Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ σωστά όπως τα λέτε όλοι σας. Ήδη του έχω πει ότι αν τελικά αποφασίσω όλα θα γίνουν με υπογραφή συμφωνητικού τίποτα στον αέρα. Αλλά αυτό που ήδη δεν μου αρέσει είναι ότι θέλει να μετακομίσω εγώ και όχι να ανοίξουμε μια νέα επιχείριση.

5 ώρες πριν, Hazuki είπε

Καλά αν σου λέει ο λογιστής σου να ανοίξεις τώρα ομόρρυθμη, μετά από 8 χρόνια κρίσης, άλλαξε λογιστή. Ανοίξτε εκεί μια ΙΚΕ κι αν τα καταφέρεται να φτάσετε μέχρι το έτος λήξης της βλέπετε τι κάνετε.

Με την ομόρρυθμη εγγυάσαι με την περιουσία σου, με την ΙΚΕ όχι.

https://www.kemel.gr/articles/poios-typos-epiheirisis-einai-katalliloteros-gia-ton-neo-epiheirimatia

Και αν κάποιος δεν έχει κάποια περιουσία στο όνομα του δεν μπορεί να ανοίξει ΟΕ να φανταστώ

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, linuxaki είπε

Πολύ σωστά όπως τα λέτε όλοι σας. Ήδη του έχω πει ότι αν τελικά αποφασίσω όλα θα γίνουν με υπογραφή συμφωνητικού τίποτα στον αέρα. Αλλά αυτό που ήδη δεν μου αρέσει είναι ότι θέλει να μετακομίσω εγώ και όχι να ανοίξουμε μια νέα επιχείριση.

Και αν κάποιος δεν έχει κάποια περιουσία στο όνομα του δεν μπορεί να ανοίξει ΟΕ να φανταστώ

φιλε αυτο που ξερω εγω ειναι να υπαρχει χαρτι που γραφει ακριβως τις ωρες εργασιας καθημερινα του καθε ενα απο εσας. Επισης να γραφει οτι κανεις δε βαζει χερι στο ταμειο, ουτε ενα 5 ευρω για τσιγαρα!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν γινεται να εισαι σε 2 σημεια ταυτοχρονα. 2 καρπουζια στην ιδια μασχαλη...παρε μια αποφαση. Για μενα ρισκαρε, και βαλε την δικη σου σε standby mode αφου ρωτησεις λογιστη ή καποιον παρομοιο.

τιποτα απο τα 2 δεν θα λειτουργει παρε μια καθαρη αποφαση

επισης η συζητηση που κανουμε ειναι τελειως καφενειακη, δεν εχουμε καθολου δεδομενα για καμια απο τις 2 επιχειρησεις, περισσοτερο fun topic ειναι αυτο.

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, linuxaki είπε

Καλημέρα σε όλους,

Έχω πρόταση από συνάδελφο μου να γίνουμε συνέταιροι σε δικό του χώρο και είμαι σε δίλημμα μια και έχω ακούσει πολλούς στην πορεία να τα χαλάνε λόγο διάφορων λόγων. Εγώ έχω ήδη ατομική επιχείριση και μου προτείνει να την κλείσω και να ανοίξουμε στο δικό του χώρο μια και θεωρείτε ποιο κεντρικό σημείο. Εγώ σκέφτομαι τώρα να κρατήσω την δική μου επιχείρηση ως έχει γιατί αν την κλείσω και δεν πάνε καλά τα πράγματα θα μείνω στον άσο μετά, έτσι λοιπόν σκέφτηκα είτε να γίνω συνέταιρος στο νέο κατάστημα και να δουλεύω και στα δύο ταυτόχρονα που δεν ξέρω κιόλας κατά πόσο γίνεται από θέμα νομοθεσίας ή να γίνω απλά μέτοχος και να τον βοηθάω σε επισκευές στο δικό μου κατάστημα γιατί σαν μέτοχος μπορώ να μην εργάζομαι στην επιχείρηση.

Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας ή και την εμπειρία κάποιου μπας και αποφασίσω τελικά και πάρω κάποια απόφαση σωστή ή λάθος.

