Προς το περιεχόμενο

Βιβλία


Stamer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκινάω αυτό το θέμα σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουμε τα υπάρχοντα βιβλία που έχουν εκδοθεί (όχι αποκλειστικά από τον Τόλκιν), τόσο για να τα γνωρίσουν αυτοί που δεν έχουν μυηθεί ακόμα στον κόσμο του Τόλκιν αλλά και για να τα γνωρίσουμε/θυμάμαστε και οι φανατικοί.

Θα ξεκινήσω φυσικά με τα βασικά για τα οποία θεωρώ δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις:

Χόμπιτ
5a8b0a6547d5f__0001.thumb.jpg.ab9386b0a6c426f96a17a7e6678d2203.jpg
Το Χόμπιτ θεωρείται το προοίμιο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, καθώς είναι ουσιαστικά η ιστορία για το πώς απέκτησε ο Μπίλμπο το Ένα Δαχτυλίδι (One Ring), γύρω από το οποίο εκτυλίσσεται μεγάλο μέρος της πλοκής του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Ο Τόλκιν όμως το είχε γράψει σαν μία αυτόνομη -παιδική- ιστορία. Αργότερα, όταν ο εκδότης του ζήτησε μία συνέχεια του βιβλίου, ο Τόλκιν ξεκίνησε να γράφει τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών - τον οποίο φυσικά εξέλιξε και εμπλούτισε σε τόσο μεγάλο βαθμό που σήμερα θεωρείται έπος -και ταυτόχρονα κληρονομιά- της παγκόσμιας λογοτεχνίας. (πηγή: https://www.kedros.gr/product/8202/xompit-malako-exwfyllo.html)
 

Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών (βιβλίο 1ο): Η συντροφιά του δαχτυλιδιού
%CE%9F%20%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A3%20%CE%A4%CE%A9%CE%9D%20%CE%94%CE%91%CE%A7%CE%A4%CE%A5%CE%9B%CE%99%CE%94%CE%99%CE%A9%CE%9D%20.jpg
Ο πρώτος τόμος της τριλογίας Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ. Το αριστούργημα του Τόλκιν για τη θρυλική συντροφιά των Χόμπιτ, τον Άρχοντα του Σκότους και το πανίσχυρο Δαχτυλίδι. Η αιώνια μάχη του Καλού και του Κακού μέσα από ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας και της περιπέτειας (πηγή: https://www.kedros.gr/product/7992/arxontas-daxtylidiwn-syntrofia-daxtylidioy.html)

 

Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών (βιβλίο 2ο): Οι δύο πύργοι
images?q=tbn:ANd9GcRiaD65w8pNEZuLy_4GWQTSQn7UIq1KB1vT4yUY2cPX0pb0Z1dM
Ο δεύτερος τόμος της τριλογίας Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

 

Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών (βιβλίο 3ο): Η επιστροφή του βασιλιά
50.jpg
Ο τρίτος τόμος της τριλογίας Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ
 

Το Σιλμαρίλλιον
9789607267924-200-0125345.jpg

Tο “Σιλμαρίλλιον” αν και εκδόθηκε τελευταιο μετά το θάνατο του Τόλκιν, είναι πρώτο χρονικά και σαν σύλληψη από τον συγγραφέα και σαν περιεχόμενο. 
Είναι η ιστορία της Πρώτης Εποχής, στην οποία αναφέρονται κατά καιρούς οι ήρωες του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”, όπως ο Έλροντ και η Γκαλάντριελ που ζούσαν από τότε. Όποιος έχει διαβάσει τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” θα αποκτήσει τώρα μια σφαιρική εικόνα της Μέσης-γης, των λαών της και της εξέλιξης της ιστορίας τους στο πέρασμα των αιώνων. Όποιος, αντίθετα, ξεκινά με το “Σιλμαρίλλιον” τη γνωριμία του με τον Τόλκιν, είναι βέβαιο ότι δεν θα σταματήσει εδώ. (πηγή: https://www.public.gr/product/books/low-price/elliniki-glossa/logotehnia-dokimia/to-silmarillion/prod249260/)


Ατέλειωτες ιστορίες
008.5931.jpg
Όσοι από σας που έχετε απολαύσει τις ιστορίες του Τόλκιν και δεν είστε από τους αναγνώστες που κυνηγούν μόνο την πλοκή, προσπερνώντας γρήγορα τις σκηνές με τους γνωστούς σας ήρωες, θα βρείτε ενδιαφέρον εδώ γνωρίζοντας τις λεπτομέρειες για τους λόγους που καθόρισαν τις συμπεριφορές όλων αυτών των ηρώων, γνωρίζοντας ιστορικά και γεωγραφικά τη Μέση-γη και το Νούμενορ, γνωρίζοντας περισσότερα για τις μάχες και τους σχηματισμούς διαφόρων πολεμιστών, για τα Ξωτικά, τους Παρανόμους, τους Άγριους Ανθρώπους, τους Πούκελ, τους Ιστάρι, τα παλαντίρι και όλα όσα συνθέτουν τη μαγεία και τον κόσμο του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν. (πηγή: http://www.aiolos.com.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29832)

Επεξ/σία από Stamer
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα συνεχίσω με μερικά βιβλία που σίγουρα θα άρεσαν σε φανατικούς της δουλειάς του Τόλκιν

Τα παιδιά του Χούριν
t1.jpg.0a07752e1992cd632ec0882a02a08cca.jpg
Αφορά την ιστορία που αναφέρεται και στο Σιλμαρίλιον αλλά πιο ανεπτυγμένη και ολοκληρωμένη
 

