με win 8.1, αποφάσισα να αλλάξω τον SSD του λειτουργικού 128gb με έναν μεγαλύτερης χωρητικότητας και να βάλω win10 PRO. Μετά την εγκατάσταση και αφου λειτουργούσαν όλα καλά και σιγά σιγά εγκαθιστούσα τα προγράμματά μου, σε κάποια από τις επόμενες επανεκκινησεις του συστήματος άναψε και δεν έκανε boot (δεν έκανε κάν το σχετικό μπίπ να δώσει εικόνα). Αλλάζοντας τη θέση της RAM σε άλλο slot το πρόβλημα διορθωθηκε, αλλά αυτό συνεχίζεται κάθε νέα μέρα που ανάβω το PC. Αλλάζω συνεχώς θέση slot στη RAM. Τι μπορεί να φταίει;

PSU Coolermaster RS-500-PCAP-A3
i7-4790 
Gigabyte H97-D3H-CF
8 GB RAM DDR3 @1333
SSD Sandisk 128GB
WD Caviar Blue 500gb

και προτέθηκε ο Samsung 860evo 250GB.

Στην αρχή είχα συνδεδεμένους όλους τους δίσκους με το σκεπτικό να έχω διαθέσιμα και τα 2 λειτουργικά για κάποιο διάστημα, αλλά με αυτό το πρόβλημα προτίμησα να αποσυνδέσω τον παλιό SSD, αλλά δεν αποκαταστάθηκε το θέμα.

Επεξ/σία από Hnepes
Δημοσ.

Μόνο τον ssd άλλαξες ή έκανες και καθαρισμό στο κουτί? Μήπως άλλαξες και πάστα στον επεξεργαστή? Κάτι άλλο?

Αρχικά κάνε clear cmos.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα! 
Έκανα και καθαρισμό και αλλαγή πάστας όπως λές, αλλά όχι τη στιγμή που αλλαξά τον σκληρό. Μια βδομάδα νωρίτερα χωρίς να εμφανίσει πρόβλημα σε αυτό το διάστημα. Για την ακρίβεια έκανα βίδες όλο το PC για να βγάλω τις σκόνες από παντού,

Επεξ/σία από Hnepes
Δημοσ.

όπως σου είπε και ο από πάνω clear cmos.

και ψάξε να βρεις άλλη ram για της δοκιμές σου όπως και να χει έχουν χαμηλή συχνότητα αυτές που έχεις αμαρτία είναι.

Αν με τα πολλά κουλούρι και πάλι και βγέι off η mainboard σου, θέλω τον επεξεργαστή σου ΧΔ

Δημοσ.

Any news ?

Τι θα δοκίμαζα στη θέση σου, όταν προκύπτει το no-post πρόβλημα :

1) boot χωρίς κανένα sata στη μητρική  ,
2)boot με βαλε-βγαλε την ram στο ίδιο slot , 
3)σχολαστικότατο ξεσκόνισμα στα ram slots,
και αν ξέρεις τι κάνεις
4)clear cmos ,
5) tweaking στο bios  για ram,
6) bios update ( source ) .

Το 6 έχει μια κάποια βάση , αλλά πιο πολύ κίνηση απελπισίας θα το χαρακτήριζα. Ή ελπίδας οτι δεν έχουν θέμα μητρική/ram και πρόκειται περι buggιας .

Αν βαριόμουν : clear cmos -> optimal defaults ->bios flash να μου φύγει και η "τρελή" ιδέα και μετά κλασσικό troubleshooting με το hw.

Δημοσ.

Για καλό και για κακό μήπως όταν έχει δύο λειτουργικά έγινε τίποτε με τα αρχεία των Windows άνοιξε το command line  και πάτα την εντολή sfc SCANNOW ΘΑ κοιτάξει αν όλα τα αρχεία των Windows είναι κομπλέ και θα από καταστήσει τυχόν βλάβες... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το μόνο που έκανα μέχρι στιγμής είναι το clear cmos αλλά δεν διορθώθηκε το πρόβλημα. Φορτωσαν τα defaults του bios, αλλά πάλι, όταν ξανα-ανάβω το pc κάνει bootloop. Αναγκαστικά το σβήνω εσκεμμένα, αλλάζω την RAM σε άλλη θέση και μετά ανάβει κανονικά. Στο ιντερνετ λίγο που το έψαξα αναφέρουν οτι μπορεί να έχει πρόβλημα από κοινού μητρική και RAM. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ακόμα αυτή η κατάσταση και τί μπορεί να τα τινάξει πρώτο. Θα κοιτάξω και τις συμβουλες σας πιό σχολάστικά όταν έχω λίγο χρόνο. 

Επίσης να αναφέρω ότι όταν καταφέρνει και ανάβει και πάει να μπει στα windows ξεκινάει την διαδικασία ελέγχου σφαλμάτων δίσκων, αλλά την διακόπτω γιατί είναι χρονοβόρα.

Την εντολή SCANNOW να την τρέξω στο νέο λειτουργικό ή στο παλιό; 

Επεξ/σία από Hnepes

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...