Πολύ καλοβουλα θα σου πω ότι από τον τρόπο που ρωτας δεν γνωρίζεις τι σημαίνει επιχείρηση με 2 ιδιοκτήτες η μετόχους ονόμασε το όπως θέλεις . Έχει τεράστια διαφορά από την ατομική επιχείρηση . Θα σου πρότεινα επειδή είναι πολύ σοβαρή απόφαση να απευθυνθείς σε ειδικό πριν κανείς κάτι 

1 ώρα πριν, Zerg13 είπε

Δεν γινεται να εισαι σε 2 σημεια ταυτοχρονα. 2 καρπουζια στην ιδια μασχαλη...παρε μια αποφαση. Για μενα ρισκαρε, και βαλε την δικη σου σε standby mode αφου ρωτησεις λογιστη ή καποιον παρομοιο.

τιποτα απο τα 2 δεν θα λειτουργει παρε μια καθαρη αποφαση

επισης η συζητηση που κανουμε ειναι τελειως καφενειακη, δεν εχουμε καθολου δεδομενα για καμια απο τις 2 επιχειρησεις, περισσοτερο fun topic ειναι αυτο.

Φανταζεσαι να μιλάει για καφενεία .......

Επεξ/σία από Alexandros7474
Δημοσ.
3 ώρες πριν, linuxaki είπε

Αλλά αυτό που ήδη δεν μου αρέσει είναι ότι θέλει να μετακομίσω εγώ και όχι να ανοίξουμε μια νέα επιχείριση.

Αυτός θέλει να μπει συνέταιρος στη δική σου επιχείρηση.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιο λογικο ακουγεται να μεταφερει η επειχειρηση την διευθυνση της, γιατι να κλεισει; Και να ξεκινησεις ολη την γραφειοκρατια και τα εξοδα απο την αρχη, ο χρονος ειναι χρημα. Μια γνωστη μου που ανοιξε εστιστοριο της βγηκε το λαδι χανοντας χρονο και χρημα, απλετο. Τελικα οκ πηρε μπρος.

πολυ προχειροτητα /μη σοβαροτητα βλεπω

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

Οι συνεταιρισμοι κατά πάσα πιθανότητα καταλήγουν σε τσακωμούς εκτος και ο ένας τουλάχιστον  είναι άγιος - θύμα 

Δημοσ.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Να ξεκαθαρίσετε από τώρα τι θα γίνει ΑΝ δεν πάει καλά η δουλειά! Δηλαδή αν χρειαστεί να βάλετε χρήματα από την τσέπη σας ή αν χρειαστεί να δουλέψετε περισσότερες ώρες! Ποιος θα τα κάνει αυτά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, linuxaki said:

Εγώ μίλησα τώρα με το λογιστή μου και μου είπε ότι μπορούμε να ανοίξουμε μία ομόρρυθμη επιχείρηση και να κρατήσω την δική μου, η ομόρρυθμη ανοίγει και κλείνει εύκολα αν τελικά δεν τα βρούμε. Φυσικά λόγο πρακτικής που δεν θα μπορώ να είμαι σε δύο μέρη ταυτόχρονα θα δουλεύω κάποιες ώρες στο ένα και κάποιες ώρες στο άλλο.

Στην ομορρυθμη αν ο αλλος τα κανει ρημαδια θα φερεις κ εσυ ιση ευθυνη (κατα το ποσοστο σου) και θα κινδυνευει και προσωπικη περιουσια σου. Αν ο αλλος εχει σκοπο να το ανοιξει οπως κ να εχει δεν εχεις λογο να φορτωθεις τετοθα ευθυνη. Μιλα με συμβουλο οχι λογιστη. 

Edit: το ειχε γραψει κ αλλος πιο πριν αλλα μολις βλεπω Ο.Ε. βαραει λαμπακι κατυθειαν. Οντως οι ΙΚΕ ειναι καλες περιπτωσεις. 

Επεξ/σία από deafman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα η γνώμη μου είναι ότι με λεφτά άλλου (είτε συμμετέχω κι εγώ είτε όχι) δε θα έστηνα ούτε πάγκο για καλαμπόκια.

Γιατί ως γνωστών στις επιτυχίες είμαστε μαζί αλλά στις αποτυχίες εσύ φταις.

Καλύτερα να φταις και για τις αποτυχίες, αλλά και για τις επιτυχίες.

Συνεπώς για μένα μακριά από το συνεταιριλίκι.

Επεξ/σία από ChimairaX

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...