Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λέω να φτιάξω ένα διαχωριστικό για να απομονώσω τα υπνοδωμάτια και το μπάνιο του σπιτιού από το καθιστικό. Υπάρχει ένα άνοιγμα περίπου 1,5 χ 3 και σκέφτομαι πως μπορώ να το κλείσω. Ίσως ένας σκελετός με ξύλινα δοκάρια που θα στερεωθούν στους τοίχους και θα μπει μια συρόμενη πόρτα (συρόμενη για λόγους χώρου). Με τι θα μπορούσα να επενδύσω τον σκελετό όμως για να έχω και μια στοιχειώδη ηχομόνωση;

Θα ήθελα η κατασκευή να είναι ελαφριά και να μπορεί να φύγει όποτε θελήσω, επίσης κάτι οικονομικό όσο γίνεται.

Αν έχεις κανείς καμιά ιδέα ας τη γράψει!  

Δημοσ.

Γυψοσανίδα, το πιο εύκολο και οικονομικό για την περίπτωσή σου.Και τη βγάζεις εύκολα αν χρειαστεί.

Για ηχομόνωση δεν ξέρω αν σε κάλυπτει, θα πρέπει να ρωτήσεις το μάστορα που θα στη βάλει

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8 λεπτά πριν, Weiss είπε

Γυψοσανίδα, το πιο εύκολο και οικονομικό για την περίπτωσή σου.Και τη βγάζεις εύκολα αν χρειαστεί.

Για ηχομόνωση δεν ξέρω αν σε κάλυπτει, θα πρέπει να ρωτήσεις το μάστορα που θα στη βάλει

Σ'ευχαριστώ, αλλά θα ήθελα να το φτιάξω μόνος μου στο ρυθμό και στις ώρες που θέλω.

5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δεν βάζεις καμιά φωτό να καταλάβουμε καλύτερα ; :)

Θα βάλω ένα σχεδιάγραμμα.

Στην κόκκινη γραμμή θέλω να το κλείσω.

Διαχωριστικό.JPG

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.

Οι ράγες μπορούν να μπουν απο τη μεσα πλευρά (των δωματίων) ωστε να μην φαίνονται. Ριξε άκυρο στην προηγούμενη αν θες. Επίσης η πόρτα μπορεί να εχει κάποιο ηχομονωτικό υλικό. Μια καλύτερη εικόνα:

OTL2000BLK_LW_EN_I4.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε ΖΙΟ η λύση σου είναι γυψοσανίδες. Είναι ευκολοδουλευτο και οικονομικό υλικό και εφόσον πιάνουν τα χέρια σου με λίγο μελέτη για το πως στήνονται θα το καταφέρεις. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, paylidis είπε

Φίλε ΖΙΟ η λύση σου είναι γυψοσανίδες. Είναι ευκολοδουλευτο και οικονομικό υλικό και εφόσον πιάνουν τα χέρια σου με λίγο μελέτη για το πως στήνονται θα το καταφέρεις. 

Ο zio μιλά προφανώς για ΠΟΡΤΑ παρά χώρισμα/τοίχο.

Υπάρχει βέβαια και η λύση να γκρεμίζει την γυψοσανίδα κάθε φορά που θα πηγαίνει από το δωμάτιο στο σαλόνι.

18 λεπτά πριν, Thulogur είπε

Οι ράγες μπορούν να μπουν απο τη μεσα πλευρά (των δωματίων) ωστε να μην φαίνονται.

Αυτό από όσο φαίνεται (αν το σκίτσο είναι υπο κλίμακα) γιατί εκεί που θα "μαζεύεται" η συρόμενη υπάρχουν οι άλλες πόρτες.

Μπορεί βέβαια να κλείσει το μισό άνοιγμα και να κάνει το άλλο μισό συρόμενη πόρτα αλλά με 1,5 συνολικό άνοιγμα (αν βάλεις και λίγο overlap) το τελικό άνοιγμα θα είναι θεωρώ "μικρό" για την κύρια πόρτα σαλονιου με το υπόλοιπο σπίτι (θα πρέπει να φαίνεται πιο "large" από μια απλή πόρτα δωματίου)..

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωπ τότε δε διάβασα καλά το μυνημα; Γιατί κατάλαβα ότι ήθελε και τους τοίχους αριστερά δεξιά από την πόρτα !! 😛

Edit:Βασικα το ξαναδιαβάζω και το ίδιο καταλαβαίνω ψάχνει με τι βα ντύσει το σκελετό!!

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.

Φίλε μου εγώ άδικα μπερδεύτηκα λίγο ειδικά με το σχέδιο ... επειδή έχω κάνει και τα δυο προτείνω 

αν θες να το κλείσεις μόνιμα χρησιμοποίησε γυψοσανίδες τοποθετητευκολα δουλεύεται πολύ πιο εύκολα και αφαιρείται πολύ πιο ευκολα( όλα ιδανικά τα παρουσίασα χαχα) καί αν δεν πιάνουν τα χέρια σου με βασικές γνώσεις θα τα καταφέρεις....

επομενη πρόταση είναι η πόρτα σιδηρόδρομος πολύ τύποι πολλές ευκολίες χρηστικοτατη θα ανοίγει θα κλείνει μπλα μπλα... αλλά ηχομόνωση ελάχιστη.....,,

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ σε μία τέτοια περίπτωση είχα βάλει μία φυσαρμόνικα 1,60 Χ 2,10.Πολύ όμορφη και πολύ χρηστική - διακριτική.