Τα πλάσματα και οι μύθοι της μέσης γης
t2.jpg.3da3daaf55a974f3790f7fd91bba671e.jpg
"Πόσα ήταν τα μαγικά Δαχτυλίδια στη Μέση Γη και ποιες ήταν οι Δυνάμεις τους; Υπήρχαν και άλλα εκτός από τα Εννιά, τα Επτά, τα Τρία και το Ενα; Τι έγιναν αυτά τα Δαχτυλίδια; Και, επιτέλους, ποιοι ήταν οι περίφημοι Nazgul, τα τρομερά Δαχτυλιδοφαντάσματα; Ποιος ήταν ακριβώς ο ρόλος του Gandalf, ποια η φύση της μαγείας στη Μέση Γη και τι ήταν οι Balrog; Ποιοι αναδείχθηκαν οι μεγάλοι ήρωες της Μέσης Γης; Και ποιοι ήταν αυτοί οι μεγάλοι ιστορικοί και λόγιοι που κατέγραψαν τα γεγονότα των Τριών Εποχών, το έργο των οποίων κληρονόμησε ο Tolkien και παρουσίασε στα βιβλία του; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα σχετικά ερωτήματα που βρίσκουν απάντηση στο συγκεκριμένο βιβλίο. Περιλαμβάνονται επίσης ένας εκτενής και πλήρης κατάλογος με όλα τα ζωντανά πλάσματα της Μέσης Γης (κυρίαρχες φυλές, ζώα, φυτά), καθώς και μια σειρά από κεφάλαια που εξετάζουν αναλυτικά τις γλώσσες που έκαναν την εμφάνισή τους στη Μέση Γη.
Για το φίλο της λογοτεχνίας του φανταστικού, για τον πιστό αναγνώστη του J.R.R. Tolkien και του κόσμου που δημιούργησε, το βιβλίο αυτό αποτελεί τη συνέχεια του τίτλου «ΤΟΛΚΙΝ: Η Ιστορία της Μέσης Γης» και επεκτείνει πολλά από τα θέματα που πρωτοπαρουσιάστηκαν εκεί. Επιπλέον προσφέρει πλήθος νέα στοιχεία για τους λαούς και τις γλώσσες της Μέσης Γης και, φυσικά, δίνει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν τους αναγνώστες που είναι εξοικειωμένοι με το έργο του Tolkien." 
(πηγή: http://www.e-bookshop.gr/books/view/182)

 

Τόλκιν: Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μέσης Γης
t3.jpg.fbae05267816bd8c894d42c5e0c7cc0c.jpg
"To βιβλίο "Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μέσης Γης" έχει ακριβώς αυτό το σκοπό και απευθύνεται τόσο στο λάτρη της Λογοτεχνίας του Φανταστικού όσο και στο νέο αναγνώστη, που έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το "Χόμπιτ" τον "Αρχοντα των Δαχτυλιδιών". Πρόκειται για ένα έργο που μπορεί να διαβαστεί από την αρχή έως το τέλος αλλά και να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός αναφοράς, δίνοντας στον αναγνώστη την ευκαιρία να εντρυφήσει στα ενδότερα της μαγείας ενός ολόκληρου κόσμου, αποκτώντας μια πλήρη εικόνα για την ιστορία και τη γεωγραφία του, τα πλάσματα που τον κατοικούν και τις γλώσσες τους και γενικότερα για όλες εκείνες τις άγνωστες εν πολλοίς πτυχές που συχνά μοιάζουν να κρύβονται πίσω από τις λέξεις ή τις πράξεις των ηρώων και διαπνέουν το φανταστικό οικοδόμημα του J.R.R. Tolkien."
(πηγή: http://www.anubis.gr/books.asp?BID=1574)
 

Τόλκιν: Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μέσης Γης
t4.jpg.06b43d5d3ea99ca53b0120b46529dc87.jpg
"Από το «Σιλμαρίλλιον» στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και από τη γένεση των Ξωτικών μέχρι την πτώση του Σκοτεινού Αρχοντα, το βιβλίο αυτό σας ταξιδεύει στο μυθικό σύμπαν του J.R.R. Tolkien...
Ο «Αρχοντας των Δαχτυλιδιών» αποτελεί ένα από τα κορυφαία έργα της σύγχρονης αγγλικής λογοτεχνίας. Μέσα από τις σελίδες του οι αναγνώστες του Φανταστικού ανακάλυψαν την ευγένεια των Ξωτικών, το πείσμα των Νάνων και την αγαθοσύνη των Χόμπιτ. Ο «Αρχοντας των Δαχτυλιδιών», όμως, δεν είναι παρά ο επίλογος σε μια ιστορία χιλιάδων ετών, μια ιστορία που ξεκινά από τη Δημιουργία του Κόσμου και τη γένεση των φυλών της Arda για να καταλήξει στην καταστροφή του Δαχτυλιδιού και στην επανίδρυση των αρχαίων βασιλείων της Arnor και της Gondor υπό την εξουσία του Βασιλιά Elessar. 
Για το λάτρη της Φανταστικής Λογοτεχνίας που θέλει να εντρυφήσει στα ενδότερα της μαγείας του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», για τον αρχάριο αναγνώστη που έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τον κόσμο των Ξωτικών και των Χόμπιτ, ακόμα και για τον έμπειρο αναγνώστη του έργου του Tolkien, στο βιβλίο παρουσιάζεται ολόκληρη η ιστορική διαδρομή των χαρακτήρων και των πλασμάτων της Μέσης Γης, που πρωταγωνιστούν στην αιώνια αντιπαράθεση του Φωτός και του Σκότους."
(πηγή: http://www.e-bookshop.gr/books/view/194)


Επεται πιό... "hardcore" συνεχεια!

Επεξ/σία από Stamer
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...