Πρόσφατα το κατήργησα και την έβγαλα.Είναι από ξύλο μασίφ και κρύσταλα .Βέβαια μόνο για διαχώρισμα και όχι μόνωση. Μάλιστα την είχα βγάλει και φωτογραφία να την βάλω αγγελία αλλά είσαι πολύ μακριά. Ηπόρτα είναι ωραία δίφυλλη απλά το ντεκόρ είναι χάλια.Την ακούμπησα στον τοίχο παλιάς αποθήκης να τη φωτογραφίσω.:)

Απλά την ποστάρω σαν ιδέα.Βέβαια αν πας σε καινούργια είναι πολύ το κόστος.

IMG_1699.JPG

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η πιο φθηνη και ευκολη λυση ειναι φυσαρμονικα που προτεινε ο φιλος απο πανω. ποικιλουν απο ποιοτητες και τιμες. πηγαινε σε κανενα leroy merlin ή κατι παρομοιο να παρεις μια ιδεα. Με ξυλινη φυσαρμονικα θα εχεις κ καλυτερη ηχομονωση αλλα θα ειναι πιο μπελαλιδικη στην εγκατασταση. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Thulogur είπε

Οι ράγες μπορούν να μπουν απο τη μεσα πλευρά (των δωματίων) ωστε να μην φαίνονται. Ριξε άκυρο στην προηγούμενη αν θες. Επίσης η πόρτα μπορεί να εχει κάποιο ηχομονωτικό υλικό. Μια καλύτερη εικόνα:

OTL2000BLK_LW_EN_I4.jpg

Ωραίο, αλλά θέλω και τον τοίχο που ακουμπάνε!

1 ώρα πριν, DrLo είπε

Ο zio μιλά προφανώς για ΠΟΡΤΑ παρά χώρισμα/τοίχο.

Υπάρχει βέβαια και η λύση να γκρεμίζει την γυψοσανίδα κάθε φορά που θα πηγαίνει από το δωμάτιο στο σαλόνι.

Αυτό από όσο φαίνεται (αν το σκίτσο είναι υπο κλίμακα) γιατί εκεί που θα "μαζεύεται" η συρόμενη υπάρχουν οι άλλες πόρτες.

Μπορεί βέβαια να κλείσει το μισό άνοιγμα και να κάνει το άλλο μισό συρόμενη πόρτα αλλά με 1,5 συνολικό άνοιγμα (αν βάλεις και λίγο overlap) το τελικό άνοιγμα θα είναι θεωρώ "μικρό" για την κύρια πόρτα σαλονιου με το υπόλοιπο σπίτι (θα πρέπει να φαίνεται πιο "large" από μια απλή πόρτα δωματίου)..

Εννοώ χώρισμα - τοίχο που θα έχει και μια πόρτα. Το μέγεθος είναι 1,5 χ 2,7 και υπάρχει αέρας 20 εκατοστά περίπου μέχρι τις άλλες πόρτες.

1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Εγώ σε μία τέτοια περίπτωση είχα βάλει μία φυσαρμόνικα 1,60 Χ 2,10.Πολύ όμορφη και πολύ χρηστική - διακριτική.

Πρόσφατα το κατήργησα και την έβγαλα.Είναι από ξύλο μασίφ και κρύσταλα .Βέβαια μόνο για διαχώρισμα και όχι μόνωση. Μάλιστα την είχα βγάλει και φωτογραφία να την βάλω αγγελία αλλά είσαι πολύ μακριά. Ηπόρτα είναι ωραία δίφυλλη απλά το ντεκόρ είναι χάλια.Την ακούμπησα στον τοίχο παλιάς αποθήκης να τη φωτογραφίσω.:)

Απλά την ποστάρω σαν ιδέα.Βέβαια αν πας σε καινούργια είναι πολύ το κόστος.

IMG_1699.JPG

Καλή αλλά ήθελα κάτι πιο ελαφρύ και να προσφέρει και λίγη ηχομόνωση.

Θα κοιτάξω για γυψοσανίδα, αν και μου αρέσει και το ξύλο και για καμιά πόρτα φυσαρμόνικα να δω τι γίνεται.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τη στιγμή που θα φτιάξεις ξύλινο τελάρο που θα το καλύψεις με γυψοσανίδα (αν κατάλαβα καλά θα βάλεις δύο όψεις) τότε το κενό που θα δημιουργηθεί στο τελάρο μπορείς να το γεμίσεις με ορυκτοβάμβακα. Φτηνη, εύκολη και καθαρή λύση. 

https://www.praktiker.gr/p/oryktovamvakas-ecose-classic-040-naturoll-plus-120x670cm-2-temaxion-92372

Προσωπικά, δεν μου αρέσουν οι πόρτες-φυσαρμονικα γιατί αν θες να τις βάλεις σε σχετικά μοντέρνο σπίτι τότε "πάσχουν" σε σχέδια και ποικιλία.

Αν είναι για παλιότερο "ρουστίκ" τότε είσαι καλυμένος.

Οι συρόμενες είναι περισσότερο του "συρμού" :) τα τελευταία χρόνια και μπορείς να τις καλύψεις με αυτοκόλλητες επιφάνειες, κατά βούληση.

Edit: αναφορικά με την μόνωση, ισχύουν τα ίδια αν φτιάξεις το χώρισμα με τα γνωστά μεταλλικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση γυψοσανίσας.

Επεξ/σία από vavoom
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...